Gunstige en ongunstige dagen in april om te planten volgens de maankalender van 2020

Veel groentetelers en tuinders gebruiken de maankalender van de tuinman voor april 2020. Het helpt mensen om de optimale tijd te bepalen om veel groenten en fruit te planten, en om een ​​dag te kiezen om reeds geplante planten water te geven en te voeden.

Invloed van de maanfase op aanplant

Sommige mensen beweren dat de maanfasen de aanplant op geen enkele manier beïnvloeden, maar dit is niet het geval. In april van dit jaar hebben ze niet alleen invloed op het bovengrondse deel van de zaailingen, maar ook op hun wortelsysteem. Het planten van zaad op een bepaalde maandag kan de vruchtzetting van zaailingen verbeteren en hun ontwikkeling soms versnellen.

In de jaren twintig van april moet worden gestopt met planten, losmaken van de grond en onkruid wieden, omdat dit de gezondheid van de zaailingen negatief beïnvloedt. Tijdens deze periode zijn planten vatbaar voor infectie met ziekten die leiden tot de ontwikkeling van rot van wortelstokken. Daarom moet u, om veel rijp fruit te verzamelen, van tevoren vertrouwd raken met de maanzaaikalender, die alle gunstige en ongunstige datums aangeeft.

Maanfase in april 2020

Het is geen geheim dat de fasen van de maan de ontwikkeling en groei van de meeste planten negatief of positief kunnen beïnvloeden. Om goed van hun invloed te profiteren, moet u zich vertrouwd maken met de maanfasen voor april van dit jaar. Er zijn vier fasen:

 • Nieuwe maan. De meest ongeschikte tijd om groenten te planten. Alle zaailingen die tijdens de nieuwe maan worden geplant, wortelen niet goed op de site en groeien langzaam. De duur van de nieuwe maan is slechts drie dagen en begint op de 5e.
 • Wassende halve maan. Het is noodzakelijk om tuinwerk uit te voeren tijdens de groeiende maan. Op dit moment nemen alle bloemen, kruiden, groenten en fruit maan-energie op, wat bijdraagt ​​aan hun verdere ontwikkeling. Deze fase begint op 8 april en duurt tot 18 april.
 • Volle maan. De volle maanperiode wordt ook beschouwd als een ongunstige tijd voor het planten van zaden of het opnieuw planten van ontkiemde zaailingen. Bij volle maan kun je de planten alleen voeren, wieden en sproeien. De volle maan begint op 19 april en duurt een dag.
 • Afnemende maan. Op dergelijke dagen wordt het aanbevolen om wortelgewassen en bolvormige zaailingen te laten groeien, omdat vanwege de afnemende maan alle energie naar beneden zal worden gericht. De fase begint op de 20e en eindigt tien dagen later.

maan kalender

Zodiac-vondst van de maan in april 2020

Om gunstige en ongunstige dagen te bepalen voor het planten van groentegewassen, heb je te maken met de zodiakale stand van de maan.

Gunstige landingsdagen

Er zijn verschillende sterrenbeelden die bijdragen aan de ontwikkeling en productiviteit van geplante planten. De vruchtbare sterrenbeelden waarin de maan zich kan bevinden, zijn onder meer:

 • Kalf. Een vruchtbaar vrouwelijk teken dat op de 7e en 8e wordt geactiveerd.
 • Kanker. Het wordt beschouwd als het meest productieve teken, geldig van 11 tot 12 april.
 • Schorpioen. Moon in Scorpio bevordert de groei van veel groenten. Het vinden van de dierenriem begint op de 20e en eindigt de volgende dag.
 • Steenbok. Een aards vrouwelijk teken, waarin de maanfase ingaat van de 24e tot de 26e.

maan kalender

Ongunstige dagen

Onvruchtbare tekens zijn onder meer:

 • Ram. Als de maan in Ram staat, kun je geen bomen, groenten en fruit planten. Daarom is het gecontra-indiceerd om op 4 en 6 april te planten.
 • Tweelingen. Air mannelijk teken, dat plaatsvindt op de 9e en 10e.
 • Maagd. De aanwezigheid van de dierenriem in Maagd begint op de 16e en eindigt over een dag.

Wat plant je in april volgens de maankalender?

Velen zijn geïnteresseerd in wat ze in april moeten planten volgens de maankalender. Er zijn verschillende gewassen die ervaren tuinders adviseren om halverwege de lente te planten. Deze omvatten:

 1. Peulvruchten. In april kunnen tuinders veilig bonen met erwten planten. Kasbezitters en kasconstructies kunnen bonen planten. In het open veld is het beter om het iets later te planten - half mei.
 2. Spruitjes. Deze plant heeft een lang groeiseizoen en wordt daarom niet later dan 8-10 dagen geplant.
 3. Witte kool. Voor het planten in het vroege voorjaar worden vroege variëteiten van witte kool gebruikt.
 4. Aardappelen. Veel tuinders planten in de eerste helft van april aardappelen in de tuin. Hiervoor wordt al het plantmateriaal verwarmd en behandeld met stimulerende middelen.

maan kalender

Seizoensgebonden aprilwerk in de tuin en in de tuin

Meestal begint het werk in de tuin en tuin in april, aangezien het in deze maand is dat de wintervorst eindigt en u kunt beginnen met het planten van planten.

Allereerst worden de groentetuin en de tuin ontdaan van plantenresten of onkruid dat van het afgelopen seizoen op het terrein zou kunnen achterblijven.

Ze moeten worden verbrand, omdat ze veroorzakers van schimmelziekten kunnen bevatten. Daarna moet de grond worden bemest en verzadigd met voedingsstoffen. Voor het voederen worden organische stof en minerale meststoffen gebruikt, die stikstof, fosfor, calcium, magnesium en kalium bevatten.

Voor bomen en struiken

Sommige mensen zijn bezig met het planten van struiken en bomen in april. Het wordt aanbevolen dat u vertrouwd raakt met hoe u dergelijke planten op de juiste manier plant.

maan kalender

Landen

Struiken en bomen worden in april op gunstige plantdata geplant. Tegelijkertijd gebruiken ze sterke zaailingen, die een gevormd wortelstelsel hebben. Eerst wordt op de site een kleine sloot gemaakt, waarin de zaailingen rechtop worden geplaatst. Daarna worden ze besprenkeld met aarde en aangestampt. Om de planten sneller te laten starten, worden ze direct bewaterd met verwarmd water.

Snoeien

Ze zijn bezig met het snoeien van bomen en struiken in de tweede helft van april, wanneer de lucht opwarmt tot 8-10 graden Celsius. Deskundigen adviseren om dode of gebroken twijgen te snoeien die nooit vrucht zullen dragen. Je moet ook takken verwijderen die zijn aangetast door ziekten. Gebruik voor het snoeien een gewone snoeischaar of tuinzaag.

maan kalender

Enten

Vaccinatie moet plaatsvinden in de zomer, in de eerste helft van juni. Hiervoor wordt de bouillon met de telg bevochtigd in een stimulator. Na aansluiting op de voorraad, wordt het transplantaat omwikkeld met huishoudfolie of elektrische tape. Het wordt na anderhalve maand uit de plant verwijderd.

Ziekte en ongediertebestrijding

Het is geen geheim dat veel geplante gewassen ziek kunnen worden van gevaarlijke aandoeningen. Het wordt aanbevolen dat u zich vertrouwd maakt met de kenmerken van plaag- en ziektebestrijding in verschillende teeltstadia.

zaailing zorg

Zaailing zorg

Om te voorkomen dat jonge zaailingen geïnfecteerd raken met virale of schimmelpathologieën, is het noodzakelijk om deze regelmatig te besproeien met biologische preparaten.

Ook moeten de zaailingen goed verlicht zijn en regelmatig worden bewaterd met verwarmd water.

Groeiende zaailingen

Tijdens het kweken van zaailingen moet je ervoor zorgen dat ze altijd de juiste hoeveelheid dressing krijgt. 2-3 keer per week worden de potten gevoed met organische en minerale verbindingen. Als dit niet gebeurt, zullen de zaailingen verzwakken en vaker pijn doen.

maan kalender

Groenten in de grond planten

Voordat de zaailingen opnieuw worden geplant op een permanente groeiplaats, worden alle bedden besproeid met fungicide middelen en bewaterd met gekookt water, dat ziekteverwekkers van schimmelziekten vernietigt.

Bodem en meststoffen

Om te voorkomen dat geplante planten afsterven als gevolg van insectenaanvallen of ziekten, is het noodzakelijk om de site periodiek te bemesten. De immuniteit van de zaailingen kan worden verbeterd door ze te voeren met magnesium, stikstof, calcium en fosfor.

het planten van een boom

Bloemistenkalender voor april

De meeste telers beginnen in april met tuinieren.

Bloemen zaaien en planten in april

In de vroege dagen van de maand kun je beginnen met het planten van bloemen. Hiervoor wordt een bloementuin voorbereid en ontdaan van vuil en onkruid. Vervolgens wordt de grond uitgegraven in het bloembed en worden meststoffen toegevoegd, die de zuurgraad normaliseren.

Reproductie van bloemen in april

In de tweede maand van de lente kun je de volgende bloemen kweken:

 • het einde van de maand wordt beschouwd als een gunstige periode voor de reproductie van phlox-scheuten;
 • de eerste helft van april is geschikt voor het verdelen en planten van lupinestruiken;
 • op de twintigste worden stekken van petunia's verzameld en geplant.

maan kalender

Tekenen van een tuinman en tuinman voor april 2020

Er zijn verschillende tekens die populair zijn bij tuinders:

 • warme regens aan het einde van de maand duiden op een goede oogst;
 • koude wind naar Eutychia - tot slechte vruchtvorming van lentegewassen;
 • bewolkt april - voor een regenachtige zomer.

Gevolgtrekking

Mensen die van plan zijn om in april planten te planten, moeten zich deze maand vertrouwd maken met de maankalender. Hiermee ontdek je de beste dagen om in de tuin en tuin te werken.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen