Beschrijving van de variëteit Vladimirskaya-kers, kenmerken van vruchtlichamen en bestuivers, planten en verzorgen

In Rusland worden al heel lang kersenbomen geplant. Volgens sommige bronnen werden kersen voor het eerst in de 12e eeuw naar het Russische rijk gebracht. Maar zelfs nu, eeuwen later, is de belangstelling voor kersen niet opgedroogd. Elk jaar ontwikkelen veredelaars nieuwe rassen en verbeteren ze oude. U kunt voor elke smaak soorten kersenbomen vinden. Een van de meest voorkomende soorten in veel regio's is de Vladimirskaya-kers. Dit is een pretentieloze variëteit die bekend staat om zijn opbrengst en bessensmaak.

Fokgeschiedenis en regionalisering

Het is nog steeds onbekend hoe de variëteit Vladimirskaya is ontstaan. Maar volgens sommige rapporten werd de hybride in de 19e eeuw gefokt op het grondgebied van de Vladimir-regio. Dit is waar de kers zijn naam kreeg. De oudervariëteiten die werden gebruikt om de hybride te maken, blijven ook onbekend. Vladimirskaya wordt vaak verkocht onder andere namen: Dobroselskaya, Gorbatovskaya, Poditelava, Vyaznikovskaya. Ze zijn allemaal een en dezelfde variëteit.

In 1947 werd de Vladimirskaya-hybride gezoneerd en opgenomen in het staatsregister. Het ras wordt in bijna alle regio's van Rusland verbouwd. Vooral geschikt voor de teelt van zuidelijk klimaat en klimatologische omstandigheden van centrale regio's.

Beschrijving en kenmerken van het ras

De cultuur heeft veel voordelen, waardoor Vladimirskaya de liefde van veel tuinders won. De hybride wordt gekenmerkt door de beste indicatoren in termen van opbrengst en resistentie tegen sommige ziekten van fruitbomen.

Ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan de vorstbestendigheid en de weerstand van de boom tegen droogte, de timing van fruitrijping en bestuiving.

Droogtebestendigheid en vorstbestendigheid

Een van de nadelen van de Vladimirskaya-hybride is de lage vorstbestendigheid van de toppen. Als de winter ijzig is, is de kans groot dat een deel van de boom zal bevriezen. Daarom is het raadzaam om zaailingen te planten in warme gebieden met milde winters. In het noorden zal deze variëteit geen wortel schieten.

Vladimir-kers

Zoals vele soorten kersenbomen, verdraagt ​​Vladimirskaya droge zomers goed. De boom heeft niet vaak water nodig. Het wordt aanbevolen om de kers meerdere keren per seizoen water te geven. Maar toch is het onwenselijk om overmatig drogen van de grond rond de stammen toe te staan. De boom tolereert dergelijke omstandigheden niet.

Bodemvereisten

Zaailingen worden geplant in open zonnige gebieden die goed geventileerd zijn.In de schaduw groeien kersen niet goed en geven ze een lage opbrengst. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de keuze van de grond voor aanplant. Vladimirskaya houdt niet van moerassige, natte gebieden waarin water stagneert of grondwater in de buurt ligt. Hoewel de cultuur er ook niet van houdt de grond te overdrogen, is overmatig vocht schadelijker voor de gezondheid van de boom.

Het wordt niet aanbevolen om zaailingen te planten op zand- en kleigrond. Het is beter om zaailingen te planten in zuidelijke gebieden of heuvels. De grond moet ademend zijn. Voor het planten moet de voorkeur worden gegeven aan licht vruchtbare gronden met een losse structuur. Dichte grond is slecht voor de groei en vruchtzetting van bomen.

grond in beeld

Bestuivers, bloei- en rijpingsperiodes

Verscheidenheid Vladimirskaya verwijst naar zelf onvruchtbaar. Om de bloeiwijzen te bestuiven, worden andere soorten kersen naast de boom geplant. Kersensoorten zoals Consumer Consumer Black, Fertile Michurina, Turgenevka, Amorel Rose, Lyubskaya en Vasilievskaya zijn geschikt als bestuivende bomen. Hoe meer bestuivende bomen in de buurt groeien, hoe hoger de opbrengst bij Vladimirskaya.

Bijen worden naar de tuin aangetrokken voor bestuiving. Hiervoor worden naast de kers honingplanten geplant, bijvoorbeeld longkruid, bellen of tijm. Bovendien helpt het sproeien van bloeiwijzen met honing of suiker verdund in water.

Vladimir-kers

Kersenbomen bloeien half mei. Massale bloei wordt waargenomen in de laatste dagen van mei. Bloemblaadjes zijn wit, bloeiwijzen worden verzameld in trossen van 5-6 stuks. Voor hybride Vladimirskaya is massale rijping van het gewas niet kenmerkend. Kersen worden geleidelijk rood. De eerste rijpe bessen van de boom worden vanaf 10 juli geoogst. Vladimirskaya behoort tot vroegrijpe hybriden.

Als de vruchten niet uit de boom worden geplukt, vallen ze geleidelijk af en worden ze ongeschikt om te eten of verwerkte producten te bereiden.

Productiviteit, vruchtvorming

Meer dan de helft van de eierstokken wordt alleen gevormd op jonge takken, dus de oude stengels worden afgesneden zodat ze geen voedingsstoffen opnemen. In verschillende gebieden is de vruchtzetting van de variëteit anders. Op de noordelijke breedtegraden is de opbrengst van de variëteit lager, omdat de knoppen van de boom bij strenge vorst bevriezen en het grootste deel van het gewas daarop wordt gevormd. Gebieden met gematigde, niet ijzige winters zijn geschikt voor het kweken van Vladimirskaya.

Vladimir-kers

Kersen zijn zeer productief. Van één volwassen plant wordt gemiddeld 20 tot 30 kg kersen geoogst, op voorwaarde dat de kers groeit in warme klimaten. In de noordelijke regio's is de opbrengst slechts 5-6 kg. Om de opbrengst te verhogen, is het noodzakelijk om minerale en organische meststoffen in de grond te brengen en oude takken te snoeien.

Smaakindicatoren van bessen

De bessen zijn rond, met een diameter variërend van 1 tot 2 cm. Gemiddeld varieert het gewicht van een bes tussen 2,5 en 3,5 g. Na de volle rijpheid te hebben bereikt, krijgen de schil en het vruchtvlees een rijke bordeauxrode tint, bijna zwart. Het vruchtvlees is dicht van structuur, sappig, iets lichter dan de schil. De smaak is zoet en zuur, het vruchtvlees van een rijk kersenaroma.

Vladimir-kers

Jams, compotes worden bereid uit kersen, ingevroren voor de winter of vers gegeten. Het bot is gemakkelijk te scheiden van de pulp. De bessen verdragen langdurig transport en zijn geschikt voor verkoop.

Buurt met fruitbomen

Kers verdraagt ​​het goed in de buurt van andere fruitbomen. Maar het is ongewenst om zaailingen te planten in de buurt van een peer-, pruimen- en appelboom. Bovendien worden andere variëteiten die op hetzelfde moment als Vladimirskaya beginnen te bloeien, beschouwd als de beste buren voor de variëteit. Deze soorten zijn onder meer:

 • Amorel Pink;
 • Lotovaya;
 • Shubinka Pink;
 • Kolf Roze;
 • Griot van Moskou;
 • Rustunya;
 • Vasilievskaya.

Vladimir-kers

Het wordt niet aanbevolen om naast de hybride aalbessen te planten. Erwten en knoflook moeten op de stamcirkels worden geplant. Erwten verzadigen de grond met stikstof en de geur van knoflook jaagt bladluizen weg van bomen.

Kweekmethoden en aanplant

Er zijn verschillende manieren om een ​​kersenboom te vermeerderen:

 • zaailingen;
 • botten;
 • door stekken.

De gemakkelijkste manier om te kweken met een zaailing.

Een kersenzaailing planten:

 • Eerst graven ze de grond op en mengen die met minerale meststoffen en organisch materiaal.
 • Stro, gras en afgevallen bladeren worden op de bodem uitgespreid.
 • Vervolgens worden 2 emmers verrotte compost gegoten.
 • Geef de grond overvloedig water.
 • Voor het planten worden de wortels onderzocht en worden de beschadigde wortels afgesneden.
 • Gedurende 12 uur wordt het wortelstelsel in groeistimulerende middelen geplaatst.
 • Een lange paal wordt in het midden van de put geslagen.
 • Plaats de zaailing in het gat, spreid de wortels uit en graaf ze in met aarde.
 • De aarde rond de stam wordt aangedrukt en overvloedig bewaterd met warm water.
 • De zaailing is vastgebonden aan een paal.

kersen planten

Na het planten van de zaailing, wordt de grond eromheen mulch met turf, humus met toevoeging van zaagsel. De dikte van de mulch moet minimaal 10 cm zijn. In eerste instantie moet de zaailing aan een pin worden vastgebonden totdat de kers op een nieuwe plaats wortel schiet.

Boom zorg

Kersenbomen moeten worden verzorgd om de opbrengst te verhogen. De minimale zorg omvat de organisatie van water geven, de introductie van bemesting in de grond en de vorming van de kroon. Zonder onderhoud zal de boom snel overgroeien met oude takken en geen vrucht dragen.

Kroon snoeien

De eerste keer dat de kersen na het planten worden gesnoeid. Snoeien gebeurt in het vroege voorjaar, 3-4 weken voor de bloei. Tijdens het snoeien worden skeletachtige takken niet ingekort, alleen overtollige takken worden verwijderd. De secties worden behandeld met tuinvernis of gewoon glanzend groen. De kroon van de boom moet uit 5-7 takken bestaan. De centrale tak blijft 15-25 cm lang, in de daaropvolgende jaren wordt de boom elk jaar gesnoeid.

kroon snoeien

Voor het snoeien wordt alleen een goed geslepen snoeischaar gebruikt, die de stengels niet beschadigt en zelfs op de takken snijdt. De coupes worden direct na het snijden gedesinfecteerd.

Regelmaat van water geven

Kersenbomen krijgen tijdens het vruchtseizoen meerdere keren water. Maar water moet overvloedig zijn. Eens wordt 10-15 liter water gebruikt voor irrigatie. Alleen warm water dat in de zon is opgewarmd, wordt gebruikt voor irrigatie.

Bewateringstijd:

 • Na de bloeiperiode.
 • 4-5 weken na de eerste watergift, wanneer de bessen rood beginnen te kleuren.
 • De vierde bewatering wordt uitgevoerd na de oogst.
 • De laatste keer dat de bomen worden geïrrigeerd voor het begin van koud weer.

kersen water geven

Voor het besproeien wordt de grond rond de stammen losgemaakt en wordt al het onkruid verwijderd.

Meststoffen en voeding

Nadat de zaailing op een vaste plaats is geplant, heeft de kers het eerste jaar geen voeding nodig. In het tweede jaar worden organische stof en minerale meststoffen al in de bodem gebracht. Maar het is het beste om de bomen 2-3 jaar na het begin van vruchtlichamen te voeren.

Topdressing:

 • Nadat de sneeuw is gesmolten, wordt de grond rond de stam besprenkeld met houtas.
 • Voor de bloei wordt mest op de grond aangebracht op basis van mest, een gefermenteerde oplossing van gras en vogelpoep (dezelfde meststof wordt toegepast wanneer bessen rijpen).
 • Na de oogst en na het graven van de grond in de herfst worden beendermeel en bladas aan de grond toegevoegd.

kersen voeren

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er meer zuur en vocht in de grond zit.

De kofferbak witwassen

Met het begin van de herfst worden de stam en de skeletachtige takken witgekalkt met kalk vermengd met kopersulfaat. Ook is de stam gewit met een speciale boomverf. Het wordt niet aanbevolen om jonge bomen die nog geen 5 jaar oud zijn te vergoelijken.

Voorbereiding op de winterperiode

In de herfst wordt de grond rond de stammen uitgegraven, nadat deze eerder bladeren en gevallen fruit heeft verwijderd. Vervolgens wordt de grond bij de stam mulch met humus en turf.

Voor welke ziekten en plagen het vatbaar is. Manieren om ermee om te gaan

Kersenziekten en plagen:

 • bladluis;
 • pruimenmot;
 • coccomycose;
 • moniliose.

kersenmoniliose

Om het optreden van coccomycose in de herfst te voorkomen, moeten bladeren en fruit van de site worden verwijderd. Voor moniliose worden bomen besproeid met een 7% ureumoplossing. Tijdens de knoppauze worden de takken behandeld met 3% Bordeaux-vloeistof.

Takken, waarop veel bladluizen voorkomen, worden gespoeld in een geconcentreerde oplossing van wasmiddel. Behandeling van bomen met Fitoverm helpt bij de pruimenmot. Voeg 1 eetlepel toe aan de bereiding. l. vloeibare zeep en behandelde bomen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen