Beschrijving en variëteiten van Bryanskoe-appelbomen, plant- en verzorgingsregels

De Bryanskoye-appelboom is een frequente bezoeker van de boomgaarden van centraal Rusland. Het resultaat van het moeizame werk van de fokker uit Bryansk was vooral lovend. Maar liefst 3 soorten van dezelfde variëteit, en elk van hen is op zijn eigen manier goed. Een pretentieloze, vruchtbare boom heeft al lang zijn weg gevonden naar het hart van een enthousiaste tuinman. Het volstaat om een ​​beetje aandacht aan deze plant te besteden, en het zal de eigenaar bedanken met een ongekende oogst.

Hoe de Bryanskoe-variëteit werd gefokt

De boom is gefokt door de fokker A.I. Astakhov bij het All-Russian Research Institute of Lupin. De wetenschapper stond voor de taak om een ​​verscheidenheid aan appelbomen te maken die resistent zijn tegen schurftziekte. Na het kruisen van het populaire ras Winner met de hybride appelboom SPO 523 behaalde de veredelaar een positief resultaat. De variëteit bleek vruchtbaar te zijn en de polygenen en het Vm-gen die in de structuur van de plant werden geïntroduceerd, versterkten de immuniteit van de appelboom.

Voor-en nadelen

Een pretentieloze variëteit heeft veel voordelen, maar om met succes een vruchtboom te laten groeien, is het noodzakelijk om rekening te houden met de kleine gebreken van de plant.

De voordelen van het ras:

  1. De boom is met succes bestand tegen vele ziekten.
  2. De appelboom is winterhard, verdraagt ​​gemakkelijk winterkou.
  3. De vruchten worden tot de oogstperiode op de takken gehouden.
  4. De boom draagt ​​zijn eerste vruchten al 3-4 jaar na het planten.
  5. De smaak van appels zal zelfs de meest veeleisende tuinders verrukken.

Nadelen van de variëteit:

  1. Als gevolg van een lange opslagperiode verandert de structuur van het fruit - het vruchtvlees raakt los. Tegelijkertijd blijft de smaak van appels hetzelfde.
  2. Bij onvoldoende zorg worden de vruchten aangetast door rot.

appelboom Bryansk

Rassen en kenmerken van rassen

Alexander Ivanovich Astakhov creëerde 3 variëteiten van de Bryansk-appelboom. Elk van hen is op zijn eigen manier aantrekkelijk.

Aloë

De variëteit werd verkregen door het kruisen van de SR 0523-hybride en de Winner-appelboom, geliefd bij veel tuinders. Middelgrote en compacte ronde kroon geven de boom een ​​nette uitstraling. De rechtgetrokken scheuten snellen omhoog, maar vormen geleidelijk een stompe hoek met de stam. Lichtgroene, grote bladeren zijn licht gekruld.

Een pretentieloze plant reageert op goede zorg. Elk jaar draagt ​​de appelboom een ​​oogst van heldere zoetzure appels.De vruchten kunnen niet groot worden genoemd, hun grootte bereikt 200 g Het sappige, knapperige vruchtvlees heeft een dichte textuur. Het unieke aroma, de afgeplatte vorm en de heldere karmozijnrode kleur maken de variëteit herkenbaar.

De oogst kan al in september worden geoogst. Als je de opslagregels volgt, liggen dieprode appels tot de lente. Jonge boompjes mogen niet in laaglanden worden geplaatst, omdat bij lage temperaturen de skeletachtige takken van de boom kunnen bevriezen.

appelboom Bryanskoe

gouden

Een winterse dessertvariëteit verscheen als resultaat van het kruisen van de legendarische Antonovka met de even beroemde appelboom genaamd Golden Delhi. Een winterharde, snelgroeiende, winterharde variëteit behaagt de eigenaren regelmatig met een oogst, maar heeft, in tegenstelling tot de scharlaken Bryansk-appelboom, periodieke vruchtlichamen. De eerste oogst is al in het vijfde jaar na het planten te zien. Middelgrote bomen hebben een dichte, weelderige kroon. De gebogen takken van de appelboom vormen een rechte hoek met de stam.

Grote, geurige vruchten bevestigen de naam volledig. Het is onmogelijk om onverschillig naar een gouden, glanzende appel te kijken. Donkere stippen schijnen door van onder de amberkleurige schil van de langwerpige vrucht, en het kruidige aroma roept herinneringen op aan oosterse zoetigheden. Het gewicht van appels varieert van 180 tot 250 g. Als de bewaarregels worden nageleefd, kunnen de vruchten veilig liggen tot mei.

appelboom Bryansk

Roze

Het belangrijkste verschil tussen de variëteit en andere variëteiten van de Bryansk-appelboom is het vermogen om veilig te groeien en vrucht te dragen in ongunstige omstandigheden. Een prachtige productieve plant, die snel groeit en weinig onderhoud nodig heeft. De appelboom is met succes bestand tegen schimmelziekten.

De compacte, ronde vorm van de boom oogt erg decoratief. De oogst rijpt in september. Langwerpige, ronde appels hebben een unieke zoetzure smaak. De geurige vruchten worden tot december bewaard.

Beschrijving van cultuur

Een volwassen boom bereikt een hoogte van 5 m. De appelboom behoort tot de vroeg groeiende, hoogproductieve soorten. De pretentieloze boom heeft goed gewerkt.

Externe parameters

Een middelgrote appelboom onderscheidt zich door rechtgetrokken scheuten. De takken rennen omhoog, de schors op de scheuten is glad. Scheuten zijn versierd met grote, licht gerimpelde bladeren.

appelboom Bryanskoe

Boomhoogte en kroonbreedte

Een volwassen boom bereikt een hoogte van 5-7 m. Afhankelijk van de grootte en leeftijd van de appelboom spreidt de kroon van de plant zich uit over een breedte van 4-6 m.

Jaarlijkse groei

De schoonheid van Bryansk groeit snel. Elk jaar neemt de stamhoogte toe met 55-70 cm, maar als de boom op een schaduwrijke plek wordt geplant, zal de groei bescheidener zijn.

Opbrengst

Een van de belangrijkste voordelen van de Bryansk-schoonheid is de hoge opbrengst. De boom draagt ​​jaarlijks een groot aantal vruchten. Zelfs een boom van middelbare leeftijd kan meer dan 200 kg appels per seizoen produceren.

Zelfvruchtbaarheid en bestuiving

Het ras heeft geen bestuiving nodig, wat betekent dat het niet naast andere appelbomen kan staan. De plant behoort tot de groep zelfvruchtbare bomen.

appelboom Bryansk

Appel-proeverij

Een beoordeling van 4,8 op 5 geeft de uitstekende smaak van het fruit aan. Dessertappels onderscheiden zich door een voortreffelijk aroma, zoetzure smaak en rijk aan vitamines. Appels zijn goed om vers te eten. Daarnaast worden er sappen, jam, wijn en jam gemaakt van het fruit.

Bestand tegen vriestemperaturen en droogte

Het ras is bestand tegen de grillen van het weer. De appelboom is bestand tegen vorst van 35 graden zonder de gezondheid te schaden en voelt heerlijk aan in de droge zomer. Als de plant echter op een lage plaats wordt geplant, kan de zaailing bevriezen.

Immuniteit tegen ziekten en insecten

De plant heeft een goede immuniteit en heeft minder kans op ziekten dan andere vertegenwoordigers van de cultuur. Helaas wordt de appelboom vaak gevangen door vruchtrot.

appelboom Bryansk

Tips voor het planten

De gezondheid en productiviteit van een appelboom hangt af van de naleving van de regels voor de verzorging en aanplant van de plant.

Zaailing voorbereiding

Het is raadzaam om de wortels van een 1- of 2-jarige zaailing in een voedzame puree van klei, water en mest te dopen.

Zo bieden ze extra voeding en bescherming voor jonge boomwortels.

Timing en schema's

Appelbomen worden in de lente of herfst geplant. Het planten in de lente moet vroeg gebeuren voordat de knop breekt. In de herfst wordt de boom eind september geplant. De deadline is begin oktober. De appelboom moet de tijd hebben om wortel te schieten en zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden voordat de vorst begint. De afstand tussen de zaailingen moet minimaal 5 m zijn en er moet een gang van 5-6 m tussen de rijen worden gelaten.

landing patroon

Procedure technologie

De boom wordt geplant op een zonnige, droge plek. Voor het planten wordt een gat gegraven met de afmetingen 100x100 cm, een diepte van 70 cm Het is beter om 2 maanden voor het planten een plantgat voor te bereiden.

De put moet worden gevuld met turf, humus, as en fosfor-kaliummeststoffen.

De zaailing wordt zo gezet dat de wortelhals boven de grond blijft. Het gat wordt gevuld met aarde, de grond wordt een beetje verdicht en er wordt een groef rond de stam gemaakt. De geplante boom wordt bewaterd en mulch met een laagje zaagsel van 15 cm of kleine spaanders.

Een vruchtbare tuin laten groeien

Kennis van landbouwtechnologie zal zelfs een beginnende tuinman helpen om niet alleen een benijdenswaardige oogst te behalen, maar ook om de appelbomen in een gezonde staat te houden.

Regelmaat van water geven en bemesten

In de eerste levensmaanden heeft de zaailing vaker water nodig. Tijdens de zomerperiode wordt de plant minimaal 7 keer bevochtigd. In de daaropvolgende jaren is het voldoende om de appelboom 4-5 keer per seizoen water te geven. Elke boom moet 6-7 emmers water opnemen.

de appelboom water geven

In de beginjaren is het niet nodig om de boom te voeren, hij heeft voldoende voedsel uit de plantkuil. In de daaropvolgende jaren wordt de appelboom gevoed met organische en minerale meststoffen.

Hoe om te gaan met hout

Het sproeien met chemicaliën wordt in het vroege voorjaar uitgevoerd. De rest van de tijd worden zieke vruchten en bladeren met de hand geoogst en vernietigd.

Snoeien en vormgeven

Om de kroon niet te laten groeien en te dik te laten worden, is snoeien noodzakelijk. Beschadigde of verzwakte scheuten worden meedogenloos verwijderd. Vanaf het tweede jaar wordt de hoofdstengel van de plant gesnoeid. Dit wordt gedaan om zijtakken te vergroten en te ontwikkelen.

appel snoeien

Mulchen en overwinteren

Bij het winterklaar maken van een boom moet deze worden besproeid om hem tegen ongedierte te beschermen. Vervolgens worden de wortels van de appelboom geïsoleerd met turf of humusmulch.

Kenmerken van vruchtlichamen

Ondanks zijn pretentieloze karakter heeft een vruchtdragende boom zorg nodig.

Timing

Appelbomen beginnen snel hun eerste vruchten te produceren. Al 4-5 jaar kun je wachten op de oogst.

Bloeiend

De Bryansk-appelboom bloeit in mei. Als de boom in de zuidelijke randen groeit, verschijnen de eerste bloemen in de laatste dagen van april.

appelboom Bryansk

Rijpen van het fruit

Zoals alle vertegenwoordigers van de wintervariëteiten, leveren de schoonheden van Bryansk eind september een oogst op.

Bewaartermijn

De gegarandeerde houdbaarheid van fruit is tot de laatste dagen van december. Als het temperatuurregime in acht wordt genomen, kunnen appels tot de lente liggen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen