De voor- en nadelen van kroontjeskruid, geneeskrachtige eigenschappen en contra-indicaties

De bekende kamerplant - wolfsmelk, is te vinden in kantoorpanden, op vensterbanken in appartementen, in groene hoeken van verschillende instellingen. Binnenshuis wolfsmelk behoort tot giftige planten, wat zijn de voor- en nadelen van een favoriete bloem en waarom is deze populair geworden bij bloemenkwekers?

De chemische samenstelling van de plant

Een onderscheidend kenmerk van de plant is een dikke, dichte stengel, gevuld met brandend sap - giftige melk. Wanneer melkdruppels in contact komen met de handen, drogen ze snel uit en zijn ze moeilijk van elk oppervlak weg te vegen.

De giftige vloeistof bevat:

 • Apple zuur;
 • euforbion;
 • rubber;
 • flavonoïden;
 • coumarines;
 • alkaloïden en harsen.

Elk gif in kleine hoeveelheden kan gunstig zijn. Het sap van de plant wordt gebruikt voor genezing en antiseptische behandeling van wonden en schaafwonden op de huid. Beoordeel de voordelen en mogelijke nadelen van de behandeling voordat u kroontjeskruid gebruikt.

indoor wolfsmelk

Kenmerken van verschillende typen

Euphorbia is een vertegenwoordiger van de Euphorbia-familie, een vetplant, de tweede naam is Euphorbia. Dit geslacht heeft meer dan 2000 variëteiten. De plant wordt thuis gekweekt op vensterbanken, in de tuin, in kassen. De volgende soorten zijn populair voor thuiskweek:

 • Euphorbia Mila is een doornige, boomachtige struik met kleine ovale bladeren en kleine rode bloemen.
 • Euphorbia witgestreept - heeft een geribbelde dikke steel. De bladeren bevinden zich alleen aan de bovenkant van de plant, groot, ovaal met witte aderen.
 • Euphorbia driehoekig - heeft een driehoekige stengel, bezaaid met doornen, kleine groene bladeren worden gevormd aan de randen van de stam, kunnen een hoogte bereiken van een meter, vormen takken met de leeftijd.

wolfsmelk Mil

Euphorbia wordt vaak verward met cactussen, maar deze planten behoren tot totaal verschillende families. Er zijn soorten die "valse cactussen" worden genoemd. De volgende soorten zijn geschikt om in de tuin te kweken:

 • Euphorbia multiflorous is een overblijvende vetplant met een hoogte van meer dan 3 meter, met een getande dichte driehoekige stam, bloeit in het vroege voorjaar, heeft beschutting nodig in de winter.
 • Fischer's wolfsmelk wordt gekweekt op bedden met medicinale planten, in de volksmond de bijnaam "de man-wortel", men gelooft dat je met behulp van de plant verschillende soorten tumoren kunt verslaan en open wonden kunt desinfecteren.
 • Cypress wolfsmelk - vormt een compacte decoratieve struik, wordt gebruikt om alpiene heuvels te versieren, in de winter heeft het extra schuilplaatsen nodig.

Alle soorten Euphorbia scheiden een melkachtige giftige substantie af als sap. Het is niet moeilijk om deze vetplanten thuis te kweken, de planten zijn pretentieloos en niet veeleisend voor de grond. Het is belangrijk bij het verzorgen van de plant om wateroverlast van de grond te voorkomen, kroontjeskruid moet aan de zonnige kant worden geplaatst.

veelbloemige struik

Voordelen en schade aan het lichaam

Het zure sap van de plant kan verschillende allergische reacties veroorzaken als het in contact komt met de huid. Het overplanten van de struik, het uitvoeren van maatregelen voor de verzorging van de vetplant, moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Als een deel van de plant wordt gegeten door een kind of huisdier, kan acute vergiftiging optreden.

Als er sap in de ogen komt, spoel ze dan met spoed uit. Houd er ook rekening mee dat melkdruppels op de vloer of muren in de coating terechtkomen en moeilijk schoon te maken zijn.

De belangrijkste gunstige eigenschappen zijn het vermogen van kroontjeskruid om wonden te desinfecteren en te genezen, om insectenbeten te behandelen. Sinds de oudheid wordt de doornige plant gebruikt als antitumormiddel. Sappig sap bestrijdt leukemie en heeft een actief immunostimulerend effect. Is wolfsmelk schadelijk of niet? Het antwoord op deze vraag hangt af van het juiste en tijdige gebruik van de plant.

plant in de pot

Wat gebruiken ze?

Voor medicinale doeleinden kunt u verschillende delen van de doornige plant gebruiken. Bij het bereiden van het geneesmiddel wordt aanbevolen voorzichtig te zijn en handschoenen te gebruiken.

Kroontjeskruid sap

Het bijtende sap van kroontjeskruid is giftig, maar wordt vaak gebruikt voor medische doeleinden, met behulp van de geneeskrachtige eigenschappen van de plant. Een kleine hoeveelheid melk wordt gedurende lange tijd op etterende huidwonden aangebracht. Het sap zal knijpen, de sensaties zijn onaangenaam, maar het hulpmiddel is in staat om schadelijke bacteriën volledig uit de snee te verwijderen en de wond tegen schimmels te beschermen.

Het sap wordt gebruikt om wratten te dichtschroeien en oud eelt te behandelen. Een stekelige vetplant helpt je sproeten te verwijderen en je huid witter te maken.

witte druppel

Bladeren en stengels

In de oudheid werden de bladeren van geneeskrachtige kroontjeskruid samen met de geraspte of fijngehakte stengel gedroogd. Het bleek een soort poeder, dat op open wonden werd gestrooid of er werd tinctuur van gemaakt, dat werd gebruikt bij uitbraken van infectieziekten, bijvoorbeeld waterpokken.

Wortels

Alcoholtincturen worden gemaakt op de wortels van de plant, wat het lijden tijdens jichtaanvallen kan verlichten. Een afkooksel van de wortels is gebruikt voor gastro-intestinale problemen, epileptische aanvallen en problemen met het zenuwstelsel. Het geld moet in kleine hoeveelheden worden gebruikt, een overdosis kan allergische reacties veroorzaken.

Zaden

Olie kan worden verkregen uit de zaden van de plant, die met succes wordt gebruikt in de volksgeneeskunde voor cosmetische doeleinden. De olie verbetert de gezondheid van het haar en voorkomt haaruitval. Onder de volkeren van Afrika wordt het als laxeermiddel gebruikt.

zaden op folie

Hoe cultuur wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde

De valse cactus werd gebruikt als medicinale plant in het dagelijks leven van verschillende volkeren van de wereld. Verschillende delen van de plant worden gebruikt als medicijn tegen allerlei ziekten. Het is belangrijk om de grondstoffen goed voor te bereiden en geschikte bewaarcondities te creëren.

Voor het verwijderen van ouderdomsvlekken en sproeten

Het is voldoende om je gezicht te smeren met vers sap van kroontjeskruid. Voor en na de procedure wordt de huid van het gezicht behandeld met een voedende vetcrème om een ​​droge huid en de daaropvolgende peeling te voorkomen.

Belangrijk! Voordat u het product gebruikt, moet u uw neiging tot allergie voor Euphorbia controleren.Een kleine hoeveelheid melk wordt op de pols aangebracht en er wordt een paar minuten gewacht.

Als alles in orde is, netelroos en ondraaglijke jeuk zijn niet opgetreden, kan de behandeling met kroontjeskruid worden gestart.

thuis gekweekt

Tinctuur voor de behandeling van schimmelinfecties, gordelroos, eczeem en wratten

U kunt vers plantensap aanbrengen door probleemgebieden met een wattenstaafje te behandelen. Vaak wordt een ander recept gebruikt. Gebruik een tinctuur van de bladeren en stengels van de plant. Het medicijn wordt gebruikt in de vorm van baden, het effect van kroontjeskruid op de huid wordt in dit geval als minder agressief beschouwd.

Afkooksel voor maagproblemen

Een afkooksel van wortels van kroontjeskruid gebruiken als laxeermiddel en pijnstiller. Het medicijn wordt als volgt bereid: 5 gram gedroogde wortel wordt in 0,5 liter water gegoten en ongeveer 10 minuten gekookt. De bouillon wordt gekoeld en gedurende een week gebruikt, een eetlepel driemaal daags voor de maaltijd.

Afkooksel voor ziekten van het zenuwstelsel, voor kortademigheid en om epileptische aanvallen te elimineren

Een afkooksel van bladeren en wortels wordt gebruikt. Het is het beste om verse delen van de plant te gebruiken, die moeten worden afgespoeld en als geheel in een bak met water moeten worden ondergedompeld. Kook de ingrediënten 15 minuten. Vervolgens worden de wortels en bladeren eruit geperst en verwijderd. De bouillon wordt in de koelkast bewaard en neemt een eetlepel per dag.

kleine zaailingen

Thuisontharing met sap van kroontjeskruid

De magische melk verwijdert ongewenste lichaamshaar. Milkweed-sap wordt gedroogd op glas of in een keramische plaat. De gedroogde melk wordt afgeschraapt met een mes en een beetje water wordt papperig toegevoegd. Het product wordt aangebracht op probleemgebieden en ingewreven met massagebewegingen.

Melk tegen korstmossen

Baden en afkooksels van verschillende delen van de plant worden gebruikt, in de regel worden de stengels en wortels van de cultuur gebruikt. U kunt kompressen gebruiken met een genezend afkooksel.

Infusie voor het verwijderen van eelt op de voeten

Er zijn twee behandelingsopties: baden in een alcoholoplossing of puntsgewijs levend vers sap op probleemgebieden aanbrengen. Vóór de procedure moet de huid worden gestoomd en vervolgens moet een vetcrème op probleemgebieden worden aangebracht.

flesje infusie

Voorzorgsmaatregelen of waarom Euphorbia gevaarlijk is

Bij het werken met kroontjeskruid moet men altijd voorzichtig zijn, we mogen niet vergeten dat de plant giftig is en vergiftiging van het lichaam kan veroorzaken. Ze trekken handschoenen aan en beschermen hun ogen tegen opspattend sap van kroontjeskruid.

Huidverbranding

Door het sap van de plant op de huid te krijgen, kan een brandwond ontstaan, de plaats zal pijnlijk worden. In dit geval moet het gebied van de huid waar de melk is gekomen, worden afgespoeld met koud stromend water, ijs kan worden aangebracht. Als een persoon vatbaar is voor allergieën, neem dan een antihistaminicum.

Milkweed-sap in de ogen

Het wordt geassocieerd met ongemak en een bedreiging voor het gezichtsvermogen. De ogen zullen ernstig verbranden, ze moeten dringend worden gespoeld met schoon koud water. Raadpleeg een specialist bij gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen. Als uw ogen erg rood zijn, kunt u Cromhexal oogdruppels gebruiken. Van een verbranding van het slijmvlies van het oog kan een bacteriële infectie ontstaan, als profylaxe worden de oogleden gesmeerd met erytromycinezalf.

sap lekte

Milkweed-sapvergiftiging

Het kan in een acute vorm voorkomen: braken gaat open, de tong zwelt op en krampen in de maag. Het is op dit moment belangrijk om kalm te blijven en niet in paniek te raken. Als al deze tekenen zijn opgetreden, moet u een arts of ambulance bellen. U kunt proberen om zelf een maagspoeling uit te voeren en vervolgens actieve kool of Enterosgel te nemen.

Als een allergische reactie gelijktijdig met de vergiftiging optreedt, worden antihistaminica gebruikt, in dit geval is het niet nodig om Enterosgel te gebruiken vóór de komst van de arts.

Eerste hulp bij vergiftiging

Algoritme van acties in geval van vergiftiging:

 • Bel een ambulance.
 • Drink 3 liter koud water en wek braken op.
 • Neem actieve kool of Enterosgel.
 • Probeer te gaan liggen en wacht op een dokter.

Als een persoon jeukende huid voelt of zijn tong opgezwollen is, nemen ze Suprastin of een ander antihistaminicum.

Ambulance

Wie is gecontra-indiceerd om de plant te gebruiken

Alle mensen met een allergie zijn gecontra-indiceerd bij het gebruik van folkremedies bij de behandeling van verschillende ziekten. U heeft een aanbeveling van uw arts nodig.

Gebruik geen wolfsmelk:

 • Kinderen onder de 12 jaar.
 • Zwangere en zogende vrouwen.
 • Mensen met individuele intolerantie voor de stof.

Bij gebruik van traditionele medicijnen kunnen onvoorspelbare reacties en contra-indicaties optreden. Raadpleeg voor de behandeling een arts.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen