Beschrijving en kenmerken van de Khokhloma-tomaat, de opbrengst

In de achtertuin zie je vaak kleine bedden waar de eigenaren hun favoriete groenten verbouwen. Een van de belangrijkste planten is de tomaat. Tegenwoordig kun je op de markt zaden van verschillende zaden van deze groente vinden. Khokhloma-tomaat is erg populair. Deze selectie van de Gavrish agrofirm heeft bepaalde kenmerken. Voordat u het op de site plant, is het de moeite waard om de beschrijving van de Khokhloma-tomaat zorgvuldig te overwegen.

Kenmerken en beschrijving van tomaat

Khokhloma-tomaten behoren tot een niet-hybride middenseizoenvariëteit die vier maanden na het opkomen van de zaailingen rijpt. Een onbepaalde hoge plant heeft een hoofdstam, waarvan de hoogte 2 m bereikt. Daarom is het tijdens het groeien noodzakelijk om een ​​kousenband uit te voeren en de vorming van een struik uit te voeren, waarbij stiefzonen worden verwijderd. Om hoge opbrengsten te garanderen, mogen struiken niet meer dan twee stengels hebben.

Khokhloma op tafel

De plant heeft eenvoudige middelgrote bladeren die donkergroen van kleur zijn. De eerste bloeiwijze bevindt zich boven het 8e blad. Daarna gaan ze door elk derde blad. 11 tomaten kunnen op één borstel rijpen. Opgemerkt moet worden dat ze na het rijpen niet vallen.

Kenmerkend voor de variëteit zijn langwerpige vruchten, waarvan de lengte 17 cm bereikt, een cilindrische vorm en een glad oppervlak. Rijpe tomaat heeft een rijke heldere tint. Het gemiddelde gewicht van één vrucht is 120 gram. De tomaat heeft een dikke schil, dicht, niet-waterig vruchtvlees.

Khokhloma-tomaten zijn universeel. Ze kunnen vers worden gebruikt voor het maken van salades en in blik. Ze passen heel gemakkelijk in potten. Vanuit een tuin met een oppervlakte van één vierkante meter kun je tot 10 kg tomaten verzamelen. Hoge opbrengsten worden behaald door een goede plantenteelt, rekening houdend met alle aanbevelingen van specialisten.

Belangrijk: Khokhloma-tomaten worden vaak gekweekt in achtertuinen in kassen. Maar ze zijn ook geschikt om buiten te planten in zuidelijke streken, die worden gekenmerkt door milde klimatologische omstandigheden.... Zoals uit de recensies blijkt, heeft dit ras een hoge opbrengst.

groene tomaat

Voor- en nadelen van de Khokhloma-variëteit

Khokhloma-tomaten, waarvan de beschrijving van de variëteit hierboven is gegeven, heeft veel voordelen, waaronder:

 1. Een behoorlijk hoge opbrengst. Van een klein tuinbed kan meer dan 10 kg fruit worden geoogst. Om dit resultaat te bereiken, is het natuurlijk noodzakelijk om te voldoen aan agronomische regels.
 2. De plant draagt ​​het hele seizoen vruchten.
 3. De vruchten hebben een aangename smaak, wat blijkt uit de kenmerken van het ras.Ze maken heerlijke salades en jam.
 4. Hoge resistentie van tomaat tegen verschillende ziekten en virussen. De plant verdraagt ​​gemakkelijk phytophthora, fusarium en meer.
 5. Lange houdbaarheidstermijn. Fruit kan lang liggen en tegelijkertijd verliezen ze hun presentatie en smaak niet.
 6. Transporteerbaarheid. Tomaten kunnen gemakkelijk in dozen of emmers worden vervoerd zonder afbreuk te doen aan hun presentatie.

rijpe tomaat

De nadelen van de variëteit zijn onder meer een hoge dichtheid, een dikke schil en een lage sappigheid. Dergelijke nadelen zijn natuurlijk controversieel, afhankelijk van naar welke kant je kijkt. Van zulke tomaten kun je geen sap maken. Voor conservering worden dergelijke nadelen positieve eigenschappen.

Hoe tomaten te kweken

Tomaten van deze variëteit kunnen in kassen worden gekweekt. Omdat de planten groot zijn, moet de structuur voldoende hoog zijn. Voor hun kousenband wordt aanbevolen om een ​​trellisnet te gebruiken.

De tomatenteelt vindt plaats in de volgende volgorde:

tomaten in een kom

 • Voor het kweken van zaailingen worden ingelegde zaden gebruikt. Ze worden gezaaid in lichte en voedzame grond tot een diepte van 2 cm, in dit geval moet ervoor worden gezorgd dat deze voldoende vochtig is. Om zaailingen te laten groeien, moet u ze regelmatig voeren en water geven. Temperatuuromstandigheden zijn ook belangrijk. Als je zaden plant bij koud weer, is het mogelijk dat ze niet ontkiemen.
 • Wanneer het eerste echte blad op de spruit verschijnt, wordt het in een aparte bak gedoken. Voor planten in de volle grond worden zaailingen gebruikt op de leeftijd van 2 maanden.
 • Er moet speciale aandacht worden besteed aan de voorbereiding van de grond, waaronder graven en voeren. Humus, complexe minerale meststoffen en as worden als meststof gebruikt.
 • De plaats van aanplant van zaailingen is ook belangrijk. Als we het hebben over een kas, dan moet dit in april gebeuren. In mei planten we tomaten in de volle grond. In dit geval moet u ervoor zorgen dat de grond voldoende is opgewarmd (minimaal 14 graden).
 • Om de productiviteit te verhogen, wordt de plant tot één stengel gevormd. Kleine stiefkinderen, tot 4 cm lang, moeten elke week periodiek worden bijgesneden. De plant is vastgebonden op verticale hekjes.
 • De onderste bladeren worden een voor een verwijderd. Dit is nodig om de onnodige opname van voedingsstoffen die nodig zijn voor het rijpen van fruit te verminderen. Ook kunnen de onderste bladeren sporen van verschillende ziekten uit de grond halen. Daarom moet u serieus overwegen om ze te verwijderen.
 • Tijdens het kweken van de plant is het noodzakelijk om regelmatig de grond los te maken, te wieden en te voeren. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan het besproeien en mulchen van Khokhloma-tomaten.

Belangrijk: Tijdens de vruchtrijping wordt het gebruik van minerale meststoffen afgeraden.

Dit verhoogt het risico op plantenziekten, evenals een onnodige toename van groene massa. Dit heeft een negatief effect op de opbrengst.

Beschrijving en kenmerken van de Khokhloma-tomaat, de opbrengst

Regels voor oogsten en opslag

Het gewas moet vóór het koude weer worden verzameld. Ingevroren fruit bederft erg snel en is niet geschikt voor opslag. Daarom moet je oogsten voordat de temperatuur onder de 8 graden daalt.

De vruchten worden bewaard in plastic of houten kisten. Ze zijn op papier gelegd en bedekt met zaagsel. De dozen worden op een koele donkere plaats bewaard waar de luchtvochtigheid niet hoger is dan 80%. In de kamer moet een effectief ventilatiesysteem worden geïnstalleerd.

Geen beoordelingen, laat het als eerste achter
Direct aan het kijken


Komkommers

Tomaten

Pompoen