Beschrijving van populaire soorten struikpompoen, hun teelt en opbrengst

Het gebruikelijke idee van een pompoen zijn lange wimpers, die, als ze niet op tijd worden geknepen, door de tuin kruipen en soms proberen ze door een scheur in het hek naar buren te komen. Bush-pompoen verschilt van het beklimmen van compacte struiken en de afwezigheid van lange scheuten. Tegelijkertijd lijdt de opbrengst niet. Alle moderne struikachtige variëteiten hebben goede eigenschappen.

Kenmerken van bush-pompoen en de voordelen ervan

De keuze aan variëteiten van bush-pompoen is groot, elk heeft zijn eigen kenmerken van de teelt, maar er zijn gemeenschappelijke punten die kenmerkend zijn voor de cultuur van deze soort. Met compacte struiken kunt u een struikvariëteit planten in kleine zomerhuisjes. Indien gewenst kan het in de tuin worden geplant en als onderdeel van landschapsontwerp worden gebruikt.

teelt en opbrengst

De struiken zijn decoratief tijdens de bloei en tijdens de vruchtperiode, en de donkergroene bladeren zien er het hele seizoen elegant uit. De stengels van de plant zijn rechtopstaand, er zijn geen wimpers, de vruchten worden helemaal aan de basis gevormd.

Voordelen van Bush Pumpkin:

 • het is niet nodig om een ​​struik te vormen;
 • neemt weinig ruimte in beslag;
 • dicht gebladerte beschermt de grond tegen uitdroging;
 • opbrengst.

grond tegen uitdrogen

Het belangrijkste voordeel van de bush-soort - vroege volwassenheid is het waard om apart te praten. Elke variëteit heeft zijn eigen rijpingsperiode, maar gemiddeld bereiken ze allemaal een biologische rijpheid in 85-100 dagen. Bovendien hebben de vruchten een uitstekende smaak en aroma. De meeste soorten hebben feloranje vruchtvlees, het bevat een groot percentage caroteen en andere nuttige sporenelementen.

Overzicht en kenmerken van de meest populaire soorten bush-pompoen

Tuinders hebben geen haast om pompoenpitten in de volle grond te planten, in afwachting van een goede opwarming van de grond. Er is tijd om de meest succesvolle variëteit, of beter gezegd, variëteiten te kiezen. Om dit te doen, moet u alle hoofdkenmerken van de cultuur analyseren:

populaire variëteiten

 • rijpingstermen;
 • de vorm en grootte van de vrucht;
 • smaak en dikte van de pulp;
 • kwaliteit behouden;
 • transporteerbaarheid;
 • opbrengst.

Glimlach

Beschrijving van de pompoen Smile heeft enkele voordelen, dus veel zomerbewoners kiezen voor deze specifieke variëteit. De glimlach op de hoogte heeft de belangrijkste kenmerken:

 • opbrengst (280 kg / ha);
 • koude weerstand;
 • vroege looptijd (85 dagen).

vruchtmaat

Voor onze korte zomer met onstabiel weer zijn ze ideaal. Tegen het einde van de zomer hebben geportioneerde vruchten (tot 7 stuks per struik) met een gewicht van 800 g tot 1200 g de tijd om te rijpen op lage, compacte struiken.

Vruchten zijn bolvormig, enigszins afgeplat, glad of licht gesegmenteerd. Het vruchtvlees is helder oranje van kleur, zoet, niet sappig, gemiddeld van dikte. De schil is oranje, je kunt er subtiele witte strepen op zien. Er zitten weinig zaden in de vruchten.Voordelen: droogtebestendig, transporteerbaar, liggend, geeft goede opbrengsten met een gebrek aan warmte, goede smaak, het vermogen om in de hele Russische Federatie te groeien.

past precies

Therapeutisch

Struikpompoen behorend tot de vroeg rijpende variëteiten. De plant heeft een tafeldoel, vormt afgeplatte, licht gesegmenteerde vruchten, bedekt met een lichtgrijze schil met een donkergrijs patroon in de vorm van een raster. De bast is gemakkelijk te snijden, het vruchtvlees op de snede is helder oranje, van gemiddelde dikte. Smaakkenmerken van pulp:

 • knapperig;
 • met een hoog sapgehalte;
 • inschrijving;
 • heerlijk;
 • sappig.

vroegrijpe rassen

De belangrijkste voordelen van Healing Pumpkin: opbrengst 42,1 t / ha, langdurige opslag, transporteerbaarheid... Er is een nadeel: een zwakke immuniteit. De plant heeft preventie nodig:

 • echte meeldauw;
 • anthracnose;
 • rot (grijs, wit).

Kweek pompoen De Healing-variëteiten zijn verkrijgbaar in de centrale zone van de Russische Federatie in de Oeral en in Siberië.

echte meeldauw

Parel

Pearl is een nootmuskaatvariëteit van pompoen. U kunt in korte tijd een rijke oogst krijgen. Het kweken van de parelstruikpompoen duurt ongeveer 100 dagen. Het is niet moeilijk om grote vruchten met een gewicht tot 7 kg te laten groeien. Elke struik geeft 6 scheuten vrij, op elk waarvan één eierstok overblijft. De vrucht is cilindrisch, 50 cm lang.

De schil is oranje met een lichte bloei van een blauwachtige tint. Tijdens opslag wordt de smaak van het donkeroranje vruchtvlees intenser. Het bevat veel koolhydraten, vitamines, caroteen en sporenelementen. Waardevolle kwaliteiten van pulp:

bush pompoen

 • dicht;
 • knapperig;
 • zoet;
 • sappig.

Het ras wordt gewaardeerd om zijn hoge opbrengst - 504 kg / ha, droogtebestendigheid, uitstekende smaak.

de afwisseling wordt gewaardeerd

Bush oranje

Oranje kalebas kan bijna tot nieuwjaar worden bewaard, hoewel de variëteit vroeg rijpt. De eerste vruchten rijpen 95-100 dagen na ontkieming. Oranje struikpompoen wordt met succes gekweekt in Siberië, het is niet bang voor plotselinge weersveranderingen. In april, het planten van sinaasappelstruikpompoenzaailingen onder een afdekmateriaal, in 3 maanden wordt een vroege oogst van ronde vruchten met een gewicht tot 5 kg verkregen. Haar planten en verzorgen is standaard:

 • matig water geven;
 • Wieden;
 • afstanden tussen rijen losmaken of mulchen.

Het vruchtvlees en de schil zijn oranje, het suikergehalte is laag, daarom wordt dit ras gebruikt voor het maken van aardappelpuree, stoofschotels, winterbereidingen en invriezen.

oranje met succes

Honderd pond

De rijping van het fruit vindt gemiddeld 112–138 dagen plaats vanaf het moment van opkomst. Rijpe pompoenvruchten zijn oranje en wegen minder dan 40 kg. Er is een klein verschil tussen de naam en het werkelijke gewicht van de vrucht, kleine pompoenen wegen 10 kg, grote - 20 kg. Dit heeft weinig effect op de populariteit van het ras, het groeit alleen elk jaar.

Vruchten kunnen verschillende vormen hebben (bolvormig, ovaal) met een massa afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvruchtbaarheid. Hun vruchtvlees is erg sappig, het wordt gebruikt om granen, aardappelpuree te maken en vers te eten. Dit ras ontwikkelt zich beter en draagt ​​bij matig warm weer vruchten.

opkomst van zaailingen

Amazon

Fruitrijping duurt niet lang, ze bereiken technische rijpheid 90 dagen na ontkieming. De Amazone-struiken zijn compact. De vruchten zijn mooi plat van vorm met een gewicht van 1 à 2 kg. De kleur van de schil en het vruchtvlees is donkeroranje. De smaak van de vruchten is hoog, het vruchtvlees is erg sappig, knapperig, zoet.
Verscheidenheid voordelen:

 • verhandelbare staat;
 • goede smaak;
 • blijft goed;
 • rijpt vroeg.

technische rijpheid

Gribovskaya

Een van de oude bush-pompoenvariëteiten Gribovskaya 189, het moet niet worden verward met een andere prachtige Gribovskaya-winterpompoen. De bossige variëteit is populair bij zomerbewoners van Siberië en Oeral. De vorm van de vruchten lijkt op courgette, ze zijn langwerpig, aan één uiteinde versmald. Het vruchtgewicht is 3-5 kg, tot 8 kg kan worden verkregen van een vierkante meter.

Naarmate de pompoen zich ontwikkelt, verandert de huidskleur. Bij jonge pompoenen is het groen met donkere strepen, bij rijpe pompoenen is het oranje met dezelfde groene strepen. Het vruchtvlees is oranje van kleur, erg stevig en smaakvol.Qua rijping is het ras vroeg, de vruchten rijpen 80 dagen na ontkieming. Groen geplukt, rijpen ze tijdens opslag.

variëteit populair

Pompoenziekten omzeilen de Gribovskaya-winterpompoen. Deze variëteit houdt van warmte, vormt bolvormige grijze vruchten met een gewicht tot 4 kg. Ze kunnen de hele winter worden bewaard. De dikte (5 cm) en de feloranje kleur van het vruchtvlees zijn verbluffend. De smaak en het gehalte aan voedingsstoffen zijn goed. Gribovskaya-winterpulp bevat zowel vitamine C als een grote hoeveelheid caroteen.

De opbrengst van de wintervariëteit Gribovskaya is 24,1 t / ha. In termen van rijping is het ras laatrijpend - er gaan minstens 140 dagen voorbij van ontkieming tot oogst.

Rouge Vrouw Dethump

Het is niet moeilijk om deze exotische cultuur in een zomerhuisje te kweken. De Franse selectie vond zijn geliefden onder Russische zomerbewoners. Rouge Wife Detump is een van de tien populaire bush Pumpkin-variëteiten. Het is niet moeilijk om het te laten groeien, de struiken zijn laag en de vruchten worden groot gevormd, met een gewicht tot 10 kg.

de pulp beïnvloedt

De schil is rozerood, het vruchtvlees is lichtoranje, sappig, matig zoet en produceert uitstekend sap. De vruchten worden niet lang bewaard, de deadline is half december. Veel zomerbewoners prijzen deze variëteit vanwege zijn opbrengst, maar bekritiseren hem vanwege zijn gemiddelde smaak en aroma.

Bush pompoen zorg

Er zijn geen eigenaardigheden bij het kweken van struikpompoen. Het planten en verzorgen van deze variëteit verschilt niet veel van het verzorgen van klimmende kalebassen. Het enige belangrijke verschil is de manier waarop de struiken worden gevormd. Houd bij het kiezen van een plaats rekening met voldoende verlichting van de site en de afwezigheid van tocht.

De grond wordt, indien nodig, gedesoxideerd door toevoeging van krijt of dolomietmeel. Zand en turf worden toegevoegd aan leem- en kleiachtige grond om de structuur te verbeteren. Het wortelstelsel ontwikkelt zich beter in losse, doorlatende bodems. De vruchtbaarheid wordt verhoogd door voor het graven te introduceren:

dolomietmeel

 • compost;
 • humus;
 • minerale meststoffen (superfosfaat, kaliumnitraat).

Er zijn twee methoden om pompoenen te planten: zaden in de grond, zaailingen. De leeftijd van zaailingen die klaar zijn om in de volle grond te planten, is 25 dagen. In de volle grond worden zaden gezaaid in goed verwarmde grond. Landingsdata:

 • de middelste band van de Russische Federatie - half mei;
 • Oeral, Siberië - eind mei, begin juni.

zaden in de grond

Het belangrijkste referentiepunt voor de landing is de huidige weersvoorspelling. De pompoen houdt van warmte en je moet niet haasten om te planten als er kans is op terugkerende vorst. Bij vroege aanplant wordt de pompoen van de vorst gered door materiaal te bedekken. Het standaard plantschema voor bush-pompoenvariëteiten is 60x60 cm.

Bush-pompoen houdt ervan om regelmatig met warm water te worden bewaterd. Het verdraagt ​​droogte op korte termijn zonder veel schade, maar langdurige droogte kan de pompoenopbrengst aanzienlijk verminderen. Beregening met beregening is niet geschikt voor dit gewas. Als u water geeft, hoeft u de bladeren, vruchten en bloemen niet water te geven. Al het water moet in het gat vallen dat rond de centrale scheut is gevormd.

geef de bladeren water

Pompoen reageert goed op voeding. Je moet je er niet mee laten meeslepen, het is voldoende om het te voeden met stikstofmeststof in de beginperiode, wanneer de groene massa actief groeit en fosfor-kaliumpreparaten tijdens de vorming van fruit.

Struiken vormen zich meestal niet, maar na het zetten van de eerste vrucht, knijpt u in de kroon van de hoofdscheut... Bij een groot aantal bladeren wordt een deel verwijderd zodat de vruchten meer zonlicht krijgen. Knijp in augustus (10-15) alle groeipunten samen. Dit moet worden gedaan zodat alle gezette vruchten de tijd hebben om te rijpen voordat het koude weer begint.

De oogstrijpheid van de vrucht wordt beoordeeld aan de hand van de steel en de kleur van de schil. De steel verdroogt en de schil krijgt de kleur die overeenkomt met deze variëteit. Als er vorst op de grond wordt verwacht, worden alle vruchten geoogst, worden bevroren pompoenen slecht bewaard. Waar mogelijk wordt geoogst bij droog en zonnig weer. De vruchten die in de regen worden verzameld, worden enkele dagen onder een afdak gedroogd.

eerste vrucht

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen