Maanplantkalender voor de tuinman voor juli 2020

De maankalender voor tuinmannen voor juli 2020 is een handboek, zonder welke het beter is om geen werkzaamheden in de tuin te beginnen. Als je doet waar je van houdt, de kalenderdagen checken, kun je met een minimum aan inspanning het gewenste resultaat bereiken. Men kan de locatie van de maan ten opzichte van de aarde en andere planeten niet negeren, omdat de invloed ervan op de vegetatie erg groot is.

De invloed van de maanfase op aanplant

Eeuwenlang hebben tuinders de maankalender gecontroleerd. De maan heeft namelijk een sterke invloed op de ontwikkeling van planten. Afhankelijk van de maanfase bewegen vloeistof en energie naar boven of beneden. Dit betekent dat het aardse deel van de planten en hun wortels zich alleen op bepaalde dagen van de maand beter ontwikkelen.

Als u werkzaamheden uitvoert aan de maankalender, kunt u de opbrengst van gewassen aanzienlijk verhogen.

Elke nieuwe maand begint met een nieuwe maan. Dan komt de wassende maan. Sappen en energie stromen omhoog. In deze periode ontwikkelt het aardse deel van planten zich beter. Dit gaat door tot halverwege de maand. Dan komt de volle maan, gevolgd door de afnemende fase. In deze periode stromen de plantensappen daarentegen naar de wortels. Tijdens de afnemende maanperiode krijgen wortelgewassen maximale energie en voeding.

Maanfasen in juli 2020

In juli, zoals in elke andere maand, doorloopt de maan 4 fasen. Elk van hen heeft invloed op de planten en de volgorde van tuinieren.

Nieuwe maan

De maand begint met nieuwe maan. Deze dag valt samen met 2 juli. Vóór deze datum duurde de aflopende fase bijna 2 weken. De wortels van planten bevatten maximale energie en voedingsstoffen. Elk werk op deze dag is ongewenst, behalve het opruimen van onkruid. De nieuwe maan duurt drie dagen, dat wil zeggen, je moet rekening houden met 1 dag voor 2 juli en 1 dag na deze datum.

zaaikalender

Volle maan

De volle maan komt halverwege de maand. Planten zaaien, planten, snoeien of knijpen op deze dag is beter niet te doen. De datum van de Volle Maan is 17 juli (plus de dag ervoor en de dag erna). Maar op deze dag kun je onkruid en onkruid in de bedden verwijderen.

Wassende halve maan

Direct na de nieuwe maan begint de wassende maanfase (van 3-4 tot 15-16 juli). Het duurt bijna 2 weken, dat wil zeggen tot de evenaar van de maand. Gedurende deze periode kunt u elk werk doen met de grondgedeelten van planten, inclusief oogsten (bessen, groenten, fruit). Meestal wordt er in juli niets gezaaid of geplant. Op dit moment zijn ze aan het oogsten. Als je wilt, kun je greens planten, opnieuw sla, dat wil zeggen die planten die zich boven de grond zullen ontwikkelen.

wassende maankalender

Afnemend

Na de Volle Maan begint de periode van de Afnemende Maan (van 18-19 tot 31 dagen). Vloeistof en energie stromen naar de wortels. Deze fase duurt 2 weken - tot eind juli. Op dit moment kunt u wortelgewassen planten of oogsten, takken afsnijden, knijpen, het grondgedeelte van planten knijpen. De oogst van fruit en bessen boven het oppervlak van de grond wordt het best geoogst tijdens de wassende maan.

Tekens van de dierenriem

Naast de maan hebben de tekens van de dierenriem invloed op de ontwikkeling van planten en de frequentie van werkzaamheden in de tuin of in de tuin. Elk tuin- of tuinbouwgewas heeft vier essentiële elementen: wortel, blad, bloem, fruit. Elk van deze delen wordt geregeerd door een specifiek sterrenbeeld.

Kenmerken van planeten in relatie tot planten:

 1. Waterman (18.19) is een onvruchtbaar teken.
 2. Leeuw (4,5), Ram (23,24) zijn onvruchtbare tekens.
 3. Maagd (6.7), Tweelingen (1, 27,28,29), Boogschutter (13, 14) zijn onvruchtbaar.
 4. Weegschaal (8,9,10), Steenbok (15,16) - vruchtbaar.
 5. Schorpioen (11,12), Kreeft (3, 30,31), Vissen (20,21,22), Stier (25,26) zijn de meest vruchtbare tekens.

De gunstige effecten van sterrenbeelden op plantendelen:

 • bij de wortels - Stier, Maagd, Steenbok;
 • op de bladeren - Vissen, Kreeft, Schorpioen;
 • voor fruit - Ram, Leeuw, Boogschutter;
 • op bloemen - Weegschaal, Tweelingen, Waterman.

zaaikalender

Wat plant je in juli volgens de maankalender?

Juli is midden in de zomer. Er worden deze maand zelden plant- of zaaiwerkzaamheden uitgevoerd. Het is tijd voor oogsten, oogsten en conserveren voor de winter. Op het hoogtepunt van de zomer wordt de grond losgemaakt om de beluchting te verbeteren, wordt onkruid verwijderd, de toppen van planten worden afgeknepen, scheuten worden afgeknepen, de vegetatie wordt bij droogte bewaterd.

Groenten, kruiden en kruiden

In de eerste 2 weken van juli kunnen op de Growing Moon planten worden geplant die vrucht dragen in het grondgedeelte. De volgende data worden als bijzonder gunstig beschouwd: 11.12. In de groeifase kunt u greens, tomaten, paprika's, komkommers, kool, sla, aardbeien, bloemen (behalve bollen) planten.

planten in de groeifase

Na de evenaar kun je beginnen met het planten van wortelgewassen tijdens de Killing Phase. Meest vruchtbare data: 20,21,22, 25,26 Vanaf de tweede helft van juli kunt u uien, knoflook, radijs, aardappelen, wortelen, bolbloemen planten.

Fruittuin

In juli begint het verzamelen van kersen en kersen in de tuin. Het is beter om dit werk in het eerste decennium van de maand te doen. Na de 17e kunt u takken snoeien. Het is raadzaam om zaailingen in de groeifase te planten, dat wil zeggen in de eerste 2 weken van juli.

Struiken, bomen en bloembedden

In de zomer is het niet wenselijk om de takken af ​​te snijden, omdat er sap uit zal stromen. Meestal wordt een dergelijke procedure uitgevoerd in het vroege voorjaar - vóór de knopbreuk of in de late herfst - na de bladval. Het is beter om struiken en bomen te planten in het najaar, maar dat kan ook in de zomer, in het eerste decennium van juli. Van 4 tot 15, de beste tijd om bloemen te planten.

planttijd

Op de afnemende maan, dat wil zeggen na de 17e, kun je planten water geven, de grond losmaken en onkruid verwijderen.

Gazon en groenvoorziening

Het is beter om gras te zaaien en tuinieren te planten van de 4e tot de 15e. U moet het gazon maaien van 18 tot het einde van de maand. Geef de planten water als dat nodig is, maar het is het beste dat de wortels vloeistof opnemen tijdens de afdalende fase.

Welk werk er moet gebeuren in de tuin en in de tuin volgens de maankalender

Juli is het hoogtepunt van de zomer. In deze periode worden er zelden planten gezaaid en geplant. Maar ze beginnen te oogsten. Het is beter om groenten, bessen en fruit te oogsten op de Growing Moon, terwijl ze het maximum aan nuttige stoffen bevatten.

oogsten

Wortelgewassen kunnen worden geoogst in de Aflopende fase. Volgens de maankalender is het in deze periode beter om de planten te voeden. De wortels nemen een maximum aan nuttige stoffen op die niet alleen uit de grond komen, maar ook uit de gronddelen van de plant.

Voldoende water geven bevordert de fotosynthese. In de hitte kun je de vegetatie irrigeren, maar het is beter om dit 's avonds of' s morgens vroeg te doen. In de afnemende fase moet je de grond losmaken, onkruid verwijderen. Je kunt planten knijpen, de toppen knijpen.

Maankalender voor de tuinman voor juli 2020

Volgens de maankalender kun je in juli dagelijks iets doen in de tuin of in de moestuin. Vanaf de eerste dagen van de maand tot het midden kun je tomaten, komkommers, kersen, kersen plukken.

Vanaf 17 juli kun je vroege aardappelen rooien, rijpe wortelen of bieten uit de grond halen.

Onkruid kan het beste uit de tuin worden verwijderd zodra ze verschijnen, zodat ze geen voedingsstoffen opnemen van gecultiveerde planten. Toegegeven, in juli zijn er verschillende dagen waarop het raadzaam is om niets te doen.

tuinieren

Gunstige dagen

Matig vruchtbare dagen op de groeiende maan: 8.9.10. Beste: 11.12 Toegestaan ​​om vruchtdragende planten en bloemen boven de grond te planten: van 4e tot 15e.

Gemiddelde vruchtbaarheidsdagen op de Afnemende Maan: 27, 28, 29. De beste: 20, 21,22. U kunt wortelgewassen planten: van 19e tot 31e.

Ongunstige dagen

In zo'n periode is het beter om geen werkzaamheden in de tuin of in de tuin te beginnen. De meest ongunstige dagen: 2 en 17 (plus de dag ervoor en de dag erna). Onvruchtbaar: 18.19.

gunstige en ongunstige dagen

Tuinman tekenen in juli

Een beter begrip van de natuur zal helpen bij de tekenen die mensen in de loop der jaren hebben waargenomen en opgemerkt, overtuigd van hun waarachtigheid en hun kennis hebben doorgegeven aan nakomelingen.

Borden voor juli:

 1. Als een spin een web weeft, zal het droog zijn.
 2. Als kikkers kwaken, gaat het regenen.
 3. Muggen vliegen in zwermen - voor goed weer.
 4. 6 juli - de gewoonte om geneeskrachtige kruiden te verzamelen.
 5. Sterke dauw op Ivan Kupala (7 juli) - voor de oogst van komkommers.
 6. Regen op Samson (10e) - tot langdurige regenval tot de herfst.
 7. Als er 's ochtends geen dauw is, zal de regen snel komen.
 8. Omelyan kwam (31e), vond paddenstoelen en bessen en gaf opdracht ze te oogsten.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen