Maankalender voor februari 2020 voor de tuinman, gunstige dagen om te planten

De maankalender voor de tuinman voor februari 2020 maakt het mogelijk om het juiste moment te kiezen voor het planten van een bepaald gewas. Het is tenslotte raadzaam om plantzaden te zaaien om zaailingen te krijgen, verwijzend naar de locatie van de maan. De verkeerde dag zal de opbrengsten verminderen en ertoe leiden dat het gewas niet levensvatbaar wordt.

Maanfasen in februari 2020

Bij het plannen van landbouwactiviteiten is het raadzaam om rekening te houden met de locatie van de maand, omdat de ontwikkeling van absoluut alle planten afhangt van deze planeet. Voor elke periode is er een lijst met toegestane en verboden evenementen.

Er zijn 4 maanfasen (voor februari-dagen):

 1. Afnemende maan (1 tot 3, 20 tot 28).
 2. Nieuwe maan (5).
 3. De wassende maan (van 7 tot 17).
 4. Volle maan (19).

Wat voor tuinwerk kunt u doen

Wanneer u in uw tuin of in uw tuin werkt, is het raadzaam om de maankalender te bekijken. Bepaalde categorieën landbouwwerkzaamheden die op nieuwe of volle maan worden uitgevoerd, zullen achteraf niet de verwachte resultaten opleveren.

veel groenten

Op de nieuwe maan

Een dag valt op de nieuwe maan (5e dag). Het loont echter de moeite om voor deze periode 3 dagen te reserveren. De dag ervoor, de hele nieuwe maan en de dag erna. In deze periode is het ongewenst om plantzaden te zaaien. Maar je kunt minder vaak zaailingen maken die te dik zijn geworden, of onkruid verwijderen. Gewassen kunnen worden behandeld tegen ziekten en insecten. De grond waarin de zaailingen groeien, mag loskomen en op de nieuwe maan gieten.

Het is niet wenselijk om op deze dag planten te zaaien of te planten. Maar je kunt onkruid of dichtgroeiende zaailingen uit de grond halen.

Bij volle maan

De volle maan in februari valt op de 19e. Deze periode duurt echter langer: drie hele dagen. De volle maan komt een dag voor de 19e en eindigt pas op 21 februari. In deze periode kunt u de bedden onkruid wieden, onkruid verwijderen of minder vaak te dichte zaailingen maken. Planten kunnen worden behandeld tegen ziekten of insectenplagen. Tijdens de volle maanperiode kunnen gewassen uit de grond worden gehaald, maar er kan niets worden geplant. Het is verboden de wortels te plukken en te knijpen.

veel groenten

De meest gunstige posities van de maan in de dierenriemtekens om te planten

Bij het zaaien moet er rekening mee worden gehouden in welke specifieke tekens de planeet zich bevindt.De locatie is van invloed op de latere ontwikkeling van culturen.

Positie met betrekking tot tekens en invloed op planten:

 1. Op de wortels - in Maagd, Stier, Steenbok.
 2. Op de bladeren - in Schorpioen, Kreeft, Vis.
 3. Over bloemen - in Waterman, Weegschaal, Tweelingen.
 4. Voor fruit - in Leeuw, Ram, Boogschutter.

Zaden worden alleen gezaaid op die dagen waarop de planeet zich in de volgende sterrenbeelden bevindt: Schorpioen, Kreeft, Vissen, Maagd, Stier, Steenbok. In februari komen de meest succesvolle datums voor het planten van gewassen overeen met 7, 8, 11, 12, 16, 17 cijfers.

verschillende groenten

Maanlandingskalender

Elk gewas heeft zijn eigen geschikte plantdagen. Er zijn immers planten die uitsluitend bovengronds vrucht dragen (tomaten, paprika's). Veel gewassen groeien en rijpen alleen in de grond. Voor de tuinman maakt het uit op welke dag het zaai-evenement plaatsvindt: voor een groei- of een afbouwfase.

Gunstige dagen

De periode die overeenkomt met de groeifase wordt aanbevolen voor het zaaien van gewassen die zich boven de grond ontwikkelen en vrucht dragen. In februari vallen die dagen van 7 (6) naar 17 (18). In slechts 10 dagen heeft u tijd nodig om tomaten of aubergines voor zaailingen te zaaien. Gedurende deze periode bewegen de sappen van onder naar boven, wat zorgt voor een maximale opbrengst van bovengrondse gewassen.

tuinwerk

Ongunstige dagen

Het is ongewenst om planten te planten die in een dalende fase boven het aardoppervlak vrucht dragen. In februari vallen die dagen van 1 naar 3, van 20 naar 28. In deze periode zullen alleen geplante wortelgewassen goed vrucht dragen. Bijvoorbeeld uien, aardappelen, radijs. Op zulke dagen wordt de energie maximaal geconcentreerd bij de wortels van planten. Tomaten of paprika's die in de afnemende fase worden geplant, worden broos en belemmerd.

Plantentafel volgens de maankalender voor februari 2020

Vergelijk voor het zaaien de dagen waarop zaaimaatregelen zijn toegestaan ​​of niet worden aanbevolen. In februari worden in de regel zaailingen van gewassen voorbereid, die pas na 100 dagen vruchten zullen afwerpen. Het is ongewenst om komkommers en bepalende tomaten in de laatste wintermaand te zaaien. Zaailingen strekken zich sterk uit tot mei en het zal moeilijk zijn om ze op een nieuwe plek te planten.

groenten in een mand

Aanbevolen dagen in februari om te planten:

cultuur \ dagen13781112161725
tomaten++++++
peper++++++
aubergine++++++
aardbei++++++
Bloemzaden++++++
radijs+++
groene uien+++

Tomatenzaden zaaien

Onbepaalde en laatrijpe tomaten moeten in februari worden gezaaid. Geschikte nummers: 8, 11, 12, 16, 17 februari. Pre-zaden, voor desinfectie, worden gedrenkt in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat (20 minuten). Sommige hybride zaden worden direct verkocht met groeibevorderaars. Ze hoeven niet te worden gedesinfecteerd.

maankalender februari 2019 tuinman

Paprika's planten voor zaailingen

Als zomerbewoners in juni een paprika willen krijgen, moeten ze zaden voor zaailingen zaaien op de volgende dagen van februari: 8, 11, 12, 16, 17. Dit zijn de meest succesvolle dagen van de laatste wintermaand. Omdat je op deze dagen geen tijd hebt om de zaden te zaaien, is het raadzaam om de zaai-activiteiten uit te stellen en te wachten tot maart.

Aubergine zaden zaaien

Deze gewassen worden gekenmerkt door late vruchtvorming. Het is raadzaam om op 8, 11, 12, 16, 17 februari zaden voor zaailingen te zaaien. Deze dagen komen overeen met de wassende maan. Aubergines die in deze periode worden gezaaid, geven een uitstekende oogst.

maankalender februari 2019 tuinman

Zaden van remontante aardbeien planten

Als je aardbeien niet met snor maar met zaden kweekt, dan moeten de zaai-activiteiten worden uitgevoerd op de volgende datums in februari: 8, 11, 12, 16, 17. De cultuur die tegenwoordig wordt geplant, zal goed wortel schieten en al 100 dagen na het zaaien een overvloedige oogst opleveren.

Welke bloemen moeten in februari voor zaailingen worden geplant?

Tegen het einde van de winter is het tijd om zaailingen voor te bereiden voor dergelijke eenjarige bloeiende planten: petunia's, lobelia, begonia's, verbena, cineraria. In februari worden de zaden van tweejarige en meerjarige bloemen gezaaid: altviool, lupine, madeliefjes, viooltjes, chrysanthemum, sleutelbloem. In de afnemende maand worden planten geplant die zich voortplanten door bollen en knollen (van 1 tot 3, van 20 tot 28).Bloemen worden op de groeiende plant geplant, die worden vermeerderd door zaden (van 7 tot 17).

maankalender februari 2019 tuinman

Informatie over zaaidata van individuele gewassen

Wat te zaaien in februari:

 • 7 - je kunt zaden van tomaten, paprika's, aubergines, bloemen laten weken;
 • 8, 11, 12 - zaai zaden in de grond voor zaailingen;
 • 16 - u kunt groentezaden bereiden om te zaaien voor zaailingen;
 • 17 - zaai tomaten, paprika's, aubergines, aardbeien, bloemen in de grond;
 • 24, 25 - uien, radijs, groenten worden gezaaid in een verwarmde kas.

Tuinman tekent voor februari

In de laatste wintermaand is het raadzaam om het weer in de gaten te houden. Staat er bijvoorbeeld op 10 februari een harde wind buiten, dan is het in de zomer regenachtig. Droog weer in deze maand voorspelt meestal een droge zomer, regenachtig weer - voor zomerregens. Als het weer begin februari zonnig is, zal de lente vroeg zijn.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen