Kenmerken van het tomatenras Melody F1 en zijn opbrengst

De zeer vroege Melody-tomaat, behorend tot de Nederlandse selectie, won de erkenning van groentetelers vanwege de uitstekende vruchtkwaliteit, vroege rijping en hoge opbrengst. Rassen zoals Melody zijn erg gewild in de vroege productmarkt.

Rassen specificatie

Melodie behoort tot de hybride vormen van F van de eerste generatie, waarin heterotische karakters duidelijk tot uiting komen - sterke groei en overvloedige vruchtvorming. Kan zowel in kassen als in bedden in de volle grond geteeld worden, geschikt voor tijdelijke foliekassen.

Type struik - onbepaalde compact met verkorte internodiën. In kassen is de hoogte van planten niet groter dan 1,8 - 2,0 m, in de volle grond - 1,5 m. De rijpingsperiode is super vroeg, van zaadontkieming tot de eerste rijpe vrucht minder dan 90 dagen, vanaf het planten van zaailingen op een tuinbed - ongeveer 35 - 40 dagen. Deze eigenschappen vormen de unieke eigenschappen van deze variëteit.

Rijpe vruchten zijn dieprood, rond, enigszins afgeplat, de grootste hebben ribbels. Over het algemeen is elke tomaat erg gelijkmatig, één op één. De beschrijving van professionele groentetelers die aan deze hybride Melody F1 zijn gegeven, geeft aan dat de fruitmassa niet lager is dan 250 g en gemiddeld 260 tot 280 g. Gemiddelde opbrengst vanaf 1 m2 is 8 kg. De tomaat is van uitstekende kwaliteit, stevig en heerlijk van smaak.

melodie in de kas

Het doel is universeel: verse consumptie, in salades, bereiding van sappen, tomatenpuree, inblikken van hele vruchten, transport naar afgelegen gebieden.

Hoe een melodie in een kas te kweken

De beste resultaten van de variëteit in termen van opbrengst en kwaliteit van fruit worden verkregen in winter-lente en zomer-herfst beurten, de planten kunnen niet worden aangevuld. Deze teelttechnologie is erg zuinig. In kassen worden tomaten elke 1 m in rijen geplaatst, in elke rij - twee rijen op een afstand van 60 cm van elkaar, op een rij worden planten om de 50 cm geplant, zodat de struiken verspringend zijn. De onderste bladeren breken geleidelijk af, de stiefzonen worden verwijderd wanneer ze niet langer zijn dan 2 - 2,5 cm, met een bewerkt gereedschap.

Om ervoor te zorgen dat de vruchten van goede kwaliteit zijn, moet hun kwantiteit worden genormaliseerd. Laat 6 of 7 sterkste borstels op de struik zitten. In de eerste clusters zijn er niet meer dan 4 vruchten, en in de bovenste - niet meer dan 5. De maker van het ras beveelt aan om de eerste twee verbanden uit te voeren met een hoog gehalte aan het element fosfor - het gehalte moet ongeveer 5 keer hoger zijn dan die van stikstof en kalium.

verschillende kenmerken

Schema voor topdressing:

  • 1 - 10 dagen na ontscheping: ureum + dubbel superfosfaat + kaliumchloride;
  • 2e - na 10 dagen;
  • 3e - na 10 dagen (de verhouding van de elementen stikstof, fosfor en kalium is ongeveer hetzelfde);
  • 4e en 5e - tijdens de bloeiperiode 5-6 borstels (fosfor is 5 keer meer);
  • 6e - op het moment van actieve rijping) wordt fosfor gehalveerd, kalium neemt toe met 1,5 - 2 keer);
  • 7e - na 10 dagen (kalium neemt 2,5 - 2,7 keer toe).

Wanneer apicale rot verschijnt op rijpend fruit, wordt calciumnitraat toegevoegd aan het zesde en zevende verband.

Recensies van de Tomato Melody

Tijdens de periode van zijn aanwezigheid op de Russische markt heeft dit ras alleen positieve recensies:

tomaten melodie

  • zeer dicht fruit dat wordt gebruikt voor salades, verse toevoeging aan hamburgers en sandwiches, in conservering;
  • de eerste van andere rassen die in een kas opbrengt;
  • lijdt niet aan fusarium, tabaksmozaïekvirus, verticillose, wordt niet aangetast door een nematode;
  • zet vrucht goed.

Volgens beoordelingen overtreft het tomatenras Melody F1 veel andere tomaten qua kenmerken.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen