Kenmerken en beschrijving van de chocoladetomatenvariëteit, de opbrengst

Tomato Chocolate is een originele tomatensoort. We zijn allemaal gewend aan rode of roze tomaten. Maar deze variëteit aan tomaten heeft een unieke en originele chocoladekleur als voor tomaten.

Zo'n wonder van selectie verscheen in de 21e eeuw dankzij onze Russische fokkers. En onmiddellijk nam deze variëteit zijn rechtmatige plaats in de populariteitsbeoordeling van tomaten in.

De vraag onder zomerbewoners en tuinders wordt geassocieerd met zijn interessante kleur, uitstekende smaak, behoorlijke opbrengst en pretentieloze zorg.

Dit ras is opgenomen in het Staatsregister van de Russische Federatie. Nou, nu ongeveer alles in orde.

Kenmerken van deze variëteit

De rasbeschrijving positioneert deze tomaat als een semi-bepaalde niet-standaard hybride. Qua rijping is het medium vroeg. De oogst begint 110-115 dagen na het planten van de zaden.

Het is heel goed mogelijk om een ​​dergelijke variëteit zowel in een open ruimte als in een kas te telen.

De variëteit vereist knijpen en struikvorming. De struik groeit tot 1,2 - 1,5 meter, vrij sterk en krachtig, vereist een verplichte kousenband voor de steunen. Het blad is klein, de bladeren zijn donkergroen, licht gegolfd.

Recensies van tuinders en zomerbewoners geven aan dat het het beste is om een ​​plant in 2 stengels te vormen.

De bloeiwijzen zijn van het tussenliggende type, de eerste komt uit boven de 8 blaadjes, de volgende - elke 1-2 bladeren. Vruchten groeien in clusters, 4-5 groenten worden op elke cluster gevormd. Elke groente bevat 4-5 nesten.

tomaat chocolade

De vruchten hebben de juiste ronde vorm, het gewicht van groenten varieert van 200 tot 400 gram. Onrijpe groenten hebben een donkergroene kleur, terwijl rijpe tomaten een mooie roodbruine kleur krijgen. De smaak van het fruit is uitstekend, de groenten zijn zoet, vlezig. Het vruchtvlees is elastisch.

Ze verdragen perfect transport en worden vrij lang opgeslagen.

Hoe te gebruiken

De vruchten zijn heerlijk voor verse consumptie. Ze maken erg smakelijke salades, zeer representatief en exotisch van uiterlijk. Tomaten zijn ook geschikt voor inblikken, voor het maken van sappen, ketchups, sauzen. Ondanks de bruine kleur van de schil heeft de binnenkant van de groenten de gebruikelijke rode kleur en blijkt sap of ketchup van dergelijke tomaten de gebruikelijke rode kleur te hebben. Dergelijke groenten harmoniëren ook als onderdeel van verschillende groentestoofschotels of gekookte gerechten. Tomaten kunnen ook worden ingevroren voor de winter en gedroogd.

De voordelen van deze tomatenvariëteit

Dergelijke tomaten hebben veel voordelen.

variëteiten van tomaat

  1. Weerstand tegen verschillende ziekten en plagen.Dit ras is goed resistent tegen verschillende ziekten. En zo'n veel voorkomende aandoening van tomaten als wortelrot en apicale rot heeft nooit invloed op deze variëteit.
  2. Hoge productiviteit. Het aangegeven kenmerk en de beschrijving van het ras geven de mogelijkheid aan om tot 5 kg gewas per vierkante meter te verzamelen. Maar degenen die zo'n variëteit hebben geplant, beweren dat je met goede zorg 14 kg van één vierkant kunt verzamelen.
  3. Tomaten met grote vruchten kunnen aanzienlijk tijd besparen bij het oogsten.
  4. Dankzij de uitstekende smaak en nuttige eigenschappen van tomaten kunt u niet alleen genieten van de uitstekende smaak van volwassen tomaten, maar ook uw gezondheid versterken.
  5. Pretentieloosheid bij het kweken en verzorgen maakt het mogelijk om tomaten te kweken, niet alleen voor ervaren tuiniers, maar ook alleen voor beginnende zomerbewoners en tuinders.
  6. Door de representatieve presentatie kun je zo'n tomaat zowel in je eigen omgeving telen voor persoonlijke behoeften als voor industriële doeleinden.

Kenmerken van groeien en verzorgen

Degenen die deze tomaten hebben gekweekt, zeggen dat ze het beste uit zaailingen kunnen worden gekweekt.

Hiervoor worden de zaden gezaaid in aparte containers in losse, vochtige grond. Dit gebeurt 60-65 dagen voor de geplande landing in de volle grond. Als er 1-2 echte bladeren op de zaailingen verschijnen, duiken ze in aparte potten. De grond in de containers moet van tijd tot tijd worden losgemaakt zodat zuurstof naar het wortelstelsel stroomt en periodiek worden bevochtigd.

Het is absoluut noodzakelijk om activiteiten uit te voeren voor het verharden van zaailingen. Om dit te doen, beginnen de zaailingen eerst 1-2 uur in de open lucht te worden gebracht, waardoor de tijd geleidelijk op een hele dag wordt gebracht.

Een belangrijk punt! Om een ​​dag op straat te gaan, hoeven de zaailingen alleen de mogelijkheid van nachtvorst uit te sluiten. Anders zullen de planten bevriezen en afsterven.

Het is ook nodig om containers met zaailingen te verbergen voor tocht op straat.

Eind mei worden in de volle grond zaailingen geplant. Bent u van plan om in een kas te landen, dan kunt u dit al begin mei doen.

Het gebied voor het planten van een tomaat moet zorgvuldig worden voorbereid. Om dit te doen, verwijdert u al het onkruid, maakt u de grond los en maakt u gaten, die overvloedig worden bewaterd en, indien gewenst, bemesten. Als topdressing is een natuurlijke meststof perfect: toorts of kippenuitwerpselen.

3-4 tomatenstruiken worden op een vierkante meter geplaatst. U kunt zaailingen in een dambordpatroon planten.

donkere chocolade

Na het planten van de zaailingen moet tijdig water worden gegeven. Het is het beste om de plant 's avonds water te geven met bezonken water op kamertemperatuur. Een druppelirrigatiesysteem is hiervoor zeer geschikt.

Ook moet u, indien nodig, onkruid van de site verwijderen, de planten bemesten (niet vaker dan eens per drie weken).

Een tomaat van dit ras, gekweekt in een kas en in een open ruimte, verschilt niet van elkaar. Alleen als u in een kas kweekt, moet u eraan denken om de kas regelmatig te ventileren en de temperatuur daarin niet hoger dan 25 graden te houden.

De gastvrouw, die chocoladetomaten op haar perceel heeft geplant, zal haar huishouden en gasten altijd kunnen verrassen met hun ongebruikelijke kleur en uitstekende smaak, zonder veel moeite te besteden aan het kweken en verzorgen ervan.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen