Beschrijving en kenmerken van de druivensoort Heksenvingers, geschiedenis en teeltregels

De Witch's Fingers-druivensoort is hybride en wordt gekenmerkt als een elite-variëteit. De vruchten worden gewaardeerd om hun ongewone uiterlijk en hoge smaak. De variëteit wordt verkregen door verschillende soorten te kruisen met handbestuiving.

De geschiedenis van het ontstaan ​​van de variëteit

De voortreffelijke Witch's Fingers-druif werd in 2002 gefokt door Californische fokkers. Het ras is snel gegroeid omdat het ongebruikelijke kenmerken heeft door de kruising van Amerikaanse druiven met andere mediterrane rassen.

Botanische beschrijving

De Witch's Fingers-druif behoort tot de categorie tafelrode soorten. De wijnstokken zijn krachtig en worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Bloemen zijn hermafrodiet en in staat tot zelfbestuiving. Op het moment van rijping behoort het ras tot de vroege rijping.

Struik

Met de juiste zorg en gunstige klimatologische omstandigheden worden druivenstruiken lang, verdikt en sterk. Vanwege de grote hoeveelheid blad moeten de struiken periodiek worden gesnoeid.

druiven heksenvingers

Uiterlijk en smaak van fruit

De vorm van rijpe vruchten is buisvormig, langwerpig. Kleur - donkerblauw, geleidelijk overgaand in paars met zwarte accenten. Het oppervlak van de vrucht is dof.

Specificaties

Bij het telen van druiven moet rekening worden gehouden met de technische eigenschappen en de gevoeligheid voor verschillende omgevingsomstandigheden.

Het creëren van een gunstige omgeving voor de groei van bessen heeft een positief effect op de kwaliteit en kwantiteit van het gewas.

Vorstbestendigheid

De plant is thermofiel, gemiddelde vorstbestendigheid. De struiken zijn bestand tegen temperaturen tot -23 graden. In afwachting van vorst wordt aanbevolen om de wijnstokken van het latwerk te verwijderen en tegen de kou te beschermen met een afdekmateriaal.

druiven heksenvingers

Klimatologische omstandigheden voor groei

De variëteit is pretentieloos qua zorg en is bestand tegen de klimatologische omstandigheden van centraal Rusland, terwijl ze hoge opbrengsten vertoont. Het is mogelijk om Heksenvingers zowel op industriële schaal als op privéterrein te laten groeien.

Ziekteresistentie

Druiven zijn resistent tegen een breed scala aan veel voorkomende ziekten, waaronder valse meeldauw en penosporosis.Dit ras is door het hoge suikergehalte en de verminderde zuurgraad niet vatbaar voor ziekten.

druiven heksenvingers

Rijpingsperiode en opbrengst

Rijpingsperiode - vroeg-midden. De eerste vruchten rijpen halverwege de zomer, 115-120 dagen na het begin van de bloei. Enorme trossen met een gewicht van 0,7 tot 1,5 kg groeien op de struiken. De massa van een bes is 7-10 g. In vergelijking met andere variëteiten is de opbrengstindicator gemiddeld.

Fokken en planten

Bij het planten en verder kweken van wijnstokken moeten een aantal regels worden gevolgd. Om consequent een gezonde en grote oogst te krijgen, moet u een geschikte zaailing kiezen, de locatie bepalen en constante zorg bieden.

druiven heksenvingers

Selectie van jonge boompjes

Bij het kiezen van een zaailing met een open wortelstelsel, wordt aanbevolen om rekening te houden met verschillende nuances. Vooral:

 1. De kleur van de wortels moet licht zijn. Als het grootste deel van de wortels donker is geworden, zal de struik waarschijnlijk geen wortel schieten en zal hij rotten.
 2. Na verwerking met een snoeischaar moet de wortel op de snede romig zijn.
 3. De wortels moeten vrij zijn van verdikking en zichtbare schade, wat duidt op infectie of schade door ongedierte.

Beplantingsschema en diepte

Er wordt een druivenplantage aangelegd, te beginnen met de locatiekeuze. Voor de variëteit van de heksenvingers zijn zonnige gebieden geschikt, beschermd tegen wind en overstromingen. Het wordt aanbevolen om een ​​afstand van 1-1,5 m tussen de struiken te laten.

druiven heksenvingers

De grond wordt voorbereid door te ploegen tot een diepte van 60-80 cm, de diepte van het gat voor het plaatsen van de zaailing is ook maximaal 80 cm en de breedte is ongeveer 1 m.

Topdressing van een jonge scheut

Voor de intensieve ontwikkeling van planten bij het planten van een zaailing, is het nodig om extra voeding te geven. Compost, minerale meststoffen en verrotte mest worden op de bodem van het gegraven gat gelegd. De grond wordt verdund met grof zand en zwarte grond.

Tips voor het verzorgen van een cultuur

Regelmatige en juiste verzorging is de sleutel tot een hoogwaardige oogst. Zorg voor wijngaarden omvat constante inspectie voor het tijdig opsporen van ziekten, bodembewerking, topdressing en het elimineren van ongunstige factoren.

druiven heksenvingers

De grond losmaken

Elk najaar wordt de grond diep losgemaakt. De aarde wordt tot een diepte van ongeveer 1 m gegraven om de onderste en bovenste lagen te mengen. Als gevolg van zorgvuldig losmaken is de grond volledig verzadigd met voedingsstoffen, die deze overbrengt naar de wortels van de plant. Naast het diep losmaken, wordt aanbevolen om periodiek de bovenste laag van de aarde los te maken, zodat de vloeistof en sedimenten niet stagneren.

Regelmaat van water geven

Het is belangrijk om de regelmaat van het besproeien van de variëteit van de heksenvingers te observeren, omdat een gebrek aan vloeistof leidt tot onvoldoende ontwikkeling van de struiken en een afname van de opbrengst. Wateroverlast van de aarde veroorzaakt rot van de wortels, waardoor de planten afsterven.

Bij het kweken van jonge zaailingen wordt een gat gevormd en wordt alleen binnen de grenzen water gegeven.

Nadat de wijnstokken zijn ontkiemd, wordt de grond onder de struiken bewaterd. Tijdens het seizoen wordt de grond meerdere keren bevochtigd, waarbij de externe toestand van de planten in acht wordt genomen. Direct na het planten worden de zaailingen eenmaal per week bewaterd, waardoor de frequentie na verloop van tijd afneemt.

druiven water geven

Kunstmest

Druiven hebben complexe meststoffen nodig met een hoog gehalte aan stikstof, fosfor en kalium. De stoffen zijn verantwoordelijk voor het stimuleren van de groei van groene massa, de vorming van bloeiwijzen en eierstokken, een toename van de vorstbestendigheid, een toename van de opbrengst en een verbetering van de smaakeigenschappen.

De eerste bemesting wordt toegepast in het stadium van het planten van druiven. Dan moet u de planten in het voorjaar bemesten voor actieve groei en 10 dagen voor het begin van de eierstokvorming. 3-4 weken voor de oogst wordt een laatste dressing gebruikt om het gewicht van de vruchten te verhogen en de houdbaarheid te verbeteren.

Infectie en ongediertebestrijding

Ondanks de resistentie van de variëteit Heksenvingers tegen ziekten, bestaat er een risico op infectie of aanval door schadelijke insecten als de zorgregels worden overtreden of als het klimaat ongunstig is.

druivenverwerking

Tekenen van schade aan druiven zijn:

 • donkere vlekken op de bladeren;
 • schimmelvorming;
 • verval van wortels;
 • het verschijnen van plaque op het groene deel van de plant.

Om de struiken te beschermen en voor preventieve doeleinden, is het noodzakelijk om de planten te besproeien met insecticide en fungicide preparaten. Groot ongedierte mag alleen uit groene ruimtes worden verwijderd.

De wijnstok snoeien en vormgeven

Om voldoende zonlicht en lucht naar de trossen te krijgen, is snoeien van de wijnstok vereist. De plant kan worden gevormd in het voorjaar, wanneer de kans op terugkerende vorst verdwijnt, of in het vroege najaar. Het snoeiproces verwijdert oude takken, rotte bladeren en overtollige groene massa. Het secundaire doel van het vormen van wijnstokken is om een ​​decoratief uiterlijk te geven.

druiven snoeien

Druiven voorbereiden op de winter

Voordat de eerste nachtvorst begint, is het noodzakelijk om de wijngaard voor te bereiden en de struiken te beschermen met afdekmateriaal. De behoefte aan beschutting ontstaat bij vorst onder de -25 graden of wanneer herfstsnoei wordt uitgevoerd. Als materiaal om struiken te beschermen, kunt u een dichte film van versterkt polyethyleen of jute gebruiken.

Bij het afdekken van druiven moet erop worden gelet dat de planten gedeeltelijk worden geventileerd om rotten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de struiken niet voortijdig te bedekken, omdat de plant tijdens de periode dat positieve temperaturen heersen, natuurlijke groeiomstandigheden nodig heeft.

Waar Witch Fingers Harvest wordt gebruikt

Geoogst fruit vanwege hun ongebruikelijke smaakkenmerken wordt vaak gebruikt voor verse consumptie. Voor de bereiding van wijn en sap wordt de variëteit Heksenvingers praktisch niet gebruikt. Als het nodig is om een ​​deel van de oogst na de oogst te bewaren, mag je de bessen invriezen of een korte tijd op een donkere, koele plaats laten staan. Om ervoor te zorgen dat het gewas zijn smaakeigenschappen niet verliest, is het noodzakelijk om zonlicht en hoge luchtvochtigheid tijdens bewaring te voorkomen.

Beoordelingen
 1. Carlo
  10.10.2019 17:17

  Je kunt zo'n druif kopen en een paar ons.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen