Kenmerken en beschrijving van het tomatenras Podsinskoe-wonder (Liana), de opbrengst

Op binnenlandse breedtegraden is het moeilijk om een ​​tuinman te vinden die geen tomaten op zijn tuinperceel zou laten groeien. Podsinskaya Liana is een ideale keuze voor diegenen die de voorkeur geven aan grootbloemige roze variëteiten. De vrucht is erg zoet en veelzijdig in het koken.

Beschrijving van tomatenras Podsinskoe Miracle

De tomatensoort is gefokt door amateurfokkers uit Minusinsk, het dorp Podsinee. Vandaar de naam van de tomaat.

tomatenstruiken podsinskoe wonder

Ideaal om te kweken in ongunstige klimaten, vooral op noordelijke breedtegraden. Kan zowel buiten als binnen worden geplant.

Tomato Podsinskoe Miracle verwijst naar onbepaald, dat wil zeggen, de groei van de hoofdstam is niet beperkt en kan een hoogte van 1,8 - 2 meter bereiken. In kasomstandigheden kan de tomaat erg uitgestrekt groeien. Een kousenband voor de steun is vereist, evenals knijpen.

Het wordt aanbevolen om de hoofdstam in 2 of 3 stammen te vormen.

Het ras is laat rijpend. Vanaf het moment van zaaien van het plantgoed tot het verschijnen van de eerste rode tomatenvruchten gaan zeker 120 - 125 dagen voorbij. De enorme roodheid van de vrucht begint half augustus - begin september.

tomaat podsinskoe wonder in het open veld

De vorm van de bladeren is gebruikelijk, de bladeren zelf zijn lichtgroen, van alle soorten tomaten heeft Podsinsky Miracle de lichtste kleur van de toppen. Het belangrijkste kenmerk is een goede opbrengst. Uit één struik kan meer dan 6 kg rijp fruit worden geoogst.

Het grote voordeel is dat het bestand is tegen droogte en temperatuurdalingen gedurende de dag.

Kenmerken van tomatenvruchten

Beschrijving van tomatensoort en fruit is erg belangrijk bij het kiezen van zaden.

Tomato Podsinskoe Miracle verwijst naar grootbloemig, het gewicht van één tomaat kan meer dan 400 gram bedragen. De vorm van de vrucht is pruimvormig, langwerpig. De schil en het vruchtvlees van een tomaatroze. Het vruchtvlees is sappig en mals, eerder zoet, met zuur. Er zijn maar weinig kamers en zaden in de tomaat. De huid is glad, geribbeld aan de steel, dicht.

tomaat podsinskoe wonder in de hand

Tomato Podsinskoe Miracle onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid bij het koken. Groenten kunnen vers worden gegeten, toegevoegd aan salades. Het is ook geweldig voor conservering. Rijpe tomaten kunnen worden gebruikt om verschillende sauzen, tomatensappen en lecho te bereiden. Kan heel worden gezouten, de schil barst niet tijdens het conserveringsproces en de vruchten blijven intact.

Het geoogste gewas is langdurig houdbaar en bederft niet; groenten verdragen langdurig transport goed.

Voor- en nadelen van de variëteit

Zoals elke variëteit heeft de Podsinskoye Miracle-tomaat zijn eigen voor- en nadelen.

Beschrijving van de voordelen:

 • Overvloedige oogst gedurende het vruchtseizoen;
 • Weerstand tegen droogte;
 • Verdraagt ​​goed koude snap;
 • Grootbloemig;
 • Tomaten barsten niet en kunnen na de oogst lange tijd worden bewaard;
 • Universeel gebruik bij het koken;
 • Hoge smakelijkheid van rijpe tomaten;
 • Bestand tegen de meeste ziekten van nachtschadegewassen;
 • Pretentieloze zorg en teelt.

Tomaat heeft geen noemenswaardige nadelen, maar kraken van de schil is mogelijk als de grond te drassig is.

verschijning van tomatenpodsinskoe wonder

Kenmerken van het kweken van zaailingen thuis

Het kweken van zaailingen is een zeer belangrijke fase die speciale aandacht vereist. Je kunt kant-en-klare zaailingen in de winkel kopen, maar het is nog steeds beter om ze zelf thuis te kweken.

Met het zaaien van zaden moet half maart worden begonnen (60-65 dagen voordat zaailingen op een vaste plaats worden geplant).

Kenmerken van het zaaien van tomatenzaden:

 1. Allereerst moet je de zaden selecteren. Verdun hiervoor 1 theelepel. zout in een glas warm water. Voeg plantmateriaal toe. Die drijvende zaden kunnen worden weggegooid. Degenen die onderaan blijven, zijn geschikt om te planten.
 2. Om het kiempercentage van plantmateriaal te verhogen, kan het worden ontkiemd. Bevochtig hiervoor de kaasdoek in een beetje warm water. Doe de zaadjes erin en wikkel het in. De kaasdoek kan in een schoteltje worden geplaatst. Zet het een aantal dagen op een warme plaats. Nadat de spruiten verschijnen, kunnen de zaden in de grond worden geplant.
 3. De grond voor plantmateriaal moet van tevoren worden voorbereid. Om dit te doen, kunt u een kant-en-klaar mengsel voor groentegewassen kopen. Giet drainage (geplette eierschalen of kleine steentjes) in de bodem van de containers en vervolgens aarde.
 4. Maak kleine groeven van 2 cm diep en plant de zaadjes. Giet met water.
 5. Dek de doos af met huishoudfolie en zet hem in een donkere en warme kamer. Verwijder regelmatig de folie en geef de grond water. Wanneer de eerste spruiten verschijnen, moeten de dozen op een zonnige plaats worden herschikt.
 6. Wanneer de zaailingen opgroeien, kunnen ze in turfpotten worden gedoken.

podsinskoe wonder in de tuin

Voordat u op een vaste plaats plant, moeten de struiken worden afgehard. Elke dag containers met zaailingen moeten gedurende 2 uur in de open lucht worden geplaatst. De tijd kan geleidelijk worden verlengd. De verharding wordt 14 dagen voor het planten uitgevoerd.

Zodat de oogst overvloedig is en de struiken elkaar niet hinderen, moet de afstand tussen de zaailingen minimaal 50-60 cm zijn Dit is vooral belangrijk bij kweek in kasomstandigheden.

Voordat zaailingen in de volle grond of in een kas worden geplant, moet de grond worden gemengd met mest of vogelpoep. Het is het beste om gebieden te kiezen waar peulvruchten, kruiden, uien, knoflook of courgettes groeiden.

Bij het telen van tomaten is het belangrijk om te onthouden dat ze niet van frequent en overvloedig water geven houden. Als de grond erg drassig is, zullen de tomaten barsten en zal het vruchtvlees waterig zijn. Twee gietbeurten per week zijn voldoende.

Beoordelingen
 1. Natalia
  2.02.2020 07:48

  Beste vrienden, vandaag wil ik jullie het verhaal vertellen van de oorsprong van de variëteit, die vele harten van zomerbewoners en tuiniers heeft gewonnen. Ik ben al heel lang bevriend met deze variëteit en ik wil er geen afstand van doen. En nu zal ik jullie kennis laten maken met de kenmerken en geheimen van deze legendarische variëteit. tomaat "Podsinskoe wonder". Laten we beginnen met het feit dat alleen deze tomaat de lichtste groene kleur van de stengel heeft enSoms lijkt het erop dat deze zaailing net ziek is geworden en de rijkdom aan kleur mist, maar nee, dit is zijn inherente eigenschap, en daarom kan deze variëteit niet met andere worden verward! Het tweede geheim van deze variëteit is dat wanneer ze verschijnen fruit, dan kunnen ze op alle bloemtrossen verschillende vormen hebben! Hoe, vraag je? Dit kan niet! Het antwoord is misschien! Op de eerste bloemeneierstok kunnen dit grote ballen zijn en op de tweede kan het een langwerpige bril zijn. Daarom Ik noemde deze variëteit ooit "Podsinsky-wonder". En ik kocht hem vele jaren geleden van een meisje, op de Podsinsky-ring is de plaats waar alle zomerbewoners samenkomen met hun gewassen en overtollige verkopen. Op mijn vraag: "Wat voor soort is dit? ? "Ze antwoordde:" Ik weet het niet, het is altijd door mijn moeder en grootmoeder geplant, en mijn grootmoeder heeft het van haar grootmoeder gekregen. "Zo verscheen de naam van deze unieke variëteit. Sindsdien staat het in mijn verzameling en verrast het iedereen altijd met zijn opbrengst. Ik ben sinds 2000 bevriend met deze variëteit en het was niet zo populair, ik kweekte het van jaar tot jaar en verbaasde mijn vrienden en familieleden. En toen begon de vakantie "Tomato Day" in de stad. En tijdens de vakantie was het nodig om de gasten van de stad en alle anderen met iets te verrassen. de variëteit begon de aandacht van iedereen te trekken, mensen verdrongen zich bij mijn stand en iedereen vroeg om minstens één tomaat te verkopen. Dus het kreeg zijn populariteit en won universele liefde van onze plaatselijke zomerbewoner-tuinman, en stapte toen buiten onze stad., de rand, en nu Buitenland…
  Tomaat "Podsinskoe miracle" - Een zeer aangename verrassing voor tuinders De variëteit kan zowel grootvruchtig als middelgroot fruitig zijn. meter. Vereist de vorming van een struik en een kousenband. Vruchten zijn rond-plat-afgerond, soms langwerpig, rood-roze van kleur. Geweldig voor verse consumptie en uitstekend voor inblikken (wanneer ze worden gesneden, worden ze nooit zacht). Zaailingen worden gezaaid in 60-65 dagen voor een vierkante meter. meter, plaats 2-3 planten. En onthoud altijd dat fruit rechtstreeks uit de tuin de hoogste concentratie vitamines bevat die nog niet verloren zijn gegaan. Kweek zelf en adviseer dit ras aan al je vrienden en kennissen. Jarenlang tomaten telen is dit ras nog niet lekkerder. Ik raad iedereen deze geweldige en zoete variëteit "Podsinskoe miracle" aan.

  Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen