Beschrijving van de appelboomvariëteit Sverdlovchanin, voor- en nadelen, rijping en vruchtvorming

De appelvariëteit Sverdlovsk-bewoners worden door tuinders gewaardeerd om een ​​aantal positieve eigenschappen: weerstand tegen vorst, hoog aanpassingsvermogen, pretentieloze zorg, overvloedige opbrengst en smakelijk fruit. Dergelijke indicatoren zijn vooral relevant voor de noordelijke regio's van Rusland.

Beschrijving van de variëteit

Hybride Sverdlovsk - een medium-winter-type rijping, verkregen door selectieve kruising, de volgende variëteiten: Samotsvet, Zvezdochka, Yantar en Orange. Gefokt door L.A. Kotov op basis van het tuinstation van Sverdlovsk.

Bij de beschrijving van deze variëteit aan appelcultuur moet aandacht worden besteed aan de volgende aspecten:

 • Een hoge boom met een versnelde groeisnelheid. Crohn - opengewerkte verspreiding, schaars. Vanwege de overvloedige vertakking moet hij regelmatig worden gesnoeid.
 • Een goed ontwikkeld wortelstelsel, wat een positief effect heeft op de overlevingskans van zaailingen.
 • De bladeren zijn diepgroen van kleur, versmald en langwerpig. De borden hebben een golvende rand langs de randen.
 • Bloemen van lichtroze tonaliteit, tamelijk volumineus, met een brede kelk en lange meeldraden.
 • De vruchten zijn klein, rond, met lichte facetten. Bedekt met een dunne huid, groen. Naarmate ze ouder worden, worden ze witachtig geel, soms met een scharlakenrode blos aan de zijkanten.

De bloeiperiode van de appelvariëteit Sverdlovsk-bewoners valt in mei, vruchtlichamen - in september.

Verspreidingsgebied: de Wolga-regio, de Oeral, de regio Moskou, de noordelijke regio's.

appelboom op een tak

Het gewas groeit goed in goed verlichte gebieden, met weinig schaduw. Geeft de voorkeur aan vochtige en vruchtbare grond met neutrale zuurgraad. De appelboom heeft bij droog weer veel water nodig. Het reageert goed op organische en minerale bemesting.

Voor-en nadelen

Dankzij de voordelen is er geografisch veel vraag naar het appelras uit Sverdlovsk. De belangrijkste voordelen zijn:

 • stabiele en rijke productiviteit;
 • verhoogde vorstbestendigheid;
 • sappig, smakelijk en mooi fruit;
 • de aanwezigheid van immuniteit tegen korst.

Onder de tekortkomingen kan men de kleine omvang van de vruchten en hun langzame rijping onderscheiden.

Kenmerken van de appelboom Sverdlovsk

Dimensies

De appelboom van de inwoners van Sverdlovsk is vrij lang - op volwassen leeftijd bereikt hij een hoogte van maximaal 7 meter. De jaarlijkse groei is ongeveer 10-15 cm.

appel maten

Opbrengst

De appelboom van de variëteit Sverdlovsk heeft een hoge opbrengst. Bovendien neemt het elk jaar intensief toe. 12-13 jaar na het planten wordt ongeveer 100 kg van één boom verwijderd.

De frequentie van vruchtvorming

Hybride van late vruchtvorming. De eerste oogst wordt 5-6 jaar na het planten van de zaailingen geoogst, meestal eind september. Het wordt gekenmerkt door zelfvruchtbaarheid - het wordt onafhankelijk bestoven.

Vanwege de hoge winterhardheid is de vruchtfrequentie in deze appelvariëteit zowel in de noordelijke zone van Rusland als in de middelste zone stabiel.

appelvariëteit

Winterhardheid

Appelboom Sverdlovsk is een van de vorstbestendige variëteiten. Het verdraagt ​​een temperatuurdaling tot -40 ° C zonder schade aan het gewas. Heeft geen beschutting nodig voor de winter.

Hierdoor verdraagt ​​de cultuur zonder problemen herfst- en late voorjaarsvorst wanneer ze wordt gekweekt in regio's van West-Siberië.

Ziekteresistentie

De variëteit is begiftigd met aanhoudende immuniteit tegen korst en echte meeldauw, wat inherent is aan de meeste fruitgewassen. Maar het wordt vaak blootgesteld aan ultraviolet licht.

Het is noodzakelijk om een ​​preventieve behandeling van aanplant in de lente en de herfst uit te voeren - de stammen en takken witwassen met kalk. Dit beschermt tegen zonnebrand.

mooie appelboom

Wanneer gekweekt in de Wolga-regio, waar een hoge luchtvochtigheid heerst, is de kans op het ontwikkelen van schimmelziekten groot. Om de appelbomen te behouden, worden stagnerende verschijnselen van water in de nabije stamcirkel vermeden.

Fruitbeoordeling

Vruchten zijn middelgroot en wegen 100-120 gram. De huid is dun, ongevoelig bij afbijten. Het vruchtvlees is stevig, sappig en knapperig, met kleine korrelige insluitsels. Om te proeven zijn de vruchten suikerachtig, met een lichte zuurheid. Volgens de proefschaal wordt het ras beoordeeld op 5 punten.

Appels zijn direct na uitname geschikt voor consumptie en behouden door hun goede houdbaarheid tot het voorjaar hun consumptiekwaliteiten. De vruchten zijn universeel in gebruik - ze zijn geschikt voor verse consumptie en voor inblikken.

Rijping en vruchtvorming

Deze appelvariëteit is in staat tot zelfbestuiving. De meeste vruchten worden gezet door kruisbestuiving van de plant met andere winterse appelbomen.

In vergelijking met andere appelhybriden werpt de bewoner van Sverdlovsk niet snel vruchten af. De eerste vruchtvorming wordt waargenomen na 6-7 jaar groei. Maar de opbrengst is altijd hoog, ongeacht weersfactoren.

Een ander kenmerk is het snelle herstelvermogen na de winter, als de scheuten bevriezen. De oogst heeft hier echter geen last van, evenals de frequentie. Appels zijn eind september - begin oktober rijp voor de consument.

Wat zijn de ondersoorten?

De appelvariëteit Sverdlovsk is verdeeld in twee ondersoorten:

 • standaard;
 • zuilvormig.

Stamper

Een soort die verkregen wordt door enten op een kale stam. Het resultaat is een vrij krachtige en hoge boom van vijf meter hoog. Zijn kroon is decoratief vanwege zijn sferische klinische vorm.

soorten rassen

Voordelen van de standaard appelboom:

 • vruchtvorming vindt 2 jaar eerder plaats;
 • hoge productiviteit;
 • betere weerstand tegen lage temperaturen;
 • sierlijkheid.

Het verzorgen van een standaard appelboom is elementair: tijdig snoeien van de kroon, voeden met stikstof en andere minerale samenstellingen.

Zuilvormig

Verkregen als gevolg van het enten van een appelboomsteel van inwoners van Sverdlovsk op de stam, met de aanwezigheid van kleine takken op het oppervlak. Hij groeit uit tot een boom van maximaal 2 meter hoog en met een compacte kroon. Dit bespaart ruimte op het tuinperceel.

appels groeien

De voordelen van deze kweekmethode:

 • versnelde en overvloedige vruchtvorming;
 • gemak van zorg.

Het is noodzakelijk om regelmatig te snoeien tegen veroudering en de plant hoeft geen kroon te vormen.
Dit type appelboom heeft een stabiele opbrengst van 15 jaar. Dan kan het worden gekapt.

Beoordelingen over appel

Olga, Kamensk:

- In de Oeral is het erg moeilijk om een ​​appelboom te laten groeien die regelmatig en goed vrucht zou dragen. Dit komt door de barre klimatologische omstandigheden.Maar op aanbeveling van een buur in het land plantten ze een verscheidenheid aan appels van inwoners van Sverdlovsk. Al in het vijfde jaar haalden ze de eerste oogst en waren verrast hoe sappig en smakelijk de appels waren. Ze maken niet minder smakelijke compotes, confituren, jam en andere zoete bereidingen. En we eten ze vers tot het einde van de winter.

appelboom sverdlovsk

Svetlana, Norilsk:

- Al meer dan 20 jaar groeit er een appelboom uit Sverdlovsk in onze tuin. Elk jaar zijn we niet dolblij met de oogst: de appels zijn klein, maar smaakvol en aromatisch. Bovendien is de boomverzorging niet belastend. Het enige dat constant snoeien vereist. Anders groeit de appelboom sterk.

Anastasia, Nefteyugansk:

- Voorheen groeiden op onze site alleen wilde appelbomen met kleine ranetki. Andere rassen hebben geen wortel geschoten in ons klimaat. Het appelras Sverdlovsk heeft echter alle verwachtingen overtroffen. De zaailingen schoten meteen wortel en na 6 jaar proefden ze eindelijk voor het eerst echte appels. Ze zijn zoet en knapperig, zelfs het sap stroomt bij het afbijten. Ik raad iedereen deze variëteit aan.

Beoordelingen
 1. Vitalina
  5.05.2019 21:53

  Het lukte me niet om meteen vrienden te worden met dit ras. Ofwel was de opbrengst laag, dan zaten er wat donkere vlekjes op de schil op alle vruchten. Het bleek dat mijn appelbomen niet genoeg calcium hadden. Nu is alles in orde.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen