Regels voor het verplanten van chrysanten in de herfst naar een andere plaats en voorwaarden voor open grond

Herfstbloemen zijn populair in de tuinbouw omdat ze niet veel onderhoud vergen en bloeien tot de eerste vorst. Planten kunnen buiten overwinteren. Tijdens de zomer groeien hybride rassen sterk door horizontale scheuten. Om de schoonheid van de bloembedden te behouden, wordt het daarom aanbevolen om de struiken opnieuw te planten. Chrysanthemum-transplantaties worden uitgevoerd in de lente en de herfst. Het is belangrijk om de eerste weken voor een goede voeding te zorgen.

Waarom transplanteren

De cultuur groeit snel, en trekt daardoor snel voedingsstoffen uit de bodem. Bij het verplanten ontwikkelt het wortelstelsel zich beter.

Het is handig om de plant in het voorjaar opnieuw te planten, omdat de smeltende sneeuw de grond zacht en buigzaam maakt. Verplanten in de herfst verhoogt de vorstbestendigheid van hybride rassen.

Hoe u de optimale tijd voor herbeplanting kiest

Bloemisten zeggen dat ze struiken moeten verdelen en transplanteren tuin je kunt bij elk timingvan lente tot herfst. Tijdens het evenement moet het weer bewolkt zijn en moet de lucht bedekt zijn met wolken zodat de zon niet naar buiten komt.

Als de transplantatie in de herfst wordt uitgevoerd, wordt aanbevolen om het proces uit te voeren wanneer de temperatuur 's nachts rond nul zal zijn.

Hoe herplant in het voorjaar

Je kunt de cultuur aan het einde van de winterperiode verplanten, nadat de sneeuw is gesmolten. In dit geval heeft de plant de tijd om in de winter sterker te worden en de kou rustig te verdragen.

bloemsteel

Een site kiezen voor een bloembed

De cultuur voelt prettig aan in bloembedden die goed verlicht zijn door de zonnestralen. Mag niet dicht bij het oppervlak van de grondwaterspiegel zijn. Als ze ondiep lopen, wordt grof zand aan de gaten toegevoegd.

Struiken voorbereiden

De plant wordt zorgvuldig uitgegraven zonder de wortels te beschadigen. Als de grond droog is, moet deze voldoende worden bevochtigd om het gewas gemakkelijk te verwijderen.

De struik verdelen

Elke spruit wordt met een scherp mes van de baarmoederwortel gescheiden. Elk deel moet wortels hebben met scheuten.

bloemstekken

Overdracht

Een ongescheiden struik of delen ervan worden in afzonderlijke gaten geplant, op een afstand van 25 centimeter van elkaar. De putten moeten in de herfst van tevoren worden voorbereid. Humus gemengd met tuingrond wordt in elk gat ingebracht. De diepte van de putjes is 20 centimeter.

Water geven

Om de cultuur na het verplanten te rooten, is het noodzakelijk om deze regelmatig water te geven. Je moet er ook voor zorgen dat er geen stilstaand water is.Met de actieve groei van scheuten kunnen schadelijke insecten aanvallen. Daarom moet u de struiken regelmatig inspecteren om ongedierte of ziekten op tijd te identificeren.

Hoe te transplanteren in de herfst

Herfstverplanting wordt uitgevoerd tijdens de bloei van de struiken. Het is wenselijk dat de dag koel en niet zonnig is.

Belangrijk: tijdens het planten in de herfst worden de meest gunstige omstandigheden voor de cultuur gecreëerd, zodat het tijd heeft om wortel te schieten voordat het koude weer begint.

bloemen in een pot

Bloembed voorbereiding

De te verplanten grond wordt van tevoren voorbereid. Lagen in het gat:

  • turf;
  • biohumus;
  • compost.

Omdat de wortels parallel aan de grond groeien, mogen ze niet worden begraven. Voor hoge rassen wordt extra ondersteuning geplaatst.

Bush voorbereiding

De voorbereiding van de plant voor het verplanten kan beginnen vóór het begin van de vorst. Op dit moment worden de wortels met een schop rond het gewas gesneden binnen een straal van 25 centimeter. Dit bevordert de vorming van jonge wortels, waardoor de struik snel wortel kan schieten op een nieuwe plek.

Een struik graven

Voordat u gaat graven, is het noodzakelijk om de grond rond de plant overvloedig te bevochtigen. Vervolgens wordt de struik met een grote kluit aarde eruit gehaald, voorzichtig om de wortels niet te beschadigen.

chrysanthemum transplantatie

Overplanten naar open grond

De grootte van de plantkuil moet groter zijn dan nodig. Dit wordt gedaan zodat een plant met een uitgegraven klomp aarde in het gat komt. De diepte van de put is 35-40 centimeter. Voor een snelle groei en ontwikkeling van de wortel is het aan te raden om een ​​biostimulator aan de grond toe te voegen.

Daarna wordt de struik in een gat geplaatst en bedekt met aarde. Van bovenaf kun je stampen met je handpalmen. Na het verplanten van de cultuur, wordt het aanbevolen om alle bloemen af ​​te snijden, zodat de struik zijn voedingsstoffen er niet aan verspilt.

Water geven

Tijdens de transplantatie moet de kweek overvloedig worden bewaterd. Als het weer de hele tijd droog is, moet de plant na 2-3 dagen opnieuw worden bewaterd.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd vochtig is en niet uitdroogt, aangezien de plant tijdens de beworteling voldoende vocht en voedingsstoffen nodig heeft.

Wanneer en wat te voeren na het verplanten

De cultuur stelt hoge eisen aan chemische toevoegingen, vooral na transplantatie. Daarom moet het op dagen 7-10 worden gevoed met complexe minerale of organische verbindingen met toevoeging van superfosfaat. Als de transplantatie in de lente wordt uitgevoerd, wordt een vloeibare complexe meststof voor bloemen gebruikt.

bloem transplantatie

Hoe op de juiste manier in een pot te verplanten

Er zijn verschillende soorten cultuur die voor de winter in potten moeten worden overgeplant en in een koele kamer moeten worden gebracht.

De grootte van de container is afgestemd op de grootte van de uitgegraven cultuur. Als de plant klein is, is een pot van 10 cm voldoende. Bij het tegelijkertijd verplanten van drie struiken wordt een pot met een diameter van 12 centimeter genomen. Als er 5 stekken worden geplant, is een bak van 15 centimeter voldoende.

Bij een groepstransplantatie worden planten in hoogte geselecteerd, langs de rand van de container geplaatst en naar buiten gekanteld.

tips & trucs

Om de actieve groei en bloei van het gewas te garanderen, moet u de aanbevelingen van ervaren tuinders voor het kweken en verzorgen van de plant in acht nemen.

container met zaailingen

Als de struiken binnenshuis in potten hebben overwinterd, moeten ze worden voorbereid voordat ze in de volle grond worden overgeplant. Zodat ze sterker kunnen worden en gemakkelijk wortel kunnen schieten op een nieuwe plek, is het aan te raden om uit te harden. De potten worden in de frisse lucht gebracht en na een week worden ze overgeplant naar een open ruimte.

Ontscheping kan op de oude plaats. Na 2 weken wordt de eerste voeding uitgevoerd.

Als de vertegenwoordigers van het ras lang zijn, is het noodzakelijk om van tevoren een ondersteuning voor hen voor te bereiden.

In de herfst worden planten in potten getransplanteerd terwijl ze nog in het stadium van bloeiende struiken zijn. De transplantatie zal succesvol zijn als u alle aanbevelingen opvolgt. De cultuur zal snel wortel schieten op een nieuwe plek, waar hij het hele seizoen actief zal bloeien met wilde kleuren.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen