Kenmerken en beschrijving van de tomatenvariëteit Zoete bos, de opbrengst

Op de foto is de tomaat Sweet-bos chocolade ongetwijfeld goed. Dezelfde knappe man in reële omstandigheden. De vruchten van de originele chocoladekleur worden het hele seizoen door krachtige struiken overgoten. Andere variëteiten van de Sweet bos-serie doen niet onder voor decorativiteit en zoetheid. Elk van hen is het waard om beter te leren kennen.

Voor liefhebbers van verschillende kleuren tomaten is de variëteit Sweet Tros een uitkomst. Er zijn zaden met geel fruit - tomaat Zoete bos goud, liefhebbers van exoten zullen blij zijn met chocoladekleurige tomaten, en er zijn ook traditioneel rode.

Omschrijving

Het ras is gefokt voor beschermde grond. In het klimaat van de middelste zone is het voor de Oeral en Siberische zomerbewoners beter om deze tomaten in kassen te planten. Onder omstandigheden van lange, zuidelijke zomers groeit de tomaat goed in het open veld.

De beschrijving van het ras van de fabrikant bevat alle benodigde informatie voor het kweken:

 1. In termen van rijping - vroege tomaat. De minnelijke terugkeer van fruit begint 100 dagen na het verschijnen van scheuten.
 2. Op type groei - streepje. Plant (onbepaald) met onbeperkte groei. In de kas reikt de "struik" boven de 2 meter, de norm is 2,5 m.
 3. Er zijn niet veel bladeren aan de struiken. Uiterlijk zijn dit typische donkergroene tomatenbladeren.
 4. De opbrengstkarakteristiek is uitstekend. In de zomer wordt meer dan 3 kg tomaten uit de struik geoogst.

Fruit

Fruit is een ander verhaal. De beschrijving van het ras is niet volledig als u hun belangrijkste kenmerken niet vermeldt:

tomaat fruit

 1. Gevormd in een penseel. Een penseel kan uit meer dan 20 stuks bestaan.
 2. Kleine tomaten. Zeldzame exemplaren wegen 50 gram, meestal zijn de vruchten klein, hun gewicht varieert van 15 tot 25 gram.
 3. De kleur van de vrucht is afhankelijk van de variëteit.
 4. De vorm van tomaten is correct, rond.
 5. De smaak is zoet. De zoete trosvariëteiten kunnen worden geclassificeerd als zoete tomaten.
 6. Tomaten zijn universeel voor het beoogde doel. Lekker in salades. Marinades voor de winter zijn niet alleen lekker, maar zien er ook geweldig uit in potjes.
 7. Tomaten kunnen op elke afstand worden vervoerd zonder bang te hoeven zijn dat het fruit verfrommeld of bedorven zal zijn.
 8. Kleine tomaten worden goed bewaard, vooral in de koelkast.

Kenmerken van de variëteit

U kunt de opbrengst van een zoete tros tomaat begrijpen en evalueren op basis van beoordelingen, volgens welke de parameter weinig afhankelijk is van de weersomstandigheden. Zomerbewoners oogsten 7 kg per vierkante meter, afhankelijk van het vereiste plantschema.

De zaadproducent raadt aan om niet meer dan 3 wortels te planten op een oppervlakte van 1 m². Struiken moeten regelmatig in 2 stengels worden geprikt en geleid. Voor beginners moet je dit vormingsschema bij de hand hebben.

tomaten in de kas

Liefhebbers van het vrijgeven van hun zaden moeten een Sweet Bunch planten. De zaden van dit ras kunnen worden gebruikt voor vermeerdering: ze behouden alle raskenmerken.Je zaden zijn ten eerste van kwaliteit en ten tweede - economie.

Tomaten kweken Een zoete bos voor een beginnende tuinier zal een plezier zijn als de zomerbewoner leert struiken te vormen. Anders verandert de kas in een jungle en zal het moeilijk zijn om alle voordelen van deze variëteit te waarderen.

Beoordelingen

Natalia, regio Moskou:

“Dacha in het noordwesten van de regio Moskou. Variatie Zoete bos is een van de favorieten. Ik kweek het in een kas, gebruik het voor blanco's. Phytophthora bestaat al enkele jaren niet. "

Irina, Republiek Adygea:

“Ik heb een zoete bos chocolade, zowel in de grond als in de kas, heeft zich goed laten zien. De struiken zijn krachtig, de tomaten zijn egaal, mooi en beslist zoet. De opbrengst beviel me. De struiken zijn praktisch bedekt met fruit. Ze leidde ze in 2 stammen. De stiefzonen moesten de hele zomer worden verwijderd. Ze groeien onmiddellijk. Als je je ontspant, zal de struik snel overgroeien. "

Marina, Kaliningrad:

“In de herfst ervoer ik geluk toen ik de kas uit de struiken van de Sweet-bos rooide. De stiefzonen klommen de hele zomer. Het leek erop dat een takje van bladeren was gemaakt. Ik realiseerde me dat ik zulk geluk niet meer wil. "

Instructies voor planten en verzorgen

Het ras wordt aanbevolen om in een kas te planten. De term voor het planten van zaailingen in gesloten grond: eind april - mei. Vanaf dit moment bepalen we het tijdstip van het zaaien van tomatenzaden. De vorming van volwaardige tomatenstruiken duurt 50 tot 60 dagen. Dit betekent dat u tussen half februari en half maart moet zaaien.

We zaaien de zaden

Zaden van de Sweet Bunch worden op dezelfde manier gezaaid als zaden van andere tomatensoorten. Er is geen probleem. Een beginner moet de juiste grond kiezen uit een groot assortiment. Koop in geen geval turfgrond om zaailingen te distilleren.

De grond moet bestaan ​​uit tuingrond, turf, humus en kunstmest. De zuurgraadindex zou normaal moeten zijn. Alleen op dergelijke grond zullen zaailingen sterk en gezond worden.

bosje tomaten

Dingen om te onthouden bij het kweken van tomatenzaailingen Zoete bos:

 1. Zaai de zaden volgens het schema 3 * 5 cm.
 2. Bedek de zaden met een laag van 1 cm.
 3. Bevochtig de grond met een sproeier.
 4. Gras in de fase van 2 bladeren.
 5. Voer 2 keer met vloeibare complexe meststof.
 6. Als er geen natuurlijk licht is, voeg dan extra verlichting toe.
 7. Plant op een vaste plaats op de leeftijd van 50-60 dagen.

Planten en vertrekken

Je moet een zoete bos in een verwarmde grond planten. Als de bodemtemperatuur lager is dan 12 ° C, moet u niet haasten om te planten. Bereid de grond een week van tevoren voor:

 • opgraven;
 • humus (compost), as, meststoffen (ureum, nitroammofosk) toevoegen;
 • morsen met Baikal EM1 of fytosporine als er vorig seizoen zieke planten in de kas stonden.

tomaten planten

Plant zaailingen 's avonds, plaats de gaten volgens het schema "3 planten per 1 m²". Water geplant tomaten overvloedig. Leg de inzet meteen vast: een zoete tros is een lange tomaat en vereist een verplichte kousenband.

Stoor de zaailingen gedurende twee weken niet. Op dit moment passen de struiken zich aan nieuwe omstandigheden aan. In deze periode is er voldoende vocht en voedingsstoffen. Als het in het voorjaar zonnig weer is, warmt de kas op. Jonge aanplant kan in de schaduw staan. Maak geen tocht in de kas - deze variëteit verdraagt ​​ze niet goed.

Zomer verzorging

De hele zomer moet je de vorm van de struik behouden - verwijder de stiefzonen. Dit is het belangrijkste kenmerk van de variëteit. Een snelgroeiende struik vereist een regelmatige bevestiging aan de steun. Alle andere zorgmaatregelen zijn klassiek:

 • water geven;
 • kunstmest;
 • Wieden;
 • losmaken;
 • mulchen.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het mulchen van de grond. Mulch lost veel problemen op:

 1. Vertraagt ​​vochtverdamping.
 2. Onderdrukt de groei van onkruid.
 3. Voorkomt de ontwikkeling van phytophthora.
 4. Elimineert oververhitting van de grond in de hitte.
 5. Voorkomt afkoeling van de bodem bij koud weer.

Gevolgtrekking

Decoreer je kas met een originele tomatensoort. Pittoreske struiken, opgehangen met trossen kleine tomaten, zullen de kamer tot september versieren. Zoet en mooi fruit laat niemand onverschillig.

Er zijn geen beoordelingen, laat deze als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen