Beschrijving en kenmerken van de tomatenvariëteit Roze oplossing

Middenvroeg tomaat Pink Solution komt uit Nederland. Zoals alle Nederlandse hybriden is het oogstbaar, resistent tegen de meeste ziekten en heeft het een uitstekende smaak.

Gedetailleerde beschrijving van de plant

Tomato Pink Solution F1 is een Nederlandse veredelingshybride, onbepaald door het type groei, daarom heeft het, net als alle planten van deze groep, een struikhoogte van meer dan 1,5 m. Wat betreft fruitrijping is de hybride opgenomen in de groep van middenvroege tomaten, de vruchten beginnen 70 dagen later te zingen het uiterlijk van de eerste scheuten.

tomatenzaden roze oplossing

De rasbeschrijving van de fabrikant garandeert de aangegeven opbrengst en andere kenmerken alleen bij het telen van tomaten in een kas. Planten van deze variëteit die buiten worden gekweekt, komen mogelijk niet overeen met deze beschrijving. Volgens de aanbeveling van de fabrikant moeten de struiken worden vastgemaakt aan een stevige steun, vastgezette, gevormde struiken in 1 steel.

De hybride is resistent tegen een aantal tomatenziekten (fusarium, TMV), past zich goed aan stressvolle omstandigheden aan. De plant produceert hartvormige vruchten met een lichte ribbel in het steelgebied, uniform van vorm en grootte.

Grote vruchten wegen 250 g, het gemiddelde gewicht van de vruchten gedurende het hele groeiseizoen is 200 g. Fruitcluster kan uit 3 of 5 vruchten bestaan. De kleur van de schil en het vruchtvlees is roze. Het vruchtvlees is sappig, vlezig, aromatisch en komt overeen met het saladoel. De fruitsmaak is gekruid, harmonieus, ideaal voor lichte vitaminesalades.

tomatenstruiken roze oplossing

De mening van de tuinman

Het is vrij moeilijk om uitgebreide recensies over de Pink Solution-tomaat op internet te vinden. Voor het grootste deel zijn zomerbewoners beperkt tot de kenmerken van de smaak van de vruchten van deze hybride. Het is moeilijk om hun mening eenduidig ​​te noemen. Voor sommigen is de smaak uitstekend, voor anderen zuur. Blijkbaar moet je Pink Solution zelf planten en alle voor- en nadelen ervan evalueren om de waarheid te achterhalen.

Alina, Volgograd

Ik experimenteer graag met variëteiten, elk jaar probeer ik wel tien nieuwe hybriden en variëteiten. Ik vergeet de Nederlandse selectie niet, vandaag heb ik verschillende struiken van de Pink Solution hybride geplant. Meestal werden de Hollanders grootgebracht voor curling, en deze werden in salades gegeten. We zongen vroeg, samen, de smaak is best geschikt voor zomerse salades. Ik raad de hybride aan bij liefhebbers van roze tomaten.

Tatiana, Kemerovo

Ik heb Pink Solution geprobeerd, een paar struiken geplant. Ik heb geen plezier gehad van de smaak. Hoewel de hybride vruchtbaar is, zal ik hem niet opnieuw planten. Ik hou van zoetere roze tomaten, deze leken mij zuur.

uiterlijk van tomaat Roze oplossing

Aanbevelingen voor het zaaien van zaden voor zaailingen

De standaardtijd voor het zaaien van zaden voor zaailingen is begin half maart, deze kan naar de ene of de andere kant worden verschoven.De exacte tijd is afhankelijk van het tijdstip waarop de planten in de kas worden overgeplant. Voor het zaaien van tomatenzaden in de grond, laten weken in een stimulerende oplossing.

Bereid de grond voor uit dezelfde delen van humus en tuingrond, als de grond in de tuin kleiachtig (zwaar) is, voeg dan een kleine hoeveelheid zand toe. De zaden worden gezaaid in dozen, bedekt met een laag aarde tot 2 cm dik, de dozen zijn bedekt met een film, die pas wordt verwijderd nadat de spruiten zijn gepikt.

Pluk de zaailingen (fase van 2 bladeren) in aparte bakjes met een inhoud van 350-500 ml. Voer de zaailingen vóór het verplanten in de kas met een complexe meststof voor tomaten. Controleer regelmatig het bodemvocht, indien nodig water met bezonken water.

tomatenroze oplossing in het open veld

Tips voor het kweken van een hybride met roze vruchten

Een goed bemeste, vochtige grond is geschikt voor de goede ontwikkeling van de Nederlandse rozenfruithybride. Hier zijn een paar regels, waarna je een goede oogst van prachtig roze fruit kunt kweken:

  • maak de aanplant niet dikker, de afstand tussen de struiken is 50 cm of meer;
  • om een ​​goede smaak van roze fruit te krijgen, moet u gelijkmatig overvloedig water geven en voeren;
  • voeding is vooral belangrijk na het planten van tomaten op een vaste plaats, aan het begin van de bloei, in de beginfase van de eierstokvorming;
  • laat het planten van tomaten niet overstromen, als de grond mag uitdrogen, is de droogte lang geleden: herstel het bodemvocht geleidelijk, dit zal helpen om barsten van de vruchten te voorkomen;
  • de hybride heeft licht nodig om zich te ontwikkelen, plant hem in niet-gearceerde gebieden;
  • struiken moeten regelmatig worden vastgebonden;
  • houd de struiken in goede staat - verwijder stiefkinderen;
  • het losmaken van rijafstanden is een verplichte procedure na elke bewatering;
  • geef geen preventieve maatregelen op die beschermen tegen Phytophthora en apicale rot, roze tomaten zijn minder resistent tegen schimmelinfecties dan variëteiten (hybriden) met rood fruit;
  • voor een betere rijping van fruit kan het aantal borstels worden genormaliseerd, waardoor er niet meer dan 8 stuks overblijven.

uiterlijk van tomaten Roze oplossing

Ziektepreventie en behandeling

Preventieve maatregelen in de kas zijn nodig, ondanks de resistentie van Nederlandse hybriden tegen een aantal ziekten. Door een normale luchtvochtigheid in de kas te handhaven, kunt u de meeste ziekten van schimmeloorsprong voorkomen.

Hiervoor moet de kas zijn uitgerust met handige ventilatieopeningen. Condensatie op de kasmuren is 's nachts en' s ochtends gemakkelijk te vermijden. Het is de moeite waard om 's avonds water te geven en pas' s morgens vroeg water te geven. Mulch op ruggen van hooi en stro verlaagt de luchtvochtigheid, maar houdt vocht vast in de grond en dient als een goede bescherming tegen Phytophthora. Behandel de planten met een fungicide (Fitosporin), als het niet mogelijk was om infectie met de schimmel te voorkomen.

Een hoogproductieve hybride met roze fruit, met de juiste zorg, zal hij zichzelf perfect laten zien, zal een vaste waarde worden in uw tomatencollectie. Loop niet achter op zomerbewoners die met succes Nederlandse hybriden in hun kassen telen.

tomaat roze oplossing in de hand

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen