Beschrijving en kenmerken van de tomatenvariëteit Roze gel

Nederlandse tomatenzaden zoals Pink Gel-tomaat hebben de voorkeur van velen. En de reden voor hun populariteit ligt in het feit dat ze zijn gefokt met de beste variëteiten en zijn aangepast aan de klimatologische omstandigheden in veel landen van de wereld.

Hybride voordelen

Recensies en foto's van de struik zullen u in detail over de Pink Gel F1-tomaat vertellen. Een kenmerk van de plant is dat de hybride is geclassificeerd als een grote tomatensoort, daarom is een kousenband en knijpen daarvoor nodig. Sterke stelen zijn bedekt met lichtgroen blad met eenvoudige bloeiwijzen.

tomatenpitten roze gel

Groenteplanten worden gekweekt om sappige tomaten te produceren. Daarom is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de beschrijving van de Pink Gel-vrucht. Ze hebben de volgende kenmerken:

 1. Tomaten zijn platrond van vorm met een lichte ribbel.
 2. De kleur van onrijpe tomaten is lichtgroen en de rijpe zijn karmozijnrood.
 3. Het aantal zaadnesten is iets meer dan zes.
 4. Het vruchtgewicht bereikt tweehonderd gram of meer.
 5. Rijpe tomaten worden begin augustus geoogst in de tweede helft van juli.
 6. De dichte schil van de groente barst niet, ze worden lange tijd bewaard, ze verdragen het transport goed.

De opbrengst van roze geltomaten is afhankelijk van de groeiomstandigheden en bedraagt ​​onder gunstige omstandigheden twaalf kilogram per vierkante meter.

tomaat roze gel uiterlijk

Nederlandse technologie van groeiende onbepaaldheid

Je kunt hoge opbrengsten van heerlijke tomaten krijgen door ze te telen volgens de technologie die is uitgevonden in het thuisland van de tomatenveredeling - in Nederland. De essentie ervan ligt in de effectiviteit van de methode. De technologie verschilt in veel opzichten van de traditionele methode om tomaten te telen:

 1. Voor het kweken van tomatenzaailingen wordt een grondmengsel gebruikt en vervolgens minerale wol gedrenkt in een speciale voedingsoplossing.
 2. Elke tomatenstruik heeft een individuele container nodig.
 3. In kassen wordt de concentratie koolstofdioxide kunstmatig verhoogd, wat het proces van fotosynthese versnelt.
 4. Bestuiving van groenteplanten vindt plaats met behulp van insecten - hommels, wespen, horzels.

Degenen die de nieuwste technologie hebben toegepast voor het verbouwen van groenten, merken de hoge productiviteit op.

tomaat gewas roze gel

Kasvoorbereiding

De conditie van de ruimte waar Pink Gel-tomaten worden geteeld, is belangrijk voor de ontwikkeling van het onbepaalde ras. Voordat de volwassen zaailingen in de kas opnieuw worden geplant, wordt deze opgewarmd zodat de luchttemperatuur 25 graden bereikt en de bodemtemperatuur 16 graden. Hiervoor wordt verse mest gebruikt. Nadat de aarde is gevuld met een laag van vijftien tot zeventien centimeter, wordt deze geëgaliseerd, bedekt met plasticfolie.

Een kaskamer wordt als klaar beschouwd om zaailingen te ontvangen als deze verschilt:

 • perfecte reinheid;
 • gedesinfecteerde grond;
 • voorbereide landingsgaten;
 • volledige gereedheid voor het besproeien van planten, verwarming, ventilatie.

Als de kamer constant wordt geventileerd en de luchtvochtigheid erin op de rand van 65 en 70 procent ligt, hebben rijpe tomaten zowel sappig vruchtvlees als een zachte schil. En de luchttemperatuur in de kas gedurende de dag zou binnen twintig graden moeten zijn en 's nachts - achttien.

tomaten roze gel in de kas

Zaailing voorbereiding

Zestig dagen voordat ze de groente in de kas planten, beginnen ze te zaaien voor zaailingen. Een drainagelaag wordt in de voorbereide containers gegoten en vervolgens een grondmengsel voor tomaten. Zaden worden tot een diepte van één tot twee centimeter in de grond begraven.

Na het zaaien wordt de grond overvloedig bewaterd, vervolgens worden de containers bedekt met folie en op een warme plaats met goede verlichting geplaatst.

Tomaten worden tien dagen later geplukt, direct in de grond van de kas, samen met potten of kopjes. De afstand die tussen de zaailingen zou moeten zijn, is ongeveer zestig centimeter, tussen de rijen - negentig. Er zijn meestal wel twee of drie planten per vierkante meter.

Als tomaten zich volgens de Nederlandse technologie goed ontwikkelen, dan ontwikkelen ze na tien bladeren het eerste bloemtrosje. Bovendien is de steel van tomaten van gemiddelde dikte en is de steel kort.

tomatenstruiken roze gel

Hoe tomaten in een kas te verzorgen

De verzorging van glastomaten bestaat meestal uit:

 • verwijdering van aangetaste bladeren;
 • het bijsnijden van rijkbloeiende borstels met vijf tot zes bloeiwijzen;
 • het lanceren van hommels in de kas voor bestuiving;
 • groeistimulerende behandeling;
 • druppelirrigatie met warm regenwater;
 • bladvoeding.

Oogst de roze geltomaatjes als de vruchten bruin worden. Tomaten worden in dozen met schuim geplaatst. Dit voorkomt bederf van de tomatenfruit. En de tomaten die aan de struiken blijven, rijpen sneller.

roze geltomaten in het open veld

Recensies van de Pink Gel-hybride

Alleen degenen die zijn gegroeid Hollandse selectie tomaten Roze gel kan ze echte kenmerken geven. En velen zeggen dat dit de beste variëteit is om in een kas te kweken. Voor ervaren tuinders is de veelzijdigheid van frambozentomaten belangrijk. Ze worden meestal gebruikt voor het bereiden van salades, maar de middelgrote vruchten van tomaten zijn geweldig, zelfs in blik.

Ze maken uitstekende werkstukken in pekel, marinade. Minder vaak worden tomatensappen en pasta's bereid uit tomaten. Groentetelers waarderen ook de resistentie van de tomatenhybride tegen veel schimmel- en virusziekten. Niet voor niets adviseren veredelaars om aandacht te besteden aan de variëteit Pink Gel, als een van de beste hybride planten van de eerste generatie.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen