Beschrijving en kenmerken van de variëteit Candy-appel, teelt in de regio's en kenmerken van zorg

Yablonya Candy werd, net als veel andere zoete appels voor teelt in gematigde streken, gefokt door de bioloog-fokker S. I. Isaeva. De vrucht van de kruisbestuiving van Korobovka met het stuifmeel van de Papirovka-variëteit wordt een snoepappel genoemd, en in sommige streken zit de bijnaam “appelkaramel” stevig achter de boom. De verbeterde Korobovka kreeg een sappiger vruchtvlees.

Verscheidenheidseigenschappen

Gebieden die gunstig zijn voor de teelt van de Candy-variëteit zijn niet geselecteerd, het kan onder bijna alle omstandigheden worden gekweekt; voeding, snoeien en planten zullen 1-2 weken verschillen van de aanbevolen gemiddelde periode.

De appelboom valt op door zijn esthetische schoonheid tijdens bloei en vruchtzetting. Appels hebben zelfs ongeveer dezelfde diameter en hetzelfde gewicht, hun gemiddelde gewicht is 120-130 g. De vruchtvorming begint afhankelijk van de geselecteerde onderstam. Voor het 6e seizoen kun je al tot 50 kg appels uit een zaailing halen. Elk jaar neemt de groei van fruit toe, een volwassen boom levert tot 100 kg op.

fruitdoos

Ondanks het feit dat Candy gepositioneerd is als zomervariëteit, kunnen rijpe vruchten geoogst van een appelboom meer dan 2 maanden bewaard worden.

Smaakkwaliteiten

De waardering van appelliefhebbers valt niet helemaal samen met de mening van professionals, die de smaak met slechts 4,2 punten beoordeelden. Het is nogal moeilijk om precies te zeggen hoe de karamel-appelvruchten smaken. Volgens de beschrijving van tuinders uit verschillende regio's heeft het de smaak van ananas, honing, bananen, peren.

Lage temperatuurbestendigheid

Hoge vorstbestendigheid ging Candy uitwissen van de rassen die deelnamen aan de veredeling. Net als zijn voorlopers is Candy goed aangepast aan de omstandigheden in de regio Moskou, de noordwestelijke regio's en de regio Leningrad. De Pskov-regio, Wit-Rusland en Oekraïne zijn het beste klimaat waarin tuinappelbomen in de winter niet bevriezen.

appelboom Candy

Positieve en negatieve beoordelingen

Uitstekende fruitsmaak, snel kroonherstel na snoeien en bevriezing, aanpassingsvermogen aan verschillende bodems en weersomstandigheden zijn de beste eigenschappen. De nadelen van de Candy-variëteit zijn de gevoeligheid voor schurftziekte onder langdurige koele, natte weersomstandigheden en de extreem lage weerstand tegen beschadiging tijdens transport.

Wespen zijn dol op deze geurige appels. Wat de presentatie van het fruit negatief beïnvloedt.

Kroonparameters

De hoogte van de Candy-variëteit wordt bepaald door deze te enten op een bepaald type onderstam. De maximale stamhoogte is 5 m, terwijl de kroondiameter 2,5-3 m is. De laag van de kroon is ingesteld als deze goed is getrimd.Langere formatie begint in de tweede lente na het planten als gevolg van dunner worden en strikt volgen van de lengte van skeletachtige takken.

crown parameters

Zelfvruchtbaarheid

Het ras is zelfvruchtbaar, maar de opbrengst neemt sterk toe als er rassen in de directe omgeving groeien, waarvan de bloei samenvalt met Candy.

Bestuivers

De beste bestuivende rassen voor Candy in Rusland en Wit-Rusland zijn:

  • Anijs Roze gestreept;
  • Bellefleur-Kitayka;
  • Malt Bagaevsky;
  • Melba;
  • Vouwen;
  • Glorie aan de winnaars;
  • Stark John Grimes;
  • Yandykovskoe;
  • Belevoe.

roze gestreept

Bloeien

De bloei vindt half eind mei plaats, wat grotendeels afhangt van het begin van stabiele positieve temperaturen.
Vruchtperiode

De rijping van fruit begint een maand vóór de appelverlosser, wat uiterst zeldzaam is in het centrale deel van Rusland.

Oogsten

Het oogsten moet voorzichtig gebeuren, de appels van de takken verwijderen en ze voorzichtig in een bak bewaren voor opslag. Hebbeneen gevallen appel kan niet langer dan 3 dagen worden bewaard, het moet worden verwerkt totdat het zacht en bruin wordt van binnen door de resulterende verwonding.

glorie aan de winnaars

Bestaande ondersoorten

Zomerappelboom Candy is beter bestand tegen schurft, de beschrijving van de bladeren lijkt sterk op die van Korobovka, ze voelen net zo hard aan. Snoep is vergelijkbaar met zijn voorouder in termen van appels plukken, alleen het vruchtvlees is malser en sappiger.

Ranet Candy

Dit ras is niet opgenomen in het register van fruitbomen, noch in de beschrijvingen van amateurfokkers. Blijkbaar heeft iemand de oude Raneta-boom gebruikt om de Candy Bar te laten groeien. Maar het lijkt meer op een marketingtruc bij het distribueren van zaailingen die niet aan alle normen van de Candy-variëteit voldoen.

Bellefleur Kitayka

Snoep-2

Appelboom Candy-2 is een verbeterde versie van de hoofdvariëteit in termen van transporteerbaarheid en een kroon die handiger is voor het verzorgen en verzamelen van fruit.

Candy zomer

Dit is een waanvoorstelling, dit soort bestaat niet. Simply Candy, rijpt ruim voor 19 augustus, de traditionele oogstdatum voor de meeste appelsoorten. De verkoper die een dergelijke naam toekent, bevat ongepaste advertenties.

snoep zomer

Boom zorg

Sproeien met Fluazinam voordat de bladeren beginnen te pikken, is een van de meest betrouwbare manieren om de boom tegen schurft te beschermen. Het mulchen in de herfst van de zone nabij de stam, boven de wortels van de appelboom en de wintertoename van de sneeuwjacht nabij de stam, helpen de boom om te overwinteren in een comfortabel microklimaat, wat de grootte en kwaliteit van het gewas zal beïnvloeden.

Bemesting van de grond

De eerste fase van het voeren van de bomen wordt gedaan tijdens het planten, wanneer de verrijkte grond direct in het plantgat wordt geplaatst. In het voorjaar worden traditioneel droge meststoffen vóór de irrigatie verspreid over de grond die boven de wortels is losgemaakt. Bij water geven wordt stikstofmeststof aangebracht vóór de bloei en de periode van eierstokvorming, het is noodzakelijk zodat het hele gewas op de takken rijpt.

doos met appels

Irrigatie

Water geven bij het aanbrengen van wortelverbanden en na het verdelen van blad is verplicht, evenals bij het planten van een zaailing. Water geven of niet geef de appelboom water tijdens het rijpen van appels moet u zelf beslissen, op basis van het vochtgehalte van de grond. De overvloed aan water geven hangt af van de luchttemperaturen.

Aandacht! Planten krijgen overdag nooit water als de zon op haar hoogtepunt staat. Water geven wordt vroeg in de ochtend of laat in de avond gedaan, wanneer het gebladerte niet verbrandt.

Snoeien voor sanitaire doeleinden

Voor sanitaire doeleinden kan het snoeien op elk moment van het jaar worden uitgevoerd. Als dit te wijten is aan het breken van takken of een infectie van de boom, snijd dan de aangetaste gebieden af ​​en vernietig ze onmiddellijk in een vuur. Uitdunning en kroonvorming vindt plaats in de late herfst of het vroege voorjaar, terwijl de boomsappen langzaam stromen.

planten krijgen water

De kofferbak witwassen

Zowel in de lente als in de herfst is de stam bedekt met kalkmortel.Additieven in de vorm van koperhoudende componenten zorgen voor extra bescherming tegen schimmelinfecties en kalk isoleert zelf de boomstam en voorkomt dat insecten zich onder de schors nestelen.

Basis onderstammen

Amateurtuinders, wanneer ze zaailingen zelf enten op oude stammen van fruitbomen, denken niet echt na over het resultaat dat hen over 10-15 jaar te wachten staat. Van kwekerijen worden zaailingen geleverd met strikte parameters die zelfs vóór het planten kunnen worden voorspeld.

Semi-dwerg

De snoepappelboom op deze onderstam komt vaker voor in de zuidelijke streken. Het tolereert een koud klimaat niet zo stevig als een zaad.

Halfheesterboom

Dwerg

De hoogte van de stam bereikt amper 170 cm, terwijl het gewicht van elke vrucht bijna 200 g is, in het tweede seizoen kan tot 35 kg appels uit deze kleine boom worden gehaald.

Candy zuilvormig

Zuilvormige appelbomen van de variëteit Candy zijn niet geregistreerd. De soort die overeenkomt met appelbomen op dergelijke onderstammen wordt gegeven door dwerg- en semi-dwergstelen.

Ontschepingsdata

Afhankelijk van het klimaat in de regio waar de appelboom wordt geplant, worden de exacte plantdata bepaald.

snoep zuilvormig

Herfst landing

De periode dat de appelboom op een nieuwe plek in de grond moet staan, wordt beperkt door het raamwerk wanneer de gemiddelde dagelijkse luchttemperatuur onder de +10 ° C daalt, maar de vorst is nog niet gekomen.

Lente landing

Jonge boompjes worden geplant na slechts een positieve buitentemperatuur dag en nacht gedurende meer dan 10 dagen. Het is noodzakelijk om tijd te hebben om een ​​boom te planten voordat de knoppen van andere bomen beginnen te zwellen en intensief te openen.

Bomen laten groeien in verschillende klimaatzones

Naast de timing van planten, snoeien, aankleden, zijn er in elke klimaatzone voor de Candy-variëteit aan appelbomen nog andere kenmerken.

groeiende bomen

Moskou buitenwijken

Voor stabiele vruchtzetting heeft de plant veel zonlicht nodig, hiermee moet bij het kiezen van een plantplaats rekening worden gehouden. Er mogen geen hoge bomen, muren of hoge monolithische hekken in de buurt van de zaailing zijn. Bij het planten is het noodzakelijk om een ​​drainagelaag van 10-20 cm in het gat te leggen.

Primorye

Het planten in het Primorsky-gebied wordt in de lente uitgevoerd, waarbij het gat in ongeveer zes maanden wordt voorbereid - vanaf de herfst. Gezien de eigenschappen van de bodem moet deze op smaak worden gebracht met compost, salpeter, superfosfaat, nitroammofos. Dit is gebaseerd op het feit dat minerale toevoegingen door lichte bodems smeltwater afvoeren. Tijdens zware regenval, wat niet ongebruikelijk is in het Primorsky-gebied, moet overtollig vocht uit de stam worden verwijderd, waarvoor drainagegroeven worden gelegd.

een vrucht

Ural

Inhomogene bodems in de Oeral, sommige zijn te los, wat een constante aanvulling van voedingsstoffen in de grond vereist, het andere deel laat niet toe dat water en lucht in de juiste hoeveelheid naar de wortels gaan. Als gevolg van het feit dat water aan het oppervlak wordt vastgehouden, wordt een gunstige atmosfeer gevormd voor pathogene microflora, dit veroorzaakt ziekten.

Dergelijke grond moet worden losgemaakt en tijdens het graven zand, as en turf erin brengen. As vermindert de zuurgraad van de grond, wat ook goed is voor fruitbomen.

Siberië

Hoewel de Candy-appelboom vorstbestendig is, worden in Siberië, om hem in de winter te beschermen, kachels gebruikt voor het onderste deel van de stam - sparren takken van naaldbomen, hooi, polyethyleen of dakbedekking... Een verbeterde mulchen van de nabije stamruimte is verplicht en tijdens het graven wordt organisch materiaal in de grond gebracht - mest of humus.

takken hangen

Noordwestelijke regio

Leem- en zandgronden, veenmoerassen zijn de belangrijkste bodems van de noordwestelijke regio's. Ze hebben een nadeel: ze zijn niet rijk aan alle elementen die nodig zijn voor vruchtbaarheid. Systematisch voeren met organische en anorganische complexe meststoffen is een noodzaak.

eet fruit

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen