Typen en beschrijving van variëteiten van pompoen, teelt en verzorging in het open veld

Onder de pompoenvariëteiten is pompoen populair. Het behoort tot de Pumpkin-familie en wordt beschouwd als een eenjarige plant. Vruchten hebben verschillende vormen: rond, enigszins afgeplat, maar ook ovaal of peervormig. Het onderscheidt zich door zijn hoge opbrengst en uitstekende smaakkwaliteiten, sappig vruchtvlees en heldere sinaasappelschil.

De naam van de heerlijke groente werd gegeven vanwege het aroma dat ervan uitgaat. Butternut squash werd voor het eerst ontwikkeld in Midden-Amerika. Gemiddeld wegen ze 3 kg en het bijzondere verschil tussen de vruchten is dat ze zoet smaken.

beschrijving van rassen

Gunstige eigenschappen

Populair in Colombia, Peru, Azië, Mexico. Dit type pompoen werd pas in de 18e eeuw naar Europa gebracht. De groente behoort tot gezonde dieetvoeding, bestaat bijna uit water, dat is 90%, hoewel de pompoenpulp compact is.

Deze pompoen zou op elke tafel moeten staan. Je kunt er een verscheidenheid aan gerechten uit bereiden - ontbijtgranen, soepen, gebak. Het wordt gestoofd, gebakken, gekookt, gepekeld en gedroogd. Bovendien is Butternut squash het enige type pompoen dat, dankzij zijn dunne schil, aangenaam vers is om te eten, wat bijdraagt ​​aan salades.

groei en zorg

Gezonde groente. Het spectrum van zijn waardevolle eigenschappen is opvallend, het is:

 1. Verbetert het gezichtsvermogen door de aanwezigheid van caroteen, luteïne en zeaxanthine erin.
 2. Het heeft een diuretisch effect en reinigt de nieren en de blaas van het gehalte aan gifstoffen en zouten.
 3. Versterkt het cardiovasculaire systeem, reinigt de bloedvaten, verlaagt de bloeddruk en helpt ook om "slechte" cholesterol te elimineren.
 4. Het is de preventie van gevaarlijke ziekten zoals angina pectoris, myocardinfarct, atherosclerose, beroerte.
 5. Bevat vezels om de werking van het maagdarmkanaal te verbeteren.
 6. Het heeft een laag caloriegehalte: 45 kcal per 100 gram product, daarom wordt het als een dieetproduct beschouwd. Dankzij haar kun je extra kilo's kwijtraken.
 7. Helpt de werking van het immuunsysteem te verbeteren dankzij het gehalte aan vitamine C en foliumzuur.
 8. Het vertraagt ​​de veroudering van het lichaam, omdat het kalium en vitamine K bevat. Ze beschermen de cellen tegen vrije radicalen, evenals tegen gifstoffen en gifstoffen die zich in het lichaam verzamelen.
 9. Verbetert de conditie van tanden en gewrichten. Bevat calcium versterkt het tandglazuur en botten.
 10. Het kan de toestand van de patiënt tijdens de griep verbeteren, omdat de aanwezige vitamine C helpt om snel virussen kwijt te raken en een zere keel te herstellen.
 11. Dit product is nuttig voor zwangere vrouwen, omdat het praktisch geen allergieën veroorzaakt, het voorziet het lichaam alleen van alles wat nuttig is, wat zal bijdragen aan de volledige ontwikkeling van de foetus.

Inhoudelijk wordt flespompoen beschouwd als een opslagplaats van vitamines en micro-elementen. Het bevat vitamine A, B, C, PP, E, evenals sporenelementen - magnesium, kalium, calcium, ijzer en andere.

luteïne en zeaxanthine

Geschikt gebied en klimaat

Butternut squash is een thermofiel gewas en groeit alleen buiten in zuidelijke streken. In het noorden wordt het gekweekt in kassen.

tanden en gewrichten

Hoe te groeien?

De groente rijpt lang: de vegetatieve periode is 115–140 dagen. Maar er zijn nog steeds vroege rijpingsvariëteiten die het beste op de middelste baan kunnen worden gekweekt.

Meestal is het nodig om eind augustus of midden september voor het begin van de vorst te oogsten. Het is oké dat de vruchten niet volledig rijp zijn: ze zullen rijpen tijdens het rijpen. Dit duurt 45-60 dagen.

rijpt lang

Siteselectie en landingstijd

Voordat u een site voor de Butternut Gourd kiest, moet u er rekening mee houden dat deze wordt beschouwd als een warmteminnend en zuidelijk gewas. De plaats moet iets op een heuvel liggen (zodat het water niet stagneert) en de hele dag door de zon worden verlicht. Valt de minste schaduw op de planten, dan krijg je geen oogst.

Er moet aan worden herinnerd: de pompoen geeft de voorkeur aan ruime bedden. Haar zwepen kunnen tenslotte tot 3 meter opzij strekken. Pompoen blijft immuun voor veel ziekten, verdraagt ​​gemakkelijk temperatuurveranderingen.

landingstijd

Om de nootmuskaatpompoen in de middelste baan volledig te laten rijpen, is het noodzakelijk om deze in zaailingen te planten. Zaden worden eind april gezaaid in aparte containers. Ze worden begin juni op een vaste groeiplaats geplant, wanneer er geen vorstgevaar is.

Gevaarlijke factoren voor haar zijn:

 • een koudegolf die lang duurde;
 • langdurige regen;
 • lente vorst.

volledig volwassen

De tuin voorbereiden

Om zaailingen te planten, moet je een bed klaarmaken. Het is wenselijk dat de grond los is, goed verzadigd met organische mest. Rotte mest en compost moeten in elk gat worden gegoten.

Nog beter is het als er een hoop mest in de buurt ligt met een pompoenbed.

was los

Zaadvoorbereiding voor zaaien

Voordat u het proces van het zaaien van zaden uitvoert, wordt aanbevolen om ze voor te bereiden. Om dit te doen, worden ze eerst 30 minuten geweekt in een oplossing van kaliumpermanganaat en vervolgens onmiddellijk overgebracht naar de opgeloste Epin-groeisimulator, waar ze nog eens 30 minuten in worden bewaard. Vervolgens wordt het gewikkeld in vochtig gaas of katoenen doek en op een warme plaats gelegd om te ontkiemen.

het wordt aanbevolen om voor te bereiden

Hoe pompoenpitten te planten?

Om sterke zaailingen te krijgen, moet u het volgende doen:

 1. Om zaailingen ongeveer een maand thuis te houden.
 2. Bereid vervolgens de containers van tevoren voor. Het is beter om ze voor elke plant apart te houden. Ze zijn gevuld met speciale grond voor het kweken van zaailingen.
 3. In elke container worden 2 zaden geplant.
 4. De containers zijn bedekt met folie zodat het bodemvocht op peil blijft en worden op een donkere, maar vooral warme plek geplaatst.
 5. Zodra er scheuten verschijnen, wordt aanbevolen om de film te verwijderen en de planten over te brengen naar een goed verlichte vensterbank.
 6. Vervolgens wordt een sterke plant uit de zaailingen geselecteerd en wordt de zwakke verwijderd. Laat slechts één spruit achter.
 7. Nadat een halve maand is verstreken, is het noodzakelijk om de planten af ​​te harden. Het wordt aanbevolen om ze naar het balkon te brengen, waarbij de tijd geleidelijk wordt verlengd.
 8. Eind mei of juni wordt het aanbevolen om pompoenspruiten in de volle grond te planten.

doe het volgende

Bij het planten van zaailingen in de volle grond, is het noodzakelijk om de temperatuur in de lucht en in de grond te bewaken: deze mag niet lager zijn dan 15 ° C. De pompoen is bang voor de minste vorst. Het is beter om te wachten tot het weer gaat liggen.

Voortplanting van flespompoen

Er zijn twee belangrijke reproductiemethoden: zaden en zaailingen. De zaden zijn afkomstig van de beste, goed gerijpte pompoen, er zitten er veel in het midden van de vrucht. De zaden worden verwijderd, gedroogd en bewaard tot volgend voorjaar.

het weer zal tot rust komen

Negatieve factoren

De negatieve factoren die het verkrijgen van een goede oogst verslechteren en bemoeilijken zijn:

 • de ontwikkeling van ziekten;
 • aanval door insecten;
 • natuurrampen (vorst, veelvuldige regenval, droogte).

De eerste twee moeten worden bestreden met behulp van chemicaliën en folkmethoden.

goede oogst

Zorg

Nadat u planten met zaden of zaailingen hebt geplant, moet u voor ze zorgen. Dit betekent tijdig water geven, de grond losmaken, topdressing aanbrengen, onkruid verwijderen, zwepen vormen en ongedierte en ziekten bestrijden.

Plant zaden

Water geven

Water geven is een belangrijke voorwaarde voor het oogsten van flespompoen. Het is vereist om 's morgens of' s avonds water te geven, alleen met warm, zacht water. Het is raadzaam om water onder de wortel te gieten zodat er geen water op de bladeren valt, zeker als de felle zon schijnt.

Voor een pompoen is het belangrijk dat alles met mate verloopt. Het tolereert geen droogte en overmatig vocht in het land. Als de temperatuur buiten hoog is, staat de plant in de zon, het is aan te raden om hem wat schaduw te geven met stro of hooi.

verdraagt ​​droogte

Wimpervorming

Om grote vruchten te verkrijgen, is het nodig om de wimpervorming aan te passen. De centrale wimper blijft staan ​​en de laterale wimpers worden verwijderd, behalve twee takken: ze mogen niet langer zijn dan 70 cm.

wimpervorming

Topdressing

Voeding is belangrijk voor de groei van de foetus. Organische meststoffen zijn welkom. Het kan toorts, compost, verrotte mest zijn.

Houtas is vereist als mineraal additief. Gedurende het hele groeiseizoen (zomerseizoen) is het nodig om minstens 1-2 keer per maand ongeveer 4 verbanden te maken. Het is raadzaam om superfosfaat, kaliumsulfaat te kopen.

organische meststoffen

Bestuiving

Het is bekend dat butternut squash niet alleen bestuift, dus het heeft de hulp van insecten nodig, maar het is betrouwbaarder als de eigenaar het zelf doet. Om dit te doen, is het tijdens de bloeiperiode nodig om een ​​mannelijke bloem te vinden (eerst bloeien), de bloembladen af ​​te scheuren en alleen de stamper over te laten. Ze zullen de meeldraden op een vrouwelijke bloem aanraken.

onafhankelijk bestoven

Wieden

Na het planten van een groente, moet u ervoor zorgen dat er geen onkruid in de buurt groeit, dat nuttige stoffen voor pompoen begint te absorberen. Verwijder onkruid tijdig en maak de grond in de buurt iets los. Om hun groei te beperken, kunt u de pompoen mulchen met stro of overlay met agrospan.

onkruid bij haar in de buurt

Butternut-pompoenvariëteiten

Dit is een gezond gewas, dus er is veel werk verzet door veredelaars, er zijn veel verschillende rassen veredeld.

Ze verschillen van elkaar:

 • verschijning;
 • dimensies;
 • het formulier;
 • doel;
 • het gehalte aan vitamines en mineralen.

grote klus

Arabat

Deze variant van Butternut squash heeft een middellate rijpingsperiode. Groeit in de volle grond. Groeit tot 8 kg. De vrucht is bedekt met een dunne lichtoranje schil. Het vruchtvlees is stevig, sappig, geurig en oranje van kleur. De vruchten worden perfect bewaard.

De variëteit is goed voor degenen die deze groente graag in de koude winter eten. De houdbaarheid is maximaal 4 maanden.

rijpingsperiode

Parel

Volgens de beschrijving van de pompoen behoort de Pearl tot de midden-late variëteiten. Ze hebben een oranje schil, de vorm is rondcilindrisch. Het vruchtvlees is oranje, sappig, zoet.

De vruchten worden perfect bewaard in een koelkast of kelder. Het groeiseizoen is 110 dagen.

De struik is compact, de vruchten wegen ongeveer 8 kg. Het planten en kweken van parels, zoals Muscat, gebeurt in de volle grond met zaden op een afstand van 60 cm.Het ontwikkelt zich goed bij het toedienen van organische mest. Verschilt in koudebestendige eigenschappen bij het kweken.

middellate variëteiten

Marina van Chioggia

Een groente die oorspronkelijk uit Italië komt. Het lijkt qua uiterlijk op een zeemonster, dus de korst is enigszins afgeplat, maar de vrucht is rond van vorm. Volgens de legende werd dit type pompoen bij de inwoners van Kyogia aan zee geplant.

Middel laat ras. Het groeiseizoen is ongeveer 130 dagen. Pompoenen worden groot, kunnen ongeveer 12 kg wegen. Door zijn samenstelling wordt pompoen gekenmerkt door een hoog suikergehalte, daarom wordt het beschouwd als een veelzijdige groente voor het bereiden van verschillende gerechten. Er worden jam, jam van gemaakt, zelfs toegevoegd aan cakes en puddingen, gekonfijt fruit wordt bereid.

zeemonster

Vitamine

Pumpkin Vitamin wordt beschouwd als een laat rijpende variëteit. De vruchten zijn binnen 140 dagen klaar om te eten. Ze hebben een langwerpige ovale vorm, met een dunne huid, bruin van kleur afgewisseld met een geelroze tint. Het vruchtvlees is helder oranje van kleur, sappig, knapperig, zoetig van smaak.

Het gewicht van de foetus bereikt 5 kg. Je kunt met zaden planten, maar het is beter om een ​​plantmethode voor zaailingen te kiezen, zodat de vruchten eerder rijpen. Het is beter om met de gaten in rijen te planten.

klaar om te eten

Provençaals

Het heeft een ronde, enigszins afgeplatte vorm, de korst is niet dik, licht geribbeld. De korst is mat oranje. Het wordt als middenseizoen beschouwd in termen van rijping. Het groeiseizoen is 120 dagen. De vrucht groeit tot 8 kg in gewicht.

Het vruchtvlees is helder oranje, met een uitstekende smaak. Het heeft een interessante eigenschap: hoe langer je de pompoen bewaart, hoe beter hij smaakt. Desserts, sap en gekonfijt fruit zijn er goed van.

geen dikke korst

Honing prinses

Deze variëteit wordt als middenseizoen beschouwd. De vruchten rijpen op dag 115. De plant onderscheidt zich doordat hij erg krachtig groeit, dus wordt hij op grote afstand van elkaar geplant. De gaten moeten 100 cm uit elkaar worden gegraven.

De vruchten worden gemiddeld tot 4 kg. Het vruchtvlees is helder oranje, zoet van smaak. Het is niet voor niets dat de vrucht zo'n naam heeft. Een kenmerk is dat de pompoen immuun blijft voor veel ziekten, gemakkelijk temperatuurveranderingen verdraagt.

beschouwd als middenseizoen

Moer Butternut

Het is een vroeg rijpende variëteit met een vegetatieve periode van 90 dagen. Het is gefokt in Italië, het heeft een langwerpige vorm. De eigenaardigheid van de vrucht is dat de zaden zich beginnen te vormen op de bodem van de pompoen. Hierdoor is er meer pulp.

Het heeft een aangenaam pompoenaroma, een zoete smaak. Deze variëteit wordt heel vaak gebruikt als dieetvoeding.

vegetatieve periode

Muscat

Butternut squash, zoals beschreven, is een van de late meloenvariëteiten met prachtig oranje fruit. De vrucht rijpt in 140-150 dagen, heeft een langwerpige vorm. Teelt en verzorging wordt uitgevoerd na het planten in de volle grond.

Er worden vitaminesappen uit verkregen, omdat het vruchtvlees oranje is, met een aangenaam aroma, sappig en knapperig. Geschikt voor dieetvoeding.

meloenen

Muscat de Provence

Deze variëteit wordt als medium laat beschouwd, aangezien hij in 115-120 dagen rijpt. Butternut squash heeft een dikke korst. Het helpt de bewaring van fruit te verlengen, terwijl al zijn waardevolle eigenschappen behouden blijven.

De vruchten groeien tot 8-10 kg. Het vruchtvlees is rijk oranje, met een zeer aangename honingsmaak. Deze variëteit is bestand tegen extreme temperaturen en ziektes.

dikke korst

Hokkaido

De variëteit Hokkaido wint steeds meer aan populariteit onder groenteliefhebbers. Het wordt beschouwd als een vroegrijpe plant. Het kan van vorm verschillen: peervormig, rond, enigszins afgeplat. De vruchten zijn niet erg groot. Weeg van 700 gram tot 2,5 kg.

Het vruchtvlees varieert van geel tot bijna rood van kleur. De smaak herinnert eraan zoete aardappel of kastanjes. Fruitschil kan groen, wit en grijs zijn. Verschilt in een hoog gehalte aan voedingsstoffen. Om een ​​hoge opbrengst te verkrijgen, is tijdige watergift en topdressing vereist.

zoete aardappel

Spaanse gitaar

Niet voor niets draagt ​​deze variëteit zo'n naam, want de vrucht heeft een ongebruikelijke vorm die doet denken aan een gitaar. Omdat het groeit in de vorm van een peer, tot een meter lang en met een gewicht van 5-10 kg. De schil is geelachtig groen en het vruchtvlees is oranje. De smaak doet denken aan wortelen, een beetje abrikozen. Uiterlijk lijkt deze pompoengitaar meer op een pompoen.

lijkt op een gitaar

Gekonfijte

Deze groente produceert brede, licht afgeplatte vruchten. Door rijping behoort het tot de midden late rassen. Het groeiseizoen duurt tot 140 dagen. De vrucht weegt tot 5 kg.

Een bijzonder kenmerk is de kleurverandering van de korst tijdens het rijpen. In het begin is het groen, als het rijp is, is het bijna bruin. Aan de kleur is gemakkelijk te zien dat de pompoen klaar is om te eten. De pompoenpulp is oranje, sappig en zoet. Het is geschikt voor het maken van zoetwaren.

middellate variëteiten

Bylinka

Het ziet er plat uit, de huid is grijs van kleur, maar wordt lichter naarmate hij ouder wordt. Het vruchtvlees is oranje, met een zoetige smaak. Geschikt voor dieetvoeding.

lichter worden

Vita

Deze plant is qua rijping geclassificeerd als middenseizoen. De vegetatieve periode is 115 dagen. Heeft een grijze huid. De vrucht groeit tot 4,5 kg in gewicht.

Het vruchtvlees is sappig, met een aangenaam nootmuskaataroma, dus elk bereid gerecht heeft een aangename smaak. Het blijft erg goed.

 gekookt gerecht

Prikubanskaya

Prikubanskaya-pompoen groeit peervormig, het wordt als medium laat beschouwd in termen van rijping, van 115-140 dagen. De vrucht is klein. De massa is 2,5 kg, hij kan oplopen tot 4,5 kg. Heeft een dunne huid.

beschouwd als halverwege laat

Marmeren

De pompoen wordt qua rijping beschouwd als middenseizoen, ongeveer 130 dagen. Vruchten zijn rond van vorm, maar enigszins afgeplat. Heeft een marmeren kleur. Het is een combinatie van groen en grijs.

Het vruchtvlees is oranje, zoet en aromatisch. Deze pompoen heeft voordelen doordat hij lang bewaard wordt, het fruit niet barst of rot.

lange tijd bewaard

Palav Kadu

Het is een laatrijpe variëteit met een groeiseizoen van 150 dagen. Daarom is het beter om met zaailingen te groeien. De pompoen groeit rond, het oppervlak is niet glad, de ribbels zijn merkbaar. De schil is oranje, het vruchtvlees is sappig en zoet. Het gemiddelde vruchtgewicht is 10 kg.

periode is

Gouden peer

De pompoen heeft feloranje vruchten en lijkt qua vorm op een druppel. Het rijpt in korte tijd in 95 dagen. Het vruchtvlees is oranje, zeer sappig met een kastanjesmaak.

Vruchten zijn klein, geportioneerd. Gewicht is ongeveer 2 kg. Van de Golden Pear-pompoen worden verschillende gerechten bereid: ovenschotels, soepen, ontbijtgranen. Het beplantingsschema wordt gevolgd, ongeveer een meter later worden de gaten uitgegraven.

lijkt op een druppel

Augustine

Deze soort heeft een hoge opbrengst. De Augustinuspompoen rijpt in 105 dagen. Ze zijn cilindrisch van vorm, groen van kleur, met kleine lichte vlekjes. Deze pompoen wordt rauw gegeten voor het maken van salades, maar ook voor aromatische granen, pannenkoeken en aardappelpuree.

hoge opbrengst

Pompoenopbrengst, oogsten en bewaren

Het is noodzakelijk om pompoenen tijdig uit de bedden te verwijderen. Veel hangt af van het ras en de rijpingstijd. De vroege variëteiten worden half augustus geoogst, de middelste rond het einde van de maand en de late in september.

Om meer te weten te komen over het rijpen van de pompoen, is het aan te raden om met je vinger op de korst te drukken, als er geen gat is, is de pompoen stevig en is hij klaar om te oogsten. Er zijn pompoensoorten die de kleur van het fruit veranderen naarmate ze rijpen. Hierover leest u in de instructies op de zaadverpakking.

rijpingstijd

Geoogst bij droog en zonnig weer. Het is raadzaam om tijd te hebben voor vorst, anders wordt de houdbaarheid verkort.

Houd er rekening mee dat de pompoen eindelijk rijpt tijdens opslag. Om dit te doen, moet u nog eens 1,5 à 2 maanden wachten.

Het wordt afgesneden met een scherp mes; als het erg vervuild is, wordt het aanbevolen om het af te vegen met een vochtige doek.

vangen voor de vorst

De bewaring van de pompoenoogst is afhankelijk van het ras. Er zijn pompoenen die in koelcellen bewaard moeten worden, maar over het algemeen behoudt hij al zijn kwaliteiten goed bij kamertemperatuur.

Als de pompoen lange tijd bewaard moet worden, is het noodzakelijk om de vrucht zorgvuldig te onderzoeken, hij mag geen schade aan de korst hebben. Hoewel pompoen verbazingwekkende vermogens heeft, genezen de wonden na een tijdje.Tijdens opslag rijpt het, op dit moment wordt de korst veel dikker, verandert de kleur, wordt het vruchtvlees fel oranje. Pompoen kan 3-12 maanden worden bewaard.

opslag het rijpt

Ziekten en plagen van flespompoen

Pompoen is zelden vatbaar voor verschillende ziekten, het heeft een sterke immuniteit. Maar toch kunnen individuele planten ziek worden of vatbaar zijn voor pompoenplagen, dus u moet weten welke ziekten het kunnen zijn en hoe u ze kunt bestrijden. Elke ziekte kan immers de kwaliteit van het gewas aantasten.

Veel voorkomende ziekten van pompoen zijn:

 sterke immuniteit

 • bacteriose;
 • echte meeldauw;
 • witte wortelrot;
 • anthracnose;
 • geel mozaïek.

wortelrot

Bacteriose

De ziekte manifesteert zich als donkergroene vlekken in bladnerven. Een olieachtige consistentie begint zich op te hopen op de achterkant van het vel. Dan worden de bladeren, waar er schade is, bruin en drogen ze vervolgens uit. Na verloop van tijd vallen deze plekken eruit, de bladeren zitten vol gaten.

Bovendien beginnen vruchten aan deze infectie te lijden: ze worden onregelmatig van vorm, worden misvormd.

Vaak ontwikkelt deze ziekte zich bij vochtig weer, wanneer er zich overdag en 's nachts plotselinge temperatuurschommelingen voordoen. Het is bij dergelijk weer dat deze ziekte zich erg snel ontwikkelt, na een tijdje kan het de pompoen volledig vernietigen als je geen controlemaatregelen neemt.

De ziekte manifesteert zich

Voor de behandeling wordt Bordeaux-vloeistof gebruikt, evenals koperoxychloride, dat wil zeggen HOM. Voor het zaaien moeten pompoenpitten worden behandeld met zinksulfaat. Als de planten zijn geïnfecteerd, is het beter om ze te vernietigen en vervolgens te verbranden.

Om de pompoenen gezond te houden, moet u de plantplaats veranderen. Interessant is dat de verspreiding van deze infectie kan plaatsvinden door wind, vogels, insecten en regen.

koperoxychloride

Echte meeldauw

Echte meeldauw is een veel voorkomende ziekte van meloenen, waaronder pompoen. Het is te herkennen aan witte vlekken, die eerst in kleine hoeveelheden op de bladeren verschijnen en na verloop van tijd het hele blad volledig bedekken met een witte bloei.

De ziekte is van nature schimmel. Het begint geleidelijk alle voedingsstoffen uit de bladeren te zuigen, ze drogen volledig uit. Dit leidt tot verstoring van de fotosynthese van de bladeren, na verloop van tijd begint het fruit te vervormen, het rijpt veel later. De schimmel zet sporen af ​​op planten in de buurt van de pompoen, inclusief onkruid, inventaris. Ze worden door de wind van plaats naar plaats gedragen.

Echte meeldauw

De omgeving voor de snelle ontwikkeling van de ziekte wordt als zeer zeldzaam beschouwd pompoen water geven, met veelvuldige introductie van nitraten in de bodem. Het is beter om rassen te kiezen die een sterke immuniteit tegen deze ziekte hebben.

Een preventieve maatregel is het tijdig verwijderen van onkruid. Bij infectie kan pompoen worden behandeld met de volgende middelen: een oplossing van colloïdale zwavel en natriumfosfaat. Kan worden behandeld met een infusie van verse toorts met een snelheid van 3: 1. Er wordt driemaal zoveel water ingenomen.

pompoen water geven

Wortelrot

Een ziekte die heel moeilijk direct te herkennen is, omdat er veranderingen optreden met het wortelstelsel. De wortels worden bruin, zacht en gebarsten. Als gevolg hiervan beginnen de onderste bladeren geel te worden en dan zal de hele plant afsterven, het fruit stopt met ontwikkelen.

Zwakke zaailingen zijn vatbaarder voor deze ziekte, en natuurlijke factoren hebben ook een negatieve invloed op sterke temperatuurschommelingen gedurende de dag en nacht. Planten water geven met koud water is slecht.

Beheersmaatregelen zijn de introductie van een fungicide - Previkur. Bij de pompoenhals kun je een laagje aarde verwijderen en een nieuwe vullen. Verwerk de bladeren door ze met as te besprenkelen. De hals van de plant bij de wortel kan bestrooid worden met Fundazole.

wortel systeem

Anthracnose

Deze ziekte is te herkennen aan de pompoenbladeren bedekt met bruinachtige vlekken. Daarna drogen ze uit en brokkelen af, zitten vol gaten en drogen geleidelijk uit.

De ziekte verspreidt zich naar de stengels en de vrucht zelf. Ze worden zwart met een roze tint.Planten sterven af, vruchten zijn verschrompeld en ontwikkelen zich niet. Voor de behandeling wordt Bordeaux-mengsel of koperoxychloride (HOM) gebruikt.

bruinachtige vlekken

Geel mozaïek

De ziekte kan jonge planten aantasten. Het wordt bepaald door de mozaïekkleur van de bladeren met afwisselend gele en groene vlekken. Met deze ziekte vertraagt ​​de pompoengroei. Planten worden strikt behandeld volgens de instructies met Pharmayod-3.

Geel mozaïek

Butternut squash ongedierte

Naast ziekten kunnen insecten zich op de pompoen nestelen, wat de pompoenoogst kan verminderen of jonge planten kan vernietigen.

Spintmijt

Een van de meest voorkomende plagen. Het begint vanaf de onderkant van het blad en vlecht het blad geleidelijk volledig met zijn spinnenweb. Het voedt zich met voedingsstoffen uit de bladeren. Ze worden grof en hard, barsten en sterven geleidelijk af aan de plant.

De mijt verspreidt zich vooral goed als het warm weer is zonder regen. Voor preventie wordt aanbevolen om de planten te besproeien met een aftreksel van knoflook of uienschillen, in extreme gevallen - Karbofos.

bezinken insecten

Meloenbladluis

De kalebasluis tast vaak de pompoen aan. Het begint in kolonies vanaf de achterkant van het blad. Het voedt zich met plantensap, de bladeren drogen geleidelijk uit en de pompoen sterft.

Het wordt aanbevolen om de bladeren te verwerken met alsem, stinkende gouwe, uienschillen en knoflook. Het is raadzaam om lieveheersbeestjes aan te trekken die dit ongedierte gaan bestrijden. Als er veel zijn, kunt u Tryphos of Karbofos toepassen.

Spintmijt

Slakken

Deze plagen houden ervan om te smullen van jonge bladeren en spruiten. Meestal verstoppen ze zich overdag, maar zijn 's avonds en' s nachts duidelijk zichtbaar. Ze hebben een grote eetlust. Ze geven de voorkeur aan vochtigheid en warmte.

Gebruik onweerpoeder of as om te vechten. Besproeid met kruideninfusies van knoflook, kamille en alsem.

feest op jongeren

Draadworm

het klik keverlarven... Ze beschadigen het wortelstelsel van jonge planten. Ze worden mechanisch verzameld door aas te rangschikken. Aardappelen en bieten worden naast de pompoen gelegd, als er veel in de aardappelen zitten, worden ze samen met de draadwormen weggegooid.

Als het er teveel zijn, wordt de grond gecultiveerd door Bezudin.

schade

Preventie van plagen en ziekten

Om gezond fruit te laten groeien, wordt aanbevolen om bepaalde preventieve maatregelen te nemen.

Dit vereist:

preventieve maatregelen

 1. Verander constant de plaats van het planten van de pompoen.
 2. Na de oogst worden de stengels en bladeren gedroogd en verbrand.
 3. Plant geen andere meloenen en kalebassen naast de pompoen.
 4. Plant planten niet te dichtbij.
 5. Zaden voor opplant mogen alleen worden genomen van gezond fruit.
 6. Verwerk de zaden voordat u ten minste kaliumpermanganaat plant.
 7. Wied het onkruid constant, want er kunnen schimmelsporen zijn.
 8. Als pompoen ernstig wordt aangetast door ziekten, is het beter om ze te verwijderen om andere planten niet te infecteren.
 9. Voer de planten om ze sterk te houden en een goede immuniteit te hebben.
 10. Inspecteer planten regelmatig om ziekten en plagen op tijd op te merken.

Butternut squash is een gezonde, smakelijke groente die een beginnende tuinman kan verbouwen als hij de kweekregels volgt.

droog en verbrand

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen