Maankalender voor het planten van tuinman voor augustus 2020

De maanplantkalender voor augustus 2020 heeft verschillende kenmerken. Afhankelijk van de fasen van de maan is het de moeite waard om bepaalde werkzaamheden in de tuin en in de tuin te doen. De groeiende maan is dus goed voor de ontwikkeling van planten en op de volle maan is het ten strengste verboden om in de tuin te werken.

Dankzij de implementatie van de aanbevelingen van de maankalender, kunt u een goede gewasgroei bereiken en een rijke oogst krijgen.

Hoe maanstanden en sterrenbeelden het planten beïnvloeden

Aanbevelingen voor de implementatie van agrotechnische maatregelen zijn afhankelijk van de maanfase:

 1. Nieuwe maan. Gedurende deze periode neemt de energievoorziening af. Daarom wordt het niet aanbevolen om werkzaamheden in het zomerhuisje uit te voeren. Op dit moment is het de moeite waard om gewassen van ziekten en plagen te verwerken, planten te knijpen en te knijpen. De periode beslaat 3 dagen.
 2. Groeien. In dit stadium wordt de energie van de aarde naar boven gericht, wat zorgt voor de ontwikkeling van het bovengrondse deel van de culturen. In deze periode ontwikkelen groene plantfragmenten zich goed. Dit is een goede periode voor tomaten, kool, kruiden, granen, peulvruchten. Bloemen, struiken en bomen groeien ook goed. De beste resultaten worden behaald in het eerste kwartaal. Gedurende deze periode doorloopt de maan de fasen van Steenbok, Boogschutter, Stier. Ze wordt ook gevonden in Vissen, Waterman, Ram.
 3. Volle maan. Deze fase duurt slechts een dag, maar is erg ongunstig voor plantoperaties. Gedurende deze periode wordt aanbevolen om de grond te cultiveren of deze te verwerken tegen ziekten en parasieten. Je kunt ook de tijd nemen om de zaden te verzamelen.
 4. Afnemend. Gedurende deze periode wordt de energie van de maan naar het wortelstelsel van culturen geleid. Deze tijd is perfect voor het planten van bollen en wortelgroenten. In het derde kwartaal is het toegestaan ​​om vaste planten te planten. Ze zullen perfect wortel schieten. De periode van passage van de sterrenbeelden Weegschaal, Leeuw, Kreeft wordt als bijzonder gunstig beschouwd. Ook geschikt zijn periodes waarin de maan in de sterrenbeelden Tweelingen, Schorpioen, Maagd staat.

volle maan

De passage van de maan door de sterrenbeelden heeft ook invloed op de ontwikkeling van culturen. Ze zijn onderverdeeld in verschillende groepen tekens:

 1. Vurig - hebben een gunstig effect op vruchtdragende planten. Ze komen goed tot uiting in de ontwikkeling van struiken. Gedurende deze periode is er een actieve groei van tomaten, peulvruchten, fruitbomen.
 2. Aards - goed voor het wortelstelsel. Deze periode wordt aanbevolen om te worden besteed aan het planten en verzorgen van knollen.
 3. Luchtig - in deze periode is het de moeite waard om voor bloemen te zorgen.Als rozen op dit moment worden geknipt, staan ​​ze perfect. Het is de moeite waard om voor artisjokken, zonnebloemen, bloemkool te zorgen. Je moet ook op broccoli letten.
 4. Aquatisch - ideaal voor agrotechnische activiteiten met bladplanten. Op dit moment is het de moeite waard om voor greens en kool te zorgen.

Maanfasen

Maanfasen in augustus 2020

De fasen van de maan hebben rechtstreeks invloed op de ontwikkeling van gewassen en de uitvoering van landbouwactiviteiten. Daarom is het de moeite waard om kennis te maken met de data van deze of gene etappe..

Nieuwe maan

Deze fase wordt waargenomen op 1.08 en 30.08. Op zulke dagen is het de moeite waard om onkruid en parasieten te bestrijden, sanitair te snoeien en wilde groei te verwijderen. Andere werken zijn verboden.

Volle maan

In augustus valt het op de 15e. Op deze dag moet u letten op het verzamelen van zaden, het behandelen en mulchen van de grond, het verwijderen van onkruid en parasieten.

fase hint

Wassende halve maan

Deze fase wordt waargenomen van 2-14.08. Het begint ook op 31.08.

Afnemende maan

De periode van 16-29.08 valt op dit podium.

Maankalender van een tuinman en een tuinman in dagen voor augustus 2020 (tabel)

Om de normale ontwikkeling van gewassen te garanderen, is het de moeite waard om op specifieke data agrotechnische maatregelen uit te voeren.

tuinman kalender

Gunstige dagen

Succesvolle datums voor plantoperaties worden weergegeven in de tabel:

CultuurGunstige dagen
aardappelen, radijs, radijs11, 12, 13, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 26, 27
tomaat7, 8, 16, 17, 18,
paprika7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
wortel16, 17, 18, 21, 22, 23, 26, 27
kool5, 6, 7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
knoflook7, 8, 11, 12, 13
aubergine7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
bittere peper7, 8, 16, 17, 18, 24, 25
groen7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
komkommers7, 8, 11, 12, 13

Ongunstige dagen

Niet al te gunstige dagen voor aanplant in augustus zijn onder meer 1, 2, 15, 29, 30, 31.

planten

Welke gewassen kunnen worden geplant volgens de maankalender in augustus

Voor elke categorie planten zijn er specifieke aanbevelingen. Er moet ook rekening mee worden gehouden.

Groenten planten

In de groeifase van de maan is het toegestaan ​​om broccoli en vroege koolsoorten te planten.

Onder gunstige weersomstandigheden is het mogelijk om het gewas te oogsten voor langdurige opslag.

Struikbonen kunnen tot halverwege de maand worden geplant. Bij slecht weer hebben volwaardige granen geen tijd om te rijpen, maar in ieder geval is het mogelijk om groene peulen te krijgen. Ze worden gebruikt voor het maken van salades of als sideraten.

bonen in de grond

Groenen en kruiden

Het planten van greens is op elke dag toegestaan, met uitzondering van nieuwe maan en volle maan. U kunt de hele zomer het beste om de 2 weken kruiden planten.

Struiken, bomen

De meest gunstige periode voor het planten van bomen en struiken door stekken is 11-13.08. Ook is de periode 21-23.08 perfect voor het bewortelen van zaailingen.

Bloementuinen en kamerplanten

Gewassen die bestand zijn tegen kou mogen tot halverwege de maand worden geplant.

kamerplant

Geschikte dagen voor het houden van agrotechnische maatregelen voor het onderhoud van de tuin en moestuin

De meest geschikte dagen voor agrotechnisch werk in augustus zijn onder meer:

 1. Fruitgewassen planten - 2, 11, 12, 16, 17, 18.
 2. Vaccinatie - 2, 12, 13.
 3. Fruitgewassen snoeien - 1, 21, 22, 23, 28.
 4. Overdracht - 2, 5, 6, 7, 9, 10.
 5. Voorbereiding van conservering - 2, 8, 10, 12, 13, 21. Je kunt ook blanco's maken van 22 tot 28.
 6. Verzameling van zaden en fruit - 2, 10, 19, 20, 24, 25, 28.
 7. Zaden planten - 2, 5, 7, 8, 9, 11, 12, 13. Het planten wordt ook uitgevoerd van 21 tot 27 augustus.
 8. Water geven en bemesten - van 2 tot 8 augustus.
 9. Aardappelen en andere wortelgewassen oogsten - 2, 24, 25.

We houden rekening met de klimatologische kenmerken van de regio's

Om plantwerk en andere landbouwactiviteiten tot goede resultaten te brengen, is het erg belangrijk om rekening te houden met de klimatologische kenmerken van de regio. Tegelijkertijd kan de timing van bepaalde acties worden verschoven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Wat in Centraal-Rusland mag optreden, is volkomen ongeschikt voor de Oeral en Siberië.

snoeien

Volksborden

Bij het opstellen van een plan voor agrotechnische maatregelen is het de moeite waard om volkstekens te overwegen:

 1. Als er op Ilya's dag op 2 augustus droog weer is, dan is het 6 weken droog. Als het op die dag regent, zal de neerslag gedurende 6 weken aanhouden.
 2. Als bijen hun intrede vroeg in de was zetten, wordt een strenge winter verwacht.
 3. Als er in augustus veel onweersbuien zijn, zal de herfst lang duren.
 4. Als augustus droog is, zal de herfst droog en warm zijn.
 5. Als de mist niet lang aanhoudt, is het helder weer.
 6. Als er in augustus veel eikels op de eik staan, mag je een goede oogst verwachten.

Ervaren boeren volgen altijd de aanbevelingen op de maankalender. Hierdoor kunt u een nauwkeurig plan van landbouwactiviteiten opstellen en uitstekende resultaten behalen bij het telen van tuin- en tuinbouwgewassen. Naast de maankalender moeten ook volkstekens worden gebruikt..

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen