Beschrijving van de Namib-tomatensoort, kenmerken van teelt en verzorging

Tomaat Namib f1 is een halfrijpe hybride variëteit. Rijpe groenten hebben een mooie uitstraling. Tomaten zijn bedoeld voor verse consumptie en kunnen worden gebruikt om voorbereidingen voor de winterperiode voor te bereiden. De gemiddelde houdbaarheid van een tomaat met behoud van verhandelbare eigenschappen is 20 dagen.

De struiken hebben voldoende kracht en zijn bestand tegen omgevingsfactoren. De plant heeft een goede indicator van de vruchtzetting, die zelfs bij een temperatuurdaling niet afneemt. Scheuten zijn bestand tegen veranderingen in groeiomstandigheden en de invloed van negatieve factoren. Veredelaars schatten de resistentie van de plant tegen traditionele tomatenziekten als hoog in.

Tegenwoordig wordt de variëteit niet alleen op persoonlijke percelen gekweekt, maar ook op grote schaal. De boerderijen waardeerden het fatsoenlijke uiterlijk van de tomaat en het vermogen om langdurig transport te weerstaan. Groenten kunnen samen met de steeltjes worden verwijderd, wat zorgt voor een langere bewaring en een aantrekkelijk uiterlijk van de tomaat.

Beschrijving van fruit

De tomaat heeft een uitgesproken ovale vorm, die doet denken aan een pruim. Groenten hebben een felrode kleur en een dichte vruchtvleesstructuur, die afhangt van de mate van rijping van het fruit. Recensies van sommige tuinders spreken over de buitensporige dikte van de tomatenhuid. Ondanks het korte groeiseizoen varieert het gemiddelde gewicht van één tomaat van 110 tot 120 gram.

De voordelen van het ras zijn:

  • fatsoenlijke smaak;
  • korte rijpingsperiode;
  • gelijktijdige rijping van het gewas;
  • het vermogen om stressvolle groeiomstandigheden te weerstaan.

tomatenzaden namib

Het gemiddelde percentage gelijktijdige rijping van planten varieert van 65-75%, wat handig is voor het telen van tomaten voor de verkoop. Met deze functie kunt u gewassen in korte tijd oogsten en transportkosten verlagen. Handig is zo'n kwaliteitsvariëteit voor een eenmalige verwerking van fruit en de vervaardiging van blanco's.

Groeiende functies

Agrotechnologie voor het telen van tomaten Namib is standaard. De plant wordt gekweekt in zaailingen volgens standaard zaailingverzorgingstechnieken. Het tijdstip voor het zaaien van het plantgoed is zo gekozen dat 55 tot 58 dagen verstrijken voor het moment van ontscheping op een vaste plaats. De gemiddelde tijd tot de eerste oogst is 85 tot 90 dagen.

De beste voorlopergewassen voor het telen van tomaten zijn komkommers, uien en kool. In dit geval moet de plantplaats worden behandeld met een grote hoeveelheid kunstmest.

Uiterlijk van Namib-tomaat

Bij het planten in permanente grond, wordt het aanbevolen om een ​​schema van 50 bij 40 cm aan te houden met een plantdichtheid van zaailingen van 3 tot 4 planten voor elke 1 m2... Zandige leem en lichte leemachtige grond worden als optimaal beschouwd voor groeiende variëteiten. Na het uitvoeren van het plantwerk moet de vochtigheidsindicator minimaal 65-70% zijn. Na volledige aanpassing en enting van zaailingen wordt het bodemvochtregime zoals gewoonlijk gehandhaafd. Tijdens het groeiseizoen stijgt de bodemvochtigheid weer.

Het ras is resistent tegen de meeste ziekten van tomaten, meestal wordt het blootgesteld aan bacteriose, daarom is de preventie en preventie van dit type tomatenziekte je moet opletten.

Uiterlijk van Namib-tomaat

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen