Kenmerken en beschrijving van het tomatenras Favoriet

Onder de variëteit aan tomatensoorten kan het erg moeilijk zijn om er een te kiezen die volledig aan alle eisen van een tuinman voldoet. Tomaat Favorita F1 is slechts een van die variëteiten van nachtschadegewassen, die zich onderscheiden door een goede opbrengst en een hoge smaak van rijpe groenten. De tuinders die deze hybride kweekten, waren er helemaal tevreden mee.

Beschrijving van de favoriete variëteit

De plant is in het Rijksregister opgenomen als ras bestemd voor teelt in de vollegrond, kassen en filmopvang. Tomatensoort Favorit behoort tot de eerste generatie hybriden. Allereerst is de tomaat bedoeld voor teelt in kasomstandigheden en gesloten kassen. In de zuidelijke en centrale regio's is het mogelijk om gewassen in open gebieden te verbouwen.

tomatenzaden favoriet

Het belangrijkste kenmerk van de plant die Favourite onderscheidt van alle andere soorten, is het lage vermogen om zijscheuten op de struiken te vormen. Fabrikanten van plantgoed beweren dat meer dan de helft van de stiefkinderen geen zijscheuten kunnen vormen. Of als er nog steeds scheuten worden gevormd, dan zijn ze erg zwak.

Om de productiviteit te verbeteren, is het raadzaam om de struik tot één hoofdstam te vormen. De plant behoort tot interdeterminate, in hoogte kan een volwassen plant wel 1,6 meter bereiken. De eierstokken beginnen zich te vormen boven het 7e blad. Daaropvolgende bloeiwijzen worden om de drie bladeren gelegd. Tomatenborstels zijn klein, compact. In één cyste kunnen zich maximaal 6 vruchten vormen.

Favoriete tomatensoorten zijn middenseizoen. De duur van zaaien tot oogsten van de eerste oogst varieert van 110 tot 120 dagen. Half augustus kan de eerste oogst worden geoogst.

Het belangrijkste voordeel van deze hybride is de resistentie tegen vele ziekten. Dit zijn fusarium, tabaksmozaïekvirus en cladosporium. De plant verdraagt ​​lichte schaduw goed.

het uiterlijk van de tomatenfavoriet

Kenmerken van de vruchten van tomaat Favoriet

De beschrijving van het ras zal onvolledig zijn zonder een gedetailleerde beschrijving van de tomatenfruit. Het belangrijkste kenmerk van de hybride is grootbloemig. Het maximale gewicht van één rijpe tomaat kan oplopen tot 350 gram. Gemiddeld wegen groenten ongeveer 200 gram. Rijpe vruchten met een rijke rode tint. Onrijpe groenten met een donkergroene kleur met een donkere vlek nabij de steel. De huid is glad, niet geribbeld, vrij dun. Er kan een kleine inzinking zijn bij de steel. Van een volwassen struik kun je 5 tot 7 kg tomaten verzamelen. Bij het planten van 3-4 planten per vierkante meter. m. opbrengst kan ongeveer 20 kg bedragen.

Het grootste nadeel van deze hybride is dat groenten hun integriteit niet goed behouden tijdens transport. Ze hebben een goede presentatie en zijn geschikt voor commerciële handel.

Het gebruik van deze variëteit aan tomaten bij het koken is universeel, groenten kunnen vers worden gegeten, toegevoegd aan salades. Ze zijn ook zeer geschikt voor het maken van tomatenpasta's, sauzen, lecho en tomatensappen. Ze zijn niet alleen geschikt voor het hele beitsen vanwege een te dunne schil.

salade met tomaat

Voors en tegens van tomaat

Recensies van tuinders en tuinders die gewassen verbouwden in hun zomerhuisjes waren over het algemeen tevreden met de resultaten. Maar net als elke andere hybride heeft de Favourite-tomaat niet alleen voordelen, maar ook een aantal nadelen.

Beschrijving van voordelen:

  • De vruchten zijn vrij groot;
  • Stabiele oogst gedurende de gehele vruchtperiode;
  • Weerstand tegen veel "tomaten" -ziekten;
  • Zaailingen kunnen in de schaduw worden geplant;
  • Universeel gebruik bij het koken;
  • Mooie tomaten, geschikt voor verkoop;
  • Rijpe tomaten smaken goed.

tomaat gewas favoriet

Beschrijving van de nadelen:

  • Tomaten worden lange tijd niet bewaard, ze zijn niet geschikt voor langdurig transport;
  • Door de zeer dunne schil kunnen de vruchten niet in hun geheel worden bewaard;
  • Een kousenband van struiken aan de steun is vereist.

Regels voor het telen en verzorgen van tomaat Favourite F1

Veel tuinders geloven dat het voldoende is om zaailingen te planten en de struiken regelmatig water te geven om een ​​rijke oogst te krijgen. Deze mening is fundamenteel verkeerd. Zelfs als de opbrengst met minimale inspanning stabiel is, is de kwaliteit van het fruit mogelijk niet zo goed. Sommige geven alleen zoet fruit als er minerale en organische meststoffen worden gebruikt. Het is noodzakelijk om de toekomstige oogst zeer zorgvuldig te behandelen.

Kenmerken van het telen en verzorgen van de hybride Favorite verschilt niet van de teelt van andere variëteiten, en zelfs cherrytomaatjes.

Het planten van jonge zaailingen in de grond wordt uitgevoerd nadat het warme weer op straat is ontstaan. In de meeste regio's zijn dit de laatste dagen van mei of begin juni. Als je zaailingen plant bij slecht weer, zullen ze vaak pijn doen en ook heel langzaam groeien.

tomaat favoriet op tafel

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de bodem. Het is wenselijk om de voorkeur te geven aan lichte leemachtige grond. Het wordt aanbevolen om tomaten aan de zuidkant op heuvels te planten. In de laaglanden kunnen struiken slecht groeien, omdat ze geen stilstaand water verdragen. Tomaten groeien ook slecht op bodems met een hoge zuurgraad.

Elk jaar moet de plaats waar de zaailingen worden gekweekt, worden gewijzigd. Dit is nodig om de aarde tijd te geven om te herstellen en verzadigd te raken met micro-elementen.

Het is niet aan te raden om voor het planten van die gebieden te kiezen waar voorheen aardappelen, aubergines of paprika's groeiden. Ten eerste voeden al deze gewassen zich met dezelfde stoffen. En ten tweede kunnen tomaten van deze groenten besmet raken met Phytophthora.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen