Kenmerken en beschrijving van de tomatenvariëteit Max, de opbrengst

Tomato Max is een van de innovatieve en veelbelovende tomatensoorten. Dit ras behoort tot de bepalende niet-standaard rassen.

De populariteit van tomaten daagt fokkers uit om nieuwe variëteiten ervan uit te vinden, geavanceerder en sterker. Dit is de variëteit die Max is. De overvloed aan tomatensoorten leidt ertoe dat de smaak van de consument veeleisender wordt, gewone tomaat met een zeer matige smaak is niet meer verwonderlijk.

In de huidige fase van ons leven moeten tomaten een hoge opbrengst, uitstekende smaak en onderhoudsgemak combineren. Het is Max die aan al deze kenmerken voldoet.

Kenmerken van deze variëteit

Qua rijping behoort dit ras tot de vroege tomatenrassen. De oogst begint 95-105 dagen na het planten van de zaden. De struik is half uitgestrekt, het blad is gemiddeld, de vertakking is ook gemiddeld. De plant bereikt een hoogte van 60-70 cm.

De bladeren zijn middelgroot, lichtgroen van kleur, licht gegolfd.

Op de takken worden eenvoudige tussenliggende bloeiwijzen gevormd: de eerste - meer dan 6-7 bladeren, de volgende - na 1-2 bladeren.

Vruchten zijn regelmatig, rond, enigszins afgeplat. De grootte van rijpe tomaten bereikt 110-120 gram. De kleur van rijpe groenten is dieprood. Elke groente bevat minimaal 4 kamers. De smaak van de vrucht is uitstekend: zoet, vlezig, met een aangename zuurgraad.

tomatenzaad max

De verklaarde beschrijving van het ras getuigt van de veelzijdigheid van het gebruik van tomaten. Ze kunnen vers worden gegeten en in de vorm van salades, kunnen worden verwerkt tot sap, ketchup, saus. Ze worden gestoofd en gekookt gebruikt. Dergelijke ingemaakte of gezouten tomaten in potten voor de winter zien er geweldig uit. Door de hoge opbrengst aan tomaten kunnen ze zowel op industriële schaal als voor privégebruik en teelt in zomerhuisjes worden gebruikt.

Kenmerkend voor dit ras zijn de verschillende teeltmethoden. De plant kan zonder kousenband worden gelaten en niet worden geknepen. Maar je kunt ook vastbinden en knijpen. Als je toch besluit om de tomaten tijdens het groeiseizoen te knijpen, dan krijg je als resultaat een veel hogere opbrengst, grotere vruchtmaten en eerdere rijpingsperiodes.

Voordelen van Max Tomatoes

Dit type tomaat heeft veel voordelen en voordelen:

 1. Veelzijdigheid in het gebruik van groenten.
 2. Groeiende veelzijdigheid. De kenmerken van de plant geven de mogelijkheid van de teelt aan, zowel in het open veld als in de kas.
 3. Tomaat met grote vruchten en uitstekende smaak.
 4. Hoge opbrengst tomaten: 460-520 kg / ha.
 5. Grote output van verhandelbare producten: niet minder dan 96%.
 6. Vruchtuniformiteit en uitstekende presentatie.
 7. Bestand tegen scheuren.
 8. Vrij lange houdbaarheid en uitstekende transporteerbaarheid van groenten.
 9. Pretentieloze zorg en het vermogen om te groeien in verschillende regio's van ons land.
 10. Uitstekende koude- en droogtetolerantie.
 11. Recensies van tuinders en zomerbewoners wijzen op de weerstand van deze soort tegen verschillende ziekten en plagen.

tomaat max in de hand gehouden

Deze tomaat is opgenomen in het rijksregister van de Russische Federatie en wordt aanbevolen voor de teelt in de volle grond.

Kenmerken van planten en groeien

Degenen die deze tomatensoort hebben geplant, getuigen van de uitstekende vruchtzetting in het open veld en in de kas.

Landen

Zoals de meeste van zijn familieleden, wordt de tomaat van Max aanbevolen om door zaailingen te groeien. Om dit te doen, moet u eerst de zaden planten. Zaden worden in aparte containers tot een diepte van 0,5 cm gezaaid in vochtige, losse grond. Dit gebeurt voornamelijk in de tweede helft van maart. Om het proces van zaadgroei te versnellen, kunnen containers worden afgedekt met glas.

Vervolgens moet je de containers op een warme plaats zetten en wachten op de scheuten. Het is noodzakelijk om de grond periodiek te bevochtigen, indien gewenst kan deze worden bemest. Als de zaden zijn ontkiemd en er 1-2 echte bladeren op zijn verschenen, duiken de zaailingen in aparte potten. Dit gebeurt meestal 18-23 dagen na het planten van de zaden. Gedoken planten moeten ook periodiek worden bevochtigd en getemperd.

Om de zaailingen uit te laten harden en sterk te worden, moet je ze regelmatig naar het balkon of naar de straat brengen. Dit gebeurt eerst een uur of twee en verlengt geleidelijk de tijd van haar verblijf in de frisse lucht tot een hele dag.

Belangrijk om te onthouden. Zaailingen lange tijd in de open lucht laten staan ​​is alleen als de dreiging van nachtvorst voorbij is. Anders kan de plant bevriezen en afsterven.

Als de vorst al voorbij is en de zaailingen alle noodzakelijke stadia van verharding hebben doorstaan, kunt u deze in de volle grond planten. In de regel gebeurt dit als er al 6-7 echte bladeren aan de zaailingen zitten.

De plant wordt eind mei - begin juni in de volle grond geplant. Zaailingen kun je begin mei veilig in de kas planten.

uiterlijk van tomaat max

Het is het beste om gaten in een dambordpatroon te graven op een afstand van 50-60 cm van elkaar. De putten moeten worden bewaterd en aangebracht met organische natuurlijke mest. Je kunt zonder bemesting, maar daarmee zal de plant sneller groeien en vruchten gaan afwerpen.

Zorg

Tomaten zijn droogtetolerante planten. Maar dat betekent niet dat ze geen water nodig hebben. Tomaten water geven is niet te vaak nodig, maar overvloedig. Veel in deze kwestie hangt af van de weersomstandigheden. Als het vaak regent, is water geven niet echt nodig. Als het heel zelden regent, is het 1-2 keer per week water geven van de tomaten nodig. Het druppelbevloeiingssysteem is het meest geschikt voor deze doeleinden; hoewel het relatief recent verscheen in 2015, heeft het al respect gewonnen in de kringen van zomerbewoners en tuinders.

Degenen die deze variëteit aan tomaten hebben gekweekt, merken hun goede weerstand tegen verschillende ziekten en plagen op. Toch is de Max-variëteit, net als de meeste andere tomatenrassen, vatbaar voor zo'n veel voorkomende ziekte als Phytophthora. Om de plant te beschermen, is het noodzakelijk om deze regelmatig te inspecteren, en als het desondanks niet mogelijk was om infectie te voorkomen, moet u de struiken onmiddellijk behandelen met speciale preparaten die in elke gespecialiseerde winkel worden verkocht.

Om het vruchtproces te versnellen en een grotere opbrengst te behalen, kunt u de struiken bemesten. Voor deze doeleinden is een natuurlijke meststof perfect: kippenmest of toorts, of een universele kunstmest. Alleen voeren mag niet vaker dan eens in de drie weken worden gedaan.

Bij het telen van tomaten in kassen moet u zich aan dezelfde regels en aanbevelingen houden als in het open veld. Bovendien moet u de kas regelmatig ventileren en daar een stabiele luchttemperatuur handhaven, deze mag niet hoger zijn dan 23-25 ​​graden.

Zowel in de kas als in de volle grond is het noodzakelijk om regelmatig onkruid te verwijderen en de grond los te maken.

De beste voorlopers van tomaten zijn komkommers, wortelen, kool, bladgroente en pompoen.

Om Max-tomaten te planten en te laten groeien, is het helemaal niet nodig om speciale wijsheid te hebben, het is voldoende om je aan standaard en eenvoudige regels en aanbevelingen te houden.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen