Beschrijving van variëteiten van borderrozen, planten, groeien en verzorgen in de tuin

Rozen zijn de koninginnen van de tuin, ze worden veel gebruikt in het landschapsontwerp van zomerhuisjes, landgoederen. Ondanks veel andere bloemen is vooral de Rosaceae-familie populair. Het planten van borderrozen zal het landschap van het territorium op een originele manier aanvullen en een romantische sfeer creëren. Om met succes bloemen te laten groeien, een prachtige tuinomgeving te creëren, moet u vertrouwd raken met een aantal functies.

Omschrijving

De stoeprand is een miniatuurstruikvariëteit. Heesters worden 60 centimeter hoog, compact en omlijsten het perceel laconiek met een romantische rand. De bloembladen staan ​​bekend om hun dubbele basis en een verscheidenheid aan kleuren. De knoppen kunnen zwart-wit zijn of meerdere kleuren combineren.

Er zijn variëteiten waarbij de bloeiwijzen meer dan eens per seizoen van kleur veranderen. De Masquerade-variëteit onderscheidt zich door zijn heldergeel, verandert in een roze kleur en in de herfst worden de bloemen rijk karmozijnrood. Borderrozen zijn niet kieskeurig om voor te zorgen, overleven gemakkelijk transplantaties, vorstbestendig. Hun kenmerk is de mogelijkheid van teelt in de tuin en op de vensterbank in een pot.

Populaire soorten

Er is een overvloed aan borderrozensoorten voor elk wat wils. Elke variëteit heeft zijn eigen kenmerken, planttechnologie, schaduwbereik. Tuinders wordt geadviseerd om de voorkeur te geven aan de volgende variëteiten.

CordulaDe variëteit aan rozen staat bekend om zijn lichte aroma, bolvormige bloeiwijzen van oranje-scharlakenrode kleur. Bloei vindt de hele zomer plaats. De borstels zijn groot, helder en zien er geweldig uit tegen de achtergrond van donkergroene bladeren met een bronzen tint. Rode rozen worden vaak gevonden, maar hun kleur kan veranderen tot abrikoos. Heesters zijn ondermaats, vertakt. De variëteit is pretentieloos in de zorg.
 

 

Kleine witte

 

 

Canadese rozen zijn bleekwit. Badstofbloemen, middelgroot, niet groter dan 5 centimeter in diameter. Ze verzamelen zich in kleine bloeiwijzen van 5 stuks en ruiken zoet. Struiken worden 80 centimeter hoog, moeten worden gesnoeid en beschermd tegen windstoten. Witte rozen passen goed bij andere bloemen.
ClementineStruiken zijn rechtopstaand, vertakt, groeien tot 50 centimeter. Oranje kleur geeft de bloeiwijzen romantiek. Borderrozen zijn in staat om de schaduw in perzik te veranderen, het hangt allemaal af van het verlichtingsniveau op het perceel. Hun voordeel is de lange periode van stuifmeel, de hele zomer. Op de struiken worden regelmatig bloemen vernieuwd.
LidiaEen ondersoort van trosrozen. De bloem is in Nederland gekweekt en wordt 70 centimeter hoog. Heesters worden tot 60 cm breed.De toppen zijn bleekroze, glinsteren in de zon van diep karmozijnrood tot lichtroze. De cultuur is vorstbestendig en staat bekend om zijn sterke immuniteit tegen ziekten en kevers.
Gele popHet meest populaire type borderrozen, gekenmerkt door een nette uitstraling, miniatuur. Verspreidende struik, in lengte groeiend tot 25 centimeter. Bloei vindt de hele zomer plaats. Bloeiwijzen zijn geel, 6-7 centimeter in diameter. De variëteit wordt zowel in potten als in tuinen gekweekt.
Suiker babyEen miniatuurvariëteit van citroenkleurige rozen die geleidelijk veranderen in fel scharlakenrood of lichtroze. De struik wordt tot 40 centimeter hoog, groeit niet. Bloemen verdragen overwintering goed, bloeien de hele zomer. In één knop worden maximaal 15 kleine bloeiwijzen verzameld. Het is wenselijk om de variëteit samen met andere mini-rozen te kweken.

grens roos

De genoemde soorten borderbloemen van de Rosaceae-familie zullen het hoogtepunt van de tuin worden, ze zullen worden bedankt met een lange bloei met de juiste zorg.

Landingsregels

Rozen moeten op een goed verlichte, beschermde plaats worden geplant. Sterke windstoten nemen vocht weg, het ontbreken daarvan komt tot uiting in groei en kleur. Je kunt een roos niet planten in een gebied waar al lang andere rosaceae groeien. In zo'n land ontwikkelen zich sporen van schimmelziekten, virale agentia en kevers. Borderrozen zijn niet veeleisend voor een aardse compositie. Ze wortelen op elke grond, behalve droog, dicht en moerassig.

Verbeter het land vóór het planten door het te mengen met drainage of organisch materiaal.

Het is raadzaam om in maart te landen, wanneer de grond een beetje opwarmt. Dan hebben de rozen de tijd om wortel te schieten en zich in de winter te ontwikkelen. Terwijl de plant zich in een nieuw gebied "nestelt", is het beter om de jonge struiken te bedekken. Dit beschermt ze tegen nachtvorst.

bloemen in het bloembed

Planttechnologie voor miniroosjes:

 • graaf een gat groter dan de diameter van de wortelstok;
 • spreid het wortelsysteem in het gat, verdiep het uiteinde 3 cm in de grond;
 • de afstand tussen de zaailingen moet 25 cm zijn.

Na het planten de grond verdichten, overvloedig water geven.

Verdere zorg

Stoepranden vereisen eenvoudig onderhoud. Het bestaat uit de volgende activiteiten:

 • regelmatige irrigatie;
 • topdressing;
 • Wieden;
 • bijsnijden;
 • onderdak voor de winter.

Ook worden bloemen behandeld met speciale middelen tegen schadelijke kevers, ziekten.

bloemen thuis

Bodemaanvulling

Curb-rozen moeten worden gevoerd met de volgende composities:

 • organisch materiaal - dit is paardenmest, het wordt gemengd met de grond, onder de struik gelegd;
 • in de lente en de herfst wordt compost aangebracht onder struiken met een snelheid van 5 kilogram per m2;
 • wanneer de eerste nieren gevormd zijn, voed 1 eetlepel met calciumnitraat. op een emmer water.

Voordat de voedingssamenstelling wordt toegevoegd, moeten de rozen overvloedig worden bewaterd, zodat ze niet verbranden. Na het opnieuw gieten van water. Voer de manipulatie 's morgens vroeg of' s avonds uit.

druppel grond

Water geven

Rozenstruiken water geven moet 's morgens vroeg of' s avonds worden gedaan. De irrigatiefrequentie zal ongeveer 2 keer per week zijn. Het hangt allemaal af van bodemvocht, weersomstandigheden. Het water mag niet ijskoud zijn; het is raadzaam om het op luchttemperatuur te zetten. Bij overmatig vocht kan de plant gaan rotten. Het is ook onmogelijk om het te overdrogen, anders zullen de rozen vervagen.

Zorg voor warm weer

Bij extreme hitte moet u de bladeren irrigeren met bezonken water. Voer de procedure 's avonds uit, wanneer de zon zich verbergt. Door de werking van hoge temperaturen wordt de roos dof en verwelkt. Het moet bovendien worden gevoed met Zirkoon, kaliumhumaat of Ecosil.

tuin binnenplaats

Snoeien

Competente besnijdenis bestaat uit het uitsnijden van beschadigde en droge takken, de vorming van struiken.

 1. Gebruik alleen schone, gedesinfecteerde snoeischaren om bederf en aantasting door ziekten te voorkomen.
 2. Snoei de struik 5-8 millimeter hoger van de gezonde knop.
 3. Het evenement wordt de hele zomer gehouden.
 4. Verkort voor de laatste keer de verlengde nieuwe scheuten en knoppen.
 5. Als de takken beschadigd zijn, snijd ze dan tussen 2-3 bladeren.
 6. Wilde groei moet van rozen worden verwijderd.Het elimineren van het "wild" boven het bodemniveau zal geen effect hebben - het zal weer groeien. Snijd wilde takken vanaf de basis.
 7. Om de struiken proportioneel te laten groeien, knijpt u elk jaar alle scheuten die zich na 4 en 5 bladeren hebben gevormd, verwijdert u de knoppen.

Bij oudere heesters worden de centrale, opgaande takken niet afgeknipt. Alleen de zijkanten zijn een beetje geknipt.

Behandeling voor ziekten en insecten

Miniatuurbloemen moeten regelmatig worden geïnspecteerd, dit zal ze helpen beschermen tegen de aanval van bacteriën, schadelijke kevers. Als er een infectie is opgemerkt, behandel deze dan onmiddellijk met insecticiden. U kunt ze bij kwekerijen kopen. Om ziekten te voorkomen, wordt de roos bemest met organisch materiaal en minerale verbanden.

bescherming tegen insecten

Hoe ze te beschermen voor de winter?

Voor de winter moeten rozen worden geïsoleerd, verwijder eerst alle gevallen bladeren en scheuten. De procedure wordt op deze manier uitgevoerd:

 • kruip met de plant, de hoogte van de dijk moet minimaal 20 centimeter zijn;
 • leg takken of naalden rond;
 • zet ze stevig vast;
 • de laatste laag is droog gebladerte of sparren takken.

U kunt ook een beschermend frame maken van huishoudfolie en dakbedekkingsmateriaal.

bedek de rozen

Bloemen kweken

Rozen worden vermeerderd door stekken, zaden, de struik verdelen. Elke methode gaat uit van een individuele techniek. Er is veel vraag naar stekken. Zaadvoortplanting is de meest betaalbare methode, en het verdelen van de struik ook, maar het duurt langer om de plant te vormen.

Naam reproductiemethodeInstructies

 

StekkenSnijd de takken met een scherp mes in aparte scheuten, zodat elk minimaal 3 knoppen heeft. Verwerk de zaailingen in een mangaanoplossing, bewaar deze gedurende 20 minuten en vervolgens in een stimulator van de vorming van het wortelstelsel. Steek het plantmateriaal in de bemeste grond zodat er 1 knop schuin in de grond komt te staan. De stekken moeten 25 centimeter uit elkaar staan. Als er op open grond wordt geplant, bedek dan elke bladsteel met een glazen pot of doorzichtige plastic bak. Geef de scheuten overvloedig water zonder ze volledig te laten overstromen. Na 2 maanden transplanteren naar een permanente locatie. Bedek jonge struiken in de eerste winter met naalden, droog gras of bladeren.
ZadenZaadteelt van een roos is een ingewikkelder procedure. Houd bij het selecteren ervan rekening met de houdbaarheid, de dichtheid van de verpakking. Het is beter om van september tot de vorst te beginnen met het planten, zodat de zaailing in de zomer sterker wordt. Week de zaden 7 dagen in warm water en zaai ze in een voorbereide bak. Zaailingen die 8 centimeter hebben bereikt, worden in potten overgeplant. Van eind mei tot eind juni in de volle grond geplant.
Bush divisieStruikafdeling is de gemakkelijkste methode om rozen te kweken. In maart graven ze in een struik, schudden deze van de grond. Met een scherp, gedesinfecteerd mes wordt de wortelstok gescheiden. Het is geplant in voorbereide grond.

spruitstekken

Tuindecoratie met border rozen

De variëteit wordt veel gebruikt om bloemstukken te maken, tuinverfraaiing. Omdat de bloemen compact zijn, passen ze op een laconieke manier in andere culturen.

Randen van verschillende vormen zijn versierd met rozen. Om een ​​romantische stijl van de tuin te creëren, combineert u ze met heldere bloemen, overblijvende kruiden, Japanse spirea, rode bosbessen en berberis.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen