Maanplantkalender voor de tuinman voor juni 2020

Naleving van de aanbevelingen van de maankalender voor juni 2020 helpt om uitstekende resultaten te behalen bij het kweken van planten. Bij het tuinieren en tuinieren, rekening houdend met de maanfase, is het mogelijk om sterkere en meer levensvatbare gewassen te krijgen. Hierdoor nemen de opbrengstparameters aanzienlijk toe, zijn de gewassen minder ziek en komen ze praktisch geen plaagaanvallen tegen.

De waarde van de maankalender voor zomerbewoners

De fasen van de maan hebben invloed op het wortelstelsel en het bodemgedeelte van planten. Het planten op specifieke dagen van de maancyclus helpt de kiemparameters te verhogen, groeiprocessen te versnellen en de vruchtontwikkeling te verbeteren.

Er zijn echter dagen waarop het beter is om af te zien van planten, water geven of losmaken. Overtreding van deze aanbeveling veroorzaakt schade aan gewassen, vertraagt ​​hun ontwikkeling of veroorzaakt rottingsprocessen in het wortelstelsel.

Om in 2020 een goede oogst te krijgen, moet u zich concentreren op de maankalender. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met zijn aanbevelingen bij het planten van vaste planten en zaailingen.

Het is het beste om dergelijk werk uit te voeren met een groeiende maan. Het is raadzaam om ze uit te voeren voor de volle maan. Met de komst van de nieuwe maan zullen dergelijke acties moeten worden gestaakt.

Gewassen die voor de volle maan zijn geplant, groeien goed.

plant in container

De invloed van de maanfase op aanplant

Er zijn verschillende fasen van de maan, waarvan de landingsdata afhankelijk zijn:

 1. De nieuwe maan is het meest ongunstige moment voor tuinieren en tuinieren. Op dit moment is het verboden om plantwerkzaamheden uit te voeren of planten te verplanten. De slechte periode duurt slechts 3 dagen.
 2. De groeiende maan - het neemt vanzelf toe en stuurt energie naar boven. Dit is het perfecte moment om te werken met gewassen die boven de grond staan. Deze omvatten groenten en fruit. Deze categorie omvat ook bloemen en groen. Planten kunnen worden geplant, geënt en ander werk wordt gedaan.
 3. Volle maan - op dit moment is het verboden om groenten, bomen en struiken te planten. Dit moment duurt maar 1 dag. In dit geval is het toegestaan ​​om de bedden te wieden, meststoffen aan te brengen en behandelingen uit te voeren tegen schadelijke insecten.
 4. Afnemende maan - energie stroomt naar beneden. Daarom wordt aanbevolen om te zorgen voor bolgewassen en wortelgewassen.

het planten van een plant

Maanfasen in juni

Er zijn verschillende fasen van de maan. In 2020 starten ze op de volgende periodes:

 1. Nieuwe maan - 3.06.
 2. Eerste kwartaal - 10.06.
 3. Volle maan - 17.06.
 4. Derde kwartaal - 25.06.

maanfase

Maan in de tekens van de dierenriem in juni

Bij het uitvoeren van plantwerkzaamheden kunt u zich laten leiden door welk teken van de dierenriem de maan op dit moment is:

 1. Stier - van 31 mei tot 2.06. 1.06 je kunt kropsla en radijs planten. Vroege aardappelen en bolgewassen mogen wel gerooid worden. 2.06 wordt afgeraden om met planten te werken.
 2. Tweelingen - 2-4 juni. Op dit moment komt de nieuwe maan. Daarom wordt het werken met planten niet aanbevolen.
 3. Kreeft - 4-6 juni. 4.06 tuinwerk is verboden. 5-6.06 je kunt pompoengewassen planten, alle soorten kool, bonen, erwten, groenten. Het is ook toegestaan ​​om groenbemesters te planten, minerale meststoffen toe te passen, planten te verzorgen.
 4. Leeuw - 6-9 juni. Tijdens deze periode kun je zaden verzamelen, hooi oogsten, voor gewassen zorgen.
 5. Maagd - 9-11 juni 9.06 je kunt aardbeienbakkebaarden verplanten, planten snijden, vaste planten naar een nieuwe plek verplaatsen. Het is ook toegestaan ​​om formatieve snoei van siergewassen uit te voeren. 10 juni, de maan gaat het tweede kwartaal in, daarom is planten verboden.
 6. Weegschaal - 11-13 juni. Op dit moment kunt u bonen, peulvruchten, komkommers planten. Ze planten ook sideraten, snijden planten, voeren formatieve snoei uit en verzorgen gewassen.
 7. Schorpioen - 13-15 juni. Tijdens deze periode is het toegestaan ​​om komkommers en courgettes te transplanteren. Je kunt ook zuring, bonen, kool, groenten, groenbemesters planten. Het is toegestaan ​​om planten water te geven, minerale meststoffen toe te passen, de grond te mulchen.
 8. Boogschutter - 15-17 juni. Op de 16-17 wordt de volle maan waargenomen, daarom wordt er geen plantwerk uitgevoerd. Op 15 juni kun je uien, rode kool planten, zaden verzamelen.
 9. Steenbok - 17-20 juni. Gedurende deze periode is er een volle maan, daarom wordt het niet aanbevolen om planten te planten. 19.06 kun je rutabagas en radijs planten, bolgewassen opgraven, gewassen water geven en organische mest gebruiken.
 10. Waterman - 20-22 juni. Op dit moment kunt u voor de tuin zorgen, een behandeling voor ziekten en insecten uitvoeren, sierheesters knippen.
 11. Vissen - 22-25 juni. Gedurende deze tijd wordt aanbevolen om compost te leggen, de planten water te geven en organische meststoffen toe te passen.
 12. Ram - 25-27 juni. 06.25 De maan gaat het vierde kwartaal in. Op dit moment mag er geen plantwerk worden uitgevoerd. Op 26-27 kun je vroege aardappelen opgraven, planten sproeien en hooi maken.
 13. Stier - 27-30 juni. Gedurende deze tijd moeten de vroege aardappelen en bolgewassen na de bloei worden gerooid. Je moet ook voor de tuin zorgen - water geven, organische mest gebruiken, onkruid verwijderen.

maan in tekens

Gardener's maankalender voor juni 2020

In 2020 zijn er een aantal goede en slechte dagen voor tuinieren.

Gunstige dagen in juni

Om de beste dagen voor het verzorgen van gewassen te kiezen, moet u de aanbevelingen van de maankalender lezen.

Voor het zaaien en planten van bloemen en kamerplanten

Op dergelijke dagen in juni kunnen plantwerkzaamheden worden uitgevoerd:

 • jaarlijkse bloemzaden worden 10-17 geplant;
 • zaden van tweejarige gewassen en vaste planten worden 10-17 geplant;
 • kamerbloemen en kasgewassen worden geplant om 10-17 uur;
 • bolgewassen en knollen worden geplant 1 en 24-29.

tuinmannen in het land

Voor het zaaien en planten van groentegewassen

Kies bij het planten van groenten de volgende juni-dadels voor verschillende gewassen:

 • tomaten, physalis - 10-17;
 • meloen, pompoen, courgette, komkommers, watermeloen - 10-17;
 • peper, aubergine - 10-17;
 • alle soorten kool - 10-17;
 • greens - 1 en 24-29;
 • uien - 1 en 24-29;
 • aardappelen - 1 en 24-29.

Voor het planten van bessenstruiken

Bessenteelten zoals aardbeien, frambozen, aardbeien, kruisbessen, aalbessen moeten worden geplant op 10-17.06.

een zaailing planten

Voor het planten en verzorgen van bomen en struiken

Het planten en verzorgen van fruitbomen zoals appel, zoete kers, kers, pruim, peer kost 10-17.06.

Verboden dagen voor planten en vertrekken in juni 2020

Tegelijkertijd zijn er ook niet-succesvolle dagen om te planten:

 • 06 - nieuwe maan;
 • 06 - volle maan.

Kenmerken van landbouwwerk in verschillende regio's

De maankalender is veelzijdig.Het hangt niet af van de locatie van de site. Beginnende tuinders moeten er echter voor zorgen dat ze de keuze van de teeltvariëteiten zorgvuldig overwegen. Hierbij moet rekening worden gehouden met de klimatologische kenmerken van de regio en de nodige agrotechnische maatregelen.

Warmteminnende gewassen moeten in de grond worden geplant op de tijden die samenvallen met hun behoeften. Het wordt niet aanbevolen om eerder plantwerk uit te voeren, ondanks het advies van de maankalender.

werk op de site

Volkssporen van een tuinman in juni

Er zijn veel volkstekens:

 1. Frequente bliksem belooft een rijke oogst.
 2. Als lijsterbes uitbundig bloeit op Elena Lenoseyka, die valt op 3.06, kan een goede oogst van vlas worden verwacht. Als het weer op deze dag regenachtig is, zal de herfst hetzelfde zijn.
 3. Als er veel kegels aan de sparren staan, kun je een overvloedige oogst komkommers verwachten.
 4. Warme nachten beloven een overvloed aan fruit.
 5. Als het warm regent, mag je een goede oogst verwachten.

Door te voldoen aan de aanbevelingen van de maanzaaikalender, kunt u sterke en levensvatbare gewassen telen en een goede oogst krijgen. In dit geval is het de moeite waard om de kenmerken van de planten zelf te overwegen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen