Beschrijving van de Toermalijn-tomatenvariëteit, zijn kenmerken en opbrengst

Tomaat Toermalijn roze met een frambozentint. Smaakkwaliteiten met uitgesproken zoetheid. Heeft gunstige eigenschappen voor het lichaam. Deze vruchten verzamelen veel suikers, macro- en micro-elementen, in het bijzonder selenium, wat veroudering tegengaat.

Beschrijving van tomaat

Deze variëteit heeft een medium vroege vruchtperiode. Het heeft een uitstekende smaak. De plant is ondermaats, niet meer dan 70 cm hoog en zeer geschikt voor de teelt in foliekassen en open perken.

Toermalijn Tomaten

Half maart, begin april, worden zaden geplant voor zaailingen. De oogst wordt gemaakt na de vorming van het eerste paar echte bladeren. Zaailingen worden ongeveer 35 dagen gekweekt.

Vanaf het tweede decennium van mei tot begin juni worden zaailingen, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden, in de volle grond geplant. Op de bedden worden tomaten van de variëteit Toermalijn gekweekt zonder te vormen (knijpen), en in kassen wordt de vorming in één stengel uitgevoerd met het leggen van de eerste bloeiwijze na 6 bladeren. De volgende bloeiwijzen worden gevormd door 2 bladeren.

Fruit kenmerken

De vruchten van deze variëteit zijn roze (karmozijnrood) van kleur. De vorm van de vrucht is rond. Het oppervlak van de huid is glad. Gewicht is ongeveer 170 g, maar sommige exemplaren kunnen wel 220 g worden.

Tomatensap

Gezien hun uitstekende smaak zijn ze geschikt voor vers bereide salades, maar ook voor tomatenproducten (sappen, vruchtendranken, aardappelpuree enz.).

De variëteit valt op door zijn verhoogde vruchtzetting. Afhankelijk van landbouwtechnologie is de opbrengst van één struik maximaal 5 kg tomaten. Het is redelijk resistent tegen het kraken van fruit en is niet vatbaar voor de belangrijkste soorten ziekten van nachtschadegewassen.

Tomaten zijn erg warmtegevoelig. Gunstige temperatuuromstandigheden voor zaailingen van zaad, plantontwikkeling en fruitteelt 20-25 ° C. Als de temperatuur onder de 15 ° C daalt, stopt de bloei en de vorming van eierstokken, en als de temperatuur onder de 10 ° C daalt, stopt hun vegetatie. Planten sterven bij 1-3 ° C, en als de temperatuur boven de 35 ° C komt, stopt de bestuiving.

Tomaten telen

Notitie! Voldoende verwarmde zandleembodems met een zuurgraad van 6-6,5 zijn geschikt voor de landbouwtechniek van deze tomaten.

Het is ten strengste verboden tomaten na aardappelen en andere nachtschade te telen, ook na tomaat, om het optreden van ziekten te voorkomen.

Beoordelingen

Tuinders spreken positief over de toermalijnvariëteit.

Vasily, Nizhny Novgorod: “In de herfst heb ik de grond voorbereid voor de Toermalijn-tomaat. Ik voegde compost, geplette eierschalen en wat houtas toe aan de grond. Ik plantte de zaailingen in de laatste dagen van mei in warme grond. Ik heb gezonde planten en een goede oogst. "

Roze tomaten

Anna, regio Belgorod: “Op advies van een buur in het land kocht ik zaden van de tomaat Toermalijn.Half maart gezaaid, in drie fasen geplukt en uitstekende zaailingen gekregen. Begin mei plantte ze het in een filmkas en begroef de planten op de eerste bladeren. Tijdige verwijdering van onnodige scheuten uitgevoerd, waarbij twee stelen werden gevormd. Ik voedde ze met gecombineerde meststoffen. De opbrengst was 4-4,5 kg fruit met een gewicht tot 180 g ”.

Varvara, regio Koersk: “Vorig jaar kocht ik frambozenkleurige tomaten (de verkoper legde uit dat dit de toermalijnvariëteit is). Een deel van mijn huishouden en ik aten vers, en de rest werd bewaard voor de winter. We waren tevreden met deze tomaten. Volgend jaar ga ik zeker tomaten van dit ras op de site planten. "

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen