Beschrijving en kenmerken van de tomatenvariëteit Pink Lady

Tomato Pink Lady is een delicate, rijke roze variëteit. Nederlandse fokkers hebben gezorgd voor een hoge kiemkracht, resistentie tegen diverse ziekten en het vermogen om ongedierte te weerstaan. De tomatenopbrengst is hoog en hybride struiken groeien veel beter in een kas. Als het groeiklimaat warm is, kun je overwegen om de variëteit in de volle grond te laten groeien.

Beschrijving van de variëteit

Pink Lady is geclassificeerd als een onbepaalde variëteit. De struiken bereiken een hoogte van 2 meter. Bij gunstige klimatologische omstandigheden kan de tomatengroei behoorlijk sterk worden. Dit heeft een negatieve invloed op de opbrengst van het gewas, die aanzienlijk wordt verminderd. De struik moet worden geknepen; bij het vormen is het noodzakelijk om 2 stengels achter te laten. De kousenband is verplicht, omdat de plant van deze variëteit erg lang is.

De rijping van de eerste vruchten begint in het laatste decennium van juni. De rijpingsperiode van het ras is van 90 tot 100 dagen. De ideale omstandigheden voor Pink Lady-tomaten groeien in een kas in een regio waar het klimaat niet erg heet is. In het zuiden groeit de cultuur goed in open veldomstandigheden. Als de vruchten geen tijd hebben om te rijpen, kunnen ze "reiken". Dit feit heeft op geen enkele manier invloed op de smaak en het aroma van deze tomatensoort.

Beschrijving van fruit

De vruchten van de tomatensoort Pink Lady worden gevormd door trossen die elk 6 - 8 tomaten bevatten. Elke vrucht krijgt een massa van 230 tot 290 gram. Zo kan de hele bos een gewicht van 1,5 kg bereiken.

De opbrengst is erg hoog. Het aantal struiken dat op 1 vierkante meter land groeit, kan tot 25 kilogram tomaten opleveren, waarvan de vorm plat afgerond is en de kleur roze.

Beschrijving en kenmerken van de tomatenvariëteit Pink Lady

De beschrijving typeert het sappige vruchtvlees van Pink Lady f1-tomaat als "erg zoet en smakelijk". De dichte huid is perfect bestand tegen pogingen van verschillende externe stimuli om de integriteit van het preparaat te beschadigen. Dankzij haar gaat het transport van tomaten erg goed. De vruchten zijn lang houdbaar.

Tomaten bevatten veel bètacaroteen. De zuurgraad is laag, waardoor deze tomaten een uitstekende optie zijn om een ​​kinderdieet samen te stellen. In salades, groentegerechten en sandwiches is het gebruik van zoet sappig fruit zeer geschikt.

Voordelen

Pink Lady f1 heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van vertegenwoordigers van andere rassen:

 • gladde, mooie, regelmatige vorm van de vrucht;
 • het gemiddelde gewicht van tomaten is 250 gram;
 • aangename, delicate, delicate smaak;
 • totaal 6 kamers met zaden;
 • veel bètacaroteen en suikers;
 • dichte huid die barsten voorkomt.

waardigheid van de variëteit

Pink Lady-tomaten zijn een salade-type tomaat dat talloze positieve recensies heeft gekregen. Ze zijn ideaal in voorgerechten, soepen, sappen en diverse sauzen. Ze zijn ook geschikt voor het organiseren van maaltijden voor kinderen, bijvoorbeeld op kleuterscholen en scholen.

De volgende voordelen van het ras zijn te noemen:

 • kort groeiseizoen;
 • ziekteresistentie: grijze vlek, apicale rot, stamkanker;
 • goede compatibiliteit met andere groenten in verschillende gerechten.

Pink Lady heeft praktisch geen gebreken. Men hoeft alleen maar een feit te noemen dat enige tijd zal vergen in het groeiproces.

We hebben het over de constante koppelverkoop en de vereisten van de variëteit om te knijpen. Er mogen geen extra lagen op de struiken zijn.

Hoe je een roze dame opvoedt

De teelt van tomaten van de beschreven variëteit wordt uitgevoerd door zaadmateriaal voor zaailingen te zaaien.

Zaden voorbereiden om te planten

De zaden van deze variëteit hebben één duidelijk verschil: ze hoeven niet te worden gedesinfecteerd voor het planten. Om te beginnen met groeien, is het voldoende om ze in een groeistimulator te laten weken. Dit moet worden gedaan in regio's met een warm klimaat eind februari - begin maart. Als we het hebben over koudere streken van het land, is het raadzaam om in het laatste decennium van maart zaden voor zaailingen te planten. Dit geldt voor Siberië, de Oeral en alle andere regio's waar de zomers kort en niet heet zijn.

U kunt de grond om zelf te planten maken, of u kunt een kant-en-klare versie aanschaffen. De beste keuze is een aarden mengsel waarvan de zuurgraad vrij laag is. U kunt land van uw zomerhuisje halen door het te lenen van kool, komkommer, wortelbedden.

Het meegebrachte land moet absoluut worden ontsmet. De beste en meest traditionele remedie is een oplossing van kaliumpermanganaat. Je kunt voorstedelijke grond mengen met turf, as en humus.

Groeiende functies

Voor zaailingen moeten Pink Lady-zaden eind februari worden geplant. Grond die zuurneutraal is, werkt het beste. Het is goed om gewone aarde met humus te mengen om deze indicator te bereiken, je kunt een beetje as toevoegen.

De resulterende grond moet worden afgebroken in containers, waarin tomatenzaden aan hun lange reis zullen beginnen. Ze moeten ongeveer 1,5 centimeter worden verdiept. Voor het planten worden de zaden 12 - 14 uur geweekt in een groeistimulator. Het materiaal hoeft niet te worden ontsmet, omdat de zaden aan alle noodzakelijke procedures worden onderworpen voordat ze worden verkocht.

tomatensoort

Om de meest geschikte groeiomstandigheden in de container te creëren, moet deze in plastic worden gewikkeld en op een warme plaats worden gemarkeerd. De spruiten die zijn verschenen, hebben constante verlichting nodig. Bevochtig de grond voorzichtig, met mate, want tomaten houden niet van te natte grond.

Nadat de plant 2 echte bladeren heeft gevormd, moet er een keuze worden gemaakt. Na het verplanten is het noodzakelijk om complexe meststof toe te passen. Voed de planten opnieuw voordat u ze op een vaste plaats plant.

De tijd waarin zaailingen moeten worden gekweekt, is afhankelijk van die tijd van het jaar:

 • lente - 42 dagen;
 • zomer - 35 dagen;
 • winter - 63 dagen.

Het overplanten van de eerste zaailingen in de grond wordt mogelijk na 15 mei, wanneer de nachttemperaturen overwegend positief zijn. Om het overlevingspercentage zo goed mogelijk te laten zijn, moeten de gaten worden afgeworpen met kaliumpermanganaat. Op het moment van transplantatie moeten de stammen worden vastgemaakt aan wapening of trellis.

tomaten telen

Tuinders moeten op dit feit letten: een meer rationele manier tomaten kweken op een latwerk. Zorg ervoor dat u de stiefzonen verwijdert en de vorming van de struik in de gaten houdt. Het moet 1 of 2 stengels hebben.

Watering Pink Lady moet worden geregeld met warm water, waarvan de temperatuur dicht bij kamertemperatuur ligt. De toepassing van vloeibare minerale meststoffen moet 3-4 keer tijdens het seizoen worden uitgevoerd.

Zorg regels

Tomato Pink Lady is een cultuur die erg warm-vriendelijk is. Zaadgroei kan al beginnen bij 10-15 ° С, en de optimale temperatuur voor het houden van struiken varieert van 23 tot 25 ° С. Als het ras tijdens de groeiperiode in koele omstandigheden valt en de temperatuur daalt tot 15 ° C, kun je knoppen verliezen en daarmee een aanzienlijk deel van de oogst. Hoge temperatuurkenmerken, zoals bevriezing, kunnen nadelig zijn.

De regels voor het verzorgen van de Pink Lady-variëteit zijn vrij eenvoudig:

 • desinfectie van de grond vóór het planten;
 • de noodzaak om te binden;
 • vereisten voor bodemzuurgraad;
 • installatie van steunen;
 • water geven met water op kamertemperatuur.

Om een ​​ideaal microklimaat te creëren, kunt u kruiden planten parallel met tomatenstruiken: selderij, peterselie, munt. Deze kruiden zullen een uitstekende ongediertebestrijder zijn.

Beoordelingen
 1. Vyacheslav
  11.11.2017 13:43

  Voor mij, geen professional, is er niet het belangrijkste - wat moet ik kiezen en waar kan ik zaden kopen? Er is veel informatie, maar het is voor degenen die zelf genoeg begrijpen. Deze beschrijvingen geven mij weinig. Interessanter is de beoordeling door groepen, rijpingsvoorwaarden, consumentenkwaliteiten, teeltzones, etc. en vergelijking in groepen.

  Te beantwoorden
 2. Lera
  7.07.2018 14:29

  Hallo. Kan ik Pink Lady-tomatenzaden bij jullie bestellen?

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen