Maankalender van de tuinman en tuinman voor 2020 en planttafel

Door de maankalender voor 2020 te bestuderen, verzamelen tuinders en tuinders nuttige informatie om te begrijpen wanneer het beter is om een ​​plant te planten en ervoor te zorgen. En dat allemaal om de opbrengstindicator te verhogen. Naast gunstige en ongunstige dagen, geeft de kalender neutraal aan en kunt u ook het juiste moment kiezen voor water geven en bemesten.

Wat u moet weten over de fasen van de maan

Zo'n concept als astronomische cyclus heeft een belangrijke invloed op de groei van cultuur, in sommige gevallen is het doorslaggevend. Er wordt aangenomen dat als u zich aan bepaalde regels houdt, u een goede oogst kunt oogsten en het werk op de site kunt optimaliseren.

Wassende halve maan

De fase is in grotere mate geschikt om de scheuten te beïnvloeden, maar tijdens deze periode de wortels “aanraken” wordt niet aanbevolen.

Tuinders adviseren op dit moment:

 1. Voer het gewas met minerale meststoffen of gebruik organisch materiaal.
 2. Bewerk de grond, voer het losmaken uit.
 3. Water, en ook vaccineren, selecteer stekken om te planten.

In deze maanfase kunt u planten verplanten en in sommige gevallen zelfs planten, maar zonder het wortelsysteem aan te raken.

maan kalender

Fasen van de volle maan

Dit zijn slechts drie dagen waarin de volgende soorten werkzaamheden niet op de site mogen worden uitgevoerd:

 • enten van planten wordt niet aanbevolen;
 • niet afsnijden, stiefkinderen en zijscheuten niet verwijderen;
 • en verwijder ook geen droge takken, bladeren en stengels.

Maar je kunt ook andere activiteiten uitvoeren waarbij je voor de cultuur moet zorgen:

 1. Het is niet verboden onkruid te verwijderen of dicht struikgewas uit te dunnen.
 2. Beschermende maatregelen die ziekten en plagen bestrijden, zijn niet overbodig.

Tijdens de volle maan zijn ervaren tuinders bezig met het oogsten en oogsten van zaden voor opplant. Gedurende deze tijd kunt u blanco's maken die geen warmtebehandeling vereisen.

takken verwijderen

Afnemende maan

Het wordt als een ongunstige tijd beschouwd om aan het wortelstelsel te werken, maar ook aan scheuten. Op dit moment wordt aanbevolen:

 • het is beter om peulvruchten te planten, evenals bol- en wortelplanten;
 • je kunt de gewassen die op de site groeien voeden, en onkruid en overwoekerde scheuten verwijderen;
 • het is de moeite waard om fruit en paddenstoelen te oogsten, te drogen.

Aandacht! Op de afnemende maan beginnen ze lege plekken uit te voeren, en degenen die een warmtebehandeling nodig hebben, zijn beter geschikt.

Fasen van de nieuwe maan

Tijdens de nieuwe maan is het beter om alle scheuten en planten die opgedroogd of beschadigd zijn van de site te verwijderen. Het is mogelijk om grondbewerking uit te voeren die ongedierte en ziekten kan verwijderen.

Oogsten op dit moment is niet slecht, evenals de bereiding van geneeskrachtige kruiden voor de winter. Maar u moet het volgende werk op de site niet uitvoeren op de nieuwe maan:

 1. Het is beter om het graven van de aarde uit te stellen.
 2. Sluit zaaien, verplanten en planten in de grond of kasomstandigheden uit voor alle gewassen.

landen op schema

Welke planten kunnen op de groeiende maan worden geplant?

Deze tijd zal gunstig zijn voor het planten van gewassen die zich naar boven uitstrekken, meegroeien met de maan en scheuten en fruit boven het grondoppervlak plaatsen. De lijst moet bevatten:

 • aubergine, courgette, pompoen;
 • greens en alle kool, zoete paprika's en paprika's;
 • bonen, maïs, tomaten en aardbeien.

Het is niet verboden medicinale of pittige kruiden te planten (dille, basilicum, munt, citroenmelisse, rozemarijn, valeriaan). Op voorwaarde dat ze zich "uitstrekken" en niet over de grond verspreiden.

aubergine zaailingen

Wat moet je landen op de afnemende maan?

Tuinders weten dat het in deze fase mogelijk is om gewassen te zaaien die fruit produceren in de directe omgeving van het land. De voorkeur gaat uit naar:

 1. Bonen, aardappelen, wortelen.
 2. Je kunt knoflook, uien, radijs en aardpeer in de grond planten.

Maar met het grootste ongeduld wordt deze periode verwacht door tuinders die fruitplanten en -heesters planten. Ze bereiden van tevoren stekken voor om ze op de afnemende maan te planten.

Deze tijd is ook goed voor het planten van bloemplanten, de bloemen wortelen goed.

hole landing

Welke planten te planten op de nieuwe maan en volle maan?

Op dit moment is het beter om geen planten te planten, want of het nu bij volle maan of nieuwe maan is, er bestaat een risico op een probleem als slechte zaadontkieming. Jonge boompjes worden ook niet geplant - de kans is groot dat ze zullen sterven.

Maar deze zomerperiodes (nieuwe maan en volle maan) zijn geschikt om te oogsten, omdat op dit moment de vruchten van de plant, net als de stengels, gevuld zijn met vitaliteit.

zaad schiet

Is het mogelijk om voor planten te zorgen tijdens een maansverduistering?

Nee, zo'n periode, inclusief drie dagen ervoor en drie dagen erna, is de tijd waarin het beter is om de grond en de gewassen die erop groeien niet te verstoren.

Wat zijn de gevolgen van pogingen om van boord te gaan en plantzorg te manipuleren:

 • vernietig de zaailingen;
 • hun groei en ontwikkeling aanzienlijk vertragen;
 • verminder de gewasopbrengst.

In de regel vinden verduisteringen plaats tijdens de volle maan, om deze reden wordt de tijd van de volle maan als ongunstig beschouwd voor landingen.

Zonsverduisteringen hebben ook een negatief effect op alle bovenstaande indicatoren.

werken met bloemen

Moet je de maankalender vertrouwen en gebruiken?

Positieve dynamiek, onderworpen aan alle regels, zal de zomerbewoner niet lang laten wachten. Tuinders gebruiken de kalender graag en merken op dat het werkt.

Als er twijfels zijn over de effectiviteit van de methode, kan de praktijk die wegnemen. Het is beter om alle aanbevelingen van de kalender te controleren om er zeker van te zijn dat ze effectief zijn.

Sterrenbeelden en tuinwerk

Het tuinplan voor het uitvoeren van werkzaamheden op de site is ook afhankelijk van astrologische aspecten. Wees niet verbaasd, maar de maanstanden zijn niet alles. Het is de moeite waard om rekening te houden met de tekenen van de achterkant, omdat deze ook de groei en ontwikkeling van gewassen die op de site groeien, beïnvloeden.

hark bij voeten

Hoe astrologie tuiniers zal helpen:

 1. Vuurtekens helpen je om een ​​goede oogst van fruitplanten te krijgen, Boogschutter, Ram en Leeuw hebben een gunstig effect op bladgroenten.
 2. Wanneer de tekens van de aarde (Stier, Steenbok, Maagd) in de lucht heersen, vergeet dan niet om meststoffen aan te brengen, deze zullen de groei van het wortelsysteem helpen optimaliseren en daarom het overlevingspercentage van het gewas verbeteren.
 3. Als je een bloeiende tuin wilt, plant dan planten, en voer ze ook tijdens de periode dat de maan in de tekenen van lucht staat (deze omvatten Tweelingen, Waterman, Weegschaal).
 4. De watertekens van de dierenriem onderscheiden zich door een positieve invloed op het bladverliezende systeem; tijdens deze periode kan elk werk met betrekking tot scheuten worden uitgevoerd. Deze tekens zijn onder meer: ​​het sterrenbeeld Schorpioen, Kreeft, Vissen.

Help: groenten die in de grond of in de kas zijn geplant, zullen snel groeien als de maan tijdens het planten in het teken Ram, Boogschutter of Leeuw stond.

tuin gereedschap

Tabel met gunstige en ongunstige dagen voor het planten en verzorgen van planten voor 2020

Wanneer u maandenlang een tuinkalender vormt, vergeet dan niet dat elk van hen zowel gunstige als ongunstige dagen heeft. Dit maakt aanpassingen aan het werk, maar als de maanlandingskalender helpt om de opbrengst aanzienlijk te verhogen en het werk te optimaliseren, is het logisch om de aanbevelingen ervan op te volgen.

januari

Deze tijd kan nauwelijks gunstig worden genoemd voor het planten van zaden, de reden voor alles is de ongeschikte temperatuursomstandigheden, waardoor werk op straat niet mogelijk is. Maar in januari kunt u zich bezighouden met het kiezen van zaailingen en het voorbereiden van de grond.

data voor werk

Op welke dagen in januari kun je bepaalde gewassen planten:

Solanaceous gewassen: tomaten, paprika's, auberginesje kunt zaailingen planten op de 1e en 2e nummers, dan 10 en 11, en daarna - alleen van 27 tot 29.
Pittige groenten en kruidenhet is beter om het planten van zaden uit te stellen tot de 20e en 25e, je kunt het op de 29e halen.

Maar het is beter om van de 1e tot de 5e meststoffen op de grond aan te brengen, herhaal indien nodig alle procedures op de 19e-20e.

soorten naoogst

februari

Woon je in een warm klimaat of ben je de gelukkige eigenaar van een verwarmde kas, dan kun je gewassen planten die een lange groeifase in de grond hebben.

Aubergines, tomaten, paprika's en courgettes kunnen op de volgende dagen van de maand worden geplant:6 tot 8 en 25 tot 27.

 

Kool van alle soorten en soorten:procedures voor het planten van zaailingen in kassen worden aan het einde van de maand uitgevoerd, bij voorkeur van 22 tot 23.
Knoflook, uien, kruiden:het midden van de maand, van de 16e tot de 17e, is ideaal, evenals het einde - van 23 tot 25.
Wortelen, aardappelen, radijs en aardpeer:Indien nodig kunt u deze planten aan het einde van de maand - van 23 tot 26 jaar - in de kas planten.
Komkommers, meloenen en watermeloenen:het planten van zaden in kopjes of het ontkiemen ervan begint op de 24e.

witte kool

maart

Binnenkort zal het nodig zijn om de tuin op orde te brengen, voor te bereiden op plantevenementen. Als u besluit zaailingen in een kas te planten met kopjes of dozen, geef dan de voorkeur aan de volgende dagen van de maand:

15 en 16, evenals 23 en 24:deze dagen zullen gunstig zijn voor het planten van tomaten, maar ook voor aubergine en andere nachtschade.
21 en 22:beter om kool te planten.
In het midden van de maand, van de 15e tot de 17e:begin met het planten van zaden van komkommers en meloenen.
De dagen aan het einde van de maand kunnen als universeel worden beschouwd voor het uitvoeren van plantwerk:van 22 tot 25.

april

De meest gunstige dagen deze maand zijn eenvoudig te berekenen. Let bij het voorbereiden van zaailingen op het midden en einde van de maand.

Gunstige dagen voor aanplant:Ongunstig:
11, 12, van 29 tot 23, en dan van 27 tot 30.

 

het wordt niet aanbevolen om op de 5e dag en ook aan het begin van de maand (2, 3, 4) werkzaamheden op de site uit te voeren.

verplanten

mei

Als u een tuin op de site wilt laten groeien, moet het verplanten van zaailingen uitsluitend op geschikte dagen plaatsvinden, we hebben het over het midden van de maand.

Gunstige planttijd:Ongunstige dagen:
 

van 8 tot 10, en dan van 17 tot 19, en dan van 26 tot 28.

dit is de periode van 5 t / m 11 mei.

 

juni

Deze maand is het beter om geen plantwerk uit te voeren, maar andere gericht op het verzorgen van planten die aan kracht beginnen te winnen onder de warme stralen van de zon.

Geschikte dagen voor het uitvoeren van verschillende werken op de site:Bevruchting:Scheuten snoeien en stiefkinderen verwijderen:
halverwege de maand, beginnend op de 10e en eindigend op de 25e, wordt aanbevolen om de activiteiten tegen het einde van de maand, op 27-30, te hervatten.werk op 18-19 juni.

 

wordt uitgesteld tot het einde van de maand en wordt gehouden op de 20e.

 

verwijdering van stiefzonen

juli

Op dit moment wordt het opnieuw zaaien van koolzaden uitgevoerd, het is beter om dit van de 8e tot de 10e van de maand te doen.

Bomen enten:De grond losmaken:Ongediertebestrijding:
het midden van de maand en begin juli zijn ideaal, beginnend van 2 tot 7.13, 14, 15, 18, 19.

 

het einde van de maand vanaf de 23e.

 

augustus

In deze maand begint de oogst, deze duurt tot half september, in sommige gevallen zelfs langer.

Dergelijke werkzaamheden kunt u het beste op de volgende dagen op de site doen:Wanneer is het beter om de grond niet te raken:
Van 11 tot 13. Dan - van 17 tot 19 en aan het einde van de maand - van 23 tot 29 augustus.1 en 30 augustus.

 

oogsten

september

In september worden op de 15 en 28 september geen werkzaamheden uitgevoerd op de site. En de oogst gaat door tot de 20e van de maand.

oktober

Nadat de oogst is geoogst, kunt u gewassen planten die in de grond "overwinteren".

Uien, knoflook en andere planten:aan het begin van de maand, maximaal 10 cijfers. Maar beter op 1 of 2 oktober.
Wortel:5 of 6, of beter 10.

November

Deze maand is het beter om de grond te mulchen, aangezien officieel alle werkzaamheden op de site al zijn voltooid.

wortel op tafel

december

Deze maand kan de tuinman uitrusten en genieten van de resultaten van het werk dat in het voorjaar en de zomer op de site is gedaan.

Alle activiteiten in het land of in de tuin worden beter gecoördineerd met de maankalender, zoals ervaren tuinders doen, die het werk willen optimaliseren en als resultaat een behoorlijke oogst willen behalen.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen