Beschrijving van het antraciet kersenras en opbrengstkenmerken, teelt en verzorging

Het is moeilijk om een ​​zomerhuisje te vinden waar niet minstens één kersensoort wordt verbouwd. De vruchten van de boom zijn erg gezond en buitengewoon lekker, ze worden gebruikt om verschillende gerechten te bereiden, toe te voegen aan compotes en ze te oogsten voor de winter. Meer dan 10 jaar geleden werd de Anthracite-variëteit veredeld, die erg populair is geworden voor het kweken van kersen in Russische tuinen.

Fokgeschiedenis

De Anthracite Cherry Tree-variëteit werd gekweekt dankzij de inspanningen van veredelaars G.B. Zhdanov, A.F. Kolesnikov, T.A. selectieprestaties van fruitgewassen, hij begon populariteit te winnen bij tuinders in centraal Rusland. Het werd verkregen door vrije bestuiving van kersenzaailingen van de Shirpotreb Black-variëteit, gekozen als de beste optie, die overeenkomt met de klimatologische omstandigheden in centraal Rusland.

Beschrijving van de variëteit

Antraciet behoort tot de soort gewone kers (Prunus cerasus), van het geslacht Plum. Cherry Anthracite is een gedeeltelijk zelfvruchtbare variëteit die kan worden geoogst, zelfs als er geen bestuiver is. De antraciet kersenboom is een laagblijvende plant die snel groeit tot 2 m. De wortel is krachtig, diep doordringend, verdraagt ​​goed strenge vorst.

De kroon spreidt zich uit, de takken zijn sterk, flexibel, snel verhout en krijgen een bruine, glanzende bast. Conische fruitknoppen worden gevormd op verhoogde eenjarige takken. De schors van de boom is blootgesteld aan barsten, kastanjebruin van kleur met longitudinale scheuren.

Bladeren van donkergroene kleur zijn naar boven gebogen, eivormig, gesteeld, puntig, glanzend, tot 7 cm lang, nerven zijn duidelijk zichtbaar onderaan, lichtgroene kleur.

antraciet kersen

Vruchten worden gevormd op een, twee jaar oude takken, verzameld in bloeiwijzen van 2-3 bloemen, minder vaak 4-5, overvloedige, geurige bloei. De bloemen bestaan ​​uit 5 witte bloembladen, kelkblaadjes, met een stamper en maximaal 20 meeldraden. Vormt na de bloei groene vruchten, die een gemiddelde rijpingsperiode hebben (2-3 decennium van juli), kastanjebruin worden, bijna zwart. De vorm van de vrucht is hartvormig, afgerond aan de onderkant, de trechter is breed, gelegen op een korte steel tot 1,1 cm. Exocarp (schil) - dun, dicht, donkerder dan het vruchtvlees (mesocarp), sappig, zoet en zuur met een gemiddeld suikergehalte van 11-11,5% , met een gewicht van 4-5 g De pit is klein, crèmegeel van kleur, gewicht van de vrucht tot 6%, goed gescheiden.

De bessen van de beschreven Anthracite cherry-variëteit worden geclassificeerd als desserttypes met hoge smaakkwaliteiten met een beoordeling van meer dan 4 punten.

Belangrijkste kenmerken

De kers is gedeeltelijk zelfbestoven, de bloemen zijn biseksueel, maar voor overvloedige vruchtzetting zijn bestuivende variëteiten nodig Sklyanka, Shokoladnitsa, Lyubskaya, Nochka, Vladimirskaya, Shubinka, Griot Moskovsky en kersensoorten met een gemiddelde bloeitijd:

  1. Vorstbestendigheid van het wortelstelsel tot -37 ° C.
  2. Knoppen en jonge takken verdragen goed kortstondige nachtvorst.
  3. Het ras is droogtebestendig, verdraagt ​​gemakkelijk warm weer zonder water te geven.
  4. De opbrengst is hoog, van 96 tot 107 kg / ha.
  5. De weerstand tegen ziekten en plagen is gemiddeld, dus het wordt bijna nooit gebruikt voor het kweken op boerderijen.
  6. De vruchten zijn lang houdbaar, barsten niet en zijn transporteerbaar.

antraciet kersen

De minimale plantafstand tot een bestoven boom moet 25 m zijn. Voor een normale en snelle groei van de boom is zachte losse grond, zwarte grond, zandige leem met een neutrale zuurgraad vereist.

Voors en tegens van antraciet kersen

Antracietkers worden vaker in individuele tuinen gekweekt, omdat het een aanzienlijk nadeel heeft: gemiddelde resistentie tegen schimmelziekten: coccomycose, moniliose. Antraciet kersenboom of struiken zijn van korte duur, tot 15-18 jaar.

Een groot pluspunt van de variëteit is een hoge opbrengst, goede smaak, waardoor je de bes niet alleen vers kunt gebruiken, maar ook om zoetwaren, jam, jam, compotes en sappen te bereiden.

antraciet kersen

Rijpende en vruchtdragende variëteiten

Anthracitovaya-kersensoorten rijpen in de tweede helft van juli van 15 tot 25 op boekettakken en jaarlijkse groei. Vruchtvorming begint 2-4 jaar na het planten en is afhankelijk van de weersomstandigheden en de groeiregio. In de zuidelijke regio's vindt rijping plaats in het eerste decennium, in de noordelijke regio's eind juli.

Groeien in regio's

De antracietvariëteit wordt aanbevolen voor de centrale zone van Rusland: Moskou, Bryansk, Nizhny Novgorod, Smolensk, Ivanovskaya, Tver, Yaroslavl, Oryol, Kostroma, Vladimir, Kaluga, Tula, en is ook geschikt voor de teelt in Siberië en de Oeral. Verspreid in de landen van de voormalige Sovjet-Unie: Oekraïne, Wit-Rusland, Kazachstan, Georgië, Estland.

Het uiterlijk van antracietkers is aantrekkelijk, decoratief, kan worden gebruikt voor het kweken van nieuwe variëteiten vanwege de eigenschappen van snelle groei en overleving van de telg, maar ook voor bestuiving. Struiken en bomen hebben een comfortabele kroon en hoogte om bessen te plukken.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen