Beschrijving en teelt van clematisvariëteiten Ernest Markham, snoeigroep

Clematis zijn wijdverspreid over de hele wereld; de verscheidenheid aan kleuren en vormen van hun bloemen laat geen enkele tuinman onverschillig. Grootbloemige clematis zien er bijzonder indrukwekkend uit met heldere en overvloedige bloei, waartoe Ernest Markham behoort. Maar hij zal op zichzelf niet succesvol groeien, je moet de kenmerken van de zorgregels kennen en landbouwtechnieken volgen.

Beschrijving en kenmerken van clematis Ernest Markham

Dit is een Engelse soort clematis met grote bloemen, tot wel 15 centimeter in doorsnee. Ze zijn licht fluweelachtig, verzadigd, lila-roodachtig, soms helderrood met een lichte kern. De variëteit bloeit laat, op jonge scheuten van het lopende jaar - vanaf juli, maar bloeit vrij lang, tot oktober. Plagen groeien tot een hoogte van 3-4 meter. De aanvrager is fokker Ernest Markham.

Voor- en nadelen van een bloem

Deze hybride grootbloemige clematis is terecht populair onder tuinders, maar heeft naast duidelijke voordelen ook enkele nadelen.

Sterke punten:

 • Ernest Markham kan groeien in de open zon. Bloemen worden niet verbrand en verliezen de verzadiging van licht niet;
 • heldere, spectaculaire, overvloedige bloei van clematis;
 • volwassen clematis heeft een goede groeikracht, bouwt snel talrijke wimpers op;
 • Ernest Markham kan steunen, hekken, roosters beklimmen;
 • clematis is geschikt om in grote containers of potten te kweken;
 • weerstand tegen ziekten en plagen;
 • goede indicatoren van vorstbestendigheid, tot -35 C graden (USDA zone 4-9) en droogteresistentie.

Zwakke punten:

 • late bloei, in de noordelijke regio's, met vroege vorst, bloeitijd zal kort zijn;
 • bij jonge planten kan groeiachterstand worden waargenomen; stimulatie met stikstofmeststoffen is noodzakelijk.

Ernest Markham

Regels voor het planten van cultuur

Om in de toekomst een luxueuze, prachtig bloeiende struik te krijgen, moet de tuinman clematiszaailingen correct kiezen en planten.

Boarding tijd

Clematis met een open wortel begint zo vroeg mogelijk te worden geplant - wanneer de grond een beetje opwarmt. In het zuiden - vanaf begin april, in andere regio's is het mogelijk om vanaf mei te planten. Het belangrijkste is om clematis met ACS niet in de hitte te planten, maar als er geen keuze is, is het na het planten noodzakelijk om de grond en schaduw voor de eerste keer te mulchen.Bij het kopen van zaailingen met ZKS (in potten), kunnen ze het hele seizoen worden geplant, maar bij het planten in de zomer is het de eerste keer nodig om overdag schaduw te geven.

Selectie van locaties en grondvoorbereiding voor aanplant

Ernest Markham toont de grootste decorativiteit wanneer hij op zonnige plaatsen wordt gekweekt. Maar in de zuidelijke regio's verliest het zijn effectiviteit niet, zelfs niet als het in de halfschaduw wordt geplaatst. Voordat u van boord gaat, is het noodzakelijk om een ​​landingsgat voor te bereiden, 40-50 centimeter diep en breed.

site voorbereiding

Het is gevuld met een plantensubstraat, dat bestaat uit 3 delen lichte, niet-zure turf, 1 deel goed verteerde mest en 1 deel grof zand of agroperliet. Je kunt een paar eetlepels houtas en fijngehakt veenmos toevoegen.

Selectie en aankoop van plantmateriaal

Zaailingen met een open wortelstelsel zouden zich ontwikkeld moeten hebben, wortels van 15-20 cm en verschillende uitgesproken groeiknoppen. De wortels mogen niet ziek, verrot, met een rotte geur, geelachtig bruin of oranje van kleur zijn. Bij het kiezen van zaailingen in potten, moeten ze op zijn minst een paar jonge, sterke scheuten hebben. Het is aan te raden als de wortels al door de afvoergaten naar buiten gluren.

Plantproces

Zaailingen in potten (met een gesloten wortelstelsel) worden op de bodem van het plantgat geplaatst, met een diepte van maximaal 10 centimeter, besprenkeld met aarde, aangestampt en overvloedig met water gemorst. Bij het planten van zaailingen met een open wortel, wordt een substraat met een heuvel in de bodem van het gat gegoten, de wortels worden erop uitgespreid. Ze worden ook begraven tot 10 centimeter, besprenkeld met aarde, licht verdicht en goed bewaterd.

plantproces

Zorgadvies

Om de hoge decoratieve eigenschappen en de algehele gezondheid van de Ernest Markham-struik te behouden, is het noodzakelijk om op de juiste manier te snijden, te voeren en water te geven.

Water geven

De frequentie van water geven is afhankelijk van de grondsoort, de neerslagfrequentie en het groeigebied. Door de grond te mulchen, is er minder nat worden. Het is belangrijk om te onthouden dat clematis stilstaand water sneller zal doden dan droogte.

Maar voor een succesvolle ontwikkeling van de plant is het noodzakelijk om meerdere keren per week overvloedig water te geven, vooral in het hete seizoen.

voorbereiding voor drenken

Topdressing

Overvloedig bloeiende grootbloemige soorten vragen, afhankelijk van het ontwikkelingsstadium, een complete, uitgebalanceerde voeding. Aan het begin van het groeiseizoen is meer stikstof nodig; tijdens de bloei neemt het verbruik van fosfor en kalium toe.

Snoeien

Ernest Markham behoort tot clematis, die worden gekenmerkt door III snoeigroep (vol). In de herfst worden alle zwepen op de liaan "tot nul" gesneden, gelijk met het grondniveau, of blijven er nog maar een paar knopen over. In het voorjaar groeien nieuwe scheuten waarop bloemen worden gevormd.

bloeiende clematis

Mulchen en losmaken

Clematis houden hun wortelzone het liefst beschermd tegen direct zonlicht. Prachtig en effectief plant u "aan de voet" van zijn bodembedekkers met een ondiepe wortel of bloemen. Goudsbloemen zijn perfect, naast het beschermen van clematis tegen nematodenbeschadiging.

De juiste landbouwtechniek is het mulchen van de wortelzone met een dikke (tot 20 centimeter) laag organisch materiaal. Als je groenbemester, in het bijzonder mosterd, gebruikt, zal het naast het verrijken van de bodem ook dienen als preventie van vele ziekten.

In aanwezigheid van mulch verdwijnt de noodzaak om de wortelzone los te maken. Bij kale grond is losmaken tot 3-4 keer per maand noodzakelijk, afhankelijk van de grondsoort (vaker op zware grond) en de frequentie van water geven. Bovendien vergemakkelijkt het losmaken niet alleen de toegang van zuurstof tot de wortels van clematis, maar helpt het ook bij de bestrijding van onkruid.

grond mulchen

Voorbereiden op de winter

Clematis Ernest Markham voorbereiden op de winter bestaat uit het uitvoeren van eenvoudige, opeenvolgende taken:

 • sanitair reinigen en snoeien van bladeren en scheuten;
 • preventief sproeien met een koperhoudend fungicide, bijvoorbeeld kopersulfaat;
 • verwijdering van het latwerk op een eerder voorbereide vloer (naalden, agrofibre, jute);
 • beschutting met warm, ademend materiaal (bijvoorbeeld agrofiber).

Ziekten en plagen

Clematis zijn vatbaar voor veel ziekten en plagen. Ernest Markham is resistent tegen de belangrijkste, maar om de gezondheid te behouden, is 2-3 preventief spuiten met chemicaliën noodzakelijk. Bovendien kunnen insecticiden en fungiciden in één tankmengsel worden gebruikt, op voorwaarde dat ze compatibel zijn. Bijvoorbeeld Ridomil Gold en Aktara. Het toevoegen van een lijm is niet overbodig om te voorkomen dat het preparaat van de bladeren druipt.

goed verzorgde bloemen

Fokmethoden

Zomerbewoners kunnen hun favoriete variëteit zelf vermeerderen, inclusief Ernest Markham, met behulp van de methode van stekken, de struik verdelen of lagen laten vallen.

Lagen

Een goede manier om clematis te vermeerderen, is door een bijna stijve zweep in de groef naast de struik te graven. Het is vastgemaakt met nietjes voor fixatie op een diepte van 10 centimeter en besprenkeld met aarde. Vervolgens wordt het overvloedig met water gegoten en bovenop gemulleerd. Het is belangrijk om de regelmatige bevochtiging van het graafgat te controleren; na 2-3 maanden wordt een geroote clematiszaailing gevormd op elk knooppunt van de wimper.

geplant gelaagdheid

Stekken

Clematis reproduceert goed met half verhoute stekken. De beste tijd om te enten is de lente of vroege zomer. Snoei ze het beste voor de bloei. Een stuk stengel wordt afgesneden, bij voorkeur van het middengedeelte van de wijnstok, met een of twee knopen; de onderrand wordt schuin afgesneden en de bovenrand blijft recht.

Nadat de onderste snede is afgestoft met een stimulerend middel voor beworteling, wordt hij in een kas of kas geplaatst, waar hij regelmatig wordt bespoten totdat de wortels teruggroeien.

Door de struik te verdelen

Clematis, vanaf de leeftijd van 3 jaar, wordt vermeerderd door de struik te verdelen. Het wordt uitgegraven en netjes verdeeld in delen van de stengel met een stukje wortel. Er zijn niet veel zaailingen, maar ze blijken behoorlijk krachtig te zijn.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen