Beschrijving van het druivenras Sensation, het verschil met Senso en Bull's eye en de geschiedenis van selectie

Voor beginnende tuinders zal het telen van een druivenras Sensation niet moeilijk zijn. En het is altijd prettig om heerlijke en zoete bessen als verzorgingsgeschenk te krijgen. De variëteit heeft zoveel positieve punten dat de hybride populair is. Grapes Sensation is te vinden op kleine plantages en op boerderijen die bessen telen voor de verkoop.

Fokgeschiedenis

Wetenschappers zijn niet altijd bezig met de selectie van tuinbouwgewassen. Amateurtuinders experimenteren graag. Dus de druivensoort Sensation is de vrucht van de ervaring van V. Kapelyushny, een wijnboer met veel ervaring. Op zijn plantage kweekte de amateur de Sensation-druiven in de vorige eeuw, waarbij hij de variëteiten Talisman en Rizamat kruiste. Het resultaat is echt sensationeel. Naast een uitstekende smaak zijn er veel positieve kenmerken van de cultuur.

druivensensatie

Beschrijving van de variëteit

Om te dineren zijn druiven anders:

 • krachtige scheuten;
 • sierlijkheid van gesneden bladeren van heldergroene kleur;
 • de kleur van lange bessen, vergelijkbaar met damesvingers, van geelachtig tot roze;
 • gewicht van groot fruit tot 16-30 gram, en trossen van 700 gram tot 1 kilogram;
 • weelderige trossen met een conische of cilindrische vorm;
 • zoete smaak met nootmuskaataroma.

In de beschrijving van de bessen kan men niet anders dan het unieke aroma van de vrucht, de vlezigheid en sappigheid van de pulp opnemen. De Sensation-variëteit wordt vaak verward met de Senso- of Bull's Eye-druiven, die in de zuidelijke regio's worden vrijgegeven, met donkerpaarse bessen. De verscheidenheid aan amateurselectie verschilt van de West-Europese analoog in termen van rijping. Die rijpen later en zijn instabiel voor vorst.

mooi stel

Voors en tegens

Onder de voordelen van de Sensation-druiven, in vergelijking met andere soorten cultuur, onderscheiden ze het feit dat de struiken:

 • verdragen vorst goed bij 24-25 graden;
 • zelden ernstige infecties hebben;
 • reproduceren door stekken te rooten;
 • geven goede opbrengsten.

Om de wijnstok beter vrucht te laten dragen, worden de scheuten op tijd gesnoeid. Overbelast de struiken niet, anders zal de kwaliteit van de bessen laag zijn... Ze worden ondiep en waterig.

paarse bessen

Specificaties

De belangrijkste parameters van de cultuur zijn onder meer het feit dat druiven Sensation zijn:

 • rijpt binnen 100-110 dagen;
 • zelfbestoven, omdat het in de lente bedekt is met zowel vrouwelijke als mannelijke bloemen;
 • heeft losse trossen met grote langwerpige bessen;
 • fruit is goed bewaard gebleven en kan over lange afstanden worden vervoerd;
 • Draagt ​​rijkelijk met bessen met zoet vruchtvlees en geeft een beetje nootmuskaat af.

Het is niet voor niets dat de sensatie wordt beschouwd als de beste tafeldruif van het vroeg rijpende type.

losse clusters

Tips voor het planten

Een warmteminnende plant heeft een plek nodig die goed verlicht is door de zon.Soil for Sensation-druiven worden vooraf voorbereid. Putten voor zaailingen worden gegraven tot een diepte van 70-80 centimeter met een breedte van 50-60. Er moet een opening zijn van 1,5-2 meter tussen de gaten. Zorg ervoor dat je het in de gaten van vruchtbare grond giet en het mengt met superfosfaat (100 gram), kaliumzout (50 gram).

Jaarlijkse zaailingen worden gekozen met sterke wortels. Ze worden afgesneden en laten een lengte van 15-20 centimeter over. Het bovenstuk wordt ingekort tot 2 knoppen.

Een zaailing wordt in het midden van het gat geplaatst en de wortels worden bestrooid met voedzame grond. Het is beter om meteen de pin te plakken en de foto eraan vast te binden. Veel mensen graven in de buurt in een buis met een diameter van 10 centimeter. De struiken water geven en voeren wordt erop uitgevoerd.

sterke wortels

Groeien en verzorgen

Bij het planten, van 2 linkerknoppen, groeien 2 scheuten in een seizoen. De stiefzonen, die aan de zijkanten verschijnen, knijpen over het 2-3e blad. Nieuwe scheuten moeten volledig worden afgebroken.

Nadat de druiven onder dekking de winter hebben doorgebracht, wordt de wijnstok gesnoeid, waarbij er op elk 2 knoppen overblijven. In de lente van het 3e levensjaar zullen er al 4 wijnstokken of kokers zijn. In de herfst geven ze 8 scheuten. Op elke hoes is het nodig om 2 processen te vormen. Aan de ene blijven er maximaal 12 knoppen over, aan de andere een vervangende foto, 2-3 knoppen.

De normale belasting van druiven wordt beschouwd als niet meer dan 40-50 knoppen. Dit betekent dat er op elke mouw 10-14 over zijn. Na het vruchtlichamen, na 5-6 jaar, hebben de mouwen een verandering nodig. Het komt uit 2 sterke vervangende scheuten.

transfusie van bloemen

Zonder de juiste formatie zullen druiven geen grote en smakelijke trossen bessen produceren.

Geef de planten 2-3 keer per zomer water. Het is noodzakelijk om de plantage in oktober te bevochtigen.

Topdressing bestaat uit de introductie van organische meststoffen in de lente, minerale meststoffen - in de herfst. Het is voldoende om een ​​emmer met vogelpoepoplossing toe te voegen, verdund in een verhouding van 1:15 tot de struik, elk 100 gram houtas.

De dichte grond van de wijngaard moet worden losgemaakt.

juiste formatie

Over ziekten en plagen

De sensationele druivensoort bezwijkt zelden voor ziekten. De plant is maximaal resistent tegen meeldauw en oidium. De ontwikkeling van schimmelinfecties kan worden voorkomen door profylactische behandeling van struiken met fungiciden: "Radomil", "Quadris".

Insecticide producten beschermen de wijnstok tegen ongedierte: "Aktara", "Match".

De juiste zorg, vakkundig uitgevoerde landbouwtechnologie van de druivencultuur zal leiden tot overvloedige vruchtvorming. En de kwaliteit van de bessen zal altijd op een hoog niveau zijn qua smaak, aroma en grootte.

kwaliteit van bessen

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen