Kenmerken en beschrijving van de tomatenzaden van de auteur van de fokker Myazina

Tomatenzaden zijn misschien wel de meest gevraagde op de landbouwmarkt. De keuken van een huisvrouw kan inderdaad niet zonder deze populaire groente. Een dergelijke vraag naar tomaten draagt ​​bij aan de toegenomen vraag ernaar en bijgevolg ook aan de toegenomen eisen voor de tomatenrassen zelf. De tomatensoorten van de auteur zijn erg populair geworden in de moderne wereld.

Lyubov Myazina is zo'n beroemde fokker en auteur van verschillende variëteiten tomaten. In haar persoonlijke collectie van haar eigen selectie zijn er al 25 variëteiten tomaten: 11 ondermaatse variëteiten voor de volle grond (verschillend in vorm en rijpingstijd), 11 grootvruchtige tomatenvariëteiten en 3 soorten kers.

Naast tomatensoorten werd de amateurcollectie van de auteur aangevuld met 39 hybriden, waarvan 15 ondermaatse rassen die zowel voor de volle grond als voor kassen uitstekend geschikt zijn. Deze rassen zijn vroeg qua rijping. Hun belangrijkste doel is de industriële productie van sappen, ketchups, sauzen.

In de privécollectie van de auteur zijn er, behalve tomaten, paprika's en komkommers, geen fruit.

Een beetje geschiedenis

Om te besluiten zaden van deze auteur te kopen, moet je haar beter leren kennen.

Lyubov werkte jarenlang met succes bij het Moldavian Research Institute of Vegetable Growing and Irrigated Agriculture. Hier deed ze de nodige ervaring op en werd ze een eersteklas specialist. Haar leraar was een professor die in de hele Sovjet-Unie bekend was, doctor in de landbouwwetenschappen, Guseva Lyudmila Ivanovna.

Voordelen van tomaten Myazina

De tomaten van Myazina hebben een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel van dergelijke hybriden zijn de natuurlijke bestuivingsmethoden, de veredelaar bestuift de planten met de hand.

Bij de productie van variëteiten gebruikt de auteur uitsluitend de methode van natuurlijke selectie, terwijl gedurende vele jaren alleen de beste variëteiten van een bepaalde groente zijn geselecteerd en ontwikkeld.

Er zijn dus geen genetisch gemodificeerde vruchten in de collectie van de veredelaar.

Alle bovengenoemde rassen en hybriden zijn opgenomen in het rijksregister van de Russische Federatie.

De hoge kwaliteit van groenten wordt bevestigd door copyright-certificaten en patenten.

Doel van groenten

De auteur raadt aan om alle soorten tomaten te gebruiken voor:

  1. Verse salades bereiden.
  2. Tomaten van verschillende kleuren gebruiken voor gevulde gerechten.
  3. Invriezen voor de winter.
  4. Sap voorbereiding.
  5. Ketchups, sauzen, lecho koken.
  6. Tomaten inblikken als beitsen of beitsen.
  7. Koken van tomatenpuree en verschillende dressings voor borsjt.
  8. Voor het drogen van tomaat.

tomaten uit myazina

Veel meer verschillende kookopties zijn afhankelijk van je verbeeldingskracht en voorkeuren, de gastvrouw die een van de tomatensoorten heeft geplant, zal er zeker achter komen hoe ze met succes kunnen worden toegepast.

Met een variëteit aan tomaten van Myazina kunt u voor elke smaak en zelfs kleur de gewenste variëteit of hybride kiezen. Het kleurenschema van de tomaten van deze auteur is gevarieerd; er zijn rode, gele, oranje, roze en zelfs bruine tomaten in haar collectie.

Qua rijping zijn er ook vroegrijpe rassen, maar ook late rassen en hybriden.

Korte kenmerken van tomaten in termen van rijping

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, zullen we kort stilstaan ​​bij de variëteiten van tomaten op basis van de timing van hun rijping.

Ultra vroege variëteiten

Er zijn de meeste van dergelijke tomaten in de collectie van onze fokker: 36 variëteiten, dit zijn: Atleet, Gouden schoonmoeder, Vroege Sneeuwwitje, Moskou, kleuterschool, Katrina, Kinderen, Noordelijke koningin, Charme, Sneeuwman, Mijn liefde, Cherripalchik, Cerrinano, Sneeuwkoningin, Superprijs, Gladiator, Chanson en vele anderen.

Dergelijke tomaten worden als super vroeg beschouwd, omdat de oogst al 85-90 dagen na het planten van de zaden begint te worden geoogst. Bijna al deze soorten tomaten moeten worden geknepen, vormen clusters, hebben een uitstekende presentatie en zijn goed van smaak. Alle aangegeven vroege rassen zijn hoogproductief en geschikt voor zowel verse consumptie als verwerking.

Wat betreft de grootte van de vruchten, ze zijn zeer divers: er zijn zowel grootvruchtige vruchten als kleine vruchten tomaten - kers... Het kleurenschema van dergelijke groenten is ook heel divers: er zijn zowel de gebruikelijke scharlakenrode tomaten als zeer ongebruikelijke zonnekleurige tomaten.

Middelvroege variëteiten

Deze tomaten zijn ook zeer productief. Rijpe groenten worden 90-105 dagen na het planten van de zaden geoogst. Er zijn 27 soorten van dergelijke variëteiten in de privécollectie van Lyubov: Fregat, Sneeuwval, Kudesnik, Zastolny, Scarlet Sails, Duchesse, Extreme en anderen. Ze zijn ook zeer geschikt voor conservering, verse consumptie. De groenten zijn bestand tegen scheuren, hebben een uitstekend presentabel uiterlijk en een uitstekende smaak. Dergelijke tomaten zijn zowel qua vorm als kleur gevarieerd. Er zijn vruchten met een regelmatige ronde vorm, er zijn lang en dun, in de vorm van paprika's, er zijn helderrode vruchten en een rijke gele kleur.

schoonheid van myazina

Kweekmethoden

Deze tomatenvariëteiten van de auteur worden gekweekt zoals hun andere familieleden.

Maar er zijn hier enkele nuances.

Belangrijk om te onthouden! De ultra vroege rassen zijn geschikt voor de glastuinbouw. Anders kunnen ze in onze strook in het open veld sterven tijdens nachtvorst.

Zowel ultra-vroege als middenvroege variëteiten worden gekweekt uit zaailingen. Hiervoor worden de zaden eerst in containers geplant, waarin de grond wordt bemest en bevochtigd en op een warme plaats wordt geplaatst. Om het groeiproces te versnellen, kunt u de containers met glas afdekken, het glas periodiek optillen en condens verwijderen. Als er echte 2-3 bladeren op de zaailingen verschijnen, worden ze in aparte potten gedoken.

Daarna wachten ze tot de zaailingen opgroeien en sterker worden, periodiek bevochtigen en verharden ze het. Voor verharding is het noodzakelijk om de zaailingpotten geleidelijk naar de open lucht te brengen. Eerst 1-2 uur, geleidelijk de tijd op een hele dag brengen. Planten kunnen in de volle grond worden geplant als de zaailingen minimaal een dag buiten hebben gestaan.

colosseum van myazina

Voordat er in de volle grond wordt geplant, worden eerst gaten voorbereid. Ze zijn voornamelijk in een dambordpatroon geplaatst. De gaten moeten worden bewaterd en bemest met natuurlijke humus.

Tijdens het groeiproces moeten zaailingen periodiek worden bewaterd. Voor deze doeleinden wordt een druppelirrigatiesysteem gebruikt.Tomaten zijn droogtebestendige planten en houden niet van overtollig vocht, dus het belangrijkste is om het niet te overdrijven met water geven, alles moet met mate gebeuren.

Het is ook noodzakelijk om regelmatig onkruid te verwijderen, de grond los te maken. Topdressing kan niet vaker dan eens in de drie weken worden aangebracht.

Recensies van zomerbewoners en tuinders wijzen op de hoge weerstand van dergelijke tomaten tegen verschillende ziekten en plagen. Degenen die dergelijke tomaten hebben geplant, beweren dat de auteur erin is geslaagd de smaak van hybriden zo dicht mogelijk bij rassenvruchten te brengen.

Door zich te houden aan eenvoudige aanbevelingen voor het kweken en verzorgen, kan elke zomerbewoner smakelijke en mooie vruchten op zijn site kweken.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen