Maankalender voor het zaaien van een tuinman en een tuinman, een werktafel voor oktober 2020

Het is beter om agrotechnische maatregelen uit te voeren met het oog op de maankalender van een professionele tuinman en tuinman voor oktober 2020. Met zijn hulp zullen veel fouten tijdens belangrijk landbouwwerk kunnen worden voorkomen. Als u de gunstige datums van de maand kent, kunt u de gewenste datums voor het planten correct berekenen en later - om een ​​uitstekende oogst te oogsten.

Maanfasen in oktober 2020

De maan, die een aardse satelliet is, beïnvloedt de beweging van sap in planten. De toestand en ontwikkeling van veel tuin- en tuinbouwgewassen hangt af van de ligging ten opzichte van de aarde.

Maanfasen van oktober:

  • Groeien (1 ... 13);
  • Volle maan (14);
  • Afnemen (15 ... 27);
  • Nieuwe maan (28).

Hoe sterrenbeelden planten beïnvloeden

In oktober stopt de maand bij elk van de 12 sterrenbeelden. De positie van deze satelliet ten opzichte van andere planeten en ten opzichte van de aarde heeft invloed op de vegetatie. De toestand van de planten en de indicatoren van de toekomstige oogst zijn afhankelijk van de locatie van de maan.

Als de maand vruchtbaar is, is het aan te raden om op dergelijke data gewassen te planten. Er zijn tekenen die een negatief effect hebben op verschillende planten. Vruchtbaar zijn: Kreeft, Vissen, Schorpioen, Stier, Weegschaal, Steenbok. Relatief productief: Maagd, Boogschutter, Tweelingen. Onvruchtbaar: Ram, Leeuw, Waterman.

Welke landbouwactiviteiten kunnen in oktober worden uitgevoerd:

  • fruit plukken: Schorpioen (1.2), Boogschutter (3.4), Steenbok (5.6), Vissen (10.11), Boogschutter (30.31).
  • wortelgewassen verzamelen, boomzaailingen planten: Stier (15.16), Tweelingen (17.18.19), Kreeft (20.21), Maagd (24.25), Weegschaal (26.27).

oktober kalender

Gunstige kalenderdagen voor succesvol planten

Agrarische werktafel voor oktober:

Nummers van de maandSoorten banen
1…6winterzaaien van peterselie, dille, verschillende salades, zuring, rucola
7…9bladeren oogsten, de site schoonmaken
10…11winter zaaien van groen
13 ... 15 dagen van de Volle Maansanitair schoonmaken
16…21winterplant van uien, knoflook, wortelen, radijs, bieten; zaailingen planten, struiken opnieuw planten, bolbloemen planten
22…23bemesting, vocht opladen
24…26winterbeplanting van bolbloemen en knolgewassen
27 ... 29 dagen nieuwe maansanitaire maatregelen, snoeien
30…31winterzaaien van dille, peterselie en salades

gunstige dagen

Welke planten worden aanbevolen om te planten tijdens de afnemende maan

Ze voeren podzimnyu uit aan het planten van uien, knoflook, wortels, radijs, bieten. Van 15 tot 27 worden tulpenbollen, hazelaarhoen, narcissen en lelies geplant. In het tweede decennium van oktober worden bomen en jonge struiken geplant.

Welke planten te planten op de groeiende maan

Van 1 tot 13 worden zaden van peterselie, sla, spinazie gezaaid. Deze gewassen zullen pas komend seizoen ontkiemen. De eerste greens verschijnen in het vroege voorjaar.

Verkeerde tijd om aan boord te gaan

Op de dagen van de Volle Maan (13 ... 15) en Nieuwe Maan (27 ... 29) proberen ze niets te doen op het veld. Het is ongewenst om landbouwwerk te verrichten als de maand in Waterman (7 ... 9), Ram (12 ... 14), Leeuw (22-23) is.

landen in de grond

Verzorgingskalender voor oktober 2020

In oktober worden landbouwactiviteiten uitgevoerd, afhankelijk van de locatie van de maan. In de herfst graven ze de grond op, verwijderen ze onkruid, brengen ze meststoffen aan en saneren ze de grond. In oktober worden bomen en struiken verzorgd, meerjarige bloemen die in de grond blijven staan ​​voor de winter worden geïsoleerd. Toegegeven, het bovengrondse deel moet worden afgesneden.

Verdorde eenjarige bloemen kunnen het beste uit het bloembed worden verwijderd.

Ongunstige dagen

Op nieuwe maan (27 ... 29) en volle maan (13 ... 15) is het beter om afval te verzamelen, onkruid te vernietigen, insectenplagen. Op dergelijke dagen wordt het aanbevolen om de grond op te graven, gevallen bladeren en twijgen te verzamelen.

Geschikte dagen voor tuinieren en tuinieren

In het eerste decennium van oktober zijn ze bezig met podzimny groen planten, composteren. Vanaf de 15e worden knollen geplant.

Eind oktober voeren ze vocht uit, voeden ze vaste planten, snoeien ze takken.

herfstlanding

Wanneer tuingewassen en kamerplanten planten en opnieuw planten in oktober 2020

Van 1 tot 14 worden late groenten en fruit geoogst, met vrucht in de bovengrondse delen. Van 15 tot 27 jaar graven ze alle wortels in de grond op en transplanteren ze eenjarige bloemen van bloembedden naar binnenpotten.

Naast het oogsten worden in oktober in de winter radijs, bieten, uien, knoflook en wortelen geplant. Deze gewassen worden in een afnemende fase geplant, dat wil zeggen van 15 naar 27. De bodemtemperatuur moet + 2 ... + 5 graden Celsius zijn (niet hoger).

ontvangen zaailingen

In dezelfde periode worden zaailingen geplant in gebieden met een warme, lange herfst (met een bodemtemperatuur van +10 graden). Voordat het koude weer begint, moeten jonge bomen op een nieuwe plek wortel schieten en tijd hebben om zich aan nieuwe omstandigheden aan te passen. Van 15 tot en met 27 oktober kun je beginnen met het vermeerderen van bloemen en struiken door een struik of wortelstok te verdelen.

In de tweede helft van oktober worden tulpenknollen, hazelaarhoenders, hyacinten, narcissen, lelies en krokussen in de grond begraven. Laat planten wordt alleen uitgevoerd in die regio's waar op het moment van planten de bodemtemperatuur 10 graden Celsius is en voordat de vorst begint, minstens 20 dagen.

tuinwerk

Het is beter om niet in de late herfst kamerplantzaden te zaaien. Het wordt aanbevolen om dit evenement uit te stellen tot het voorjaar. Maar van 15 tot 27 oktober kun je beginnen met het verplanten van kamerbloemen. Planten worden meestal overgeplant in grote bakken of potten als ze overwoekerd zijn en weinig ruimte hebben in een oude pot.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen