Beschrijving en kenmerken van tomatenrassen Kapia roze

Tomato Kapia pink verwijst naar tomatenrassen in het midden van het seizoen. De vruchten hebben een prettige smaak. De plant is geschikt om buiten te kweken of onder een tijdelijke foliehoes. In gebieden met korte, koude zomers kun je tomaten het beste in een kas telen. Het volgende is een beschrijving van de variëteit en kenmerken van de teelt.

Kenmerken van de variëteit

De roze variëteit Kapia heeft een hoge opbrengst. Vanaf een vierkante meter kun je 10 kilo per seizoen uit een struik verzamelen - ongeveer 4 kg. Fruitrijping vindt plaats na 110 dagen vanaf de dag waarop de eerste volledige scheuten verschenen. De struiken zijn erg lang en krachtig, ze kunnen tot twee meter hoog worden. De beste opbrengst wordt bereikt wanneer een struik wordt gevormd met twee of drie takken. Tomaten groeien in clusters, de belasting wordt gelijkmatig verdeeld.

Hoge Kapia-struiken hebben een kousenband nodig, anders buigen ze onder het gewicht van het fruit en breken ze.

De bladeren zijn langwerpig, elk blad heeft een snijvlak van gemiddelde breedte. Het blad is donkergroen. Het belangrijkste voordeel van deze plant is dat hij resistent is tegen ziekten die vaak groentegewassen treffen. Het ras is gefokt in Rusland en is opgenomen in het staatsregister van Rusland.

roze capia

Beschrijving van de vrucht

Roze kapia-tomaten hebben positieve eigenschappen. De vrucht is iets langwerpig, puntig naar het uiterste puntje. Qua uiterlijk lijkt het op een druppel. Vruchten zijn laag geribbeld, er zijn maximaal vijf nesten. Capia heeft een felroze kleur, bij de stengel is de kleur niet veranderd, er is geen vlek. Het gewicht van één tomaat bereikt 150 gram. Aan één tak kunnen maximaal 10 tomaten groeien.

Tomaten smaken goed. Het vruchtvlees van tomaten is sappig en zacht. Ze worden vers gegeten, salades worden gemaakt. De gastvrouw die op haar perceel tomaten kweekte, kan voorbereidingen treffen voor de winter. Deze tomaten zijn ideaal voor het inblikken van heel fruit.

groen gebied

Kapia kan worden ingevroren. In dit geval behoudt het al zijn smaak en nuttige eigenschappen.

Groeiende functies

Tomatenzaden worden twee maanden voordat ze in de volle grond worden geplant, gezaaid. Wanneer de zaailingen klaar zijn om te planten, moet de plantplaats worden gepland. Tomaten hebben goed verlichte gebieden nodig. Een plek waar voorheen komkommers, wortelen, courgettes, peterselie en dille groeiden, is ideaal om te planten. Maar op de plaats waar paprika's, aubergines en aardappelen groeiden, is het beter om geen tomaten te planten.

drie vruchten

De grond moet worden voorbereid, stenen moeten worden verwijderd, onkruid moet worden uitgetrokken, goed moet worden uitgegraven. De grond mag geen klei zijn, dit vertraagt ​​de groei en ontwikkeling van planten en leidt tot een afname van de opbrengst.Wanneer tomaten buiten planten? Het planten wordt uitgevoerd afhankelijk van de regio en het klimaat, in het zuiden worden ze eind april geplant, in centraal Rusland beginnen ze half mei met planten en in regio's met korte en koude zomers - begin juni.

Als de zaailingen van tevoren worden geplant, zullen ze afsterven door nachtvorst op de grond of onderkoeling.

man met tomaat

Per vierkante meter worden drie of vier struiken geplant. De plant is bedoeld voor buitenkweek. Daarboven kun je een filmschuilplaats organiseren. In de noordelijke regio's kunnen tomaten van deze variëteit het beste worden gekweekt in kasomstandigheden. Een correct berekend plantpatroon heeft invloed op de opbrengst.

Je moet de struiken niet dicht bij elkaar planten, ze zullen groeien, ze zullen het licht blokkeren, dit zal leiden tot een afname van de productiviteit en ziekten.

Met de juiste zorgaanpak geeft Pink Capia hoge opbrengsten. De vruchten kunnen niet alleen tijdens de zomerperiode worden genoten, maar er kunnen ook overvloedige voorraden voor de winter worden gemaakt. Degenen die tomaten van deze variëteit hebben geplant en gekweekt, laten positieve recensies achter over de volwassen tomaten en karakteriseren de plant alleen aan de positieve kant.

wit oppervlak

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen