Hoe kersen te voeren tijdens het rijpen van fruit en na de oogst in de zomer, lente en herfst

Verschillende soorten kersen worden niet alleen in het zuiden geplant, maar ook op de middelste breedtegraden. Deze steenfruitplant is niet bang voor droogte en hitte, maar verdraagt ​​geen overtollig vocht, houdt niet van zware grond en houdt van vruchtbare grond. Bij gebrek aan voedingsstoffen in de grond worden er maar weinig bessen gebonden. Bemesting van kersen helpt de opbrengst te verhogen, de grootte van het fruit te vergroten. De boom reageert goed op organisch materiaal en heeft micro-elementen nodig. Als er geen mest wordt aangebracht, ontwikkelt de plant zich slecht en begint deze te worden aangetast door ziekten.

Voedingsmethoden

Om de structuur van de bodem, waaraan kersen veel eisen, te verbeteren, is organisch materiaal nodig. Bij het aanbrengen van mest, kippenuitwerpselen, wordt de aarde losgemaakt.

Van minerale meststoffen ontvangt de boom bij het voeren:

 • boor en koper;
 • selenium en zwavel;
 • mangaan en ijzer;
 • fosfor en kalium.

Dergelijke componenten maken deel uit van ammoniumnitraat, nitroammophoska, superfosfaat, ureum. Kers heeft stikstof nodig aan het begin van het groeiseizoen.

ureum voor kersen

Sub-root

Voor het voeren worden oplossingen en droge meststoffen gebruikt. Ze worden in de boomstamcirkel geïntroduceerd, maar daarvoor wordt de aarde noodzakelijkerwijs losgemaakt en bewaterd in de buurt van de kers. Een jonge plant of zaailing heeft ongeveer 3 emmers water nodig, een volwassene maximaal 60 liter.

Wanneer het vocht wordt opgenomen, worden op een afstand van 0,5-3,5 m van de stam droge meststoffen aangebracht, die eenvoudig over het oppervlak worden verspreid en bedekt met een hark. Vloeibare oplossingen worden op de grond gegoten. Bij dergelijke voeding krijgen kersen een grote hoeveelheid voedingsstoffen.

Blad

De takken, bladeren en stam van zaailingen van drie en vier jaar oud worden besproeid met meststoffen en de wortelcirkel wordt ook behandeld met een vloeibare oplossing. De procedure wordt gestart op een bewolkte dag, 's ochtends vroeg of' s avonds. Bescherm de ogen met een veiligheidsbril, handen met rubberen handschoenen en bescherm de luchtwegen met een gasmasker. Kersen worden verwerkt met een sproeier.

U moet proberen het niet te overdrijven met meststoffen om te voeden, omdat hun teveel leidt tot:

 • blad vallen;
 • het afstoten van de eierstok;
 • tot de ontwikkeling van chlorose.

De boom is ziek van gebrek aan zink en oververzadiging met stikstof of kalium. Kersen worden gevoed met sideraten, die worden gezaaid in cirkels in de buurt van de stam, en vervolgens worden gemaaid en ingebed op een ondiepe diepte nabij de plant. Mosterd, wikke, rogge, erwten worden geplant op een perceel waar volgend jaar een tuin wordt aangelegd.

kersen fruit

Bemestingsvoorwaarden en tarieven

Jonge bomen hebben minder micro- en macro-elementen nodig dan volwassen kersen. Als ze goed worden gevoed bij het planten in de volle grond, is het niet langer nodig om in de zomer of in de herfst van hetzelfde jaar te bemesten. Kaliumchloride - 25 g en superfosfaat 40 g - worden in het voor de plant voorbereide gat gebracht, na het besproeien van de grond Stoffen worden gegoten door humus te mengen met aarde en humus.

Na het planten van kersen kunt u naast minerale meststoffen ook organisch materiaal toevoegen in de vorm van 1 kg as en 3 verrotte mest. De hoeveelheid van deze stoffen die voor het voederen wordt gebruikt, mag ook niet hoger zijn dan de norm.

In het voorjaar

Terwijl de bomen slapen en de knoppen nog niet tot bloei zijn gekomen, nemen ze hun toevlucht tot het besproeien met Bordeaux-vloeistof. Voor de bereiding worden 300 g kopersulfaat en kalk opgelost in een emmer water. Deze procedure helpt de groei van schimmels te voorkomen, verzadigt de bomen met een van de belangrijkste micro-elementen voor groei en ontwikkeling.

Het voedingsschema voor de lente wordt opgesteld rekening houdend met de leeftijd van de plant. Voordat de bloemen verschijnen, worden 2-4-jarige kersen besproeid met een carbamide-oplossing. Om dit te doen, wordt een luciferdoosje met korrels in een emmer water geroerd. Onder de wortels wordt een meststof met stikstof aangebracht.

Volwassen kersen hebben in de lente drie keer voeding nodig. De eerste keer wordt besproeid met ureum. De stof wordt in dezelfde concentratie ingenomen als voor jonge planten. Ammoniumnitraat is ingebed in de stamcirkel.

Wanneer de kers bloeit, wordt er kunstmest voorbereid om te voeren. Een liter koningskaars en 2 glazen as worden geroerd in 10 liter water. Een emmer wordt onder een boom tot 7 jaar oud gegoten, onder een oudere kers - 20-30 liter voedingsvloeistof.

kers in het voorjaar

Om te voorkomen dat de eierstok afbrokkelt, worden de wortels na 2 weken gevoed met een oplossing, voor de bereiding waarvan deze wordt ingenomen:

 • 35 g superfosfaat;
 • een lepel kaliumsulfaat;
 • 10 liter water.

U kunt dergelijke stoffen niet in grote doses gebruiken, omdat dit de opbrengst niet verhoogt, bovendien kunt u de plant beschadigen.

De bessen worden lekkerder als je de kersen besproeit met barnsteenzuur, dat slechts een derde gram per emmer water nodig heeft om te voeden.

Om tuinbomen een plezier te doen met een oogst van fruit, moet u:

 1. Controleer de zuurgraadindicatoren van de bodem.
 2. Meststof wordt aangebracht op natte grond.
 3. Trek tijdens de bloei bijen aan met honing.

Als er witte vlekken op het aardoppervlak verschijnen, wordt as of kalk aan de stamcirkel toegevoegd. Zuur - citroenzuur, azijnzuur, appelzuur wordt toegevoegd aan alkalische grond voor voeding.

meststof voor kersen

Zomer

Jonge boompjes en jonge bomen hoeven in juli en augustus niet te worden bemest. Voor niet-vruchtdragende kersen zijn de voedingsstoffen die in de grond aanwezig zijn voldoende. Planten waarop al bessen zijn gebonden, worden in de vroege zomer gevoerd. Nitroammofosk wordt in de buurt van de stamcirkel gebracht, anderhalve eetlepel van de stof wordt opgelost in een emmer water.

In augustus worden bomen bemest met superfosfaat, waarbij 25 g poeder per 10 liter vloeistof wordt gebruikt. U kunt het mineraal middel vervangen door 2 glazen as. Correcte voeding aan het einde van de zomer zal helpen om de toppen volgend jaar te zetten.

In de herfst

Om het uitgeputte land te herstellen, helpt u de kersen om de wintervorst normaal te doorstaan, nadat de vruchten zijn gerijpt, worden noodzakelijkerwijs meststoffen aangebracht en worden de bomen gesnoeid. Voeg in de cirkel van planten tot 4 jaar oud een emmer water toe gemengd met 25 g kaliumsulfaat.

In september en tot eind oktober wordt 3 of 4 kilo humus aangebracht op een diepte van 15 cm, maar topdressing wordt niet elke herfst gedaan, maar eens in de 3 jaar.

Bomen die al vrucht dragen, worden bemest met superfosfaat. Een kers is genoeg 300 g korrels van de stof. As wordt onder de plant gegoten met een snelheid van een glas van 10 liter water. Eens in de zoveel jaar worden tot 4 emmers compost in de stamcirkel gegoten tot een diepte van 20 cm.

Voor de winter, na de eerste kleine nachtvorst, worden de kersen besproeid met een carbamide-oplossing.

Zevenjarige planten en ouder in oktober worden gevoed met superfosfaat in een hoeveelheid van niet meer dan een halve kilo, ongeveer een glas kaliumchloride wordt in de grond gebracht. Kersen hebben elke 3 jaar zo'n voeding nodig. Elk najaar worden bomen besproeid met ureum en overvloedig water gegeven, met tot 10 liter vloeistof per volwassen plant.

Kippenmestoplossing

Speciale zorg voor kersen

Zomerbewoners en eigenaren van voorstedelijke gebieden die geven om steenfruitgewassen, vergeet niet om te eten, kunnen rekenen op een oogst van smakelijke en grote bessen. Bomen hebben vocht, voedingsstoffen, ongediertebestrijding, ziektepreventie en jaarlijkse snoei nodig.

Bij het planten van zaailingen

Om een ​​jonge boom te laten beginnen en zich te ontwikkelen, bereiden ze in de herfst een gat voor waarin ze gieten:

 • verrotte mest - 2 emmers;
 • kaliumzout - 1 lepel;
 • houtas - 1 kg;
 • superfosfaat - 2 el. l.

Jonge boompjes hebben meer vocht nodig dan volwassenen. Bij droog weer krijgen ze elke 2 weken water. De eerste voeding voor dergelijke kersen is nodig na 2 jaar, ze hebben voldoende voedingsstoffen die tijdens het planten zijn geïntroduceerd.

Jonge bomen

Planten die nog niet blij zijn met bessen worden bemest met organisch materiaal in de vorm van compost, mest. Kersen die al vruchten beginnen af ​​te werpen, worden tijdens het groeiseizoen minimaal 3 keer gevoerd. Zevenjarige bomen hebben na een jaar extra mineralen nodig.

Tijdens de bloei

Wortelvoeding met biologische steenfruitgewassen is noodzakelijk wanneer de knoppen beginnen te openen. Een emmer water wordt onder een jonge boom gegoten, waarin een kilo koningskaars wordt opgelost; voor planten ouder dan 7 jaar verdubbelt de hoeveelheid van de stof.

Bij vruchtlichamen en na de oogst

Om de opbrengst te verhogen, worden kersen gevoed met meststoffen die kalium en fosfor bevatten. Superfosfaat en as worden in de herfst geïntroduceerd. Dit bevordert de vergroting van de bessen. Na de eerste vorst worden de bomen besproeid met een carbamide-oplossing. Om jonge kersen normaal te laten overwinteren, worden ze bewaterd met 5 emmers water, een volwassene heeft minimaal 100 liter nodig.

as als meststof

Kenmerken van het voeren van een oude boom

Om te voorkomen dat uitgedroogde takken sappen gaan trekken, worden steenvruchten vaak na 7 jaar afgesneden. Het helpt ook om de plant te verjongen. De mate van bemesting wordt beïnvloed door de vruchtbaarheid van de bodem, de toestand van de boom. Kersen ouder dan 12 jaar hebben tot 60 kg nodig, en na 20 - bijna 80 humus.

Voor voeding neemt de benodigde hoeveelheid superfosfaat toe, ook hebben ze meer ammoniumnitraat nodig dan jonge planten. Wortelvoeding wordt om de 3 jaar uitgevoerd.

Soorten en kenmerken van fondsen

Kersen hebben zowel organische stof als minerale meststoffen nodig. Ze worden na het besproeien in de grond gebracht. Het gebruik van sommige van hen heeft de voorkeur in de lente, andere - voor voeding in de herfstmaanden of tijdens de bloei.

Ureum

Om de plant sneller groene massa te laten krijgen, wordt carbamide gebruikt. De stof, die wordt geproduceerd in de vorm van korrels, wordt opgelost in water en daarmee op bomen besproeid. Voor worteltopdressing wordt carbamide of ureum gecombineerd met kaliumzout... Voor een jonge kers wordt vanaf 50 g kunstmest gebruikt, voor een oude plant - tot 300.

Ter voorkoming van coccomycose, die wordt veroorzaakt door pathogene schimmels, wordt 30 gram van de stof in een emmer water geroerd. Bomen worden in de herfst met deze compositie behandeld.

ureum

Superfosfaat

Minerale meststof, die bijdraagt ​​aan de verjonging van steenfruitgewassen, deelneemt aan de vorming van wortels, de smaak van bessen verbetert, fosfor bevat. Bij een gebrek aan dit sporenelement krijgen de bladeren een paarse kleur, worden ze bedekt met gele vlekken. Bij het voeren gaat superfosfaat goed samen met stikstof. Het heeft niet meer dan 150 g per vierkante meter nodig.

superfosfaat

Potas-meststoffen

Om de groei te versnellen, de ontwikkeling van het wortelsysteem te verbeteren, de weerstand tegen vorst en droogte te vergroten, worden kersenbomen gevoed met kaliumchloride.Meststof, die wordt geproduceerd in korrels, heeft een positief effect op de smaak van bessen, helpt de opbrengst te verhogen.

Om de immuniteit van tuinplanten te versterken, om de toevoer van voedingsstoffen te vergemakkelijken, wordt kaliumzout gebruikt als voeding. Voor een volwassen kers is 100 g van de stof voldoende, voor een zaailing - tot 40.

potas meststoffen

Ammonium nitraat

In plaats van carbamide wordt soms onder de boom kunstmest gegeven, waarin stikstof aanwezig is. Dankzij het voeren met een dergelijk middel verbetert de smaak van bessen en wordt de groei van groene massa versneld. Ammoniumnitraat wordt aangebracht onder een zaailing in een hoeveelheid van 150 g, voor een volwassen kers wordt de dosering verdubbeld.

Ammonium nitraat

Compost

Organische meststoffen worden gebruikt wanneer u de structuur van uitgeputte grond moet verbeteren, deze moet verzadigen met voedingsstoffen. Tuinders bereiden zelfstandig compost voor om te voeren. Om dit te doen, wordt turf in de container gegoten, bladeren, toppen erop geplaatst en met kippenuitwerpselen verdund in water in een verhouding van 1 op 20 gegoten. Voeg na 10 dagen toe aan het grondmengsel:

 • superfosfaat - 1 kg;
 • kopersulfaat - glas;
 • ammoniumnitraat - 400 g.

Giet aarde erop, dek af met folie. Voor het voeren wordt een halve emmer compost onder de zaailing gebracht; een volwassen kers heeft er tot 30 kg van nodig.

Compost

As

Het is mogelijk om de vorstbestendigheid van bomen te verhogen, de waterbalans te normaliseren en de grond te verzadigen met micro-elementen als u zo'n organische meststof als as gebruikt. De stof is rijk aan:

 • calcium;
 • magnesium;
 • ijzer;
 • zink.

De tool wordt gebruikt voor introductie in de grond en voor bladvoeding. Dankzij as worden metabolische processen in planten versneld.

as

Limoen

Kersen houden niet van zure grond. Een boom die op zo'n site is geplant, ontwikkelt zich niet goed, bevalt niet met zoete bessen. Kalk wordt gebruikt om de samenstelling van de grond te veranderen. Bovendien versterkt het product de wortels van planten, verzadigt het de aarde met kalium. De stof wordt om de 5 jaar aangebracht.

Om coccomycose te voorkomen, wordt 2 kg kalk in een emmer water geroerd, 300 g kopersulfaat wordt toegevoegd. De oplossing wordt gebruikt om boomstammen witter te maken.

limoen

Dolomiet

Om de samenstelling van de grond te verbeteren, de zuurgraad te verminderen, de aarde te verzadigen met sporenelementen in de vorm van stikstof, magnesium, fosfor, samen met kalk, wordt dolomietmeel gebruikt als voeding. De stof wordt in elk seizoen in de grond gebracht met 600 g per vierkante meter. meter. De tool bevordert de reproductie van nuttige micro-organismen, heeft een negatieve invloed op het ongedierte van tuinbouwgewassen.

dolomiet

Minerale oplossingen

In het voorjaar worden kersen bemest volgens de bladmethode. Hiervoor worden zwakke composities voorbereid en wordt de kroon van bomen besproeid. De bladeren nemen snel minerale mengsels op, wat bijdraagt ​​aan de groei van scheuten en de bloei verbetert.

Calcium en koper, aanwezig in Bordeaux-vloeistof, voorkomen de groei van schimmels, beschermen tegen insecten. Door te voeren met mangaan neemt de opbrengst toe, neemt de hoeveelheid suiker in de bessen toe.

Zink voorkomt de ontwikkeling van ziekten, heeft een gunstige invloed op steenfruitgewassen.

minerale meststoffen

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen