Hoe verse bramen op de juiste manier te bewaren, bessen te drogen en houdbaarheid

Deze struik draagt ​​gewassen in augustus of september. Zoete donkerrode bessen gemaakt van jam en jam zullen een prachtige tafeldecoratie zijn. Om er echter volledig van te profiteren, moet u weten hoe u verse bramen op de juiste manier bewaart.

Voorbereiding van bessen

Deze vruchten zijn vers, mals en sappig. Daarom moet bij het werken met hen speciale aandacht worden besteed: het is niet moeilijk om de huid te beschadigen, waardoor het sap zal gaan stromen.

Hoe u verse bramen op de juiste manier bewaart

Let bij het bewaren in de koelkast op het volgende:

 1. De bessen worden niet gewassen omdat ze gemakkelijk beschadigd raken.
 2. Wanneer ze in een geschikte container worden geplaatst, worden de verse bramen in één laag gelegd. Als je er meer van doet, kan het fruit beschadigd raken.
 3. Omdat ze vocht bevatten, wordt aanbevolen om het fruit op servetten te plaatsen zodat ze overtollige vloeistof opnemen.


Het is raadzaam om bakjes met bramen in het deel van de koelkast te plaatsen waar de temperatuur niet hoger is dan het vriespunt. In dit geval is de houdbaarheid van vers fruit één week..

Als je de houdbaarheid wilt verlengen, klop de bramen dan met suiker. Daarvoor moet het eerst van de staarten worden schoongemaakt. Deze behandeling verlengt de houdbaarheid tot wel drie weken. Tegelijkertijd blijven de smaak en de vitamines die het bevat gedurende deze tijd behouden.

Bevriezende bessen

Om een ​​hoogwaardige bewaring te garanderen, is het noodzakelijk om de braam voor te bewerken. Houd er rekening mee dat deze bessen, als ze onrijp worden geplukt, dat ook in de toekomst zullen blijven. Ze kunnen alleen rijpen door op de tak te blijven. Let daarom bij het oogsten alleen op volledig afgewerkt fruit.

ijskoude bessen

Hun voorbereiding voor opslag is als volgt:

 1. U moet het materiaal zorgvuldig onderzoeken en takjes, vuil en insecten verwijderen als ze worden gevonden.
 2. Het fruit moet zorgvuldig worden geïnspecteerd. Degenen die verfrommeld of beschadigd zijn, zijn niet geschikt voor opslag - ze moeten opzij worden gezet.
 3. Hoewel de kans op beschadiging bij het wassen groot is, moet dit toch gebeuren. Het wordt aanbevolen om geen sterke kraanstroom te gebruiken, maar een zeer zwakke straal of af te spoelen met een douche.
 4. Om het vocht in het glas te houden, moet je het gewassen fruit in een vergiet doen en een tijdje wachten.
 5. U moet de staarten zorgvuldig onderzoeken en eraf snijden. Dit moet heel voorzichtig gebeuren en laat de bessen niet barsten.
 6. De voorbereide bessen moeten in één laag op servetten worden gelegd en wachten tot ze volledig drogen.

Bramen kunnen worden ingevroren. Met deze bewaarmethode is het in staat zijn smaak en voedingsstoffen goed te behouden.

Voor het invriezen kunnen twee methoden worden toegepast.

verse bramen

Als u snelvriezen uitvoert, moet u het volgende doen:

 1. Bereid een grote bak (bijvoorbeeld een schaal) voor en plaats de bramen in één laag.
 2. In de voorbereide vorm moet je het fruit in de vriezer leggen. De temperatuur erin moet zo laag mogelijk zijn.
 3. Je moet een uur of anderhalf uur wachten. De bevroren bramen worden vervolgens in speciaal voorbereide containers of geschikte plastic zakken gegoten.
 4. In deze vorm worden ze terug in de vriezer gelegd, waar ze in de toekomst zullen worden bewaard.

Bij het uitvoeren van een dergelijke verwerking bevriezen de vruchten kwalitatief, terwijl ze niet aan elkaar plakken.

Als het tijd is om de bramen te eten, worden ze uit de vriezer gehaald, op kamertemperatuur of in de magnetron ontdooid en geserveerd.

Het ontdooiproces kan worden versneld door het fruit af te spoelen met heet water uit de douche.

Bij de tweede manier van invriezen worden de vruchten onmiddellijk in de koelkast geplaatst, waarbij het stadium van snelle voorlopige invriezing wordt overgeslagen. Deze procedure wordt op deze manier uitgevoerd:

 1. Bereid zoals hierboven beschreven, wordt de bes in kleine zakjes gedaan. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de maat zo gekozen moet worden dat de inhoud bij één maaltijd gegeten kan worden.
 2. Pakketten worden in containers geplaatst. In dit geval zijn noch de eerste, noch de tweede gesloten. Daarna worden ze in de koelkast geplaatst. Ze moeten een dag in de vriezer worden bewaard.
 3. Wanneer de afgesproken tijd voor bevriezing is verstreken, moet de toestand van de bessen worden gecontroleerd - om te zien of ze goed zijn ingevroren.
 4. Nu moeten de zakken en containers worden gesloten, daarna moet je ze schudden en terugplaatsen.

het fruit wassen

In de vriezer is de bewaartijd een jaar. Deze periode is geen limiet, omdat bramen in deze staat enige tijd kunnen worden bewaard. In dit geval zou het echter redelijker zijn om verse bessen op te sturen voor opslag.

Bramen drogen

Gedroogd volgens alle regels kan de bes twee jaar bewaard worden. Om ervoor te zorgen dat het zijn smaak en voedingswaarde gedurende deze tijd goed behoudt, moet u zich aan de volgende regels houden:

 1. Kies bij het bewaren voor volledig rijpe bramen.
 2. Voordat de droogprocedure wordt uitgevoerd, is een voorbereidende voorbereiding van het materiaal noodzakelijk. De bessen verdorren iets als ze twee of drie dagen in direct zonlicht worden bewaard.
 3. Terwijl je de bramen in de zon houdt, bedek je de bessen met gaas. Dit is belangrijk om het product te beschermen tegen muggen en andere insecten.

Daarna worden de bramen gedroogd.

bramen drogen

In de oven

Bessen die eerder in de zon zijn gedroogd, moeten op bakplaten worden geplaatst en in de oven worden geplaatst. Het droogproces duurt vier of vijf uur. Daarna worden de bessen in een afgesloten container geplaatst en op een droge en donkere plaats bewaard.

De houdbaarheid van de op deze manier verwerkte bessen is twee jaar..

In een elektrische droger

Voorgedroogde bessen moeten losjes op het rooster worden gelegd en in een elektrische droger worden geplaatst. Ze worden 12 uur bewaard. Na afloop van de procedure worden ze in containers gegoten en op een droge en donkere plaats bewaard.

elektrische droger werkt

Geraspte bessen bewaren met suiker

Een belangrijk kenmerk van deze methode is de afwezigheid van warmtebehandeling. Voor deze kookmethode kun je niet alleen hele, maar ook beschadigde bessen nemen.

De verwerking wordt op deze manier uitgevoerd:

 1. De bramen worden gewassen en op servetten gelegd om te drogen.
 2. Daarna wordt het in een diepe bak gegoten en wordt de benodigde hoeveelheid suiker toegevoegd (meestal gebeurt dit in een verhouding van één op één).
 3. Het resulterende mengsel moet worden geroerd en ingewreven met een crush.Sommige mensen hakken de bramen fijn met suiker.
 4. De verkregen compositie wordt 12 uur op een koele plaats bewaard. Gedurende deze tijd zal de geraspte braam trekken.
 5. Nu wordt het mengsel nog een keer geroerd en vervolgens in potten geplaatst, waar het verder zal worden bewaard. De schalen zijn afgedekt met plastic of metalen deksels.

Het wordt aanbevolen om het product in de koelkast of in de kelder te bewaren. Smaak- en voedingskwaliteiten gaan een jaar of iets langer mee.

geraspte bessen

Gedroogde bramen

Om te koken heb je nodig:

 1. Neem rijpe bessen en doe ze, bestrooi met suiker. Voor 1 kg bramen is het voldoende om 450 g te nemen, een dag laten staan.
 2. Er wordt veel sap gevormd. Het kan worden afgevoerd naar banken en opgeslagen.
 3. Bereid suikersiroop: neem 350 g suiker voor 200 g water. Plaats de bramen daar en laat 10 minuten sudderen boven het vuur, zodat ze niet koken.
 4. De afgekoelde siroop moet worden uitgelekt.
 5. Het drogen gebeurt in de oven met de deur open. Het wordt drie keer gedurende 20 minuten uitgevoerd, met pauzes van vier uur.

Gedroogde bramen worden bewaard in potten, die moeten worden gekoeld.

Bewaartermijnen

Verse bessen kunnen niet langer dan een week worden bewaard. Gedroogde bramen verliezen hun eigenschappen gedurende vier maanden niet. Bij gebruik van invriezen of drogen is de houdbaarheid minimaal een jaar.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen