Beschrijving en kenmerken van Sargent-kersensoorten, geschiedenis en kenmerken van de teelt

Plantenliefhebbers zijn steeds meer geïnteresseerd in exquise appel- of kersensoorten zoals Sargent. Ze zijn grillig, hebben constante zorg nodig, maar uiterlijk zien ze er spectaculair, helder uit en kunnen ze met hun aanwezigheid een park of een hoek van de tuin versieren.

Geschiedenis van oorsprong en beschrijving van het ras

Sargent behoort tot de decoratieve variëteiten; je mag er geen overvloedige oogsten van verwachten. De boom, die onder natuurlijke omstandigheden kan groeien in Japan, het Verre Oosten, Finland, is erg mooi: in het voorjaar, na een dooi, valt hij op door een wolk van rozerode bloeiwijzen bezaaid met takken.

De bladeren, bruin met een koperen tint tijdens de bloei, worden in de herfst geleidelijk groen, vullen zich met een rijke oranje kleur met een overgang naar een roodachtige tint. In de winter, wanneer de bomen hun bedekking verliezen, zal de kers bruin opvallen, met lichte lichte strepen, een bastkleur die mooi contrasteert met de witte sneeuw. Takken zijn horizontaal georiënteerd en spreiden zich uit. Het groeit tot 15 meter hoog.

Groeiende functies

Ondanks zijn schijnbare kwetsbaarheid, groeit Sargent in de bergen in Centraal-Finland - omstandigheden die geen kas kunnen worden genoemd. De keuze van de landingsplaats is niet bijzonder grillig: het belangrijkste is dat er geen open, geventileerde ruimte is. Het kan groeien in stadsparken en pleinen.

sargent kers

Een landingsplaats kiezen

Geeft de voorkeur aan een lichte, tegen de wind beschermde plaats. Bestand tegen vorst en lage temperaturen. Het wortelt even goed in de tuin, in het zomerhuisje, in de stad.

Grondsoort

Sarzente is geschikt voor droge, matig kleiachtige bodems, met een pH van neutraal tot sterk alkalisch. Het belangrijkste is dat ze voldoende voedingsstoffen hebben.

grondsoort

Landingsdata

Aangezien de kersenbloesem in april bloeit, begint de sapstroom erin nog eerder. Het wordt aanbevolen om je zorgen te maken over het kopen van een zaailing in de herfst, deze te bewaren tot het vroege voorjaar en hem dan in de volle grond te planten.

Stadia van planten

Het is erg belangrijk om geënte (volwassen) bomen te kiezen die qua groeiomstandigheden dicht bij het plantgebied staan: andere kunnen geen wortel schieten. De landingsplaats is een verhoogde, goed geventileerde (maar geen tocht) en gedraineerde ruimte. Steile hellingen, moerassige depressies, vochtige en donkere open plekken zijn niet geschikt. Richting - west, noordwest en zuidwest - is de beste keuze voor kersen. Daaropvolgende transplantatie is ongewenst.

kersen planten

Er wordt een gat gevormd in de grond, waarin de zaailing wordt geplaatst, waarbij de grond eromheen licht wordt aangedrukt.

Zorg

Sargent heeft weinig zorg nodig, aanvullende beschermingsmaatregelen.Het reageert op een bodem die arm is aan kalium en stikstof, een gebrek aan fosfor: in dit geval is bemesting met organisch materiaal of minerale complexen vereist.

Grofweg zijn doses humus nodig in het bereik van 4-10 kilogram per vierkante meter oppervlakte, afhankelijk van de verzadiging van het aardemengsel met mineralen.

Water geven

Kersenbomen zijn niet gevoelig voor vocht, overtollig vocht is voor hen veel schadelijker. Bij droogte krijgen planten eind mei-begin juni water, tijdens de grootste groei en sapstroom. Een andere periode is eind juli-begin augustus, wanneer de eierstokken worden gevormd voor de oogst van het volgende jaar.

kersen water geven

Meststoffen

Organische en minerale meststoffen, humus, superfosfaten worden geïntroduceerd. Hun dosering wordt bepaald door de toestand van de grond (arm, verzadigd) en de perioden van kersengroei.

Plagen en ziekten

Bijna alle kersensoorten zijn vatbaar voor schimmelaanvallen (coccocomycose). Goede resultaten worden verkregen door te sproeien met Bordeaux-vloeistof en andere chemicaliën.

Cherry weevil

Het kan bij andere planten komen, in de grond overwinteren en de kers actief beginnen te schaden. Om dit te doen, verwijdert u de oude schors, droge takken, brandt u weg van de groeiplaats van de boom. Het diep losmaken van de wortelzone helpt ook om volwassen ongedierte en poppen te doden.

Cherry weevil

Kersenvlieg

De vlieg kan bessen raken, die zich meestal op een diepte van 13 centimeter in de grond verbergen. Het wordt vernietigd door de boom los te maken en te verwerken met chemicaliën nadat het fruit is gevallen.

Bladluis

Een zeepoplossing helpt bij het verwijderen van bladluizen - een eenvoudig en milieuvriendelijk product dat op de bladeren en de kers zelf wordt gesproeid.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen