Wanneer is het beter om in de herfst tulpen te planten in de regio Moskou?

Na de winter, wanneer de hele natuur slaapt, verschijnen de eerste klokken van de lente - tulpen. Heldere kleuren bloemen laten alle levende wezens ontwaken. Een weelderige bloei in het voorjaar wordt verkregen als de bollen in de herfst in de volle grond worden geplant. Veel onervaren tuinders maken zich zorgen over de vraag wanneer ze in de herfst tulpen moeten planten in hun buitenwijken om dergelijke meesterwerken in de lente in de buurt van hun huis te hebben.

Voordelen van herfstbeplanting

Het planten van tulpen in de lente bloeit mogelijk niet het hele seizoen door. Daarom winnen aanplant in de herfst:

 • bloei in het eerste jaar;
 • de bollen hebben tijd om zich aan te passen in het open veld;
 • lente boodschappers;
 • het wortelstelsel ontwikkelt zich goed;
 • zorg voor een voorraad vocht en voedingsstoffen voor de bloei.

Bij de minste opwarming verschijnt het grondgedeelte.

Wanneer moet je in de herfst tulpen planten in de buitenwijken?

Tulpen hebben 4 weken nodig om kracht op te bouwen, het wortelstelsel te ontwikkelen. Het weer voor een maand is soms moeilijk te voorspellen. Daarom wordt de richtlijn voor de timing van de landing in de buitenwijken gekozen:

 • temperatuurregime van de bodem. Als de grond op 10 centimeter diepte is afgekoeld tot 6-9 graden, dan is dit een signaal voor een herfstbeplanting. Lagere temperaturen vertragen het proces;
 • tulpen planten in de tussentijd: eind september tot 20 oktober;
 • "Nazomer". Werk op dit moment zal zeker profiteren.

Als u de aanbevelingen opvolgt, hebben de bollen de tijd om zich aan te passen en wortel te schieten voor de winter.

tulp sediment

Tulpen bewaren voor het planten

Na de bloei worden de tulpenbollen gerooid en klaargemaakt voor opslag. Voer hiervoor de volgende functies uit:

 • gezuiverd van de aarde;
 • gedompeld in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat gedurende een half uur;
 • gedroogd in de schaduw;
 • een week later wordt het plantmateriaal onderzocht, gekalibreerd, worden de kinderen en spruiten gescheiden en enige tijd gedroogd.

In de zomer wordt plantmateriaal bewaard bij een temperatuur van 20 graden. De vochtigheid blijft op 70% behouden. In de winter wordt de bewaartemperatuur verlaagd tot 17 graden - dit is in het geval van voorjaarsaanplant.

Tulpen worden in dozen gestapeld en met zaagsel bestrooid of in papier gewikkeld.

De opslagplaats kan een geventileerde kelder zijn, een geïsoleerd balkon, een koelkast (een compartiment voor groenten), een warmtekamer.

tulpen planten

Hoe plant je in de herfst?

Op het bloembed moeten markeringen worden aangebracht zodat er grenzen zijn tussen de variëteiten. Kleine bollen worden langs de randen van hoge gewassen geplant. Alle tulpen moeten aan licht worden blootgesteld. Onderaan de site wordt een zandkussen van 2 centimeter dik gegoten. De losse laag helpt het wortelstelsel moeiteloos te versterken. Plantdiepte - van 15 tot 20 centimeter.De groeven tussen rassen blijven tot 0,5 meter.

Elk plantmateriaal wordt zorgvuldig gelegd. Zorg ervoor dat er geen luchtruimte onder de lampen komt. Het is onwenselijk om met inspanning met de hand in te drukken. Dergelijke acties zullen leiden tot een overtreding van de bodem van de knollen.

De afstand tussen de rijen is 25 centimeter. De bovenste laag is goed geëgaliseerd. Nogmaals, sta geen depressies toe voor stilstaand water. Aanplant wordt besprenkeld met grond vermengd met minerale meststoffen en organisch materiaal in de vorm van humus.

tulpen planten

De locatie van het bloembed kiezen

Tulpen geven de voorkeur aan zonnige, windstille plaatsen. Bloemen verdragen geen stilstaand water. Let bij het kiezen van een locatie op de diepte van het grondwater. Het is beter om het bloembed op een heuvel met een goede afwatering te plaatsen.

Bodemvoorbereiding

Tulpen worden op vruchtbare grond geplant met een neutrale reactie. Op zo'n land zullen de bloemen groot zijn, met een krachtig wortelstelsel.

Eventuele afwijkingen in de samenstelling van de grond ten opzichte van de norm kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd:

 1. De zure grond wordt verdund met dolomietmeel, kalk.
 2. Zand en humus worden in zware grond gebracht.
 3. Lichte grond wordt veredeld met graszoden, compost, humus.

De grond wordt 2 weken voor het planten voorbereid. De sites worden vrijgemaakt van eerdere gewassen. Meststoffen worden toegevoegd: kaliumnitraat, houtas. Graaf een schop op de bajonet. Vervolgens zorgvuldig geëgaliseerd. Er mogen geen inkepingen of onregelmatigheden op de site zijn.

tulpen planten

Kruidachtige planten zijn goede voorlopers van tulpen.

De bollen voorbereiden

Het plantmateriaal wordt voor het planten gekalibreerd. Voor het planten is het beter om grove bollen te gebruiken. Ze wortelen goed en geven in het voorjaar enorme toppen. Elke lamp wordt visueel geïnspecteerd. Beschadigde, rotte exemplaren worden verwijderd.

Verwijder voorzichtig de schil zonder de structuur van de bol te verstoren. Ondergedompeld in een groeistimulator voor het planten.

Plantdiepte

Diepte is van groot belang tijdens het planten in de herfst. Het hangt ervan af hoe de tulpen overwinteren. Alle doorgewinterde tuinders gebruiken de gouden regel. Hierin staat dat alle bolgewassen 3 diameters van de knol naar binnen worden geplant. Dat wil zeggen, als de diameter 5 centimeter is, moet de diepte 15, 3 - 9 zijn, enzovoort. Er zijn enkele afwijkingen van de regels. Als de grond zwaar is, wordt de diepte met 3 centimeter verminderd, op lichte grond met 3.

tulpen planten

Bollenplantschema

Tulpenbollen met een grote fractie worden voor de winter geplant op een afstand van 10 centimeter van elkaar. Gemiddeld zijn kopieën voldoende. 7. Tussen de rijen een stap van 0,25 meter. Hiervoor zijn 50 bollen nodig.

Tulpen worden ook geplant in een dambordpatroon - 10x10 centimeter. In dit schema worden 100 stuks plantmateriaal gebruikt.

Regels voor bloemverzorging

Zij zorgen voor tulpen vanaf het moment dat de eerste scheuten verschijnen:

 1. Ze inspecteren het bloembed en identificeren de oorzaak van de niet-ontkiemde bollen. Als sommige exemplaren verrot zijn, worden ze van de site verwijderd.
 2. Water geven wordt matig uitgevoerd, omdat de grond droogt.
 3. Zodra de aarde opdroogt na regen of irrigatie, wordt losgemaakt zodat zuurstof beschikbaar is voor de wortels.
 4. De eerste topdressing wordt aangebracht wanneer scheuten verschijnen. Gedurende deze periode verzamelt de plant groene massa, daarom heeft hij stikstof en andere sporenelementen nodig.
 5. De tweede voeding wordt uitgevoerd wanneer er 3 bladeren verschijnen met complexe meststoffen.
 6. De derde voeding is nodig tijdens de ontluikende periode. Kalium en fosfor worden aan de plant toegevoegd.
 7. De vierde topdressing is vereist in de actieve bloeifase - met minerale meststoffen.

tulpen planten

Alle bemesting wordt uitgevoerd na regen, water geven. Dit elimineert de mogelijkheid om het wortelstelsel te verbranden. Bloeiende tulpen moeten krachtig worden bewaterd. Per vierkante meter worden minimaal 2 emmers water gegoten. Na een enorme bloei verschijnen er vervaagde knoppen. Tijdens deze periode stopt het water geven niet.

Bij verwelkte bloemen wordt nog 2 weken geïrrigeerd. De bollen moeten voedingsstoffen verzamelen voordat ze worden gerooid.

Algoritme van acties na de bloei:

 1. Afgevallen, verwelkte bloembladen worden van het bloembed verwijderd om de ontwikkeling van rot in de bladoksels te voorkomen.
 2. Een week na de bloei worden de toppen van de toppen die je leuk vindt afgesneden voor reproductie.
 3. De stengels worden afgesneden nadat de bladeren volledig geel zijn geworden (wanneer de kleur van de schil in bordeauxrode vlekken is), de wortels worden gevormd.

tulpen planten

Het weer is zonnig. De wortels drogen goed uit.

Voorbereiden op de winter

De goed verzorgde groeven geven de tulpen een perfecte verzorging. Als er in de herfst geen regen valt, krijgen de tulpen water.Zodra de eerste nachtvorst wordt verwacht, moet de aanplant worden mulch. Als mulch worden verschillende materialen gebruikt: stro, fijne schors, zaagsel, turf. In de winter wordt er een laag sneeuw op het bloembed gestort.

Tulpen overleven soms niet tot de lente - ze worden gegeten door knaagdieren. Dit moet van tevoren worden geregeld. Het is de moeite waard om "buren" te planten waar muizen bang voor zijn - narcissen, fritillaria.

Misschien interfereert dit met de bedachte samenstelling, dan wordt kerosine als bescherming gebruikt. Alle bollen worden in een zak gedaan en besproeid met een stinkende stof. Na 30 minuten vormt zich een film die onschadelijk is voor planten, maar knaagdieren afschrikt.

tulpen planten

Overige beschermingsmaatregelen:

 1. Vishnevsky-zalf ". Elke knol wordt verwerkt.
 2. Gemalen rode peper. Meng met aarde en plaats rond de knollen.
 3. Van mechanische beschermingsmiddelen worden containers met kleine cellen gebruikt.
 4. Metalen mazen worden onafhankelijk gemaakt. De cellen moeten 6-7 millimeter lang zijn.
 5. Ze worden in een emmer geplant. Alleen opgeslagen bij strenge vorst in onverwarmde ruimtes.

Nuttige tips

Om te voorkomen dat tulpen na verloop van tijd kleiner worden, moet u aan enkele vereisten voldoen:

 1. Verander uw landingsplaats elk jaar.
 2. Overtreding van teelttechnieken niet.
 3. Bewaar op de aanbevolen temperatuur.
 4. Voer tulpen tijdens de vegetatieve groei.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen