Beschrijving en kenmerken van de Blagovar-eenden, detentievoorwaarden

Blagovar-eenden worden beschouwd als een van de meest productieve rassen. Ze worden gekenmerkt door uitstekend voedingsvlees en uitstekende eierproductieparameters. Een ander voordeel van het ras is het hoge overlevingspercentage van jonge dieren. Om ervoor te zorgen dat de vogels zich normaal ontwikkelen en niet ziek worden, moeten ze volledige en hoogwaardige zorg bieden. Een uitgebalanceerd dieet is ook belangrijk.

De oorsprong van de vogel

Dit ras is ontwikkeld in Basjkortostan. Het dankt zijn naam aan de plaats van zijn ontstaan ​​- de Blagovarsky State Poultry Plant. Het is een populair ras dat over de hele wereld wijdverspreid is.

Dit kruis wordt gekenmerkt door hoge productiviteitsparameters. Vogels van dit ras werden in 1998 gefokt. Sinds die tijd zijn fokkers erin geslaagd om de vogels aanzienlijk te verbeteren. Tegenwoordig produceert blagovarka smakelijk vlees en heeft het uitstekende parameters voor de productie van eieren.

Mening van een expert
Zarechny Maxim Valerievich
Agronoom met 12 jaar ervaring. Onze beste zomerhuisjesexpert.
De oudste stamvader van deze eenden was het Peking-ras. Op basis daarvan werd een cherry-vellie-hybride gemaakt, en vervolgens de X-11. Het werd de basis van het medeo-kruis. Het was van hem dat het Blagovar-ras werd verkregen.

Beschrijving en kenmerken van het Blagovar-ras

Veel mensen verwarren dit ras met de Beierse. Dit zijn echter totaal verschillende soorten vogels. Vertegenwoordigers van het Blagovar-ras behoren tot de vleessector. Mannetjes zijn groot van formaat. Ze worden gekenmerkt door een breed, bijna horizontaal, langwerpig lichaam en een ontwikkelde borst. Het lichaam is van bovenaf bedekt met witte veren. In dit geval hebben de poten en snavel een oranje tint.

In tegenstelling tot eenden hebben woerden een sik. Tegelijkertijd bevindt zich een kuif, bestaande uit lange veren, in de nek. De punt van de staart is afgerond. Bovendien wegen mannetjes meer dan vrouwtjes. Eenden worden gekenmerkt door een minder felle kleur van veren dan mannetjes. In dit geval is de opening van de snavel tot het voorhoofd trapeziumvormig.

Blagovar eend

Bij mannen bevindt zich een vouw van ongeveer 4 millimeter groot onder de cloaca. Tegelijkertijd hebben vrouwtjes in deze zone slechts een vlakke bolvormige uitgroei. Na 7 weken is het gewicht van eenden ongeveer 3,4 kilogram en woerden - 3,7. Na 2 maanden bereikt het gewicht van het mannetje 5 kilogram. Op dit moment worden ze naar de slachtbank gestuurd. Hoge productiviteit wordt beschouwd als een kenmerkend kenmerk van de vogels van dit ras. Het bevruchtingspercentage van eieren is 97%, de uitkomst bereikt 84% en de eierproductie ligt op het niveau van 250 eieren per jaar.

Als we naar gedragskenmerken kijken, onderscheiden vogels zich door een evenwichtig en rustig karakter, waardoor ze goed met elkaar overweg kunnen in grote groepen.

Belangrijkste voor- en nadelen

Blagovar-eenden worden als populair beschouwd.

Voors en tegens
grote maten vogels;
hoge parameters van vleesproductiviteit;
snelle toename van het lichaamsgewicht;
goede eierproductie;
niet veeleisend voor eten;
het vermogen om het lichaamsgewicht te behouden tijdens het ruien;
een lange periode van productiviteit van lagen - het duurt maximaal 5 jaar.
groei gedurende de eerste 2 maanden;
de noodzaak om mengvoeder aan te schaffen;
de noodzaak van strikte naleving van het dieet - als deze aanbeveling wordt overtreden, vallen eenden af;
de behoefte aan systematisch wandelen;
hoge kosten voor het uitbroeden van eieren;
gebrek aan een uitgesproken moederinstinct;
Moeite met het kopen van raszuivere eenden.

Subtiliteiten van onderhoud en verzorging

Allereerst hebben vogels een pluimveestal nodig. Om ervoor te zorgen dat ze zich normaal ontwikkelen en niet ziek worden, wordt aanbevolen om voor volledige ventilatie en verwarming in de kamer te zorgen. Dit zal vogels helpen beschermen tegen wintervorst.

Het is ten strengste verboden vogels bloot te stellen aan tocht. Anders is de dreiging van een verzwakking van het immuunsysteem groot. Dit verhoogt het risico op het ontwikkelen van een ziekte aanzienlijk. Om ervoor te zorgen dat het daglicht de ruimte binnenkomt, is het nodig om ramen erin te voorzien. Plaats nesten in donkere hoeken. Hun grootte zou ongeveer 50 centimeter moeten zijn. Een nest kan worden gebruikt door maximaal 5 vrouwtjes. Bovendien hangt hun totale aantal af van de veestapel van de kudde.

Het is belangrijk om vogels volledige toegang te geven tot drinkbakken en voederbakken. Ze moeten op een goed verlichte plaats worden geplaatst. Het wordt aanbevolen om kommen met zijkanten te maken. Dit zal helpen om voedselverspreiding en besmetting van het huis te voorkomen. In het geval van vogels die buiten worden gehouden, is het de moeite waard beddengoed te maken. Het kan bestaan ​​uit zaagsel, stro of krullen. Deze laag helpt overtollig vocht te absorberen en houdt het huis droog.

Blagovar eend

Om vogels normaal te laten ontwikkelen, hebben ze een plek nodig om te lopen. Er moet minimaal 1 vierkante meter oppervlakte per eend zijn. Drinkbakken met schoon water dienen beslist op het loopvlak te worden geplaatst. Het is ook belangrijk om luifels te creëren als beschutting tegen de zon of regen. Het is raadzaam om een ​​reservoir op het grondgebied te voorzien. Dit helpt om voerkosten te besparen.

Wat te voeren?

In de dagelijkse voeding van vogels moeten wortels, groenten en kruiden worden opgenomen. Tegelijkertijd is het niet nodig om het volume van speciaal mengvoer te verminderen, omdat dit de parameters van de eierproductie negatief zal beïnvloeden en de kwaliteit van vlees zal verslechteren. Zet een bakje gevuld met schelpen of grind in huis. Ook vogels hebben zout- en beendermeel nodig.

Bij het voeren van volwassen eenden moet u zich op de volgende principes concentreren:

  1. Het wordt aanbevolen om ruwvoer in de basis van het dieet op te nemen. Het menu moet granen bevatten - tarwe, gerst, haver of maïs. Het wordt ook aanbevolen om de eenden cake en zemelen te geven.
  2. Vanaf 1 maand is het de moeite waard om natte bundels te gebruiken. Het wordt aanbevolen om ze in bouillon te koken. Overtreding van deze regel veroorzaakt spijsverteringsproblemen en verhoogt het risico op darmobstructie.
  3. Voeg in de voeding een volledige voeding toe die veel vitamines en mineralen bevat. Deze stoffen zijn nodig om vitaminegebrek te voorkomen, botten te versterken, de immuniteit te verbeteren.
  4. Voeg verse kruiden, sappige wortelgroenten, fruit en groenten toe aan het menu. Als alternatief voor mengvoer is het toegestaan ​​om een ​​samenstelling op basis van granen en kruiden te gebruiken.

Subtiliteiten fokken

Voor de fokkerij wordt het aanbevolen om een ​​hen correct te kiezen. Het is belangrijk dat het vrouwtje zeer actief is. Bovendien mag ze geen overgewicht hebben. Een ander belangrijk teken is een lichte snavel. De kwaliteit van de eieren wordt beïnvloed door de leeftijd van het vrouwtje.De beste eieren worden geproduceerd door een eenjarige eend. Bemestingsparameters worden beïnvloed door de verhouding tussen vrouwtjes en mannetjes. In dit geval is de ontwikkelingsperiode 28 dagen. Het wordt aanbevolen om eieren in een broedmachine te plaatsen.

Ziekten en behandeling

Eendjes zijn vatbaarder voor pathologieën dan volwassen eenden. Ziekten zijn besmettelijk en niet besmettelijk. De eerste categorie wordt als gevaarlijker beschouwd, omdat het het aantal dieren aanzienlijk vermindert. De meest voorkomende ziekten zijn:

  1. Coccidiose - verspreid door voer of knaagdieren. Voor preventie is het de moeite waard om de eenden "Koktsidin" of kaliumpermanganaat te geven.
  2. Aspergillose is van schimmeloorsprong. Voor de behandeling is het de moeite waard om "Nystatin" te gebruiken.

Het Blagovarskaya-eendenras is zeer productief, daarom kiezen veel boeren ervoor. Om vogels productief te houden, hebben ze kwaliteitszorg nodig.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen