Wat zijn de beste, productieve en ziekteresistente tomatenrassen voor een kas

Welke tomaten het beste in de kas geplant kunnen worden, hangt af van het resultaat dat de teler wil behalen. Verschillende soorten tomaten hebben hun eigen rijpingsperioden, de maten kunnen met een kleine pruim zijn of zelfs 1 kg bereiken, de smaak is zoetig of met een aangename zuurheid. Maar u kunt andere criteria benadrukken die van fundamenteel belang zijn bij de gemaakte keuze.

Kenmerken van het bepalen van het beste uitzicht

Welke tomaten zijn beter om in een kas te planten? De beste tomatenzaden voor een kas moeten worden gekozen op basis van enkele belangrijke parameters. Er moet rekening worden gehouden met het culinaire doel, de mate van comfort in de kas, het opbrengstniveau, de timing van het plukken van bessen, de sterkte van de weerstand tegen ziekten.

U kunt rassen en hybriden kiezen voor de kas. De laatste worden verkregen door het kruisen van variëteiten. Maar je kunt er geen zaden van verzamelen voor toekomstige aanplant. Terwijl zaden van rassen geschikt kunnen zijn voor later zaaien.

Veredelaars ontwikkelen regelmatig nieuwe kasrassen en hybriden van tomaten. Ze onderscheiden zich door hoge opbrengsten, verdragen slecht weer en onvoldoende verzorging veel beter. De meest populaire nieuwe variëteiten tomaten voor kassen, te oordelen naar de vele positieve recensies van groentetelers, zijn Druzhok F1, Tornado F1, Empire, Snow Tale.

Druzhok F1-tomaten rijpen vroeg. Het gewas rijpt tegelijkertijd, wordt goed opgeslagen en vervoerd. Het wordt niet hoog, tot 60 cm, maar vanwege het grote aantal vruchten moet het aan een steun worden vastgemaakt. De ronde rode vruchten wegen 110 gram en iedereen zal genieten van de zoete, suikerachtige smaak van de vlezige binnenkant.

Tomaten Druzhok F1

Ervaren groentetelers proberen jaarlijks naast hun bewezen favoriete tomaten ook nieuwe rassen in hun tuinpercelen te planten. Voor fans van het nieuwe kunnen de volgende beste tomatenrassen voor 2018 voor kassen worden opgemerkt: Kronos F1, Alsou, Banana Legs, Sprinter.

Om een ​​tomatenstruik in een kas te planten, moet je ook rekening houden met de hoogte van de structuur. Sommige soorten hebben extra versterking van de stengel nodig, omdat hun groei meer dan 2 meter kan zijn.

De beste soorten kastomaten hebben verschillende stamhoogtes.

De lage beste variëteiten tomaten voor kassen onderscheiden zich door het feit dat de hoogte van de stengel niet meer is dan 75 cm. De stengel is krachtig, dik. Ze vergen minimaal onderhoud. De volgende soorten kunnen als ondermaats worden geclassificeerd: Leeuwenhart, Knorretje, Alaska, Pyshka F1, Peach.

tomaten in de kas

Rassen met een beperkte groei strekken zich uit tot een meter en stoppen met groeien. Het is noodzakelijk om een ​​stengel bij de struik te vormen, het is noodzakelijk om de knijpprocedure uit te voeren. De bekende middelgrote kastomaten zijn: Pink honey, Sultan F1, Dama, Baby F1.

Hoge soorten worden vaak gepresenteerd met grote vruchten.Ze kunnen niet bogen op een hoge weerstand tegen ziekten, ze groeien tot twee meter en het wordt aanbevolen om tijd te besteden aan de vorming van de stengel. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​steun te bouwen voor het binden en regelmatig de zijtakken af ​​te snijden.

De beste variëteiten tomaten voor kassen met een struikhoogte tot 2 meter: Mushroom basket, Madam, Pink Tsar.

Unieke smaak

Hoe u de juiste en geschikte variëteit kiest, de smaak van de tomaat speelt een belangrijke rol. Niet iedereen houdt van een zure tint. Daarom zijn er zoete tomatenvariëteiten gemaakt, die zullen aantrekken met hun vlezigheid met een laag gehalte aan zaden.

tomatenstruiken roze honing

De zoetste soorten groenten, volgens ervaren experts op dit gebied, zijn: Eldorado, Roze honing, Honey Spas, Mishka klompvoet, Cardinal. Deze soorten hebben niet alleen een ongeëvenaarde smaak, maar zijn ook winterhard. Ze verdragen warmte of kou goed, ontbreken aan sporenelementen in de bodem en zijn ook bestand tegen virussen en bacteriën.

Eldorado kan tot 90 cm groot worden, het wordt aanbevolen om twee stengels in de struik te vormen. Elke struik heeft 5 takken, waarop geelachtig oranje vruchten van ongeveer 400 g worden gevormd, zoet, sappig vruchtvlees is bedekt met een dunne maar dichte schil bovenop. De plant moet tijdig worden bewaterd, losgemaakt en bemest.

Eldorado-tomaat op tafel

De variëteit Honey Spas wordt gekenmerkt door gemiddelde limieten voor vruchtvorming. Uit één struik kan tot 5 kg gewas worden verwijderd. De steel strekt zich uit tot 175 cm hoog, dus binden is vereist. Vruchten rijpen geleidelijk gedurende de zomer. Gele rijpe tomaten worden lange tijd bewaard; scheuren zijn niet typisch.

tomatenstruiken honingkuuroorden

De Mishka Clubfoot-variëteit zal niet alleen worden herinnerd vanwege zijn zoete, aangename smaak, maar ook vanwege het grote aantal bessen. Het vertoont een hoge resistentie tegen veel ziekteverwekkers en heeft gemiddelde volwassenheidsgrenzen. De kleur kan verschillen, soms bereikt het gewicht 900 g Rijpe bessen hebben een hoog suikergehalte.

tomatenzaden teddybeer

Suikercrème kan vroeg worden geproefd, na 83 dagen. De struik kan tot 140 cm groeien. De vruchten hebben een gele tint, het uiterlijk lijkt op een pruim, zijn rijk aan caroteen, het gewicht is slechts 18 g. Tomaten worden lang bewaard en behouden hun smaak en vorm.

uiterlijk van tomaat Suikercrème

De F1-handtas bevalt met bordeauxrode vruchten, weegt 245 g en heeft een gemiddeld rijpingsbereik voor bessen. De vorm is ook ongebruikelijk, in de vorm van een kubus. De struik groeit tot 185 cm, vereist een kousenband, snijdt zijtakken af ​​en vormt de stengel. De dichte, maar tere schil voorkomt scheuren en draagt ​​bij aan de goede houdbaarheid van tomaten.

Tomato Handtas F1

Ziekteresistentie

De kleine ruimte van de kas bevordert de snelle verspreiding van ziekten. Omdat de samenstelling van de grond constant blijft, kunnen schimmels en bacteriën moeilijk te verwijderen zijn. Het is absoluut noodzakelijk om de kamer te desinfecteren en regelmatig te ventileren.

Meestal worden planten ziek door een overtreding van het bewateringsregime, sterke temperatuurschommelingen, dichte aanplant in de bedden en onvoldoende verzorging. Daarom, als er niet genoeg tijd is om te vertrekken, er geen ervaring of andere redenen zijn, moet je zaden kiezen die resistent zijn tegen ziekten.

De beste rassen voor kassen, die zich onderscheiden door hun aanhoudende, hoge resistentie tegen veel voorkomende tomateninfecties.

Groentetelers hebben goede indrukken van de middelvroege variëteit Virtuoso F1. Opwaarts kan de plant 185 cm hoog worden. Verzorging omvat de vorming van de stengel. De vruchten rijpen in 105 dagen, hebben een bordeauxrode kleur, een platte ronde vorm, wegen ongeveer 145 g, verdragen ongunstige weersomstandigheden en voorkomen besmetting met veel virussen.

tomaat Virtuoso F1 op de dostochka

Als je F1 Gold Bead-zaden kiest, kun je al op de 94e dag een hoge opbrengst oogsten. Rijpe vruchten zijn bolvormig, helder oranje van kleur. De borstel kan ongeveer 20 zoete, sappige tomaten bevatten met een gewicht van 15 g.

uiterlijk van tomaat Gold bead F1

Een kardinaal in een kas kan wel twee meter hoog worden. De struik vereist de vorming van een stengel, die wordt versterkt. Frambozenroze vruchten worden in trossen van 8 stuks geplaatst en kunnen tot 650 g wegen.Het ras verdraagt ​​kou, wordt zelden ziek.

Tomatenkardinaal in de kas

De oranje reus zal u niet alleen bekoren met zijn hoge weerstand tegen vele ziekteverwekkers. De naam kan met recht worden toegeschreven aan de vruchtbare variëteiten tomaten voor de kas. De vorming van fruit zal in 103 dagen verrukkelijk zijn. Bij het bereiken van de rijpheid worden ze oranje met een massa van ongeveer 450 g.

tomaat oranje reus

Fijne schaduw

De meeste roze tomaten uit de kas verschillen van rode doordat ze meer voedingsstoffen bevatten. Ze moeten ook op een speciale manier worden verzorgd. Roze tomaten hebben meer bodemvocht nodig en reageren sneller op toegepaste meststoffen. Hoge stelen moeten worden verstevigd en zijtakken moeten worden verwijderd.

Voor planten in een kas kunt u de volgende beste en meest populaire soorten roze tomaten selecteren.

Roze honing is de tomatenvariëteit met de beste opbrengst voor een kas. Grote langwerpige bessen hebben een frambozenroze tint, hun gewicht bereikt 1 kg. Ze beginnen na 104 dagen te rijpen. Struiken groeien tot 1,5 meter, dus binden en knijpen is vereist. Zoete tomaten hebben niet eens een vleugje zuurheid. Een dunne schil voorkomt barsten slecht, dus de vruchten worden niet lang bewaard.

tomaat honing roze in de hand

Roze rozijnen worden herinnerd voor klein rood fruit, tot 45 stuks per tak. Het strekt zich uit tot 1,5 meter. Het ras is goed bestand tegen ziekten, ontwikkelt zich zelfs bij slecht weer. De langwerpige bessen wegen gemiddeld 75 gram en kleuren tijdens het rijpen roze. Rijpe groenten kunnen lang aan de takken hangen en niet verkruimelen, en het geoogste gewas kan lang bewaard worden.

tomaat roze rozijnen op tafel

Het roze wonder F1 zal telers aanspreken vanwege zijn uiterlijk en smaak. Helder karmozijnroze vruchten wegen ongeveer 110 g. Aan een tak kunnen maximaal 5 stuks hangen. Als nadeel merken groentetelers een korte houdbaarheid op.

tomatenzaden Pink Miracle F1

Rijke geschenken

Beoordelingen van de beste variëteiten tomaten voor de kas maakten het mogelijk om de meest productieve variëteiten te selecteren die andere goede eigenschappen hebben. Hoogproductieve tomatenvariëteiten voor kassen kunnen bepalend zijn (u moet regelmatig zijscheuten afsnijden) en onbepaald zijn (struiken die hoog worden en moeten worden gevormd).

Wat zijn de meest vruchtbare tomatensoorten voor kassen?

De sneeuwluipaard wordt gekenmerkt door een gemiddelde periode van vruchtvorming en in 107 dagen zal het mogelijk zijn om te oogsten. De plant is kort, ongeveer 55 cm, bestand tegen warm of koud weer. Het is absoluut noodzakelijk om een ​​steun te installeren. Vruchten met een frambozenrode tint, met een glad, rond oppervlak, met een gewicht van ongeveer 250 g Omdat het vroeg rijpt, heeft het geen tijd om de verspreiding van de meeste soorten ziekten op te vangen.

tomaat Snow Leopard

De Rio Grande rijpt vanaf de dag van ontscheping in 116 dagen. In de hoogte zijn de stengels uitgerekt tot ongeveer 1 meter. Ze moeten worden vastgezet en vastgemaakt. De vruchten zijn pruimvormig, oranje van kleur en wegen ongeveer 125 g. De lekkerste vruchten zitten in de bestudeerde variëteit, het vruchtvlees zal worden herinnerd vanwege zijn sappige, zoete smaak. Ze kunnen gedijen in droge, warme klimaten en zonder regelmatig water te geven.

tomatenzaden Rio Grand

Struiken van de variëteit Vechnyi Zov worden tot 75 cm hoog en de opbrengst is extreem hoog. Op de tak worden rode vruchten geplaatst, met een gewicht van ongeveer 600 g, die na 85 dagen worden geoogst. De vorm van de bessen is afgeplat met een karakteristieke ribbel van het oppervlak.

tomaat eeuwige roep op een bord

Intuïtie F1 begint al 112 dagen na het zaaien vruchten te vormen. Als je de bovenkant niet knijpt, kan deze tot 2,6 meter reiken. Rood van kleur, ronde tomaten hebben een dunne maar sterk genoeg schil. Ze zijn niet vatbaar voor barsten. Het vruchtvlees bevat veel suiker, waardoor ze het gerecht een bijzondere smaak en aroma geven.

tomatenzaden Intuition F1

De Ivanhoe F1-variëteit kan behagen met een hoge opbrengst. De stengel wordt groot en krachtig en kan een groot aantal trossen rode groenten van dezelfde grootte herbergen. De groente is resistent tegen de meeste soorten virussen en schimmels. De beoordelingen geven aan dat je tijdens het kweken geen chemicaliën hoeft te gebruiken.

tomaat Ivanhoe F1 in handen

Hoogproductieve rassen van kastomaten vragen extra zorg en aandacht. Het is absoluut noodzakelijk om blad- en wortelvoeding uit te voeren volgens het schema. Zelfs als de struiken klein zijn, moeten ze worden versterkt. De knijpprocedure is elke twee weken vereist. Het is aan te raden om de grond, het water en de wiet op tijd los te maken.

Diverse timing voor afhaling

De beste variëteiten tomaten voor kassen met late rijpingsgrenzen zijn meestal bedoeld voor gerechten voor winterbereidingen, vroege groenten kunnen vers worden gegeten of aan salades worden toegevoegd.

De beste tomatenrassen voor kassen met vroege franjes, gekozen door de meeste telers.

F1-buddy begint na 87 dagen te rijpen. De struiken zijn niet al te vertakt, ze worden ongeveer 60 cm hoog, je kunt ook op open perken planten, maar de tomaat voelt beter aan onder de omstandigheden in de kas. Tomaten, rood met oranje tint, wegen ongeveer 105 g, ze worden vanwege hun dichte structuur lange tijd bewaard. Het ras verschilt qua pretentieloosheid van de samenstelling van de bodem of weersomstandigheden, tolereert temperatuurschommelingen en wordt zelden ziek.

In de kas zal de Ilyich F1-tomatensoort een rijke oogst geven, zelden ziek worden, en de roodachtige met oranje tint vruchten kunnen na 87 dagen worden geproefd. Tomaten in een kas kunnen tot 155 cm hoog worden. De massa van elke groente is 110 g De vorm is lichtjes samengedrukt met een opvallende ribbel nabij de stengel. In een kas wordt het vaak blootgesteld aan toprot.

tomatenstruiken Ilyich F1

Mijn liefde F1. Struiken kunnen zich uitstrekken tot 120 cm. Om het aantal vruchtvorming te vergroten, wordt aanbevolen om te knijpen. De vruchten worden groot, hun gewicht kan 210 g bereiken, de vorm is langwerpig, met een kleine neus aan de basis. De felrode, gladde dunne schil eronder verbergt de zoete, suikerachtige binnenkant.

Kas tomaten variëteiten Pervoklashka behoren tot ondermaatse, vroeg rijpende rassen. De stengel wordt niet meer dan 90 cm, maar er is wel een bindmiddel nodig. Om een ​​zo groot mogelijke opbrengst te behalen, wordt aanbevolen om drie stelen te vormen. Rijpe vruchten met een felroze kleur wegen ongeveer 170 g en zijn enigszins afgeplat.

tomatenzaden Pervoklashka

Met Aphrodite kunt u na 78 dagen genieten van uw eerste groenten. De hoogte van hun stengel bereikt slechts 55 cm, maar het is beter om deze aan een steun te binden, omdat de dunne stengel onder de fruitmassa kan breken. Elke tak kan 7 ronde, rood-scharlakenrode tomaten bevatten met een gewicht van ongeveer 95 g.

Voor de oogst in augustus wordt het aanbevolen om tomatenzaden te planten voor kassen met late rijpingsgrenzen. De beste late tomatenrassen.

tomaten Aphrodite op een tak

Tomatensoort De Barao staat bij tuinders bekend om zijn uitstekende eigenschappen. Het behoort tot de hoogproductieve tomatenvariëteiten voor kassen. Het is mogelijk om tot 9 kg groenten van één wortel te verwijderen. Het land waarop de soort zou moeten worden verbouwd, moet gekenmerkt worden door vruchtbaarheid. De plant is resistent tegen veel virussen en bacteriën.

De Barao tomaten op tafel

Tomaten van de variëteit Andreevsky Surprise zijn te herkennen aan hun krachtige stengel, die vormgeving en versterking vereist. Telers merken op zo'n hoge plant niet veel vruchtvorming. Rode bessen met een roze tint wegen ongeveer 350 g, hebben een afgeronde, afgeplatte vorm. De cultuur tolereert het gebrek aan licht goed.

tomatenzaden Andreevsky verrassing

Het wonder van de markt behoort tot de midden-late rijpingsgroep, hij wordt naar binnen getrokken tot een hoogte van 130 cm De vruchten met een rode tint hebben een ronde, iets langwerpige vorm. De massa van bessen bereikt 350 g Dit zijn vruchtbare tomaten. Vaak aan het rotten.

tomaten Wonder van de markt

Broeikasgassen tomatenras Bruine suiker zal de aandacht trekken met zijn ongewone, bruinbruine kleur. Het wordt gekenmerkt door een late rijping, verdraagt ​​koude lucht en voorkomt onwankelbaar ziektes. Groeit tot 2,5 meter in de kas. De vruchten zijn niet erg groot, wegen ongeveer 110 g. De smaak is uitstekend, de binnenkant is vlezig, zoet met voldoende sap.

tomaat bruine suiker op tafel

Grootbloemige soort

Tomaten met grote vruchten kunnen een echte decoratie en trots van de kas worden. Hun gewicht kan soms meer dan 800 g bedragen De oogst is groot en van hoge kwaliteit. Grote variëteiten tomaten zijn aangenaam om te kweken en het is handig om ze niet te verwerken voor sappen, sauzen, salades voor winteropslag.

De meest populaire soorten tomaten voor kassen, die zich onderscheiden door grote, smakelijke bessen.

Orange miracle onderscheidt zich door grote groenten met een gewicht van meer dan 155 g. Verwijst naar zoete tomatenvariëteiten voor kassen. Ze beginnen vroeg te zingen. Op de borstel worden 5 oranjegele bessen met een ovale langwerpige vorm gevormd. De schil is dun, stevig maar niet hard en voorkomt scheuren.

tomaat Oranje wonder in de tuin

Tomatensoorten voor de kas zijn niet compleet zonder de naam Pink Elephant te noemen. Onder voorbehoud van de regels van het besproeien en bemesten van de grond, zal elke struik een grote, overvloedige, zoete oogst opleveren. De stengel kan tot 1,5 meter hoog worden, dus u moet hem stevig vastbinden en knijpen.

Het gemiddelde gewicht is 500 g, maar het kan 1 kg bereiken. De donkerroze vruchten hebben een afgeplatte vorm met ribbels rond de stengel. Heerlijke tomaten hebben een zoete smaak zonder zuur.

tomaat roze olifant in de tuin

Grootbloemige variëteiten zijn kop Stierenhart... Hartvormige rode en scharlakenrode tomaten zijn populair bij groentetelers. Het gewicht van één tomaat op de onderste takken kan oplopen tot 1 kg. Op de bovenste takken neemt het gewicht van de bessen af. Vruchten rijpen na 125 dagen, daarom worden ze geclassificeerd als middenseizoenvariëteiten.

De stengel is sterk en spreidt zich uit met sterke trossen die tot 5 tomaten kunnen dragen. Deze kastomaten vereisen een zorgvuldige en zachte verzorging. Heeft een zwakke weerstand tegen ziekten en moet constant worden gevoed.

Tomaat Runderhart

Grootbloemige variëteiten zullen niet zonder de Monomakh Hat-soort te noemen. Het is niet alleen beroemd om zijn grote vruchten. Dit is de meest productieve variëteit. Beschikt over gemiddelde rijpingslimieten. Tomaten zijn ziekteresistent, lekker van smaak, verdragen goed droogte en rijpen bijna gelijktijdig. De rood-bordeauxrode vruchten zijn rond van vorm en wegen ongeveer 450 g, maar kunnen 900 g bereiken.

tomatenzaden Monomakh hoed

Tomaten voor kassen Markt koning behoren tot vroegrijpe hybriden en hebben veel positieve eigenschappen. Rood-scharlaken tomaten zijn resistent tegen ziekten, temperatuurveranderingen en kunnen een gebrek aan vocht verdragen. Groentetelers merken op dat het mogelijk is om de variëteit alleen in de zuidelijke regio's te laten groeien.

tomatenmarkt koning

Beoordelingen
  1. Sergei
    1.01.2018 03:12

    Onze datsja is al 40 jaar oud! Het belangrijkste gewas zijn tomaten! Mijn moeder is een tomatenfanaat! In de afgelopen 10 jaar zijn de opbrengsten gaan dalen! Twee jaar geleden hebben we op advies van buren topdressing geprobeerd BioGrow.! De verbetering is duidelijk!

    Te beantwoorden
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen