Kenmerken en beschrijving van de tomatenvariëteit Perzik, de opbrengst

Origineel fruit is het belangrijkste voordeel waaraan de perziktomaat wordt herkend. Uit de naam is duidelijk dat de vruchten perzikachtig van vorm, kleur en schil zijn. Zomerbewoners plantten deze tomatensoort niet voor blanco's, maar voor decoratie.

Pluizige variëteiten

Groentetelers onderscheiden een hele groep variëteiten, waaronder donzige tomaten. Hun eigenaardigheid is pluisjes op fruit en bladeren.

Tomatoes Peaches zijn er in verschillende kleuren:

 1. P. fluweel - vruchten zijn rood-bordeauxrood, met een gewicht tot 120 g. Struiken tot 80 cm, krachtige standaard, halfverspreid, worden bepaald door het type groei.
 2. P. geel - witgele kleur in tomaten. Vruchten wegen niet meer dan 80 g, verzameld in een penseel van 6 - 8 stuks. De struiken zijn standaard niet hoog (80 cm).
 3. P. gestreept - gestreepte tomaten, veelkleurig (rood-roze met gele strepen). Als ze rijp zijn, kunnen de strepen oranje worden. Struiken van verschillende hoogtes, van 50 cm tot 1,2 m. Het ras is geclassificeerd als een semi-bepaald type. Bladeren hebben een blauwachtige tint en een lichte beharing.
 4. P. wit - lichtgele tomaten, de kleur van de schil en sappig vruchtvlees is zacht, doet denken aan room.
 5. P. garden (GardenPeach) - geel-wit fruit.

Afzonderlijk kunnen we zeggen over een interessante hybride met de fruitnaam Abrikoos. Van de bekende "donzige" tomaten is dit de grootste vrucht. De donzige vruchten van de F1-hybride kunnen tot 500 g wegen, dit kenmerk van gewicht en grootte is zeldzaam voor luchtige tomaten.

Alle tomaten van dit type zijn mals, sappig, maar weinig bewaard. Het is logisch om een ​​klein aantal struiken alleen te planten voor het gebruik van vers zoet fruit.

Omschrijving

Rasbeschrijving: rond, zonder ribbels, vruchten met een kleur afhankelijk van het type tomaat, bevatten tot 10% suikers, wat hun buitengewone zoetheid bepaalt. Het drogestofpercentage is minimaal. Er zit helemaal geen zuur in de smaak.

gele perziken

De gemiddelde opbrengst voor deze categorie tomaten is 17 kg / m², het aanbevolen schema voor aanplant in de uitlaatgassen en onder afdak is 4 struiken per 1 m². Beoordelingen over de smaak van het fruit zijn anders. Sommige mensen houden van een huid met een tere pool, anderen - absoluut niet.

Ziekteresistentie

Ziekte-immuniteit is een belangrijke indicator voor elke zomerbewoner bij het kiezen van een ras. Alle perziken kenmerken zich door een zekere weerstand tegen een aantal ziekten:

 • rot (wit, bruin, grijs);
 • echte meeldauw;
 • mozaïek;
 • Phytophthora;
 • wortelrot.

Nectarine

In tegenstelling tot tomaten Peach F1 met puberteit van fruit en bladeren, is nectarine een zeldzame variëteit met een fruitige naam en zoete smaak. De glanzende schil van de vrucht is perfect glad en glanzend, alsof hij met olijfolie is ingesmeerd.

tomaten op een dienblad

Tomaten smaken absoluut suikerachtig, niet de minste zure smaak.Fruit wordt een beetje bewaard, bederft snel vanwege het ongewoon zachte en sappige vruchtvlees. De groei van een tomatenstruik is gemiddeld. De kleur van de dunne schil is vergelijkbaar met de kleur van de vrucht met dezelfde naam.

Een interessante halfvroeg tomatenhybride oorspronkelijk uit Canada. De beschrijving van de fabrikant typeert het als een streepje dat kan worden gekweekt in aarde en in elk type kas.

Tuinmannen over de variëteit

Alla, Novosibirsk:

“Ik wil mijn indruk delen van het telen van perzikroze tomaten. Ik kweekte verschillende struiken in een kas. Buren gaven zaailingen. De struiken zijn kort, anders dan gewone tomaten. De bladeren en stengels zijn geslachtsrijp en de schil van de vrucht is fluweelzacht, met een kleine pool.

Tomaten zijn niet groot, ze zijn gevormd met grote kwasten. De Perzen zongen laat en trokken ze in oktober terug. De zorg was eenvoudig. Ik heb mijn stiefzonen niet verwijderd, de struiken begonnen om te vallen door het gewicht van de vruchten, dus ik bond ze vast.

Ik irrigeerde, net als andere tomaten, 1-2 keer per week. Ze gooide stro onder de struiken. Er waren geen ziektes. Ik ben blij met de oogst. Ze liet de zaden los, verdeelde ze onder de buren en liet ze achter voor het volgende seizoen. Ik zal niet veel planten, maar ik zal zeker 4 struiken in mijn kas zetten. "

Marina, regio Moskou:

'Perzikroze staat op de zwarte lijst. Ik zal deze tomaten niet meer planten. De grootste tomaat was 2 * 3 cm groot en de opbrengst was niet indrukwekkend. De struiken waren enorm, meer dan 2 meter. Borstel gevormd 9 stukjes, elk met 15 stukjes tomaten. De vruchten zijn diep roze. "

Hoe zorg je voor donzige tomaten

Laten we eens kijken hoe we de krachtige F1-hybriden correct kunnen planten, zodat ze van alles genoeg hebben: voedingsstoffen, licht, vocht. De rijen moeten minimaal 50 cm worden geplaatst. Graaf op een afstand van 40 cm gaten uit elkaar.

Giet ½ emmer oude humus (2 jaar oud) of rijpe compost in elk gat van 40 * 40 cm. Gelijktijdig vullen met meststoffen:

 • kalium;
 • ureum;
 • as;
 • superfosfaat.

tomaat perzik

Bereken de hoeveelheid op basis van de aanbevelingen die altijd op de verpakking staan ​​vermeld. Bereid de putten minstens een week voor voordat u zaailingen van perzikrode tomaten plant. Giet een liter water onder elke struik.

Je hebt mulch nodig om de grond los en vochtig te houden. Als er een tuin met fruitbomen is, bereid dan in de herfst gevallen bladeren voor op tomatenruggen. Stro en droog gras zijn voldoende. Het volstaat om de grond te bedekken met een laag van 5 cm.

Voordelen van mulch:

 • houdt water vast;
 • mulch, rot, voedt tomaten;
 • regenwormen en andere micro-organismen worden in de bodem gekweekt die gunstig zijn voor planten.

Bush zorg

Bind de struiken vast aan een steun tijdens actieve groei. De inkepingen zullen de hele zomer moeten worden vastgebonden, omdat hun groei niet tijdens het hele groeiseizoen stopt.

tomaat rode perzik

Verwijder stiefkinderen gedeeltelijk, zelfs bij laagblijvende variëteiten. Bladeren die geel beginnen te worden, moeten worden verwijderd: dit is vooral belangrijk om dit in kassen te doen. Gedeeltelijke bladverwijdering kan worden toegeschreven aan een preventieve maatregel tegen Phytophthora.

We bemesten

Maak een infusie van toorts of droge kippenmest. Een liter van deze tinctuur is voldoende voor een emmer water. Je kunt donzige struiken bij de wortel 2 weken na het verplanten naar de rand voeren.

De tweede en derde voeding moeten binnen 2 weken worden gedaan. Voeg nitroammophoska, superfosfaat toe aan de infusie voor de derde voeding. Bemest pas na het water geven: op deze manier kunt u verbranding van de wortels voorkomen.

Water geven

Als de bedden bedekt zijn met mulch, water één keer per week of minder, en als het afwezig is en bij warm, droog weer, twee keer per week water. Water geven mag niet oppervlakkig zijn. Week de grond goed, maar laat hem niet overlopen.

Gevolgtrekking

Advies voor degenen die nog geen tomaten hebben geplant Perzik. Koop een zak luchtige tomatenzaadjes: deze tomaten zijn een goede aanvulling op je zomerhuisjescollectie. De zorg voor hen is niet moeilijker dan voor conventionele rassen.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen