Beschrijving van druivensoorten ter nagedachtenis van negrul en kenmerken, geschiedenis en teelt

Het aantal druivensoorten is opvallend in zijn variëteit, het groeit in de Krim, in de Wolga-regio is er een mogelijkheid om zaailingen op te halen voor de Middle Strip en de Zuid-Oeral. Het belangrijkste is om een ​​wijnstok te vinden die onder bepaalde omstandigheden comfortabel zal zijn. Daarom moet je verschillende opties overwegen en lang kiezen. Een beschrijving van de druivensoort in Memory of Negrul helpt je er een zo volledig mogelijk beeld van te krijgen.

Geschiedenis van de druivenveredeling

Een hybride druivensoort in Memory of Negrul is veredeld door Moldavische fokkers, medewerkers van NPO Vierul. De voorlopers zijn de rassen Dantier de Saint-Valier en Korna Neagra. De opdracht was om een ​​smakelijke hybride te creëren die resistent is tegen ziekten en vorst en zijn commerciële kwaliteiten behoudt tijdens transport.

Het ras is genoemd ter nagedachtenis aan de beroemde Sovjetgenetica en druivenkweker A.M. Negrule. Het werd in 2015 geregistreerd als een Moldavische druivensoort.

Voordelen en nadelen van Negrul's Memory

De druiven zijn pretentieloos en hebben een lange lijst met voordelen:

 • na het planten wortelen de zaailingen goed;
 • het ras verdraagt ​​droogte en vorst goed;
 • druiven behouden hun commerciële eigenschappen tijdens het transport en kunnen lange tijd worden bewaard;
 • resistent tegen de meeste ziekten;
 • grote trossen en bessen met een uitstekende smaak en suikergehalte;
 • uitstekende bestuiving;
 • niet vatbaar voor erwten.

kenmerken van de variëteit

Er zijn veel minder nadelen, maar ze moeten in gedachten worden gehouden wanneer u de Memory Negrul-variëteit kiest om op uw eigen perceel te planten:

 • in veel regio's is het noodzakelijk om aanplant te beschermen tegen vorst;
 • het aantal clusters op de struiken moet worden geregeld om een ​​constant hoge opbrengst te garanderen;
 • het planten moet worden beschermd tegen vogels met een net - ze hielden vooral van sappige bessen;
 • bij langdurige hoge luchtvochtigheid zijn de bessen vatbaar voor barsten.

De struiken groeien goed, met de juiste zorg geven ze een hoge opbrengst die goed wordt bewaard. Dat is de reden waarom de variëteit in Memory of Negrul in korte tijd verliefd werd op tuinders.

Beschrijving en korte kenmerken van het ras

Deze druif behoort tot de tafelsoorten.

soort variëteit

Externe gegevens van de struik en scheuten

De struiken zijn krachtig, met ontwikkelde wortels, de variëteit is bestand tegen vorst en droogte, uitstekende weerstand tegen schimmelziekten.Jonge scheuten moeten tijdig aan steunen worden vastgemaakt - ze zijn kwetsbaarder.

Rijpingsperiode

Borstels rijpen in 145-155 dagen nadat de knoppen bloeien. De druiven worden in de eerste helft van september geoogst. Trossen blijven goed op struiken. Het ras geeft hoge opbrengsten. Bij de juiste opslag kunnen de borstels tot 4 maanden in de kelder blijven liggen.

Trosgrootte en opbrengst

Grote trossen met donkere langwerpige bessen, zeer decoratief. Het gewicht van het stel is 600-700 gram. De bessen in de borstel zijn groot - 7-10 gram, met een dichte pruimbloei, die ze tegen beschadiging beschermt. De borstels zijn groot, conisch van vorm en hebben een matige dichtheid. Uit een volwassen struik wordt met goede zorg ongeveer 50 kilo druiven verkregen.

geheugen Negrul

Smaak kwaliteiten van bessen

De schil van de bessen is dicht, met een zure nasmaak, de bessen zijn groot, sappig, smakelijk en bevatten 2-3 zaden. Druiven zijn geweldig voor compotes, wijn, verse consumptie.

In welke gebieden wordt aanbevolen om te planten

Negrul's geheugen groeit goed in de zuidelijke regio's en in de Middle Lane. Dankzij de opwarming kunnen druiven worden verbouwd in de regio Zuid-Oeral. Deze variëteit verdraagt ​​vorst tot -25 ° C, maar is niet alleen beschut in zeer warme klimaten.

Landingsregels

Een goede aanplant van wijnstokken en druivenverzorging zijn de voorwaarden voor een goede oogst. Druiven groeien vele jaren op één plek, daarom moet je zorgvuldig een plek uitkiezen om te planten. Met een goede verzorging kunt u de eerste oogst in het tweede teeltjaar krijgen.

Selectie van jonge boompjes

Kies sterke zaailingen met ontwikkelde wortels. Een gezonde worteluitsnede moet wit zijn. Zorg ervoor dat u licht op de ogen drukt - bij een zaailing van hoge kwaliteit mogen ze niet droog zijn of eraf vallen. Als de druiven gepland zijn om in het voorjaar te worden geplant, wordt het plantmateriaal opgeslagen in een koele kelder. De wortels van de zaailingen worden in nat zand geplaatst.

Belangrijk: het zand mag niet te nat zijn, dit leidt tot verval van de wortels.

teelt van rassen

Het planten van struiken wordt uitgevoerd wanneer de lucht opwarmt tot +15 ° C.

Goed diepte en breedte

Een gat voor druiven wordt van tevoren voorbereid, in de herfst graven ze een gat van 80-100 centimeter diep. De afmeting is 80x80 centimeter. Kies voor het planten zonnige, tochtvrije, hoge gebieden.

Het planten van druiven in de laaglanden zal leiden tot wortelrot en de dood van de wijnstok. In de put is een drainagelaag vereist, daarnaast wordt mest of humus ingebracht.

Stoelenschema

De druivenstruiken worden geplant op een afstand van 1,5-2 meter van elkaar en met een afstand tussen plantrijen van 3 meter. Als de druiven in een enkele strook in de tuin worden geplant, is de afstand tussen de zaailingen 1,5 meter.

druiven sproeien

Bodemvereisten

Let bij het kiezen van een bodem op de locatie van het grondwater - druiven verdragen geen wateroverlast. Kleigronden zijn niet geschikt voor dit ras; het wordt niet aangeplant op kwelders.

Het verdient de voorkeur om te planten op chernozem of leemachtige bodems, los, met een goede luchtdoorlatendheid.

Zorg

De variëteit in Memory of Negrul is pretentieloos in de zorg, geschikt om zelfs voor beginnende tuiniers te planten.

Water geven

In de lente en de herfst wordt irrigatie met watertoevoer uitgevoerd, dit draagt ​​bij aan de verbeterde ontwikkeling van wortels.

druivenbladeren

De volgende watergift is nodig nadat de eerste bladeren verschijnen en vervolgens bevochtigen als de grond opdroogt, vóór de periode waarin de bessen beginnen te gieten. Het water geven wordt 1-1,5 maanden voor het oogsten gestopt.

Blad- en wortelbemesting

In de herfst, na de oogst, worden organische meststoffen aangebracht (verrotte mest, humus). Samen met water geven wordt minerale bemesting geïntroduceerd. Potas- en fosfaatmeststoffen zijn nodig.

Voor bladdressing worden complexe preparaten gebruikt, bijvoorbeeld Plantofol of Brexil Mix. Blad topdressing wordt gecombineerd met sproeien voor ziekten. Ter nagedachtenis aan Negrul is het resistent tegen ziekten, maar er worden nog steeds 2 sprays uitgevoerd.

voorbereiding voor de landing

Mulchen

Mulch de grond onder de struiken om de kans op onkruidontwikkeling te verkleinen, vocht vast te houden en de grond te verzadigen met organisch materiaal. Mulchen verhoogt de opbrengst van de struiken en verbetert de smaak van de druiven. Voor mulchen worden stro, turf, zaagsel, gehakt riet of hooi gebruikt.

Snoeien

Deze variëteit moet worden gesnoeid. Snoeien wordt uitgevoerd om de struik te vormen en te verjongen. De struiken worden in de herfst gesnoeid, voordat de druiven worden afgedekt, en in het voorjaar, nadat het afdekmateriaal is verwijderd en de wijnstok is geventileerd.

Onderdak voor de winter

Het ras is vorstbestendig, maar men mag niet vergeten dat het nog steeds druiven zijn. Daarom moet het in de meeste Russische regio's worden afgedekt voor de winter.

Ze bedekken met een speciaal materiaal, gebruiken vaak een film, bovendien bestrooid met aarde. Als tijdens het leggen van de wijngaard speciale greppels werden gegraven om de wijnstok te beschermen voor de winter, dan is het probleem van overwinterende planten zeer snel opgelost.

Behandeling tegen ziekten en plagen

Ter nagedachtenis aan Negrul is het resistent tegen odidium, meeldauw, phylloxera, maar er moeten 1-3 behandelingen per seizoen worden uitgevoerd. Ze worden behandeld met fungiciden: Fastak, Kinmix, Bordeaux-mengsel of kopersulfaat.

De eerste behandeling wordt uitgevoerd na het verwijderen van de schuilplaats, de volgende - na zwelling van de knoppen en na de bloei. Tijdens het vullen van de bessen wordt er geen verwerking uitgevoerd.

Vogels zijn dol op deze druiven - een metalen gaas wordt uitgerekt om de oogst te behouden.

Ter bescherming tegen wespen wordt er vergiftigd aas in de tuin gehangen, worden wespennesten gevonden en verbrand.

Reproductiemethoden

Het plant zich goed voort door stekken, jonge scheuten worden in een lengte van 40-60 centimeter gesneden. Ze zitten vast in de grond en laten alleen de bovenste knop op het oppervlak achter. Doe dit in de herfst, totdat de lente de stekken wortel schieten.

druivenstekken

Je kunt thuis stekken planten; in de winter wordt de aanplant sterker, in het voorjaar wordt hij op een vaste plek in de tuin geplant.

Bestuiving en vruchtperiode

Omdat het ras tot hybriden behoort, zijn zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen op de plant aanwezig. Voor bestuiving zijn geen extra stappen nodig.

Voor een stabiele oogst is het nodig om de extra borstels te verwijderen. Als er in het volgende seizoen een overschot is, worden de bessen en borstels kleiner, de opbrengst zal afnemen.

Oogsten

Half september geoogst, in warme zuidelijke streken, rijpt het eind augustus. Als er in het seizoen veel regen viel, worden de bessen in de tros groter en langwerpiger, maar kunnen ze bovenaan barsten. Geoogst op warme, droge en zonnige dagen.

Opslag en transporteerbaarheid

De druiven worden apart van andere groenten opgeslagen in een kelder of kelder. Borstels worden periodiek beroofd van bedorven bessen.

wijn en druiven

Een andere conserveringsmethode is om de trossen in de kelder op te hangen met een strak touw. Soms worden de trossen opgeslagen in dozen, bestrooid met zaagsel.

De opslagruimte moet in ieder geval koel, geurvrij en goed geventileerd zijn. Druiven worden niet gewassen voordat ze worden bewaard.

De transporteerbaarheid van dit ras is hoog, de houdbaarheid is bovengemiddeld.

Ondanks dat er de laatste tijd veel nieuwe variëteiten zijn verschenen, blijven de druiven ter ere van Memory of Negrul populair. Het is gemakkelijk te kweken en donkere borstels en grote bessen zijn lekker en mooi, bovendien is het perfect opgeslagen, geschikt voor het maken van wijn en compotes.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen