Beschrijving van de ampelachtige tomatenvariëteit Waterval, de teelt en verzorging ervan

Cherry Falls-tomaat is een heldere vertegenwoordiger van cherrytomaatjes. Een ampel-variëteit is een uitstekende optie voor liefhebbers van verse groenten die geen zomerhuisje hebben: de plant kan worden geplant op balkons, in bloempotten en bloempotten. Vanwege de decoratieve uitstraling die Franse veredelaars aan de plant gaven, worden vaak compacte struiken gebruikt om bloembedden te versieren.

Beschrijving van de variëteit

Tomato Waterfall is een bepalende variëteit voor de vroege rijping: vanaf het moment van ontkieming tot het begin van de fruitrijping gaan 98-101 dagen voorbij. De hoogte van de struik is 12-15 cm en de lengte van de wimpers is 100-110 cm De bladeren van gemiddelde grootte zijn geverfd in een rijke groene kleur. Complexe bloeiwijzen worden gevormd boven 9-10 bladeren. Het interval tussen bloeiwijzen is 3 of meer bladeren.

tomaat waterval

Bolvormige ampelachtige tomaten met een gewicht van 15-25 g Begiftigd met een zoete smaak en stevig vruchtvlees, worden de vruchten gebruikt om salades te versieren en augurken te bereiden. Met de juiste zorg kan 1-1,5 kg tomaten uit één struik worden geoogst. Vanwege zijn compactheid wordt het ras thuis in de tuin gekweekt.

Kenmerken van groeien en verzorgen

Met behulp van de zaailingsmethode voor het telen van tomaten worden de zaden gezaaid in rijen van 1-2 cm diep, gemaakt in een vochtige turfsubstraat. Om een ​​broeikaseffect te creëren, wordt de zaailingenbak afgedekt met glas of plastic folie en op een warme, lichte plaats geplaatst. Om de zaden snel te laten ontkiemen, wordt de kamertemperatuur ingesteld in het bereik van + 18- + 22 graden. Onder goede omstandigheden breken de scheuten 9 dagen na het zaaien door naar de oppervlakte.

kersensoort

Zodra de spruiten naar de oppervlakte breken, wordt de schuilplaats verwijderd. Na 10-13 dagen, wanneer zich 2-3 echte bladeren hebben gevormd in jonge planten, wordt calciumnitraat onder de zaailingen toegevoegd. Meststof wordt bereid op basis van 2 g stof per 1 liter water. 4-5 dagen na het voeren worden de zaailingen in potten of bloempotten geplant. Als substraat voor het planten van een tomaat van de Waterval-variëteit, is het het beste om speciaal gekochte mengsels of land te gebruiken dat afkomstig is van de site, waar wortels, courgette en dille groeiden.

spruiten zullen doorbreken

Voor het planten van zaailingen in de volle grond, worden zaden voor zaailingen gezaaid in maart-april. De struiken worden in de tuin geplant op een afstand van 25-30 cm van elkaar. Siertomaten worden het hele jaar door thuis gekweekt, maar om de plant zich in de winter normaal te laten ontwikkelen, moeten de eigenaren van de balkontuin de struiken extra verlichten.

decoratief ampelachtig

In de toekomst worden tomaten periodiek bewaterd en gevoerd. Water geven wordt uitgevoerd terwijl de oppervlaktebodemlaag opdroogt en probeert de grond vochtig te houden.Tomaat Waterval gieten is echter, net als alle andere variëteiten van deze cultuur, onmogelijk: vanwege het feit dat ze in de bodem zitten, arm aan zuurstof, rotten de wortels van de plant. Bemest afwisselend miniatuurtomaten met een oplossing van calciumnitraat en magnesiumsulfaat.

Belangrijk! In tegenstelling tot veel andere soorten, hoeft de variëteit Waterval niet te worden gevormd en vastgebonden.

water regelmatig

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen