Kenmerken en beschrijving van de tomatenvariëteit Pink Claire, de opbrengst

Tomaten zijn een veelzijdige groente, zonder welke praktisch geen bewaarrecept voor de winter kan. Tomato Pink Claire is perfect voor die tuinders die liever roze variëteiten met grote vruchten telen.

Beschrijving van de tomatenvariëteit Pink Claire

Pink Claire F1 behoort tot de eerste generatie hybriden en is gefokt door fokkers uit Israël.

De tomaat is onbepaald, kenmerkt zich door een onbeperkte groei van de hoofdstam en kan een hoogte bereiken van meer dan 2 m. Het wortelstelsel is krachtig, sterk ontwikkeld. De struik zelf is overvloedig bladrijk, toppen van een donkergroene tint. De internodiën zijn kort. Om het begin van de vorming van eierstokken te versnellen, is het noodzakelijk om de laterale scheuten te verwijderen (knijpen).

De tomaat is een vroeg rijpend ras. Vanaf het moment van zaaien tot het verschijnen van de eerste rode vruchten duurt het 90 tot 95 dagen. Heel productief. Een cyste kan van 4 tot 6 tomaten groeien.

De belangrijkste kenmerken van hydride zijn droogtetolerantie, tolerantie voor plotselinge veranderingen in de dagelijkse temperatuur.

Deze variëteit onderscheidt zich gunstig van andere tomatenvariëteiten door immuniteit voor ziekten zoals tabakmozaïek, verticillium en fusarium verwelking van struiken. De hybride is niet resistent tegen de rest van de ziekten van nachtschadegewassen, daarom moeten Pink Claire-tomaten tijdig preventieve procedures worden uitgevoerd.

tomatenstruiken Pink Claire

De plant is geschikt om buiten te kweken, in kassen en kassen.

Kenmerken van Pink Claire-vruchten

Voordat u plantmateriaal koopt, is het erg belangrijk om een ​​gedetailleerde beschrijving van de tomatenvariëteit en allereerst de kenmerken van de vrucht te bestuderen.

De eerste generatie hybride behoort tot de grootbloemige roze variëteiten. Het gewicht van een rijpe tomaat kan oplopen tot 180-300 gr. De vorm van de vrucht is ovaal. Bovenaan iets afgeplat. Het vruchtvlees is mals, sappig, vrij zoet. De huid is dicht, glad en barst niet. Bij de stengel is een klein groen vlekje.

Gedurende de hele vruchtperiode worden tomaten niet kleiner. Pink Claire-hybride onderscheidt zich door de hoge smaakkwaliteiten van fruit.

Met de juiste zorg kan tot 7 kg tomaten uit één volwassen struik worden geoogst.

tomaat roze Claire in de tuin

Een verscheidenheid aan universeel gebruik. Rijpe vruchten kunnen in hun geheel worden gegeten of vers aan salades worden toegevoegd. Ideaal voor hele conservering. Het maakt ook heerlijke tomatensappen, lecho, salades en sauzen.

Rijpe tomaten verdragen goed lang transport en zijn zeer geschikt voor verkoop.

Voors en tegens van tomaat

De beoordelingen van die tuinders die de hybride in hun gebied hebben gekweekt, zijn over het algemeen positief.Maar ondanks de vele voordelen, zijn er verschillende nadelen aan de tomaat waar je op moet letten.

Voordelen:

 • Goede oogst gedurende de gehele vruchtperiode;
 • Bestand tegen tabaksmozaïek en verwelking van struiken;
 • Hoge smakelijkheid van fruit;
 • Ze verdragen transport goed;
 • Universeel gebruik bij het koken;
 • Weerstand tegen droogte;
 • Je kunt zaailingen laten groeien in open en gesloten grond.

uiterlijk van roze Claire-tomaat

Nadelen:

 • Gevoelig voor sommige ziekten van nachtschadegewassen;
 • De struik moet worden gevormd;
 • Een kousenband van de plant aan de steun is vereist;
 • Alleen op vruchtbare gronden kan het een stabiele oogst opleveren.

Tomaat Pink Claire in het open veld

Kenmerken van het telen en verzorgen van een tomaat

De Pink Claire-tomaat onderscheidt zich door zijn pretentieloze zorg, maar om de opbrengsten te verhogen, is het noodzakelijk om enkele regels van de landbouwtechnologie te volgen.

Allereerst moet speciale aandacht worden besteed aan het kweken van zaailingen. U moet plantmateriaal in de tweede helft van februari of de eerste helft van maart zaaien.

Zoals eerder vermeld, kan deze tomatensoort alleen op vruchtbare gronden een stabiele oogst opleveren. Als de grond niet voldoende is verrijkt met nuttige stoffen, moet u er, voordat u de zaailingen op een vaste plaats plant, mest, vogelpoep of toortsoplossing aan toevoegen.

Aangezien volgroeide struiken erg lang en uitgespreid zijn, moet de afstand tussen de planten minimaal 60 cm zijn. Deze afstand is optimaal zodat de struiken elkaar niet hinderen. Het is raadzaam om zaailingen te planten op de plaatsen waar courgette, kruiden, uien, knoflook en peulvruchten groeiden.

tomatenzaden Pink Claire

Het tweede belangrijke punt is vertrekken. Het bevat:

 • Wieden en wieden;
 • Water geven;
 • Toepassing van minerale en organische meststoffen;
 • Preventie tegen ziekten van nachtschadegewassen.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan drenken. Als het te vaak voorkomt, zijn de tomaten waterig en smaakloos. De struiken water geven is 2-3 keer per week voldoende. Als het lang regenachtig weer is, kan het water geven een tijdje worden gestopt.

Je moet de struiken 's avonds water geven, als er geen brandende zonnestralen zijn. Zo'n maatregel is nodig zodat er geen brandwonden op de toppen verschijnen. Planten moeten één keer per week worden gewied voordat ze water geven.

roze Tom Pink Claire

Om tomaten goed te laten groeien, moeten ze regelmatig worden gevoerd. Voor het hele vruchtseizoen moeten ten minste drie verbanden worden aangebracht. Het interval tussen bevruchting is 14 dagen.

Voor de eerste voeding zijn vogelpoep verdund in 10 liter water geschikt. Je kunt ook ammoniumnitraat, superfosfaat en kaliumchloride gebruiken (in een verhouding van 20:55:35 per 10 liter water).

De tweede topdressing is 1 liter toortsinfusie, 25 gram superfosfaat en 2 theelepels. houtas. Je moet bij de wortel binnenkomen.

Voor de derde voeding kun je de volgende samenstelling gebruiken: 3 el. l. houtas, 25 g superfosfaat en 0,5 g mangaansulfaat.

tomatenoogst Pink Claire

Bij het aanbrengen van minerale en organische meststoffen is het belangrijk om te letten op het uiterlijk van de tomaten. Als het slecht groeit en de eierstokken praktisch niet worden gevormd, kan het aantal verbanden worden verhoogd. Als de tomaten na het bemesten bladverliezend begonnen te worden en er praktisch geen eierstokken zijn, moet het voeren worden gestopt.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen