Kenmerken en beschrijving van het tomatenras Fighter (Buyan), de opbrengst

De veelzijdigheid van elke nieuwe variëteit in de landbouw moet de tand des tijds doorstaan. De liefde van een tuinman is niet zo eenvoudig te verdienen, maar het was de tomatenvechter die zich op dit gebied onderscheidde met zijn unieke kwaliteiten. Een kleine struik van maximaal 50 cm met vruchten tot 180 gram en ziet eruit als een veelzijdige soldaat, klaar om alle beproevingen te doorstaan.

Dit ras is niet bang voor korte vorst of harde wind, de tomaat is rustig gevuld met water tijdens de droge periode en kan groeien bij weinig licht. Gebieden met risicovolle landbouw vormen geen probleem voor hem, de struik zal nog steeds zijn doel vervullen en de eigenaar een goede oogst opleveren.

algemene informatie

Het werd in 2012 veredeld door specialisten van het Siberian Research Institute en kan onder extreme omstandigheden een stabiele oogst opleveren voor andere rassen. De tand des tijds heeft aangetoond dat deze tomatensoort geweldig aanvoelt in de Noord-Kaukasus, het grondgebied van de regio Midden-Wolga, wortel schiet in Kazachstan, andere regio's en landen.

Het verdraagt ​​droogte goed en is, met de juiste zorg, praktisch niet vatbaar voor verschillende ziekten. In gebieden met weinig zonnige dagen geeft het een goede oogst.

Kenmerken van de variëteit

Kenmerken van deze variëteit:

 • de afwezigheid van zijscheuten, wat het werk van de tuinman bij het vormen van struiken vereenvoudigt;
 • de eierstok is overvloedig en vrijwel alle vrucht dragen tijdens de levensduur van de plant;
 • bloeiwijzen worden om de twee bladeren gevormd;
 • elke struik, met de juiste zorg, geeft een uitstekende opbrengst (tot 8 kg tomaten);
 • kleine vruchten zijn geel en rood;
 • een langwerpige vorm hebben in de vorm van een middeleeuwse helm;
 • weinig vruchtvlees, de vrucht bevat maximaal vijf zaden.

Een vrij hoge voorspelbaarheid van de ontwikkeling draagt ​​alleen maar bij aan de populariteit van dit ras. Het is niet nodig om struiken te vormen. Uit de opmerkingen van de tuinders blijkt dat het mogelijk is om de opbrengst te voorspellen door de verwerkingstijd van de vruchten te plannen. Velen kampten met tijdgebrek bij het verwerken van het gewas. Als we de beschrijving van het ras onderzoeken, kan men oordelen over de hoge vroege rijpheid van het product, waardoor het mogelijk is om al aan het einde van honderd dagen na het ontkiemen van de zaden kant-en-klaar fruit te verkrijgen.

tomatenvechter

Opmerking voor huisvrouwen: de variëteit is geweldig om in te maken. De stevige schaal en het kleine formaat maken de Fighter de leider op dit gebied.

Gezonde tomaten kruipen niet als ze worden gekookt en zijn praktisch vrij van bacteriën die troebelheid of explosie veroorzaken in het afgewerkte blik. Ze worden lang in de koelkast bewaard en hebben een prettige, esthetische uitstraling op tafel.

Welke zaden te kopen

Verpakkingen met zaden kunnen een ander ontwerp hebben, wat de Buyan-variëteit aangeeft.Degene die deze zaden heeft geplant, heeft waarschijnlijk het woord Fighter op de verpakking gezien. Dit is een van de populaire namen voor dezelfde tomatensoort: Buyan geel of Buyan rood - dit is het belangrijkste kleurverschil waar u op kunt letten. Ze verschillen praktisch niet in hun basiseigenschappen - allemaal dezelfde veelzijdigheid, uitstekende smaak en hoge opbrengst.

Zorgfuncties

Zoals elke gecultiveerde plant, vereisen struiken een zorgvuldige behandeling:

tomaten telen

 1. Afwisseling van cycli van water geven, drogen en ploegen van de grond.
 2. Tijdig wieden en voeren zal de tuinman tot een recordopbrengst leiden.
 3. We telen tomaten op niet-beschaduwde plaatsen - tomaten houden erg van zonlicht.
 4. Topdressing wordt gedurende de hele levensduur van de plant uitgevoerd, maar niet meer dan 4-5 keer per seizoen.
 5. Na het planten van de zaailingen, moet u de toppen een paar dagen water geven totdat ze een gezonde, heldergroene kleur krijgen.
 6. We organiseren de irrigatiegroeven van tevoren zo dat het hele wortelsysteem van de plant wordt gewassen, maar de grond niet wordt weggespoeld.
 7. Besproeiingsirrigatie wordt niet aanbevolen door ervaren tuiniers, hoewel je vaak in recensies kunt lezen: "Ik heb zaailingen geplant en dergelijke irrigatie georganiseerd op bewolkte dagen of 's avonds."
 8. Bij verwerking met antibacteriële of antiparasitaire middelen houden we rekening met de oplostijd van het medicijn, zodat de samenstelling niet op tafel valt met de afgewerkte tomaten.
 9. Door struiken tijdig te binden, kunt u een rijke oogst laten groeien. De plant krijgt meer zonlicht. Bovendien zijn fruit dat op de grond ligt vaak onderhevig aan verschillende ziekten. In de grond leven verschillende bacteriën die met plezier van de oogst zullen genieten.

Tip: voordat u tomatenzaailingen Buyan plant, schudt u de struik - de zwakke eierstok zal afbrokkelen, u krijgt een stabiel ontwikkelende plant.

Hoe ziekten te bestrijden

Ondanks hun hoge immuniteit tegen ziekten, hebben planten soms hulp nodig bij het bestrijden van bacteriën.

 1. Toprot. Kan verschijnen bovenop een groene vrucht. Tomaten worden behandeld met een oplossing van calciumnitraat in de juiste verhoudingen. Meestal is één, maximaal twee procedures per seizoen voldoende.
 2. Phytophthora wordt bestreden met behulp van een Bordeaux-mengsel op basis van een oplossing van kalk en kopersulfaat. De compositie is behoorlijk agressief, met de verkeerde verhoudingen kan het de vruchten verbranden.

Elk ijzerhoudend artikel, zoals een spijker, kan worden gebruikt om de samenstelling te testen. Wanneer ijzer reageert met kopersulfaat, wordt het eerste helderrood. Voeg in dit geval een beetje limoen toe aan de oplossing en herhaal het experiment na het mengen.

Fruitkraken wordt door veel tuinders ten onrechte als een ziekte beschouwd. De oorzaak van deze aandoening ligt in te veel water geven of de plant voeren. De actieve groei van fruit wordt gestimuleerd, hun structurele kenmerken veranderen, maar tegelijkertijd kunnen tomaten zichzelf niet van de nodige elementen voorzien. Het is voldoende om het irrigatieregime te veranderen, de grond te drogen en op te blazen, en de plantengroei wordt genormaliseerd.

Het gevaar voor tomaten ligt in dit geval in het schenden van de beschermende schaal: bacteriën dringen gemakkelijk door in de scheuren. Sommigen van hen kunnen een persoon schaden. Deze scheurtjes kunt u het beste verwijderen voordat u gaat eten.

Deze tomatensoort is een graag geziene gast in elk tuinbouwbedrijf. Door zijn unieke eigenschappen is de tomaat terecht populair onder landbouwliefhebbers.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen