Productiviteit en beschrijving van het tomatenras Angela Gigant

Angela gigantische tomaten, een gewas dat vrij recent door veredelaars is gekweekt. Het is behoorlijk populair geworden vanwege het heerlijke en sappige fruit en heeft ook positieve recensies. De plantensoort is lang en grootbloemig. Deze groente behoort tot het assortiment van Russische verzamelaars van amateurtuinders. De tomaat dankt zijn naam niet alleen aan zijn aantrekkelijke uiterlijk, maar ook aan zijn grote vruchten.

Deze variëteit heeft een gemiddelde rijpingsperiode, dus tuinders smullen van groenten tot de vorst. Angela gigantische tomaten kunnen zowel in de kas als in open gebieden worden geplant.

Plantkenmerken

De struik wordt gemiddeld 1,4 m hoog, maar individuen kunnen twee keer zo hoog worden gevonden. Daarom, zodat de struik niet breekt, is er een kousenband voor de steun nodig, evenals voorzichtig knijpen. De kousenband aan de steun is waarschijnlijk het enige nadeel van deze cultuur. Meestal blijven er twee stelen over voor de oogst. In dit geval krijgt de plant een normale belasting en kun je een behoorlijke oogst krijgen.

Je hoeft niet veel takken achter te laten om een ​​goede oogst te krijgen. Zelfs aan het begin van de groei is het noodzakelijk om de kweek te volgen en overtollige processen te verwijderen die meestal tussen de stengel en het blad optreden. Het verwijderen ervan is absoluut noodzakelijk, omdat de plant extra energie zal verspillen en u minder oogsten zult krijgen.

angela reus

Foetale kenmerken

De beschrijving van groenten is als volgt, ze hebben een platte, ronde vorm en wegen gemiddeld 300 g, maar gigantische groenten van 1,5 kg kunnen groeien. Met een grote vruchtmaat is zo'n tomaat handig in gebruik voor sappen, sauzen, tomaten.

U kunt zelf bepalen welke maat tomaat u wilt telen. Als er een wens is om meer dan 1 kilogram te laten groeien, is het de moeite waard om één stengel achter te laten, bovendien is het tijdens het proces van eierstokken noodzakelijk om hun aantal te reguleren. Het is voldoende om 3 eierstokken achter te laten, dit is voldoende. Hoe groter het aantal eierstokken, hoe meer energie er aan elk van hen wordt besteed. Bij een groot aantal eierstokken worden de tomaten kleiner van formaat.

tomaat en lucifers

Wat betreft de smaakkenmerken van tomaten, dan zijn ze vlezig met een zoete smaak en een laag zaadgehalte.

Voors en tegens van de variëteit

De gigantische tomaten van Angela hebben praktisch geen nadelen. Het enige ongemak is de noodzaak om de struik te binden. Deze cultuur heeft veel meer voordelen.

  • de plant wordt gekenmerkt door een goede immuniteit, is resistent tegen verschillende ziekten, zoals Phytophthora. De plant is nogal pretentieloos;
  • je kunt vrij grote groenten krijgen die handig zijn om te gebruiken voor salade of tomatensap;
  • smaakkenmerken van de vrucht. De cultuur heeft een zoetige smaak, een kleine hoeveelheid zaden. De vruchten zijn groot, sappig en vlezig;
  • Daarnaast heeft de tomaat een hoge opbrengst en een lange houdbaarheid. Ook na vorst geniet u van heerlijke en natuurlijke groenten;
  • tomatenvruchten hebben een dunne kern, dus u kunt alle charme van de smaak van deze variëteit voelen.

fruit in kassen

Hoe wordt er gezaaid

Zaden worden gemiddeld 2 maanden vóór de beoogde aanplant op zaailingen geplant. Omdat de struik vrij groot en breed is, worden er bij het planten in de grond gemiddeld 4 planten per vierkante meter geplant. Het gewas kan zowel in een kas als in een open ruimte worden geplant. Als je een vroege oogst wilt, kun je je toevlucht nemen tot een kas.

De eerste tomatenoogst wordt 100-130 dagen nadat de zaden zijn ontkiemd, geoogst.

gesneden tomaat

Uitvoer

Zo is er vrij recent een variëteit van deze cultuur gekweekt, maar met zijn opmerkelijke kenmerken heeft de plant een geweldige reputatie opgebouwd.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen