Beschrijving en kenmerken van variëteiten van zuilvormige kersen, planten en verzorgen, hoe te snoeien

Kersen zijn vaak te vinden op persoonlijke percelen en in tuinen - ze bloeien prachtig, sappige bessen zijn zowel vers als in compotes en jam goed. Dankzij het werk van fokkers worden zuilvormige kersenvariëteiten steeds populairder. Deze aantrekkelijke, compacte en vruchtbare bomen voelen geweldig aan in milde klimaten en veroorzaken bij verzorging geen problemen.

Kenmerken van het uitzicht

Het expressieve kenmerk van de variëteit wordt weerspiegeld in de naam - de boomstam heeft de vorm van een kolom, waaruit korte takken zich uitstrekken. Het neemt niet veel ruimte in de tuin in, dwerg-ondersoorten worden zowel in het open veld als in potten gekweekt. De grootste variëteit, de Columnar Queen, bereikt een hoogte van niet meer dan 2,5 m.

kenmerken van rassen

Zuilvormige bomen zijn miniatuur, versieren elke tuin en vormen een aanvulling op de compositie in landschapsontwerp. Geschikt voor kweken in een kas of wintertuin. Tegelijkertijd zijn de voordelen van de variëteit niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua opbrengst en smaak van bessen.

De beste rassen

Zuilvormige kers wordt vertegenwoordigd door verschillende variëteiten met kleine verschillen. Onder de populaire zijn Rapture, Tiny en Columnar Queen. Volgens de vereisten voor omstandigheden en zorg zijn ze geschikt om te groeien in de regio Moskou.

verschillende soorten

Baby

De dwergboom wordt ongeveer 2 m hoog, de kroon is piramidaal van vorm, 50-80 cm breed en doet het goed tijdens de bloeiperiode, in het vroege voorjaar. Bloeiwijzen zijn weelderig, dubbel, lichtroze, zeer geurig.

Geeft een overvloedige oogst, bessen zijn groot - elk 8-10 g, sappig, zoet en zuur. Geschikt voor verse consumptie, voor desserts, bakken en conserveren. De baby wordt vaak gebruikt als sierboom; hij siert de tuin tijdens de bloei en vruchtzetting.

Vereist isolatie voor de winter, met een te hoge luchtvochtigheid, kan het lijden aan fruitrot en schimmelziekten.

dwergboom

Genot

Deze variëteit veroorzaakt echt genot met zijn productiviteit - ongeveer 25 kg bessen worden geoogst van een volwassen boom, terwijl de hoogte niet meer dan 2 meter bedraagt. Kersen zijn groot, elk 10-15 g, en zoet, rijpen in de tweede helft van juli. Ze zijn goed om vers te eten, om aan kinderen te geven.

Delight is ook geschikt om te planten in speciale gesloten containers. Bestand tegen ziekten, lijdt aan vorst in het koude seizoen.

volwassen boom

Koningin

Deze bomen zijn de grootste van de zuilvormige bomen en bereiken een hoogte van 2,5-3 meter. Tegelijkertijd zijn er minder bessen dan in de beschrijving van de variëteiten Malyutka en Vostorg - gemiddeld 7 g Kers is erg mooi tijdens de bloei, heeft een sterk aroma en roze bloeiwijzen.

Van de voordelen - pretentieloze zorg, goede winterhardheid en immuniteit tegen ziekten.

kersen koningin

Planten en vertrekken

Zuilvormige kersen hebben geen complexe zorg nodig, maar u moet voorzichtig zijn bij het kiezen van een plaats voor zaailingen.

Bomen houden van zon en warmte. Een zonnig gebied beschermd tegen de wind is geschikt voor hen. Het hoeft niet groot, minimaal te zijn afstand tussen kersen - een halve meter. De samenstelling van de grond is ook van belang, te nat heeft een nadelig effect op de groei van de boom. Losse, vruchtbare zwarte grond is zeer geschikt. Voordat een zaailing wordt geplant, wordt de put ervoor bemest met organische en minerale meststoffen.

Let bij het selecteren van plantmateriaal op de integriteit van de bovenste nier. Terwijl de zaailing bewortelt, is het noodzakelijk om het vocht van de grond te behouden en vervolgens water te geven als dat nodig is.

boomgroei

Bemesting van kersen gebeurt in de lente - meststoffen van een stikstofcomplex, bijvoorbeeld ammoniumnitraat, worden toegepast en in de herfst - met fosforhoudende meststoffen. Eens in de twee tot drie jaar, tijdens het loslaten van de herfst, wordt het land verrijkt met humus of mest.

Om bomen te beschermen tegen schimmelziekten en plagen, wordt tweemaal per jaar preventief gespoten. Het is belangrijk dat geld zich niet ophoopt in toekomstige bessen. Bladeren en fruit met sporen van de ziekte worden verwijderd en op de brandstapel verbrand.

het planten van een boom

De regels voor het planten en achterlaten van een zuilvormige kers zijn eenvoudig, de belangrijkste punten zijn:

  • een plaats kiezen voor zaailingen;
  • tijdig water geven;
  • verwijderen van onkruid in de wortelzone;
  • periodieke voeding;
  • preventie van schimmelziekten;
  • isolatie van de stam en wortelzone voor de winter.

voorjaarsbloei

Snoeien

Het probleem van het snoeien van fruit- en bessenbomen baart tuinders zorgen. Het grote voordeel van zuilvormige rassen is dat de rechte stam geen extra kroonvorming nodig heeft.

bessen zaailingen

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen