Reproductie, aanplant en verzorging van Milkweed Milk thuis

Euphorbia Mila is een prachtige exotische sierplant. Bijna 2 eeuwen geleden geïntroduceerd vanuit Afrika, dankzij zijn bescheidenheid, weerstand tegen vochttekort, lage gevoeligheid voor ziekten en plagen, is deze soort een van de meest geliefde kamerplanten geworden van zowel ervaren bloementelers als amateurs.

Fokgeschiedenis van het ras

Het thuisland van deze cultuur zijn de bergachtige streken van Madagaskar en de aangrenzende eilanden. Deze soort kroontjeskruid uit Madagascar is ook wijdverspreid in Zuid-Afrika en Mexico. Voor het eerst in Europa werd deze plant in 1821 door de gouverneur van het Franse eiland Réunion - Baron Milus - gebracht. Oorspronkelijk werd dit type kroontjeskruid, vanwege zijn lengte en scherpe doornen, gebruikt voor dichte heggen. Maar na verloop van tijd, vanwege de lange en mooie bloei, begonnen ze het te cultiveren als een sierplant, om wintertuinen en kassen te versieren.

Op een briefje. Door de karakteristieke glans van de bladeren en het grote aantal doornen kreeg deze plant ook karakteristieke namen als Euphorbia en Doornenkroon.

Botanische beschrijving en culturele kenmerken

Euphorbia Mila is een kamerbloem die de meeste huisvrouwen al kennen. Het onderscheidt zich van andere soorten van de Euphorbia-familie, allereerst door zijn karakteristieke kenmerken in de structuur van vegetatieve en generatieve organen.

Stam

De plant heeft een rechtopstaande, sterk vertakte, licht geribbelde stengel met een grijsachtige kleur met een groot aantal scherpe verhoute doornen. In de natuur bereikt deze soort kroontjeskruid een hoogte van 200 centimeter, in kameromstandigheden - 100-120 centimeter.

Bladeren

De plant heeft lichtgroene elliptische of druppelvormige bladeren, tot wel 50 millimeter lang en 15 millimeter breed. Ze worden gevormd op de toppen van de centrale en laterale scheuten. Tegelijkertijd heeft elk blad 2 gemodificeerde steunblaadjes - scherpe doornen, die na de dood van het blad op de stengel blijven.

plant bladeren

Bloeien

Met de juiste zorg kan deze wolfsmelk het hele jaar door bloeien. De bloemen van deze plant zijn onopvallend, klein, geelachtig, omgeven door grote schutbladeren van scharlaken, wit, gele kleur.

Belangrijk. Heel vaak vragen veel bloementelers zich af waarom dit pretentieloze type kroontjeskruid er niet in bloeit.Het antwoord ligt in niet goed georganiseerde zorg - onvoldoende verlichting, zeldzame topdressing, sterke groei van zijscheuten, die een grote hoeveelheid voedingsstoffen uit de bodem halen voor hun groei en ontwikkeling.

wolfsmelk Mil

Reproductie

Kroontjeskruid wordt op de volgende manieren vermeerderd:

  1. Zaden - hiervoor worden zaden die in een winkel zijn gekocht, gezaaid in kleine containers met een licht voedzaam substraat, bedekt met een film of glasplaat en op een warme en donkere plaats geplaatst. Nadat de spruiten verschijnen, wordt de container op een goed verlichte vensterbank geplaatst. Wanneer er 2-3 echte bladeren worden gevormd in zaailingen, worden ze in aparte potten gedoken.
  2. Stekken - een stengel van 10-12 centimeter met 2-3 bladeren wordt bij het snoeien vanaf de bovenkant van de scheut gesneden, een dag in een bak met water geplaatst, waarna de onderste snede wordt gepoederd met houtskool, nog 2-3 dagen wordt bewaard en pas dan wordt geplant in een kleine pot of glas gevuld met licht voedzaam substraat (grof zand). Het proces van beworteling en de vorming van een normaal wortelstelsel duurt gemiddeld 30-45 dagen.

Van deze twee methoden worden stekken het vaakst gebruikt - het bespaart geld op de aanschaf van dure zaden en het is waarschijnlijker dat u een sterke zaailing krijgt met volledig behouden raskenmerken.

stekken laten groeien

Ongedierte van de glimmende

De belangrijkste plagen van Kroontjeskruid zijn bladluizen, witte vlieg en wortelwolluis.

Bladluizen

Dit ongedierte, dat zich in hele kolonies op de bladeren nestelt, zuigt het sap eruit, waardoor de bladmessen krullen, vroegtijdig geel worden en eraf vallen. Ze bestrijden bladluizen op kroontjeskruid, snijden beschadigde scheuten af, sproeien planten met insecticiden zoals Actellik, Aktara, Inta-Vir.

Witte vlieg

Witte vliegen zijn kleine witte vliegen die zich aan de onderkant van bladeren nestelen en zich voeden met hun sap. De bladeren die door het ongedierte worden aangetast, worden geel en vallen eraf. Om de witte vlieg te bestrijden, worden de bladeren die besmet zijn met ongedierte verwijderd en worden de planten besproeid met insecticiden.

kleine muggen

Wortelwolluis

Dit ongedierte nestelt zich in de grond en beschadigt de tere jonge wortels van de plant, wat leidt tot een vertraging van de groei en met een grote populatie - tot de dood. Om de wolluis te bestrijden, wordt de aangetaste plant uit de pot verwijderd, wordt het wortelsysteem grondig van grond ontdaan, onder water gewassen, besproeid met insecticiden en overgeplant in een nieuwe, eerder gedesinfecteerde container. De oude pot wordt weggegooid.

Kroontjesziekte

Van de ziekten beschadigt Mila's euphorbia alleen rot, wat het resultaat is van frequent en overvloedig water geven, lage temperatuur in de kamer. Om de gevolgen van deze ziekte te elimineren, wordt de plant uit het drassige substraat gehaald, worden de wortels grondig gedesinfecteerd, worden rotte scheuten verwijderd en worden ze, nadat ze in een nieuwe container zijn getransplanteerd, in een kamer met een normaal temperatuurregime geplaatst.

ziekte

Noodzakelijke voorwaarden om te groeien

Voor normale groei en ontwikkeling vereist zelfs een plant die niet pretentieus is, zoals de Millet wolfsmelk, een bepaald verlichtingsniveau, de samenstelling van het voedingssubstraat en luchtvochtigheid.

Locatie en verlichting

De container met de plant wordt op goed verlichte ramen op het zuiden geplaatst. In de winter, bij onvoldoende verlichting, wordt aanvullende verlichting met speciale lampen gebruikt voor normale en overvloedige bloei. Onvoldoende verlichting zal ertoe leiden dat de plant zich sterk zal uitstrekken, niet meer uitbundig en mooi zal bloeien.

Lucht vochtigheid

Euphorbia is niet kieskeurig als het gaat om luchtvochtigheid en heeft geen extra bevochtiging nodig. Deze plant voelt goed aan in de droge en hete lucht van appartementen en woonhuizen met kachel of centrale verwarming.

enorme struik

Bodemvereisten

De meest geschikte grond in termen van fysische en chemische eigenschappen voor het kweken van Kroontjeskruid is een speciale bewaargrond voor vetplanten en cactussen. Bij afwezigheid van de mogelijkheid om dergelijke grond te verwerven voor het planten van kroontjeskruid, wordt een grondmengsel voorbereid, bestaande uit gelijke delen blad- en graszodenland, turf en grof zand.

Optimale temperatuuromstandigheden

Het optimale temperatuurregime in de kamer waarin Milkweed wordt gekweekt, is afhankelijk van de tijd van de jaren:

  1. Zomer - + 20, +25 VAN.
  2. In de winter - +15, +16 VAN.

Bij een temperatuurachtergrond onder deze waarden zal de plant sterk worden onderdrukt, vroegtijdig zijn bladeren afwerpen en geen steeltjes met knoppen vormen.

bloem bladeren

Thuis een bloem planten

Thuis wordt dit type kroontjeskruid gekweekt in zaailingen, met de verplichte pluk van volwassen zaailingen.

Tank- en grondvoorbereiding

Gebruik voor het planten van zaden gewone zaailingenboxen, die eerder zijn schoongemaakt van de grondresten van vorig jaar en gedesinfecteerd met een 1% -oplossing van kaliumpermanganaat. Een licht mengsel voor vetplanten of het zelfgemaakte mengsel dat hierboven is beschreven, wordt erin gegoten, gemorst met water.

Voor het plukken van volwassen zaailingen worden ondiepe en brede potten met gaten in de bodem en een laag drainage van geëxpandeerde klei en kiezelstenen gebruikt. De afvoer moet ongeveer 1/3 van het tankvolume beslaan.

zaden voor opplant

Technologisch proces van ontscheping

Zaden worden in kleine groeven in het bodemsubstraat geplant, bedekt met een bovenkant en, die de zaailingendoos bedekt, in een droge, warme en donkere kamer geplaatst. Nadat de spruiten verschijnen, worden de zaailingen in een doos gekweekt tot ze 3 echte bladeren hebben. Daarna duiken de zaailingen in afzonderlijke containers die van tevoren zijn voorbereid.

Hoe zorg je voor een plant

Zorg voor Kroontjeskruid omvat het water geven van de planten, voeren en af ​​en toe snoeien.

Kroontjeskruid zorg

Besproeiingsfrequentie

Deze plant behoort tot vetplanten - gewassen met een hoge droogtetolerantie. Dankzij dit heeft Mila wolfsmelk geen overvloedige en frequente watergift nodig. De frequentie van water geven is afhankelijk van het seizoen:

  1. In de zomer krijgt de plant één keer per week water.
  2. In de lente en herfst - eens per 14-15 dagen.
  3. In de winter - een keer per maand.

Geef de plant water met bezonken zacht water op kamertemperatuur. Bij het besproeien wordt voorzichtig water onder de wortel gegoten, zodat het niet op de stengels en bladeren valt.

Moet ik de struik besproeien

Melkkruidblaadjes mogen niet worden besproeid - dit kan leiden tot de vorming van rothaarden, het verschijnen van ongedierte. De stoflaag die op het blad wordt gevormd, wordt verwijderd met een kleine borstel of een zachte doek.

hydrateren bloem

Hoe vaak en wat te voeren

De plant wordt gevoed door water te geven met een speciale vloeibare complexe meststof voor cactussen en andere vetplanten. De frequentie van voeren in de lente-herfstperiode is 1 keer per maand.

Vorming

Om de wolfsmelk te behagen met een overvloedige en mooie bloei, moet deze jaarlijks worden afgesneden. Met deze snoei worden alle scheuten van de plant met ongeveer de helft van hun lengte ingekort.

gevormde struik

Overdracht

Omdat de plant in de loop van de groei en ontwikkeling niet alleen het bovengrondse deel, maar ook het wortelsysteem ontwikkelt, moet deze periodiek in een grotere container worden getransplanteerd. De frequentie van transplantaties is afhankelijk van de leeftijd van de planten: jonge planten worden eenmaal per jaar getransplanteerd, volwassenen - eens in de 2-3 jaar.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen