Regels voor het planten en verzorgen van driehoekige kroontjeskruid thuis

Euphorbia driehoekig (driehoekig) is een plant die eruitziet als een cactus. De wolfsmelk behoort echter niet tot de Cactus-familie, ondanks het feit dat hij doornen heeft. In het wild groeit de bloem in Midden-Amerika en Zuidwest-Afrika. Vanwege zijn decoratieve eigenschappen en eenvoud in verzorging, is wolfsmelk wijdverspreid in de culturele teelt.

Korte kenmerken en beschrijving van de bloem

Euphorbia driehoekig of euphorbia trigone verscheen voor het eerst op het eiland Madagaskar. Behoort tot de Euphorbia-familie. Euphorbia is een hoge plant die twee tot drie meter hoog wordt. De stengels en takken hebben afgeplatte ribben met lange doornen, daarom verwarren velen het met een cactus. De plant is giftig en een doornenprik kan bedwelming veroorzaken. Kroontjeskruid bladeren zijn klein, druppelvormig van vorm.

Waarom is wolfsmelk nuttig?

Milkweed-preparaten worden gebruikt om wonden en snijwonden in de huid te behandelen. Ook in de volksgeneeskunde wordt de plant gebruikt voor de vervaardiging van diuretica en laxeermiddelen. Zijn sappen zijn in staat om het bloed te reinigen en de groei van neoplasmata te vertragen, waardoor de cultuur wordt gebruikt bij de behandeling van neoplasmata. In de officiële geneeskunde worden infusies ervan gebruikt om nieren, aambeien en eczeem te behandelen.

Hoe u ideale omstandigheden creëert voor het behoud van kweek

Zoals elke kamerplant heeft Euphorbia de juiste omstandigheden nodig voor zijn ontwikkeling. De bloem moet voorzien zijn van voldoende verlichting, geschikte grond, temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte..

Verlichting en locatie

Euphorbia is een lichtminnende plant, daarom is felle verlichting nodig voor zijn ontwikkeling. Kies een plek om te planten die zo goed mogelijk verlicht is door de zon. In de zomer is het beter om de pot naar het balkon te verplaatsen.

culturele inhoud

Vereiste bodemsamenstelling

Voor Kroontjeskruid is een losse grond waar water doorheen kan stromen geschikt. De juiste primer kan in de winkel worden gekocht of met uw eigen handen worden gemaakt. Om dit te doen, moet u turf, zand, blad en graszoden in gelijke verhoudingen mengen. Daarnaast heeft de plant een drainagelaag nodig. Het kan worden gemaakt van kleine steentjes of bakstenen.

Selectie van een bloempot

Een aarden pot is het meest geschikt voor deze plant.Het moet diep zijn en afvoergaten hebben. Kies een geschikte pot zodat de stengel niet zwaarder weegt of omvalt. Het is logisch om meteen een sterke hoge paal in de pot te zetten en de stengel eraan vast te binden terwijl deze groeit.

Temperatuurregime per seizoenen

Euphorbia is een warmteminnende bloem. Het tolereert temperatuurveranderingen vrij regelmatig, maar tocht kan het schaden. In het zomerseizoen moet kroontjeskruid worden bewaard bij een temperatuur van 20-25 graden Celsius. In de winter voelt Euphorbia zich beter bij een gemiddelde temperatuur van 14 graden. In deze modus kunnen bloeiwijzen worden gelegd. Verlaag de temperatuur echter niet onder plus tien graden.

warmteminnende bloem

Kamer vochtigheid

In termen van luchtvochtigheid is wolfsmelk vrij bescheiden, maar het is niet overbodig om regelmatig de bladeren en stengels te besproeien met behulp van een douche. Vergeet in dit geval niet om de grond met een film te bedekken tijdens waterprocedures, om de grond niet te laten overstromen.

Je hebt een bloem gekocht - en wat nu?

Na het planten heeft de plant de juiste verzorging nodig. Ondanks het feit dat Euphorbia qua verzorging niet pretentieus is, moet het regelmatig worden verpot, op de juiste manier worden bewaterd en de nodige meststoffen op de grond worden aangebracht.

Hoe vaak moet de plant worden bewaterd

De bloem heeft niet vaak overvloedig water nodig. Het gaat veel gemakkelijker om met een gebrek aan vocht dan met een teveel ervan. In het warme seizoen moet de bloem eenmaal per week worden bewaterd, en in de winter - eenmaal per maand. Water geven moet heel voorzichtig gebeuren, omdat de doornen van de plant sap bevatten, wat bedwelming van het lichaam kan veroorzaken.

na het besproeien

Bevruchting

Meststoffen worden aanbevolen om van de lente tot de herfst op de grond te worden aangebracht. Complexe meststoffen voor vetplanten, die in gespecialiseerde winkels kunnen worden gekocht, zijn geschikt. Deze complexen bevatten alle noodzakelijke stoffen die een gunstige invloed hebben op de bloemontwikkeling.

Frequentie van overdrachten

De bloem mag niet vaker dan eens in de twee jaar worden getransplanteerd. De transplantatie moet indien nodig worden uitgevoerd om de pot te vervangen door een grotere. De transplantatieprocedure moet in het vroege voorjaar worden uitgevoerd, wanneer de scheuten nog niet intensief zijn gaan groeien.

Formatief snoeien van Kroontjeskruid

In tegenstelling tot de soorten kroontjeskruid die in een struik groeien, hoeft de driehoekige kroontjeskruid niet te worden gesnoeid. Zwakke processen en bladeren van de bloem hoeven niet te worden afgesneden, ze drogen op en vallen vanzelf af. De driehoekige wolfsmelk vertakt echter erg sterk, dus formatief snoeien moet jaarlijks worden uitgevoerd, zodat de plant er niet uitziet als een grote, vertakte boom.

Kroontjeskruid snoeien

Voor welke ziekten en plagen de cultuur vatbaar is: controlemethoden

Als de plant niet goed wordt verzorgd, kan hij ziek worden. Bij onvoldoende of overmatige voeding kunnen de bladeren van kroontjes geel worden. Door overtollig vocht door overmatig water geven en gebrek aan drainage kan de bloem van de bladeren vallen. Ook rot het wortelsysteem van de plant door overmatig water geven.

Door de brandende zonnestralen verschijnen er vaak bruine gezwellen op de stengels van de plant, met behulp waarvan de Euphorbia zichzelf beschermt tegen te hoge temperaturen. De gezwellen hebben geen behandeling nodig, maar hun aanwezigheid heeft een negatieve invloed op het uiterlijk van de plant.

Het ongedierte waaraan de cultuur wordt blootgesteld, zijn bladluizen, mijten en wolluizen. Om ze te bestrijden, moeten insecticidenpreparaten worden gebruikt.

wolluis

Reproductiemethoden

De belangrijkste kweekmethode voor driehoekige kroontjeskruid is stekken. De voordelen van deze methode zijn dat deze kosteneffectief en zeer efficiënt is. Bovendien, als je alle reproductieregels volgt, zal er een minimum aantal dode zaailingen zijn.Om de plant met stekken te vermeerderen, is het noodzakelijk om jonge gezonde stekken voorzichtig af te snijden met een scherp mes en de resterende wond met steenkool te behandelen.

De afgesneden scheuten moeten een paar dagen op een droge, warme plaats worden bewaard, waarna de jonge plant in voorbereide grond moet worden geplant en de pot op een warme, verlichte plaats moet worden geplaatst.

Naast enten is er een methode voor het vermeerderen van zaden beschikbaar. Deze methode wordt echter gekenmerkt door een slechte kieming en een lange kieming. Zaden moeten worden gekocht bij vertrouwde verkopers en vers in de grond worden geplant. Als het onmogelijk is om ze vers te planten, moeten de zaden op een droge plaats worden bewaard, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de ontkieming van het zaad zal afnemen.

uitknippen

Problemen bij het kweken van een Afrikaanse bloem

Omdat de plant qua verzorging niet pretentieus is, zijn er vrij weinig problemen met de teelt. Er zijn echter enkele negatieve punten waarmee een bloemist te maken kan krijgen. Als reactie op te veel water kunnen er bruine rotvlekken op de stengel en bladeren van de plant verschijnen. Door onvoldoende belichting kunnen de stengels van de Kroontjeskruid uitrekken, dit is vooral in de winter merkbaar. Daarnaast groeit de plant in een te ruime pot door de toename van de wortels vrij snel.

spruiten ontkiemen

Tekens geassocieerd met driehoekige kroontjeskruid

Volgens de legende heeft de driehoekige wolfsmelk levengevende kracht en kan hij rust brengen in het huis waarin hij groeit. Volkstekens schrijven hem het vermogen toe om rust, morele en fysieke ontspanning te geven, en om het menselijke bewegingsapparaat positief te beïnvloeden.

Zoals elke plant met doornen, mag deze echter niet in de slaapkamer worden geplaatst. Dit geldt vooral voor gehuwde stellen, aangezien dit kan bijdragen aan conflicten tussen dierbaren..

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen