Instructies voor het gebruik van fungicide "Quadris" voor de behandeling van druiven, wachttijd en actie

Het moderne antischimmelmiddel "Quadris" van de fabrikant "Syngenta" heeft zichzelf bewezen als een effectief medicijn met lage toxiciteit en langdurige werking. In de instructies voor het gebruik van fungicide "Quadris" voor de behandeling van druiven, wordt aanbevolen om echte en valse meeldauw te gebruiken voor ziekten.

Beschrijving en werkingsmechanisme

Het medicijn "Quadris" wordt verkocht in de vorm van een suspensieconcentraat, verpakt in containers van 60 ml, 100 ml, 300 ml, 1 l, 5 l. Het belangrijkste actieve ingrediënt azoxystrobin zit in een hoeveelheid van 250 g / l. Fungicide behoort tot de chemische klasse van strobilurines, aangezien het een analoog is van de natuurlijke metabolieten van de schimmels Strobilurins Oudemansins.

In de natuur leeft deze schimmel op de kegels van naaldplanten en kan hij de groei van concurrerende gistachtige en schimmelachtige schimmels om zich heen stoppen. Dit is mogelijk vanwege de eigenschap dat het de cellulaire ademhaling verstoort. Schimmelcellen ontvangen geen energie meer, hun groei wordt verstoord en de sporulatie stopt, de meeste soorten sterven of verspreiden zich niet meer.

Door zijn werking is "Quadris" zowel systemisch als contact. Het vertoont een langdurig beschermend effect en het breedste werkingsspectrum van alle bekende fungiciden.

Belangrijk... Om de ontwikkeling van resistentie uit te sluiten, is het noodzakelijk om het gebruik van af te wisselen 'Quadris»Met fungiciden met een ander werkingsprincipe.

Gebruiksaanwijzing

Het werkzame bestanddeel van "Quadris", azoxystrobin, is onoplosbaar in water, waarmee bij het werken met een suspensie rekening moet worden gehouden. De geopende container en werkvloeistof kunnen binnen 24 uur worden bewaard.

hagelslag druiven

De werkvloeistof, verdund in de aanbevolen verhouding voor druiven van 5 ml per 10 liter water, moet tijdens de verwerking regelmatig worden geroerd. Bij de landbouwproductie worden speciaal uitgeruste sproeiers met roerwerken gebruikt.

Thuis:

 1. 5 ml van de suspensie wordt in 1 liter water gegoten, de goed gesloten spuittank moet 5-10 minuten krachtig worden geschud.
 2. Voeg vervolgens het resterende water in een dunne stroom toe en herhaal het schudden.
 3. Tijdens het gebruik wordt het schudden elke 30 minuten herhaald.
 4. De sproeier wordt blootgesteld aan de fijnste stofnevel.
 5. Verbruik: elk vel wordt bevochtigd zonder op de grond te druppelen.
 6. Na verwerking wordt de tank 3-4 keer gewassen, elke keer krachtig schudden. Water wordt op het riool geloosd.

Druivenverwerking wordt uitgevoerd bij droog, kalm weer in de ochtend- of avonduren.

Veiligheidstechniek

De actieve ingrediënten van het fungicide "Quadris" behoren tot de 2e gevarenklasse voor mensen en de 3e klasse voor bijen. Afhankelijk van de basisveiligheidsregels, kan het medicijn worden aangemerkt als veilig voor het milieu en de mens:

quadris-medicijn voor schimmels

 1. Spuit geen druiven tijdens de bloei.
 2. Laat geen druppels werkvloeistof op de grond vallen. Het fungicide is onoplosbaar en ontleedt niet in water; als het in het grondwater terechtkomt, kan het dieren in nabijgelegen waterlichamen schaden.
 3. Gebruik Quadris niet in de buurt van waterlichamen (binnen een straal van 2 km).
 4. Planten moeten worden behandeld in een speciaal beschermend pak en gasmasker.
 5. Voor sommige plantensoorten, met name appelbomen, kunnen zelfs achtergebleven microdoses van Quadris de dood van het gewas en de hele plant veroorzaken. Daarom is het onmogelijk om na "Quadris" een sproeier te gebruiken voor het verwerken van fruitgewassen.
 6. Zorg ervoor dat de werkvloeistof tijdens het spuiten niet op andere gewassen terechtkomt. Het is vooral gevaarlijk bij winderig weer.
 7. Vloeibare bereiding moet worden uitgevoerd in een speciale ruimte die niet toegankelijk is voor andere mensen.
 8. Het werken met planten kan 3 dagen na behandeling worden voortgezet.

Verwerkingstijd

Het medicijn is geschikt voor profylactisch gebruik en in de vroege stadia van de ziekte. Omdat het allereerst de groei van schimmels en sporulatie stopt en niet tot volledige vernietiging leidt. De geldigheidsduur van "Quadris" op druiven is ongeveer drie weken. De wachttijd voor de medicijnactie is 2-3 dagen

ziekte behandeling

De tijd is rijp om druiven te verwerken:

 • voor de bloei;
 • na de bloei;
 • tijd van onrijpe eierstokken;
 • een week voor de oogst.

Door de struiken kort voor het oogsten te behandelen, wordt de houdbaarheid verlengd. Herverwerking kan niet eerder dan 3 weken worden uitgevoerd. Het is aan te raden niet meer dan twee behandelingen met Quadris in één seizoen uit te voeren, maar af te wisselen met andere fungiciden.

drug quadris

Voors en tegens van het medicijn

Het moderne fungicide "Quadris" bestrijdt met succes de ziekteverwekkers van valse meeldauw en echte meeldauw van druiven in de vroege stadia van de ziekte. Maar het heeft een aantal nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van dit medicijn.

Voordelen:

 1. De actieve ingrediënten van het "Quadris" -preparaat verbeteren de fotosynthese, waardoor het groeiseizoen van planten wordt verlengd en de productiviteit toeneemt.
 2. Een zeer breed werkingsspectrum.
 3. Het valt snel uiteen in onschadelijke stoffen na reactie met pathogene schimmels.
 4. Met inachtneming van de aanbevolen doseringen is het veilig voor mens en milieu.

Minpuntjes:

druiven sproeien

 1. Relatief hoge kosten van het medicijn.
 2. Vereist regelmatig roeren van de werkvloeistof tijdens de verwerking.
 3. De geopende injectieflacon met de suspensie kan niet worden bewaard.
 4. Mag niet meer dan twee keer per seizoen worden gebruikt.
 5. Zorg ervoor dat u afwisselt met fungiciden met een ander werkingsprincipe.
 6. Kan niet worden gebruikt in de buurt van water.
 7. Bij het hanteren moet een beschermend pak worden gebruikt.
 8. Giftig voor appelbomen en andere fruitgewassen.

Afhankelijk van de toepassingsregels, zal het fungicide helpen om de ontwikkeling van schimmelziekten van de wijnstok snel te stoppen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen